Zato kaj će biti jedini dečko.
Printable View
Zato kaj će biti jedini dečko.
točekica ma nema ti to veze, ja uopće ne znam kakve mi imamo i imamo li uopće te izvannastavne aktivosti.
Da se to nudilo u našoj osnovnoj školi, moj E. bi se sigurno upisao i da, bio bi jedini dečko. On to voli, ne samo kuhanje nego je naučio i šivanje gumbi, čak i heklanje koje sam ga pokušala naučiti neuspješno, jer je ljevak. Nije on kanio heklati stolnjake, nego mu je trebalo za izradu konopaca i to je naučio. To su danas zaboravljene vještine. Njemu je dobro došlo za npr. vezanje ribičkih čvorova.
Jelena hvala nesto sam nacula vidjet cu. Di se ja to mogu raspitati kod uciteljice ili? Malo je to netransparentno u nasoj skoli. A prvasici nisu imali nikakvu izvananastavnu aktivnost.
pitaj učiteljicu da se raspita ako ne zna, mada tvoja učiteljka mi se čini jaaako dobro obavještena. si sigurna da nisu imali izvan nastavnu aktivnost, većinom to imaju sve učiteljice nižih razreda, bilo dramske, pisanje, crtanja, kreativa, sport
Ajme, nadam se da danas na domacinstvu ne uce samo krpanje carapa, nego i npr. kako se pali masina za robu (koje temperature, odvajanje robe itd)
u školi to sigurno ne uče, ali to možeš početi doma
Vec jesam, uhvatila sam moment kad je bio zainteresiran za to sto ja radim i sve mu objasnila, kasnije vidim u prici da je dobro zapamtio :)
Al ono, znam ljude koji su dosli do odrasle dobi ne znajuci to, ili gdje ide deterdzent u masini za sudje, a to mi se cini nesto vaznije znati od heklanja
važno je to onima koji imaju mašinu za suđe, ja nemam i stvarno ne znam kud bi to išlo, a vjerovatno je slično ko i u vešmašini
Moj bi sigurno isao na domacinstvo da ga imaju. Voli kuhinju i sve u njoj. Voli i sivanje i pletenje. I proslo jesen je bas zapilio da ide sa sestrim na sinhro plivanje :-/
I jel iso?
Za boravkaše je obavezna izvan nastavna aktivnost...od hrpe ponuđenih ipak je domaćinstvo najbolje. Naša škola ima ogroman vrt s povrtnjakom i voćnjakom...već rade svoje proizvode kao što je sok od bazge, čips od jabuka, biljni čaj...tako da mislim da će dio nastave domaćinstva provoditi u vrtu. Jučer se razgovarao s dečkima iz razreda i saznao da neće biti jedini dečko na domaćinstvu ;).
Moj, dok je bio u vrtiću, želio je s sekom na ritmiku...i upisala sam ga pa ispisala nakon mjesec dana jer mu je bilo grozno.
što ovo znaći? kad se ta aktivost provodi? po ovom postu bih rekla za vrijeem boravka, ja sam mislila da je to nakon nastave jer u boravku rade zadaću.
Naši su puno crtali jedino da nisu imali tu neku likovnu u sklopu boravka al onda to nitko nije jasno i glasno rekao cijelu prošlu godinu da je to to.
to u biti radi glavna učiteljica i nije samo za boravkaše, išla je na to moja klinka koja nije bila u boravku
lili , pa kaj nije prošle godine bila akcija vikendom u dvorane gdi su jedanput tjedno koje htio išo na grupno vježbanje
Radoznala, sve sam saznala, zvala sam jednu mamu i zaokružila priču. :-)
Dakle, naši su imali tu likovnu al to se radilo za vrijeme njihovog boravka u školi (8-16h), nitko nam nije posebo rekao za to pa nisam ni znala. Je mi mala spominjala taj likovni al nisma povezala da je to to. Sad znam. :mrgreen:
a taj vikend u dvorane jer bio prebačen u školu za vrijeme tjelesnog i ti satovi thjelesnog su bili puno bolje osmišljeni i profesionalnijji s tim profesorima s Kineziološkog faxa.
mi smo dobili prvu ocjenu u petak, doduse iz likovnog :mrgreen:. inicijalni su pisali samo iz matematike, ali uciteljica je rekla da to nece ici u dnevnik.
I nasi su pisali inicijalne, to ti ne ide u dnevnik.
Mi preko ljeta nismo ništa čitali, pisali, vježbali ma baš ništa, hodali smo po divljim plažama i tako po cijeli dan, tako da se nadam da nije dijete sve pozaboravljalo :-)
Ove godine ih je 1 manje u razredu, ukupno 27 al su dobili 2 nove učenike u boravku (iz jednog razreda koji je neki mix klasičara i boravkaša).
Jučer roditeljski, bome 180kn za sami početak (zdravstveno osig., lik.mapa, neka zbirka za mat + još nešto i eto ti to si rekao keks. :-) )
a cvičke?
Kod nas je isto bio inicijalni iz matematike,bodovi su upisani u e dnevnik,ocjena ne.
U petak idu na provjeru plivanja.
Eh da,prošle godine kad su krenuli bilo ih je 18 u razredu,ove godine 15.
Odlaze ljudi u inozemstvo,navodno još jedni odlaze nakon božića.
Jao. Moja danas imala provjeru plivanja.
Sve skup je bilo koma organizirano i kasnilo je . Poremetilo nam obaveze nakon skole.
Kaze mi kci da je tak ucitelj bio uzasan, da je vikao puno. Ona nije prosla navodno zato sto je plivala zenski a ne muski?!?! Neznam, moram to provjeriti.
Zna li tko kako sad to ide dalje? Predpostavljam da cw morati u skolu plivanja, a mi jos i za to fakat nemamo vremena. Plus- ona zaista pliva.
anatom,
nama su rekli da na provjeri nema veze kako plivaju, koji stil i ono što moraju je skočit u bazen bilo kako i otplivat do kraja bazena (valjda po širini).
i da mi ne trebamo nigdje vodit djecu sve je organizirano preko Grada, znači oni ih voze i dovoze natrag u školu tako da ako će ti dijete i ići u školu plivanja (što se meni uopće ne čini lošim) to ti je za vrijeme boravka i oni su dužni organizirati prijevoz. Znači nemaš nikakve brige oko toga.
jelena za cvičke i startasice ćete znati više od četvrtka, moći ćemo ići u jedna dućan od Borova i tamo direktno odabrati model, boju i veličinu jedino što se može dogoditi je da se brzo razgrabi jer Borovo ne proizvodi više ovu kolekciju do proljeća (nemam pojam imaju te neke turnuse kad idu u proizvodnju i kad im pogoni miruju, ne pitaj nije mi to baš jasno ako si na tržištu) pa tko prvi djevojka njegova :-)
najbliži Borovo dućan nam je u Tratinskoj ili na Ilici Kustošija, al znat ćeš sve na vrijeme.
Lili, nisu svi u boravku ;)
i ocito nije bas tako kako pricaju da samo treba preplivati s jedne strane na drugu. Moja pliva vec par godina, pa niej prosla.
Skola plivanja nam ne odgovara jer doslovce nemamo kamo jos i to ugurati.
joj da fakat sam to predvidjela a jel ih se može taj dan ostavit u školi poslije ručka pa da ih pokupe ti gradski oci na bazen i vrate do 16h ili kad već završe?
Ovo mi je 1. glas da je to nešto zahtjevno, jel se radi o bazenu Mladost? di uopće furaju djecu? Netko zna.
naše Dom sportova , pokupe ih oko pol 2 i voze , posle vračaju, nije bilo problema za ostajat u školi ako je trebalo, mada jaaako malo naših nije prolazilo
naravno anatom ni ne mora ići u školu ako tako želite, ponovni ispit je za godinu dana obavezan
nisu ni kod nas svi u boravku
E. ide na provjeru, ne pliva , i ne planiram ju dati u skolu.
Prezahtjevno je to u svakom pogledu. Klinci su turbo iscrpljeni. Nista ne stignu ta dva tjedna.
ima djece koja ni ne žele skočiti
jelena, super! hvala ti na informaciji. odmah mi je lakse!
i slazem se sa tobom Siruis: prezahtjevno je to za njih. pogotovo ako jos imaju izvanskolske obaveze.
F ide sutra na provjeru
pliva kao riba ali totalno mogu zamisliti scenario di se smrzne i neće
Moja isto ima provjeru ovaj tjedan. Zanima me rezultat, jer pliva sasvim ok pa ako proglase da treba u skolu plivanja ozbiljno cu posumnjati u smisao provjere.
Sto se financija tice mi smo odmah u prva dva tjedna na cca 400kn za mape, ispite, zbirke, osiguranja, casopise i ino. :mrgreen:
Sto se tempa tice imaju puno zadace, prosli tjedan je jos dio radila doma, ovaj smo joj rekli da ocekujemo da sve rijesi na boravku jer je popodne pun raspored sportova (kad na sve hoce ici, uz postojeca dva je dodala treci). Ili ce sve odraditi u boravku ili nesto ispada van. Sad cemo vidjeti kako ce ici, za sad je uspjela sve odraditi u boravku.
o kakvim vi to provjerama plivanja pricate? kod nas toga nema.
inace, danas je pala prva prava ocjena. iz hrvatskog.