morat cu na pdf pozeleni, snimila sam tamo par vrtlarskih topica...da ovdje dalje ne uzurpiram temu...
Printable View
morat cu na pdf pozeleni, snimila sam tamo par vrtlarskih topica...da ovdje dalje ne uzurpiram temu...
Još samo ovo - probaj spremiti sjemenke iz ove butternut bundeve - osuši pa na godinu u klijalište pa onda u zemlju. Najgore što se može dogoditi je - ništa. Nema ni garancije da će izrasti butternut, ali ja bih probala.
A sad natrag na topic - ja imam danas varivo od korabe, mrkve i krumpira + piletinu pečenu u ekspres loncu. Ako mojim muškima bude premalo škroba, skuhat ću mlince i zaliti umakom od piletine. Za mene je dosta varivo + pileća rebra koja ne jede nitko drugi...
ta tvoja piletina u ekspres loncu mi je pravo otkrice, radila sam ju vec 2-3 puta, i to je super ispalo.
meni se isto cinilo da bi moglo biti dobra ta punjena bundeva...
imas pp za sjemenke. :)
danas samo riblja juha i baš mi paše
Jučer bolonjez+zelena salata
Danas orada + riža sa prosom i crvenom lećom+zelena salata+kolač od sira i oraha (na kraju sam ostala bez ribe jer je moje mladunče imalo neočekivano velik apetit)
Sutra juhica, juneći saft sa žgancima, salata
Četvrtak nekakav juneći gulaš
Pilece juha, piletina na Kijevski, rizi bizi, zelje salata, cupavci.
grah
Grah varivo, tjestenina sa svježim sirom
I kod nas grah, ali sa slatkim zeljem (fala mojoj svekrvi koja je poslala pun lonac). Uz to pohana svinjetina (klinci su nedavno rekli da im dugo nisam pohala meso - izbjegavam zbog muža i zbog sebe, ali sam im udovoljila).
srdelice, blitva i krumpir
kod nas grah bio jučer (i meni danas za doručak)
danas raštika
I ja sam danas kuhala grah, s tjesteninom.
kelj varivo sa kobasicama
mi danas imamo leću s porilukom, njam njam :)
Poriluk s mrkvom i krumpirom - leće mi, nažalost, ponestalo
Ja danas kuhala pohane purece snicle zapecene u rolu s sirom i besamelom,restani krumpir,juhu, kiselo zelje na salatu i papin kolac to mm obozava ovakav rucak
Jucer je MM spikovao puretinu, pa pekao u loncu s malo maslinovog ulja pod poklopcem, i uz to zelena salata.
Ostalo je dosta toga, pa smo upravo rucali tu puretinu sa jajima na oko za prilog; mijesana salata: zelena, luk, zute paprike, zacinjeno nasim maslinovim uljem :)
Gulaš jer nemam vremena puno biti u kuhinji!
ja sam napravila domace njoke sa umakom od spinata i vrhnja za kuhanje. njami!!
Ajnpren juha, đuveč (bez mesa, samo povrće s rižom) + pureći faširanci + cikla salata
Pileći curry u kokosovom mlijeku i riža.
Našla sam povoljno kokosovo mlijeko u Mulleru, limenka 400ml , bio uzgoj, oko 13 kn.
pileća juhica,faširanci i restani krumpir,zelena salata..
Cordon Bleu, spinat na pari zacinjen cesnjakom i nasim maslinovim uljem (ne mogu ga se zasititi, ove godine je zaista odlicno!) i tartar umak.
Ja danas kiselo zelje dinstano ja cu s zgancima mm s krumpirom i pecene snicle uz to, desert palacinke s visnjama
Uzmem visnje iz kompota i u sok od visanja stavim malo maraskinai zele onaj preljev za torte i malo secera njam njam po palacinkama i samo palacinku poklopim na pola
Fish & chips, zelena salata
Gibanica :P
Domaće krvavice. K tome krumpir i kiselo zelje (ako stignem, dinstano - ako ne, na salatu s bučinim uljem). I juha od brokule.
Ja cu danas ispeci oslice u pecnici, skuhati krumpire i juhu od paradajza. Ne mogu u vrt po salatu jer je proljev oblaka.
Ja cu danas friskog pohanog lososa i muzu pomfri sebi cu kelj na leso i telecu juhicu mama mi donijela i kolac koji nema imena nesto cu iskemijat s namjernicama koje imam doma
šnicle u umaku od vrganja,pire krumpir i zelena salata...desert ledeno nebo da bude i za sutra..mljaaaccc
jučer pileća juhica,piletina na saft sa tjesteninom
danas,grah sa kobasama i rićetom! njami
Njoki u umaku od govedine i salata od paprika.
goveđa juhica,pohana piletina,rizi-bizi,salata i desert ledeno nebo..
Pileća juha sa hrpom povrća,
šnicli na naglo, restani krumpir,
dinstano kiselo zelje
kolač od kivija, piškota, šlaga, kiselog vrhnja i čokolade :)