Pojma nemam; ne posjedujem kovid putovnicu niti sam u ijednom trenutku rekla da su mi jasni potezi HR stozera ili koga kod, a da smislja mjere i radne akcije. Uglavnom su super nedosljedni, toliko vidim.
Printable View
Pojma nemam; ne posjedujem kovid putovnicu niti sam u ijednom trenutku rekla da su mi jasni potezi HR stozera ili koga kod, a da smislja mjere i radne akcije. Uglavnom su super nedosljedni, toliko vidim.
To sa covid putovnicom svakako nema logike.
Iako nisam imala covid putovnicu ni u peti dok sam se cijepila. Sve dok jednig dana nije dosla odluka da dolazim na posao sa bar codom na iskaznici. Do tad me nitko nikad nije pitao za cijepljenje. Ok, jesu. Jednom na hitnoj ljetos kad sam dosla sa bronhitisom( i negativnim testom).
I opet ne znam sto bih ja trebala misliti o tome, niti mi se da istrazivati sto mjerodavna tijela misle da ima smisla. Ja ne vidim da ima.
Svi mi živimo u ovoj situaciji, pa je normalno da tu i tamo propitujemo, bez obzira što ne možemo imati uvid u sve informacije, niti imamo dovoljno znanja da sve shvatimo. Ja naivno mislim da mjerodavna tijela trebaju na prvom mjestu brinuti o zdravlju građana, a ne o korporativnim interesima, pa me ljuti kad je očito da nije tako.
I kad se spominje da je farma industrija izmislila covid; ne, ne mislim da su izmislili covid, ali vjerujem da je virus iscurio iz labosa, iako su se u prvoj polovici 2020. takve tvrdnje proglašavale ravnozemljaštvom.
Pa se pitam je li, osim svih više ili manje potrebnih mjera (i dalje mislim da je kod nas kamilica u usporedbi s nekim zemljama), proglašen svjetski moratorij na gain of function istraživanja na virusima. Čisto da nas ne zadesi nešto gore.
Malo kasnim u raspravi, ali što se tiče testiranja za ono što mislimo da sigurno nije korona... Testirali kućnim testom Lazara danas. Pozitivan. Sutra idemo svi na testiranje, pretpostavljam da je velika šansa da smo svi pozitivni. Od simptoma je imao proljev samo, svi me uvjeravali da je tipična crijevna viroza kod male djece. Danas dobio temperaturu visoku, testirali ga i eto. Može još ispasti i lažno pozitivan valjda, ali sumnjam.
Nema tih preventivnih mjera koje mi nismo poduzeli, pazimo se na svakom koraku, cijepljeni i mi i svi oko nas (osim djece jel) i svejedno.
Nadam se da će maleni biti OK, i da će preboljeti bez problema
Hvala Marija :)
A kvragu, Riri, bas mi je zao. Nadam se da ce brzo preboljeti i da ce se ostatak obitelji izvuci!
Mi smo obavili cijepljenje protiv gripe danas popodne. Pitala sam usput za booster, kazu da nije jos spremno, za koji dan ce (imaju Pfizer, ali nemaju Modernu, s obzirom da je odobrena prije 24h).
Hvala Kaae :)
Mi smo se isto cijepili protiv gripe nekidan, svi. Dobra stvar je to sa online prijavama bila, sviđa mi se organizacija, lakše je tako.
Slusam muza i lokalnog novinara upravo. Ide na bolje, kaze. Sad ce cijepljenje za djecu itakoto.
Istina, idu nam brojke opet prema dolje.
Riri, nadam se da će maleni uskoro biti bolje.
Jedan odličan članak na temu informacija, dezinformacija, utjecaju masovnih medija i ostaloga.
https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdrav...Diz8p-X19E8_84
Mozda drugi tjedan stize ..
Za gripu sam se prijavila.
Riri, brz oporavak malenome :*
Riri, nadam se da će se L brzo oporaviti :)
Moj je danas krenuo nazad u školu :)
S ovim se apsolutno slažem!
Temelj znanstvenog rada je propitivanje, zato uvijek postoje za i protiv argumenti. Pa sama riječ research govori za sebe.
Ovi apsolutistički stavovi s bahatim prizvukom su mi baš neprimjereni za forumsku temu gdje svi imaju jednako pravo iznositi svoje stavove.
Isto me zanima u vezi cjepiva, što se čeka s prilagodbom virusa na deltu, valjda da istekne rok ove prve ture, koliko sam čula to ide sad negdje u 11. mjesecu....
I nema nikakve logike da nisu pustili još proteinsko cjepivo koje se proizvodi i primjenjuje već xy godina na kojekakvim virusima, a sad novo i eksperimentalno cjepivo ima ekskuluzivu. Vjerujem biomedicinskoj znanosti, i sama se bavim time u jednog grani, ali da je trenutna situacija čista, ne bih baš rekla.
Riri, držite se! Brz oporavak L. :heart:
Zašto ove godine gripa ima tako kasno cijepljenje? Pa oko nas krenulo, kod nas ni a ni b u medijima
Nemam odgovora na ovo, nije mi jasno kako srbija moze, a kod nas ne.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...mrlih-15112099
Slažem se s tobom, loše se prenose činjenice, bio je i priličan broj ishitrenih i neopreznih izjava, kao npr. ona izjava Marije Bubaš koju je neki dan linkala Freyja.
Iako je izjava iz veljače, činjenica da je izjava dana prije pojave delta soja očito nije dovoljno dobar argument da bi se spriječilo nepovjerenje prema cjepivu.
Ali tekst iz Jutarnjeg koji je linkala ina, navodi činjenice putem golih brojki. Ne bi li to trebalo biti dovoljno?
Evo za gripu sam našla samo ovo
članak od jučer, https://www.novilist.hr/novosti/hrva...-protiv-gripe/
već sljedeći tjedan mogao bi se očekivati početak kampanje, s obzirom da ovaj tjedan kreće distribucija cjepiva po županijama.
ja ću danas ići pitati u našu ljekarnu da me zapišu za 4 doze, za nas i klince. Roditelji će mi valjda dobiti normalno kod opće prakse
I doma razmišljamo jel stvarno potrebno žuriti točno 6mj nakon Pfizera na drugu dozu, čekati, što da se radi. Mami ističe sad za koji dan jel.
Svimbalo, izvlačiš iz konteksta. Naglasila sam kako je ona (prim. dr. sc. Marija Bubaš, dr. med.) kao zdravstveni radnik davajući onakve nonšalantne izjave morala uzeti u obzir i buduće sojeve koji se UVIJEK naknadno pojavljuju. A nisam ja povezivala njezinu izjavu s delta sojem već me zanimalo kako ona može tvrditi da cjepivo štiti 100 % od smrtnog ishoda. Ali stalno izvlačite iz konteksta, big deal. I nikako ne smatram da je njezina izjava samo ishitrena i neoprezna. Bila je namjenska.
Iako kardiolog, internist i epidemiolog Peter McCullough tvrdi kako su cjepiva zakazala i prije pojave delta varijante. Možemo se i ne moramo složiti s njim, je li tako?
Vidim da se dosta spominje ivermectin, pa da prenesem ovdje svoje osobno iskustvo s njim, ali i sa cijepljenjem i kovidom.U svibnju mi je dijagnosticirana rozacea i Demodex te sam, da bi se riješila beštije (a posljedično možda i rozaceje) dobila terapiju ivermectinom - tablete Scabioral (cca 450 kn) jednokratno i mazanje lica kremom Soolantra (cca 300 kn) više mjeseci, sve donedavno.
Lijek ne dolazi s hrvatskim prijevodom uputa i moram priznati da sam naivno i bez previše propitkivanja isti dan počela s terapijom. Od tih tableta sam tjedan dana htjela iz kože iskočiti. Cijelo tijelo me peklo, žalilo, svrbilo, ma užas, izluditi sam htjela. Već me očaj lagano i na psihu bio udario jer nisam znala kad će i hoće li uopće prestati.
Sad, s naknadnom pameti, kopiram vam ovdje nuspojave ivermectina:
„Get emergency medical help if you have signs of an allergic reaction to ivermectin: hives; difficult breathing; swelling of your face, lips, tongue, or throat.
Call your doctor at once if you have:
• eye pain or redness, puffy eyes, problems with your vision;
• severe skin rash, itching, or rash with pus;
• confusion, change in your mental status, balance problems, trouble walking;
• fever, swollen glands, stomach pain, joint pain, swelling in your hands or feet;
• fast heart rate, trouble breathing;
• loss of bladder or bowel control;
• neck or back pain, seizure (convulsions); or
• a light-headed feeling, like you might pass out.
Common ivermectin side effects may include:
• headache, muscle aches;
• dizziness;
• nausea, diarrhea; or
• mild skin rash.“
Uglavnom, osobno nikad više u životu ne bi popila taj lijek, zbog nuspojava koje mi je izazvao. Ne mogu ni zamisliti kako bi osoba ozbiljno bolesna od kovida, životno ugrožena, podnijela taj lijek. Krema mi nije izazivala nikakve tegobe. Što se tiče samog Demodexa i rozaceje, oboje prisutni i dalje, rozacea se čak i pogoršala, znači nula bodova u mom slučaju za ivermectin za parazita za kojeg je i registriran i namijenjen.
Sad o cjepivu i koroni. Cijepljena sam Pfizerom u 6 i 7. mjesecu. Vadila sam antitijela dan prije cijepljenja, nije ih bilo. Suprug isto cijepljen, cca 20 dana prije mene. Od nuspojava – ja blaga bol na mjestu uboda, on ništa. Sredinom rujna, sin srednjoškolac (2005. godište) dobiva koronu, simptomi slični jačoj gripi, ali do dan danas mu se nisu vratili okus i njuh. Suprug i ja (’70. i ’78. godište), cijepljeni, svaki dan s njim zajedno doma, nismo ga izolirali već smo normalno živjeli, grlili ga i sve. Nismo se zarazili. Testirali smo se njegov 5. i 7. dan bolesti kućnim testom, negativni. Također, nismo prenijeli koronu nikom drugom s kim smo bili u kontaktu. Znači za ljude prosječnog imuniteta, cjepivo djeluje, barem u onom nekom početnom okviru od cca 6 mjeseci nakon druge doze.
Stvarno ne vidim zašto bi netko riskirao život sebe i svojih najmilijih, odbacio provjereno cjepivo i uzdao se da će se kad se razboli, ako bude ozbiljno, izliječiti u najmanju ruku kontroverznim lijekom s jakim nuspojavama, i to češćim nego što su nuspojave cjepiva. Što se samog kovida tiče, mislila sam kako će moj srednjoškolac to odraditi bez problema, kao prehladu, ali eto, ipak ga je pogodilo puno jače, a posljedice osjeća i sad, mjesec dana kasnije. Koliko god benigno zvuči, ne imati okus i miris je znatan hendikep u životu. Trebali smo i njega cijepiti.
Freyja, na tebe sam se referirala samo u dijelu u kojem sam rekla da si ti linkala njenu izjavu, a post je bio upućen Ivani, njoj sam odgovarala, a delta soj sam spominjala generalno, ne misleći na tebe.
Tako da ja ništa ne izvlačim iz konteksta i pišem svoje mišljenje, ne tvoje, ok?
A o voljenom ti ivermectinu gore piše anavi, možda i ona izvlači iz konteksta?
Blago vam se jer ocito imate razumne ljude u razredu.
Ovako nesto u nasoj grupi se moli vec dvije godine ali vise od pola ne dozivljava i zato je razred svaku malo u izolaciji (vec dvaput ove godine).
U skolu se salju klinci koji povracaju taj dan doma (objasnjenje mame da je to bilo vjerojatno od nervoze povodom pocetka skolske godine, a za dva dana potvrdjena korona), klinci koji cekaju nalaz testa roditelja i brace sa simptomima, koji onda i sami "buknu" nakon 1-2 dana (cak nam je i ravnatelj preko razrednice javio da u tim slucajevima djecu ostavimo doma, da imaju opravdano), klinci koji kaslju i smrcu ali bez temperature (nitko ih ne testira, za dva dana pozitivni i oni i još ovi oko njih)...
Uglavnom je kaos u skoli. Trenutno imamo tri razreda u skoli (roditelje osobno poznajem) gdje je 8-12 djece pozitivno. Nije kao lani, 1-2, vec trecina razreda.
Netko je pitao za stanje u nordijskim zemlja,ma. Jučer sam malo gledala neku tablicu i ak sam sve dobro polovila u Danskoj (koja se u puno stvari stavlja kao primjer jer imamo sličan broj stanovnika - mada mislim da ih oni imaju više) ima nešto oko 2000 slučajeva kovid smrtnosti, dok je kod nas taj broj mislim oko 8000. E sad bih morala čačakati gdje sam našla te tablice