Apri, imas kakvu sliku? nesto sto mislis da bi dobro islo uz mramor? (nijansa je ledena)
Apri, imas kakvu sliku? nesto sto mislis da bi dobro islo uz mramor? (nijansa je ledena)
nemam ništa što bih ti sada mogla staviti
ali, pogledaj ova drvena rotacijska vrata kako lijepo pašu uz mramorne stube
moglo bi se nešto sigurno smisliti u tom stilu
Jel zna netko kolika bi otprilike bila cijena projektiranja dnevnog boravka i kuhinje sa blagavaonom velicine cca50 kvadrata ? I kome bi se mogla obratiti po tom pitanju ?
oko 20 € po kvadratu
ne da samo fotku, ali nadam se da ju je izdvojio
https://www.google.hr/search?q=marbl...2F%3B800%3B533
e, sad... opet ovisi koliko novca možete uložiti
može se napraviti takva ograda, ali ne u jednoj ploči, nego možda izlamelirati, pa staviti pod kutem
a ako ubacite upuštenu rasvjetu... eto ti odmah potpuno drugačijeg interijera
Ima tko kakav prijedlog za namještaj u dnevnom boravku di bi se uklopio i radni stol koji se lako da skriti?
a pitanje ti je otprilike kao da ja tebi kažem da mi predložiš hlače koje će mi super stajati.
a pojma nemaš ni kako izgledam, ni koliko mi je godina, ni koji stil "ganjam", ni za koje potrebe mi hlače trebaju...
moraš biti preciznija u traženjima
Pa trebam ideju za skriveni radni stol u koji stane laptop i da ostane još malo mjesta za eventualno neke papire... Da se sve skupa može zatvoriti i biti kao običan poluvisoki ormar ili nešto tako slično... Kad vidim ideje za tako nešto onda si ja to lako uklopim uz ostatak namještaja... Ne znam kako bih to drugačije/ detaljnije tražila...
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70245711/
ružnjikavo...
Mislim da trebaš prvo definirati gabarite tog "ormara"... Pa ćeš lako onda naći način za uklopiti stol unutar njega.
Ma mjesta imam jer mi je zid na koji će ići taj skriveni stol, tv i još par dijelova namještaja dugačak 5 m. Tako da si mogu pustiti mašti na volju, no treba mi inspiracija za taj dio sa radnim kutkom... Bilo bi mi ljepše da se, sok je zatvoreno, ne kuži da je tamo tako nešto... Čak bi bilo zgodno da mogu i nekakvu malu stolicu spremiti u taj dio...
Kod jednih prijatelja sam vidjela visoki ormar s kliznim vratima: ali vrata nisu klizala lijevo-desno, već gore-dolje. Pa su po potrebi zatvarali dio ormara koji im nije bio trenutno potreban.
ovdje imaš hrpu ideja
pa si prilagodi
https://www.google.hr/search?q=hidde...iw=960&bih=548
meni se, recimo, ovo jako sviđa
nije skriveno, ali uz dobro osvjetljenje, jako atraktivno i moderno
http://blog.lisafrigerio.it/images/b..._scrivania.jpg
evo, ja sada jednoj obitelji radim ovako nekako
njima ne smeta da bude vidljivo
http://www.housedecoratingidea.com/w...lor-scheme.jpg
Posljednje uređivanje od apricot : 23.01.2014. at 16:43
Mi smo dali izraditi jedan cijeli zid od-do. Dolje su tri duboke ladice, iznad toga je sve u policama bez stražnjeg dijela pa se vidi boja zida (zid je lila, police bijele). U sredini je TV, ispod njega resiveri, dvd, police su asimetrične, pune knjiga i ukrasa. Krajnji desni dio je ostavljen za komp, dakle fotelja, ladica za tastaturu (znači, lijevo od toga su one tri ladice na podu), iznad ekran, povrh toga još polica.
Ne znam koliko sam to dobro opisala i bi li ti moglo biti od pomoći. Mislim da bi apri mogla vizualiziratiImamo sve u jednom.
Posljednje uređivanje od Optimist : 23.01.2014. at 17:35
Hvala!
Optimist, služila sam opis!meni su jako lijepe i ove otvorene no obično vodim borbu ako mužu pospremim papire na stolu, a opcija da mi stalno bude razbacano dolazi u obzir pa zbog toga hoću nešto di samo zatvorim vrata ormara... Muž sretan, ja sretna.
![]()
pa napravi kako je na onoj predzadnjoj slici
samo iznad stola napravi preklopna vrata koja bi se samo spustila
Posljednje uređivanje od apricot : 23.01.2014. at 18:01
meni su rolete nakaradne za ovakav namještaj
ok mi je za kuhinjski element
za garderobu
za izdvojenu radnu sobu
ali ne i za boravak
Slažem se. Niti ja ne bih stavila roletu u boravak...
Ima li netko iskustva sa dekorativnom bijelom ciglom u kuhinji ? Kako se to ponasa? I cime se premazuje da bude sjajna ? Uljanom bojom?
super se ponaša
premaže se lakom i onda je brišeš kao pločicu
nije ravna kao pločica, nešto je teže za obrisati jer malo zapinje, ali nećeš se pokajati
Super , hvala !! Jel svejedno od kojeg proizvodaca uzmem ili ima netko nekog za preporuku ? Jel ta cigla zauzima puno vise prostora na zidu od plocice ?
evo, i mi upravo u planiraju izrade radnog stola u dnevnom boravku koji će biti sakriven..napravit ćemo zapravo police za knjige od stropa do poda (zid je 1,2 m širok) i na jednom dijelu će biti otklopna vrata, koja kad se odklope, postaju radni stol...
dakle, ovako nešto, samo bijelo i bez pozadinske strane - https://www.google.hr/search?q=polic...ml%3B554%3B415
apri, jel postoji neko bolje rješenje od ovih nosača? izgledaju mi ta-tak i ne baš izdržljivo...
p.s. muž je izrazio želju da projektira i napravi tu policu...pokažem kad se zgotovi...2018 otprilike![]()
ti nosači čuda podnose, ne brini
jedina alternativa koju znam je nogica ispod stola
a to ti je puno gore
sad ne znam ni sama, još imamo ptsp od kuhinje (predugo projektiranje, izrada pa reklamacije pa cijena), a ne želim da napravimo bilo što, tek toliko da napravimo. Sad moramo i njenu sobu napraviti, staklena vrata i unutra ugradbeni ormar. Mislim da bi stubišt koštalo puno ako bi se odlučila na ovo što sam vidjela gore.
Strah me ne imati ogradu radi djeteta.
to ti vjerujem
iako... mi imamo stubište - potpuno otvoreno
moja djeca su se srodila s tim prostorom od rođenja, pa oni nisu frkoviti
briga je kada dođu tuđa djeca na igranje
zato smo gore stavili vratašca
dok ne odlučimo kakvu ćemo ogradu![]()
Jel ima tko iskustva sa pregradivanjem sobe?
Planiramo pregraditi spavacu sobu na dva dijela knaufom(valjda se to tak zove)ili ima sta bolje, da dobijemo sobu za klince.
Na sta trebam paziti,htjela bi da bude barem donekla zvucna izolacija...
da se stavi što više mineralne vune kao ispuna
stavite zid od 15 cm i neka naguraju unura vune što više mogu
i dvostruke ploče
knauf je odlican za pregrade, zvucna izolacija je ovisna o razmaku ploca i vrsti vune koja ide između, je li knauf pricvrcen za dva ili jedan nosac...etc
ako sami radite, ima na netu puno o tome, a ako vam radi netko, svejedno potrazi po netu i usudi se traziti sto zelis![]()
Nešto obavezno ide i na pod ispod zida, nekakva izolacija, joj ne sjećam se, davno sam s nekim razgovarala o tome
necemo sami raditi(muz se ne kuzi bas u to ),planiramo nekoga uzeti da nam to napravi,moram to jos onda dobro sve prouciti da me ne zeznu
ovako nesto bi trebalo izgledati http://www.google.com/search?q=kako+...Bg&ved=0CAcQ_A
prva slika ovaj zuti zid sa 2 prozora
Posljednje uređivanje od ki ki : 25.01.2014. at 09:40
Hm, muž me siluje da dnevni boravak pretvorimo u spavaću sobu. Jer cure imaju svoju, mi razvlačimo kauč.
E sad, inače sam apsolutno protiv jer stan je sve manji i luda sam od toga, ali volim to što u njemu ima "zraka". Međutim SIGURNA sam da se sa savršeno pogođenom idejom može dobiti soba, a da se ne izgubi na prozračnosti. Tek sam počela surfati po netu za ideje, i sigurno će pokoja nadoći. Ali isto tako razmišljam ima li smisla angažirati nekoga da nam da ideju? Koliko to može koštati?
Nije komplicirano, samo pitanje je pregraditi s prozračnom pregradom (otvorenom policom) ili baš pravim ormarom (jer nam treba prostor za odjeću).
Mi cemo uskoro uredjivati kuhinju/dnevni. Kuhinja je na jednom kraju prostorije (5m ravna) i planiram uzeti bijele elemente (jos nisam odlucila za detalje: mat, sjajna, s nekim uzorkom kao woodline), a radna ploca boja prirodnog svijelijeg drveta.
E sad, muci me kakve plocice staviti na pod i na zid?
Em koji uzorak/boja, em da li male mozaik ili vece...???
Stil koji prevladava je skandinavski (bijelo, drveno, tu i tamo neka jaca boja).
Ima tko kavu ideju? Slikicu?
ja bi stavila bijele
evo tu su ti slike moje kuhinje sa tamnim i bijelim plocicama. i jos da promijenim radnu plocu u nesto svijetlije, bila bi presretna.
Ja sam stavila pločice boje kapučina, ali ja ću imati skroz svijetlo bež (magnolija?) kuhinju, a radnu ploču izbijeljeni hrast jer je namještaj dijelom izbijeljeni hrast. Prije nego sam vidjela slike spajaličinih tamnih pločica bila sam 100% sigurna da ću imati tamne pločiceI dobro da sam vidjela. Najbolje ti je krenuti po salonima jer tada dobiješ ideju kad vidiš izbor, ovako iz glave je teško. Jedino kaj ja ne bi to je mozaik
Posljednje uređivanje od rayna : 27.01.2014. at 12:00
Ja sam imala u planu pregraditi malo veći dnevni sa ne baš idealno raspoređenim prozorima. Planirala sam napraviti kombinaciju polica i ormara, ovako nešto (predzadnja slika) samo gornji dio recimo gdje je praznina staviti zatvorene elemente.
http://www.interijernet.hr/hr-dizajn...mjestaja_57596
evo pronasla u nekim starim prepiskama: 20*50, mada su u ducanu tvrdili da je 25*50. i da sjajne su.
A npr da se stavi neka periva boja? Onako, samo se kao prefarba "plasticnom" bojom? Jel to ikako dobro za prostor di se kuha i pere?
Fora je i staklo. Ali 5 m stakla...to zid zbilja treba biti ravan na libelu, inace ce se tesko postaviti staklo a da negdje ne viri taj silikon koji spaja zid i staklo.