Cao svima,
Da bas tako, mi smo zadnju proceduru u svim nasim pokusajima uradili u Istanbulu.Prije nego sto cemo otici, dr Emre B. nam je rekao da je procenat da nesto nadju svega 15 % na osnovu nalaza koje smo mu poslali.
A kada smo tamo dosli i poslije pregleda dao nam je sansu 30 % !!!!!!!!!
Mi smo pristali i poceli su sa mnom.Sa stimulacijama.
Nakon par dana, ginekolog mi je primjetio polip u uterusu i trazio je da se sve obustavi dok ja ne otklonim hirurski taj polip.Znaci da se vratimo kuci, da otklonim polip a onda da se ponovo vratimo u Istanbul.
Obzirom da su nam to bili ogromni troskovi, moj muz je odlucio da uradi microTESE i da se vec jednom vidi ima li sta ili nema.
Otisli smo na azijski dio, u jednu kliniku gdje je intervencija uradjena.
Niko tamo ne zna engleski osim dr Emre B., nas dvoje i dr anesteziologa.
Sestre ne znaju ni rijeci.
Intervencija je trajala oko 1 h u totalnoj anesteziji.
Za to vrijeme, ja sam sjedila u bolesnickoj sobi i cekala.
Moj muz je dobro podnio sve, brzo su ga probudili i odlicno se osjecao.
Dr je saopstio da nije nista nadjeno, i da ce ponoviti jos jednom centrifugu u smislu, da im mozda nije nesto promaklo.
Naravno, to je samo tracak lazne nade.Nista nije nadjeno.Vratili smo se kuci kao pokisli misevi.Em nije uspjelo, em je sve stresno, skupo do bola.
Obzirom da je testis gradjen kao klupko, uvijek ima nade da se neki spermatozoid negdje sakrije.Pokretan ili nepokretan.
Ali kako da se sakrije kad se ne stigne ni razviti u svoj pravi oblik??????????? Jer nema puno germinativnog tkiva, svega nekoliko posto.
To ljekari znaju, znaju i to da se mi za slamku hvatamo, pa placamo sve sto nam ponude.Od obicnog vit C do svega ostalog.
Pravi su prodavci magle, bijela mafija, lazovi.....
Tad, prije 3 god. smo 12 dana boravka i sve ostalo platili 5000 evra.
Radim u zdravstvu, znam sve sta se radi.A vrlo dobro znam koliko je dijagnoza komplikovana i u vecini slucajeva konacna.
Kad mi je to jednom davno rekao dr Vlaisavljevic u BG, zamjerila sam mu.
Bio je u pravu.Istina je bolna.Jos tad smo trebali naci donatora i rijesiti problem.
Zato, ne zamjerite.Ovo kod mene je jedno lose iskustvo, nesrecna sudbina.
Puno srece od srca.