Stranica 33 od 298 PrviPrvi ... 2331323334354383133 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas u čokoladnom gradu generacija njih 146 samo u klince om razredu 4-5klinaca koji su cijelo vrijeme 5.0

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Genijalni su ovi roditelji koji su dosli probati se upisati u MIOC.
    Kaj fakat 14 godisnje dijete ne moze samo otici na prijemni? Budu ih vodili i u skolu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, dovezli su djecu na prijemni, nije mi to sad baš toliko strašno. Ne žive svi u centru grada

Evo i ja se sjećam da me tata vozi na upise u MIOC, pa se i zgurao sa mnom unutra na upise, i proslavio sebe i mene izjavom "ah, ona je među onima na dnu liste" kad me profesorica na upisu tražila na listi (imala sam jednu četvorku).
    Eto, da me nije vozio ne bih imala tu toplu obiteljsku uspomenu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne, kopiram iz linkanog članka
    " Zato smo došli probati i u MIOC "
    Kaze jedan tata, ili je to tako novinar napisao.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A kaj misliš da svi klinci koji su bili na prijemnom da su bar jednom bili tam, moj ne zna gdi je mioc pokazala sam mu jednom usput kad smo išli u dubrava gdi se skida s tramvaja, a eto da slučajno upiše Ruder ne bi na prvu sam znala dojiti tam, jer smo na otvorena vrata išli autom, mene seosko djeteta je na prijemni pratio godinu dana stariji brat u njegovu školu i u Ruder,a jedna s drugom školom nije imala nikakve veze u predmetima na prijemnom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha ha ha ha, a dobro, da, to je inaj sindrom "krenuli smo u školu" "moramo imat sve petice"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj je pola Evrope sam proputovao sa jedva 12, a i u Zagreb ide s društvom u kino vlakom , ali on je takav. Reži kad samo i dio puta idemo zajedno do škole .

Ja sam bila stidljiva i razumijem onu djecu kojima je potrebna pratnja .

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mima, baš simpatično . Kad sam ja jutros moga dovezla do MIOC-a (usput na putu za posao) i vidjela tamo onoliku hrpu odraslih ljudi, pomislila sam da bih i ja možda trebala ostati, ali me ovaj otkantao po kratkom postupku "daj, mama, šta ti je, imaš ti pametnija posla"

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je pola Evrope sam proputovao sa jedva 12, a i u Zagreb ide s društvom u kino vlakom , ali on je takav.
    sad baš ne sam s 12,nego s trenerom pratnjom i slicno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bez mene je bio npr u Slovačkoj. Tj bez roditelja, a neke roditelji bedinaju i sa 30 tak godina

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sedmi smo )))

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kad čovjek malo promisli, u pet razredu imaju, koliko, deset predmeta, od kojih iz barem 4 vjerojatno svi imaju pet, pa onda su tu još i izborni predmeti itd.
    Ovdje od 6. razreda imaju 12 obveznih predmeta i 13 ocjena. Od toga je opisna ocjena samo iz vjeronauka ili alternative (jedino se moze izabrati zelis li jedno ili drugo, ali predmet je obvezan).

Izborni predmeti ne ulaze u svjedodzbu niti u prosjek, iako sé iz njih pisu ispiti. Ovogodisnja prof engleskog je cak isla tako daleko da izjavi da ju rezultati naprednog engleskog ne zanimaju.

È je sad zavrsila 7. i Izborni predmeti su joj bili napredni engleski, napredni njemacki, latinski i keramika. Iz svega ima 100-postotne rezultate (latinski je cak radila sa 8. razredima), plus bila je izabrana za izborne projekte WhatsApp i BullOver (odgoj na socijalnim mrezama prvo, antibulizam drugo), pokupili su cak i neke nagrade, i svejedno nista od toga ne ulazi ni u svjedodzbu ni u prosjek.

To smatram velikim minusom sole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    bez mene je bio npr u Slovačkoj. Tj bez roditelja, a neke roditelji bedinaju i sa 30 tak godina
    je ali nije bio sam samcat, jer po zakonu to ne smije do 15 godine

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    je ali nije bio sam samcat, jer po zakonu to ne smije do 15 godine
    ti sve bukvalno shvaćaš ili ?

dakle, moje dijete od 12 godina je bez roditelja uz nekoliko odraslih koje površno pozna prošlo pola Evrope, dok znam slučajeve kad roditelji svoju djecu vode , voze i čekaju na prijemnom za medicinu a imaju 19 godina.

ajmo se dogovoriti, ja ću zaobilaziti tvoje postove, a ti moje i sve 5 .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne treba se zaobilaziti naprotiv, ali ja znam kaj znači biti i putovati potpuno sam, radila sam to ali u dubi od 18+

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde cure s mioca, kad budu rezultati dajte mi podatak kolko je imalo bodova na ocjene djete koje ima pravo upisati mioc

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U generaciji mog T jedan jedini je svih 8 razreda prosao s 5,0. Jos troje s odlicnim. Od njih 45. A ima svega, i produznih nastava.
    Mim, T je u petom razredu imao 4 iz prirode. Ima 79,92 bodova. Danas strepi hoce li, kad se preliju ovi sto ne upadnu u mioc ostati u kvoti za petu.
    Dijete koje hoda po natjecanjima od 4. Osnovne, postize rezultate i dobiva priznanja. Toliko o sustavu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Mim, T je u petom razredu imao 4 iz prirode. Ima 79,92 bodova. Danas strepi hoce li, kad se preliju ovi sto ne upadnu u mioc ostati u kvoti za petu.
    Dijete koje hoda po natjecanjima od 4. Osnovne, postize rezultate i dobiva priznanja. Toliko o sustavu.
    Na to sam i mislila u svojim prethodnim postovima, meni je to katastrofa.
    Prema idejama kurikularne reforme, to računanje općeg uspjeha na decimale trebalo je biti ukinuto. Jasno je i zašto. Na žalost, iz dobro znanih razloga, od te i nekih drugih mogućih promjena još neko vrijeme neće biti ništa

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

je li možda netko sinoć gledao dnevnik na Novoj? rekao mi ovaj moj da su ga snimili nakon prijemnog kaže da su ga pitala o težini testa i misli li da su sve petice jednake. ovo drugo pitanje mi je super - mislim da pogađ srđž problema, a to je da nemamo standardizirane kriterije ocjenjivana, a ocjene uzimamo kao jedni/glavni kriterij upisa. u vezi ovoga me nitko ne može razuvjeriti - imala sam prilike u školi moje djece vidjeti kako ti kriteriji variraju unutar iste škole, a mogu misliti kako je onda između različitih škola.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svima nam je to katastrofa - sustav nije dobar i gotovo.

opet o MIOCu - navodno se prijavilo 800 djece, a 600 ih je došlo na prijemni. Fakat ne kužim zašto je tolika fama oko te škole,- koliko čujem ima dosta dobrih matematičkih smjerova po drugim školama

joj babyboys, ma neće se to dogoditi, da dijete zbog jedne četvorke ne upadne u V- tu - to bi bila definitivna tragedija cijelog ovog sustava

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku

opet o MIOCu - navodno se prijavilo 800 djece, a 600 ih je došlo na prijemni. Fakat ne kužim zašto je tolika fama oko te škole,- koliko čujem ima dosta dobrih matematičkih smjerova po drugim školama

joj babyboys, ma neće se to dogoditi, da dijete zbog jedne četvorke ne upadne u V- tu - to bi bila definitivna tragedija cijelog ovog sustava
    Da, rekao je moj sin da se prijavila ogromna hrpa ljudi.

Inače, ja sam u međuvremenu otkrila zašto ljudi žele onamo - atmosfera je odlična. Profesori imaju drugarski odnos s tim klipanima, nema terorista (ili bar moj sin nije otkrio ni jednog za sada) a to im nije naštetilo autoritetu, nego naprotiv.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, meni je u MIOCu bilo presavršeno - nakon svih trauma koje sam imala u svojoj osnovnoj školi. No to i dalje ne znači da razumijem ovu ludnicu .

Meni su profesori i tam i poslije na faksu bili melem na ranu osnovne škole - i na jednom i na drugom je postojao taj prijateljski odnos i baš imam lijepa sjećanja na školovanje nakon što sam izašla iz OŠ

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slažem se, i već sam to napisala na ovoj temi. Imam odlične uspomene iz MIOC-a, iako sam morala puno učiti. Profesori su bili divni, prijateljski su se odnosili prema đacima, i uvažavali su nas i poštovali.
    Atmosfera u školi je bila super. Ako je i dalje tako ne čudi me što bi svi htjeli ići u tu školu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

opet o MIOCu - navodno se prijavilo 800 djece, a 600 ih je došlo na prijemni
    Jutarnji javlja da ih je prijemni pisalo 300.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je rekao da je njihova učionica bila više nego poluprazna. On misli (pazi misli) da ih je trebalo biti više od 20 a pisalo ih je manje od 10.

Ajme ajme, meni je već dosta ovih upisa. Sva sreća da mlađa ziher (a to sam stvarno ziher) neće staviti MIOC niti u kakav izbor

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nano, nadam se da nece :/

A inace, sad gledam listu za petu. Prvi ima 70 bodova i izravan upis. Ako nije drzavni prvak, znaci da ide preko grada. Kaj tu nikakvi kriterije nemaju? Pa ovo je 10 crtvorki iz ne bas trivijalnih predmeta. I kak da ja i ovakvi ko moj ne budemo jadni i ljuti na sustav?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moj je rekao da je njihova učionica bila više nego poluprazna. On misli (pazi misli) da ih je trebalo biti više od 20 a pisalo ih je manje od 10.

Ajme ajme, meni je već dosta ovih upisa. Sva sreća da mlađa ziher (a to sam stvarno ziher) neće staviti MIOC niti u kakav izbor
    To je u skladu s onim što je moj sin rekao (čuo na dodjeli svjedodžbi da ih se prijavilo 600, a onda je ispalo da ih se ukazalo 300). Ali čula sam od njega samo tu jednu rečenicu, nisam ništa ispitivala, a iskreno sumnjam i da puno više zna... To su oni komentirali kakva je razlika između prošlogodišnjih i ovogodišnjih upisa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

gle, meni je u MIOCu bilo presavršeno - nakon svih trauma koje sam imala u svojoj osnovnoj školi. No to i dalje ne znači da razumijem ovu ludnicu .

Meni su profesori i tam i poslije na faksu bili melem na ranu osnovne škole - i na jednom i na drugom je postojao taj prijateljski odnos i baš imam lijepa sjećanja na školovanje nakon što sam izašla iz OŠ
    Paaa moj sin je izabrao mioc jer je od svih mat.gimnazija upravo to nama najbliža škola. A ima i prijatelje iz kvarta i iz glazbene. To je presudilo. U vrijeme upisa oni još ne razmišljaju puno dalje od toga.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Nano, nadam se da nece :/

A inace, sad gledam listu za petu. Prvi ima 70 bodova i izravan upis. Ako nije drzavni prvak, znaci da ide preko grada. Kaj tu nikakvi kriterije nemaju? Pa ovo je 10 crtvorki iz ne bas trivijalnih predmeta. I kak da ja i ovakvi ko moj ne budemo jadni i ljuti na sustav?
    To je isto pitanje, možda je dijete poluslijepo, u kolicima, štagod.
    Nemaju svi preko Grada "samo" poteškoće u učenju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    To je isto pitanje, možda je dijete poluslijepo, u kolicima, štagod.
    Nemaju svi preko Grada "samo" poteškoće u učenju.
    X

Morala bih sina pitati jer se ne sjećam detalja, ali mislim da je i lani bilo takvih - ako je netko državni prvak iz matematike, ne znači da ima i sve ostale predmete 5, ali takvom je mjesto unutra. Onda vrhunski sportaši na primjer, koji imaju predobar uspjeh za sportsku gimnaziju (štajaznam, sad lupam - šahisti) ali zbog izostanaka često imaju slabiji uspjeh. Mislim da je bio i netko od košarkaša.

Imaju oni kriterije - postoji minimalni prag.

Moj sin se lani upisivao u mioc preko grada - to nije jednostavno. Imao je on punih 80 bodova, ali on ima individualizaciju i dalje + korektivnu gimnastiku zbog motorike i kičme + povećani font zbog strabizma. Pustili su ga od rujna do prosinca bez individualizacije (jer je pametni školski liječnik koji je bio na zamjeni napisao da mu to ne treba, na temelju odličnog uspjeha, ne pogledavši papire specijalista). Tek kad su mu startali individualizaciju, u roku 2 tjedna popravio mu se uspjeh iz matematike i fizike. Sve što su učinili je da mu dignu font na testovima na 14, ali puno to znači.

I tako - budući da imam dvojicu s papirima Grada na temelju razvojnih teškoća, znam da se to ne daje olako. To se piše na temelju višegodišnjih terapija, praćenja i rješenja mzoš o individualiziranom pristupu koje mora biti starije od godine dana. Ne može se tu muljati, sustav je rigorozan. I ne možeš se predomisliti, moraš upisati ono na što te uputio hzz. Nema promjena prioriteta, kao kod ostalih. Možeš jedino povući papire od Grada i ići redovnim putem, pa kako ispadne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    kako ti kriteriji variraju unutar iste škole, .
    ko nas variraju od učenika do učenika, tj. kolko je učitelj sklon učeniku

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ko nas variraju od učenika do učenika, tj. kolko je učitelj sklon učeniku
    ili koliko često roditelj dolazi u školu.

kod moje mlađe jedna mama pak stalno nosi poklone . OK, tog je bilo i kad sam ja išla u OŠ

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kod nas nema to veze s roditeljima i njihovim dolascima u školu, nego si recimo jedna profa zacrtala po par klinaca u razredu i njima povlađuje ako treba, a druge malko šikanira

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i samo 37 klinaca ima svih 5 bodova... nda

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj 5.00

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj 5.00
    i neće se upisati možda ni u X.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno žalosno - ali eto, možda će neke statistike s ovog prijemnog dovesti do toga da će se slijedećih godina uvoditi još neke promjene kod upisa.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nadam se Mima tome. toplo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj kak je i rekal 4,25 - 3 nije znal. E sada, jel to dovoljno ???

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i neće se upisati možda ni u X.
    znaš kaj - nadam se da to nije tako - fakat nefer.

Ja sam bila dijete kojem su išli samo matematički predmeti i skoro niš drugo - u MIOC sam se upsala po mjestu stanovanja, a onda u 3 razred bez problem

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam neznalica - kak se pogleda koliko ih je sve skupa pisalo - koliko ih je na listi?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nije da njemu drugi predmeti ne idu, nego ne ispunjava obaveze, npr. biologija, kemija, nema zadaću, ne ispuni radnu i to ti je taman dobit koju jedinicu i završno četvorku. svakako sam za da plati za to, ali ovo mi se ipak čini malo preoštro. vrlo je realna opcija da s 75.45 boda neće upast u X. št mi je najgore, od 4. razreda zna da je matematika ono što ga zamina i s čim se želi baviti.
    Posljednje uređivanje od Kanga : 01.07.2016. at 13:18

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na njegovim listama škole? ili na listi rješenja?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    i samo 37 klinaca ima svih 5 bodova... nda
    Ne znam kako su oni zamislili ulogu tog prijemnog u cjelokupnom poretku, ali sad bi bilo fer da 100% riješen test toj djeci daje prednost bez obzira na ocjene.
    Iako, nemam pojma kako je to zamišljeno, samo pišem što mi je prvo palo na pamet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

398 ih pisalo, cure vidite kolko ima izravnih upisa i koji je prvi ispod crte kolko taj ima bodova na ocjene

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako su oni zamislili ulogu tog prijemnog u cjelokupnom poretku, ali sad bi bilo fer da 100% riješen test toj djeci daje prednost bez obzira na ocjene.
    Iako, nemam pojma kako je to zamišljeno, samo pišem što mi je prvo palo na pamet.
    pa logika je ista koja je bila kad smo mi pisali prijemne, zbroji ocjene +trenutno znanje i napravi rang
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.07.2016. at 13:21

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zamislili su očito kao zbroj bodova iz testa + zbroj bodova na temelju ocjena.

Na primjer, Od Nanoibeba sin 80+4,25 - ima znači 84,25 bodova.

Ja ne bih rekla da bi bilo fer da 100% riješen test daje prednost kod upisa, ali ako im statistike pokažu da su recimo djeca sa max brojem bodova lošije rješavala test, onda bi trebali razmisliti o 'podebljavanju' prijemnog. Ako uopće postoji takva mogućnost.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ne možda za nagodinu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •