moj kak je i rekal 4,25 - 3 nije znal. E sada, jel to dovoljno ???
Printable View
moj kak je i rekal 4,25 - 3 nije znal. E sada, jel to dovoljno ???
ja sam neznalica - kak se pogleda koliko ih je sve skupa pisalo - koliko ih je na listi?
nije da njemu drugi predmeti ne idu, nego ne ispunjava obaveze, npr. biologija, kemija, nema zadaću, ne ispuni radnu i to ti je taman dobit koju jedinicu i završno četvorku. svakako sam za da plati za to, ali ovo mi se ipak čini malo preoštro. vrlo je realna opcija da s 75.45 boda neće upast u X. št mi je najgore, od 4. razreda zna da je matematika ono što ga zamina i s čim se želi baviti.
na njegovim listama škole? ili na listi rješenja?
398 ih pisalo, cure vidite kolko ima izravnih upisa i koji je prvi ispod crte kolko taj ima bodova na ocjene
Zamislili su očito kao zbroj bodova iz testa + zbroj bodova na temelju ocjena.
Na primjer, Od Nanoibeba sin 80+4,25 - ima znači 84,25 bodova.
Ja ne bih rekla da bi bilo fer da 100% riješen test daje prednost kod upisa, ali ako im statistike pokažu da su recimo djeca sa max brojem bodova lošije rješavala test, onda bi trebali razmisliti o 'podebljavanju' prijemnog. Ako uopće postoji takva mogućnost.
sad ne možda za nagodinu
ja se, kao što je Mima bila rekla, nadam da će iskoristiti ovo iskustvo za iduću generaciju, a retrogradno ne bi bilo u redu da mijenjaju uvjete.
tvoj?
upada samo onaj kojem je to prvi izbor kaj ne?
Koliko djece primaju?
zaboravila sam, ali piše na stranicama škole. Tipa 204, 224 , ... tako su mi u sjećanju ostale brojke
224 od toga 40 za međunarodni
Nanoibeba, 112 djece ima > 4,25 bodova na prijemnom.
(dakle, gotovo trećina, pa i ne čini mi se da su to baš loši rezultati)
ali mima priča se o VRHUNSKIM matematičarima, VRHUNSKOJ školi... svi 80+ bodova... preleti samo zadnje 34 strane :D :D anyhow, puno bi više moralo biti 5,00 od 37 - ne misliš?
Ja sam ovdje moram priznat na ninochkinoj strani. Djeca bi trebala reagirati i riješiti kao nečiji tu mali, koji je rekao: bilo je lagano, riješio sam sve, ako imaju sve godine sve petice, odluče za najtežu gimnaziju u državi i po svemu se klasificiraju kao vrhunski matematičari...
Kakvim vrhunskim matematičarima ?! Vrhunskih matematičara u MIOC-u ima sigurno i manje od 10%, koliko ih je riješilo test 100%.
Ja recimo sigurno nisam vrhunska matematičarka :lool:, ali sam sigurno bila iznadprosječno talentirana za matematiku kad sam bila dijete, npr. moja kći je istu tu negdje - možda prosječna među iznadprosječnima, nikako vrhunski matematičar. Nema 200 vrhunskih matematičara u Zagrebu svake godine, nego možda 10 ili 20.
Štagod, ako se upisuje nekoliko tisuća djece u SŠ u ZG, ovo bi trebali biti najbolji matematičari u državi.
Pa nije MIOC škola samo za vrhunske matematičare, odakle vam to.
Ja doduše nisam gledala kakav je bio taj ispit, koliko su teški bili zadaci.
Zašto u državi, valjda u Zagrebu.
Vjerojatno ne postoji niti druga matematička škola sa toliko učenika, pa bismo onda trebali gledati u postocima.
jesu li sparili miocaše?
i zanima me kaj sve treba za upis, treba li i domovnice rodni, ili spakiramo samo one koje i trebali dobiti ko povrat u osnovnoj?
tam, na MiB pišu da prvih 92 bez prijemnog ima više od 80 bodova.
ovo je čista drama, mogao je lijepo u V.tu, laganini 10 min pješice do škole , nema prijemnog, mamu mu ne bi herz strefil i tako to
Mozda da se pitas bi li se tvoj sin mjenjao sa njegovom poteskocom da bi imao izravan upis?
Izravan upis znaci izravan upis ako netko sa vecim brojem bodova nema takoder izravan upis po preporukama.
Dakle , ako upisuju 2 ucenika sa poteskocama u razred , i ako id 10 ima preporuku za opcu gimnaziju ( izravnim upisom), od 10 upadaju samo dvoje sa najboljim ocjenama.
nemam pojma, pa valjda može, on to sam manevrira. Nisam to niti gledala
a koji mu je prvi izbor, to ti može reć kaj ne
sirius, rekla sam da se nikome ne želim zamjeriti. ovo ne frusdtrira njega nego mene. ja ne znam kakvu poteškoću ima to dijete. nije niti bitno. množda je dijete diplomata, a ne s poteškoćom. ono što vidim na listi je da ima 4 i u 7 i u 8 razredu i iz mat i iz fiz. zasto je to tako zna to dijete, mene se ne tiče. ali imam pravo na to da me frustrira. sustav, ne to dijete.
Bodovi Riješenost Broj djece 5.00 100% 37 4.75 95% 38 4.50 90% 37 4.25 85% 39 4.00 80% 30 3.75 75% 32 3.50 70% 30 3.25 65% 34 3.00 60% 20 2.75 55% 10 2.50 50% 9 2.25 45% 6 2.00 40% 6 1.75 35% 6 1.50 30% 3 1.25 25% 1 33% (112) riješilo za 5 (>90%)*
20% (69) za 4 (80-89.9%)
28% (96) za 3 (65-79.9%)
12% (39) za 2 (50-64.9%)
7% (22) za nedovoljan (<50%)*ovo su uobičajeni kriteriji za dotičnu ocjenu
Skoro 50% tih superodlikaša riješilo je lagani test matematike za manje od vrlo dobar. Mislim da to dovoljno govori o sustavu ocjenjivanja. A vjerujem da će biti još zanimljivije vidjeti korelaciju bodova iz ocjena s bodovima iz prijemnog.
Pa sad, bilo bi zanimljivo da opća populacija osmaša riješi takav test iz matematike, kakvi bi rezultati bili.
Inače, matematika je samo jedan od predmeta u osnovnoj školi iz koje su ta djeca imala pet, i samo su iz toga testirani, a mislim da za imati pet iz matematike u osnovnoj školi zaista ne treba biti vrhunski matematičar.