Vanchriban, samo hrabro dalje! Za idući postupak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Printable View
Vanchriban, samo hrabro dalje! Za idući postupak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Evo, da se i ja malo javim. Sutra konačno startam s Klomifenima, 1 tbl od 50 mg pa cemo vidjeti hoće li doći do ovulacije.
cure jel netko od vas radio hsg rtg... gdje se to radi? koliko se plaća i jel boli jako??? hvala
Sara35, mene na žalost nitko nikad nije poslao na hsg, iako u 7. mjesecu idem na 4. AIH. Imaš na potpomognutoj 2 teme, probaj malo podići, vjerojatno će se javiti netko sa više iskustava.
http://forum.roda.hr/threads/52406-p...dnosti-jajnika
http://forum.roda.hr/threads/5297-HS...zija-da-ili-ne
Sara 35, vidim da si iz Kutine, ja sam hsg radila u OB Sisak, ne plaća se ništa a što se tiče bolova - mene je dosta bolilo ali zaista kratko traje i nije neizdrživo. ako te još što zanima javi se na pp.
Da se i ja pridružim... Iza mene jedan neuspjeli AIH. Od sutra sam na Klomifenu, pa na drugi... Sretno svima!
bok cure ja sam vam nova na tom području tako da neznam nit kud nit kam.Bila sam 8dc na folikulometriji pa imam 5 folikula od 9-12 mm pa me sad zanima ak je to ok
Sretno svima koji idu na AIH ili čekaju bete....
..ja pauziram do jeseni.....
..mogla bi na AIH čim dobijem M al taman će me godišnji uhvatiti pa onda bolje pričekati malo....
ana.b, miki1976 dobrodošle i sretno:-)
miki meni se to čini ok, ali vidjet češ kako će se dalje razvijat situacija.
inače, ja čekam M ovih dana pa i ja krečem u novi aih, naravno ako sve bude ok.
Miki1976. i Ana.b dobrodošle!!!!
Miki to je super reakcija!!kaži nam malo, kakve su vam dijagnoze, gdje si u postupku...
Ana.b također isto pitanje za tebe
novim curama dobrodošlica prije svega!
ana.b, sretno s drugim pokušajem!
miki1976, i meni se čini da je veličina ok za 8.dc. Čini mi se dosta folikula, ako se budu svi dobro razvijali i rasli do kraja, mogla bi čak završiti na IVF-u. 5 folikula mi izgleda puno za inseminaciju. Jel to bila stimulacija klomifenom ili? Javljaj nam dalje razvoj situacije.
artisan, sretno s novim pokušajem!
tina2701, pa kad kreću na godišnje u Osijeku? Meni su rekli da stignem obaviti AIH skroz do početka 7. mjeseca. A da probaš svejedno prije jeseni?
Svima ostalima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ za što im treba!
na postupku sam u sv.duh,sutra imam još jednu folikulometriju pa budem vidjela kako bude uzimala sam ovaj ciklus klomofen a ostali nalazi su sasvim ok bar tako kažu
miki1976 i ana.b, dobrodošle i što prije otišle na trudnički pdf!
ja sam danas bila na pregledu 3.dc, dobila klomifen 2x50 mg i nastavljam s metforminom 2x850 mg. prva folikulometrija je u utorak pa ćemo vidjeti za dalje, ne nadam se baš previše, prošli put sam jako loše reagirala na klomifen, imala sam samo jedan folikul i AIH je bio tek 25.dc. ali rekao je dr A da je ovo zadnji AIH, ako sada ne uspije idemo u 9. mjesecu na IVF.
Curke hvala na odgovorima!!!
bok cure evo mene bila sam danas na punkciji,uzeli mi tri jajne stanice od pet folekula.E da ipak su me poslali na IVF a ne na AIH.Sad me zanima kako je to na transferu ako ima koja iskustva,dal jako boli jer me danas i punkcija jako boljela.I kakve su šanse da se plod primi nakon toga.
evo i mene :)
prošli ciklus sam bila na klomifenima 2x50 i imala 5 folikula, međutim, ciljali smo i ništa. ponovo sam uzimala istu terapiju i danas na 11. dc opet imam 5 folikula 12, 13 i 14 mm. u srijedu na novu folikulometriju pa onda iui. nadam se da će nam se posrećiti :)
LittleBirdie...sretno...
Zar se s 5 folikula radi inseminacija??
očito, riječ je o slabijem spermogramu. osim toga, vidjećemo da li će se svih pet jednako razviti do iui-a.
Mi smo imali super spermiogram i 4 folikula i rađen je Aih. Mene je to isto malo iznenadilo. Naposljetku imamo jednu ali neopisivo vrijednu mrvicu od 12 tjedana :)
nea :zaljubljen::zaljubljen::zaljubljen:
koji iui je bio po redu? baš me zanima koliko se mogu nadati ovaj prvi put (znam da statistika kaže 15-20%)
Ne znam dal ti napisati prvi ili treći. Iz trećeg puta smo uspjeli, ali prva dva puta imala sam svega jedan uzv (folikulometriju) i oba dva puta bez štoperice :( ne mora značiti da sam dobila i štopericu u oba puta da bi upalilo ali mi je ostavilo mjesta dvojbi. Sada nije bitno, vrijeme ne mogu vratiti - a ono što sam najviše na svitu htjela sada je tu i presretna sam :) nemoj se prestajati nadati nikada! Vibrice ti šaljem da i tvoj Aih bude uspješan i da popravimo malo ovu lošu statistiku!
Ja danas bila na UZV, 8DC, nakon Klomifena. Dr kaže da ima krasnih folikula, 1 vodeći, 17mm. Sutra u 18:00 moram dobiti Brevactid, a AIH je u petak u 09:00.
Dr mi nije ništa detaljno rekao glede folikula, da li je 'normalno' da je samo jedan vodeći s obzirom da sam uzimala Klomifen? Mislila sam da će ih biti više...
ja sam isto danas bila na folikulometriji 8.dc, nakon Klomifena 2x1 + Siofor 850 2x1 i još niti jednog folikula nema... užas, tako mi je bilo i prošli put. tek u ponedjeljak ponovo folikulometrija.
nea0902, ovo je divno za čitati :zaljubljen:
ana.b, ne brini zbog jednog vodećeg folikula, to je super. ~~~~~~~~ za uspješan aih.
LittleBirdie sretno ~~~~~~~
Ružo, šta ima kod tebe?
Kitty, kod mene 8dc se isto ništ nikad nije vidjelo, i to uz klomifen 3x1!!u ponedjeljak će već biti druga priča!!!!
ja... sutra počinjem s utrićima da izazovem m. i znači ako bude sve po planu krećemo za 10dana.
sretno svim curama
blago onima koje imaju više folikula, ja se bojim da na kraju neće biti ni jednog (što je naravno moguće kod mene)
tako je i meni, identično.
jel ti ideš ponovo na aih? meni je rekao dr A da je ovo zadnji aih, u 9. mjesecu idem na ivf ako ovo ne uspije, a nekako se ne nadam da hoće...
Najvjerojatnije idem, kako sam shvatila još ovaj...
da nije bilo biokem. već bih odavno išla na IVF ali...
sigurno će ti sada uspijeti, al samo me onak zanima zašto ideš tek u 9mj ako ne uspije
zato što idem na godišnji u 7. mjesecu a mislim da dr ide na godišnji u 8. tak da ne mogu prije. a i tako mi nekako najbolje odgovara radi još nekih drugih stvari (posla i to).
joj da mi bar uspije sada pa da ni ne moram na ivf...
držim fige da nam objema uspije :-D
eh, ovako. jutrošnja folikulometrija na 13. dc pokazala 3 fina folikula 16, 17 i 18 mm. endo mi je slabašan, tek 6 ali se tješim da ima još malko vremena da poraste do iui. kontrola sutra navečer pa će me inseminirati u petak ili subotu :)
LB, navali na ananas i do petka je endić ko beba! :* Sretno draga!
macico, hoću, hoću! hvala puno :kiss:
LittleBirdie, može i sok od cikle za endić. Puno sreće!
Molila bih savjet:-)
Ovako, prošli mjesec smo trebali krenuti na inseminaciju ali nismo jer su mi folikuli bili premali i nisu baš nešto rasli, pila sam Estrofem za endometrij.
Ovaj mjesec opet naganjamo inseminaciju ali je stvar u tome da mi se sve u tijelu poremetilo, ne znam jel od Estrofema?
Trebala sam dobiti menstruaciju 30.5. ali na taj dan sam imala samo oskudno krvarenje i ništa, pa opet par dana poslije malo krvi i od danas 8.6. jače ali opet ne kako bi trebalo.
Betu sam vadila, nisam trudna.
Femaru trebam piti od 2-6 dc i onda 7dc na UZV.
Ne kužim, da sutra krenem pit Femaru ili? Koji dan mi je ciklusa kad BAŠ krene ili?Sva sam zbunjena...
MM je za to da pričekamo idući ciklus da se sve normalizira a ja nestrpljiva:oops:
Jel se kojoj nešto slično dogodilo?
Nisam bila u slicnoj situaciji, ali moje misljenje je ako ti je danas krenulo krvarenje u obliku prave crvene krvi (bez obzira na kolicinu) onda ti je 1 dc. U to da li preskociti ovaj c ili ne, ne bih ulazila... Good luck
A da odeš kod svog soc. ginekologa na pregled??
Barbarellaa, moj savjet ti je da nazoveš svog MPO doktora i sve mu objasniš. Gdje bi trebala u postupak?
Hvala na odgovorima!od sinoć krenula M kako Bog zapovijeda!
da mi je netko rekao da ću joj se veselit rekla bih mu da je lud:)
..moj Mpo ni jedan postupak ne želi raditi bez uzv na 2 dc...da se vidi jel sve ok...da se nije zalomila koja cista..