hmm, nama je glazura rađena prije godinu dana, zidovi su suhi skroz, onda su podovi valjda spremni za parket :unsure:
Printable View
hmm, nama je glazura rađena prije godinu dana, zidovi su suhi skroz, onda su podovi valjda spremni za parket :unsure:
ja ne bih išla na "valjda" metodu
pozvala bih ćovjeka da izmjeri stupanj vlage
poslušat ćemo, bolje nego da kasnije šizim, hvala ti apri, opet
Živimo u kući i htjeli bi se razdvojiti sa strujom tako da stavimo nekakav sat na naše žice koji bi mjerio nama ( pojma nemam :roll: )
Pa sad, prije nego se odemo raspitati, dal netko možda zna koliko bi takav neki jednotarifni ili dvotarifni sat koštao? Da vidim da li imamo novaca uopće za tako nešto..
apri, koliko 'ruka' se lakira klasični hrast parket? dvije, tri?
jel teško čistiti i održavati čupavi tepih nešto slično ovome http://www.emmezeta.hr/uredenje-doma...y-bez-160x230/
Apri, koliko minimalno trebaju biti široke unutarnje stepenice koje nisu jedini "ulaz" na gornji kat?
ovisi čemu služe i kolika im je frekvencija korištenja
nedavno sam jednima napravila 70 cm, pogledaj album na fejsu
ali to su stepenice koje vode samo prema roditeljskoj spavaonici i kupaonici
inače, ne ići ispod 90
Aj daj mi na pp link na fotku, ne znam kako bi otkrila koje su to u moru fotki.
To su stepenice prema spavaćim sobama.
ne znam jel se u njima samo spava ili i boravi
ako pod "spavaćim sobama" podrazumijevaš i dječje, gdje je frekvencija silazaka česta, ne bi bilo loše staviti šire
ili ako će se gore nositi stvari, košare s rubljem
je li stubište otvoreno ili zatvoreno?
To je najzahvalniji, ali i najprljaviji tepih na svijetu. Ponosna sam vlasnica sličnog. Dakle, što god djeca prosula, isprašila, isprljala po njemu, to se jednostavno ne vidi. Ali to mu je ujedno i mana jer i ne skužiš koliko je prljav. Ja ga par puta godišnje nosim na profesionalno čišćenje jer mu obično jednostavno nije dovoljno.
pa jel omeđeno zidom s obje strane?
ili samo s jedne, a sa druge bi bila ograda?
Pa ima više varijanti :D
pa onda je valjda stvar estetike
napravi onako kako ti se sviđa
uglavnom, nemoj ići ispod 70 cm
to je već "na knap" ako planiraš nositi, npr, košaru s rubljem ili nešto
stani s raširenim laktovima, to je mjera
Ovaj topic je blago. Taman mi treba.
Uglavnom, zivimo u kuci i unutarnje stubiste nam nema gelendere. Moramo ih hitno staviti. Stepenice su mramorne (nazalost) i MM i ja imamo sasvim drukcije ideje oko togla što staviti. On bi drvo ili željezo, ja bi pleksiglas. Pomagajte.
a tko može pomoći da vam se izmire ukusi...
bračni savjetnik?
:-)
ako će ti pomoći, tj. olakšati... mi smo uselili prije 11 godina
još uvijek nemamo ogradu na stubištu... ne možemo odlučiti što bismo :-)
ovisi ti o cijelome interijeru, o atmosferi i zgledu koji želite postići
je li stubište vidljivo iz dnevnoga dijela
ili je izolirano, negdje na hodniku
Tjesis me :) ma, što je najbolje, nama je to isto od trenutnih troškova oko kuće zadnja stavka, ali nam doslovni svi piju krv što nemamo gelendere jer što će biti kad H. prohoda.
Uglavnom, hodnik se uopće ne vidi jer je kuća bila koncipirana tako da su to tri zasebna stana. Visoko prizemlje koriste naši frendovi, naš dnevni prostor s kuhinjom je na prvom katu, a u potkrovlju su nam sobe i još jedan mali dnevni.
Kad sam uselila tek, ono, tamnocrveni zdovi, kosturi i ostale gotičke dekoracije su prevladavale. Sad je to sve na srecu prošlost, oba kata maju bijeli namjestaj i vecinu bijelih zidova, u kombinaciji s nekim antiknim komadima namjestaja.
Hodnik veze nema s ničim. Zato nam se toliko teško odlučiti na to. Trebalo bi kompletno stubište ofarbati u bijelo jer trenutno je - golublje sivo (isto muževo maslo od prije mog dolaska).
neka muž sam jede svoje maslo, a ti obojaj zid u bijelo (to možeš i sama, ne vide se pogreške, a i boja je najjeftinija)
poslije možeš i nešto žešće
ja ne bih pleksiglas na mramor
to bih eventualno u školi stranih jezika ili tako nešto :-)
radije bih... drvo/željezo
Apri, imas kakvu sliku? nesto sto mislis da bi dobro islo uz mramor? (nijansa je ledena)
nemam ništa što bih ti sada mogla staviti
ali, pogledaj ova drvena rotacijska vrata kako lijepo pašu uz mramorne stube
moglo bi se nešto sigurno smisliti u tom stilu
Jel zna netko kolika bi otprilike bila cijena projektiranja dnevnog boravka i kuhinje sa blagavaonom velicine cca50 kvadrata ? I kome bi se mogla obratiti po tom pitanju ?
oko 20 € po kvadratu
ne da samo fotku, ali nadam se da ju je izdvojio
https://www.google.hr/search?q=marbl...2F%3B800%3B533
Je. Zbilja lijepo izgleda.
e, sad... opet ovisi koliko novca možete uložiti
može se napraviti takva ograda, ali ne u jednoj ploči, nego možda izlamelirati, pa staviti pod kutem
a ako ubacite upuštenu rasvjetu... eto ti odmah potpuno drugačijeg interijera
Ima tko kakav prijedlog za namještaj u dnevnom boravku di bi se uklopio i radni stol koji se lako da skriti?
a pitanje ti je otprilike kao da ja tebi kažem da mi predložiš hlače koje će mi super stajati.
a pojma nemaš ni kako izgledam, ni koliko mi je godina, ni koji stil "ganjam", ni za koje potrebe mi hlače trebaju...
moraš biti preciznija u traženjima
Pa trebam ideju za skriveni radni stol u koji stane laptop i da ostane još malo mjesta za eventualno neke papire... Da se sve skupa može zatvoriti i biti kao običan poluvisoki ormar ili nešto tako slično... Kad vidim ideje za tako nešto onda si ja to lako uklopim uz ostatak namještaja... Ne znam kako bih to drugačije/ detaljnije tražila...
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70245711/
ružnjikavo...
Mislim da trebaš prvo definirati gabarite tog "ormara"... Pa ćeš lako onda naći način za uklopiti stol unutar njega.
Ma mjesta imam jer mi je zid na koji će ići taj skriveni stol, tv i još par dijelova namještaja dugačak 5 m. Tako da si mogu pustiti mašti na volju, no treba mi inspiracija za taj dio sa radnim kutkom... Bilo bi mi ljepše da se, sok je zatvoreno, ne kuži da je tamo tako nešto... Čak bi bilo zgodno da mogu i nekakvu malu stolicu spremiti u taj dio...
Kod jednih prijatelja sam vidjela visoki ormar s kliznim vratima: ali vrata nisu klizala lijevo-desno, već gore-dolje. Pa su po potrebi zatvarali dio ormara koji im nije bio trenutno potreban.
ovdje imaš hrpu ideja
pa si prilagodi
https://www.google.hr/search?q=hidde...iw=960&bih=548
meni se, recimo, ovo jako sviđa
nije skriveno, ali uz dobro osvjetljenje, jako atraktivno i moderno
http://blog.lisafrigerio.it/images/b..._scrivania.jpg
evo, ja sada jednoj obitelji radim ovako nekako
njima ne smeta da bude vidljivo
http://www.housedecoratingidea.com/w...lor-scheme.jpg
Mi smo dali izraditi jedan cijeli zid od-do. Dolje su tri duboke ladice, iznad toga je sve u policama bez stražnjeg dijela pa se vidi boja zida (zid je lila, police bijele). U sredini je TV, ispod njega resiveri, dvd, police su asimetrične, pune knjiga i ukrasa. Krajnji desni dio je ostavljen za komp, dakle fotelja, ladica za tastaturu (znači, lijevo od toga su one tri ladice na podu), iznad ekran, povrh toga još polica.
Ne znam koliko sam to dobro opisala i bi li ti moglo biti od pomoći. Mislim da bi apri mogla vizualizirati :-) Imamo sve u jednom.
Hvala!
Optimist, služila sam opis! :) meni su jako lijepe i ove otvorene no obično vodim borbu ako mužu pospremim papire na stolu, a opcija da mi stalno bude razbacano dolazi u obzir pa zbog toga hoću nešto di samo zatvorim vrata ormara... Muž sretan, ja sretna. :)
pa napravi kako je na onoj predzadnjoj slici
samo iznad stola napravi preklopna vrata koja bi se samo spustila