faširanci, pire, špinat, kisela salata. prije svega juha od rajčice
Printable View
faširanci, pire, špinat, kisela salata. prije svega juha od rajčice
Kelj varivo sa junetinom, ubacila i malo dimljenih kobasica unutra.
mi imamo sarmicu koju smo dobili od bake
danas se švrcamo bez kuhanja :)
piletina s mlincima, prisiljeno zelje u koje sam ubacila malu glavicu karfiola...
danas ostalo od jučer...
sutra:dinstano kiselo zelje,kuhani sušeni buncek i pire krumpir..
Tortellini punjeni ricotta sirom i spinatom, u umaku od gljiva; zelena salata
Gulaš sa špeclima, salata crveni radič
juhu još smišljam (možda od mrkve ii cvjetače... neka krem)
rizi bizi s junetinom
zelena salata
pizza danas jer sam se kasno sjetila izvaditi teletinu iz dubokog, a sutra onda teletina s krumpirima i lukom + juha i salata
ljepljiva piletina i mahune na lešo, možda i malo kupus/mrkva salate.
zdinstana piletina onako na lagano s malo vode(većinu kožice skinem), mogu se dodati razni začini po želji, crveni lik, češnjak...
nekidan smo jeli sa dalmatinskim travama i češnjakom, puno češnjaka i par kapi maslinovog(to na kraju dodam)
Danas kisela repa s grahom
dajte mi ideju što da napravim s puno kiselog vrhnja - oko 500-700gr da mu ne ode rok?
Jučer varivo od poriluka.
Danas rižoto od gljiva i salata od mrkve.
Djeci palačinke s domaćim pekmezom od šljiva (to za večeru, ručaju u vrtiću/školi).
I ja danas kisela repa s grahom,mm bas to ne voli,al jucer endokrinolog reko jesti raznovrsno,tak da nemogu stalno po mm gustu
grah sa ričetom i suhim rebricama
Hi hi, isto kao post prije mene plus zelena salata
Mi danas imam pizzu, doma je radimo. I vocni kolac sa kandiranim vocem i grozdicama. Tjesto za pizzu i kolac su iz pekaca.
joj, sto ja volim te kucanske aparate, oni rade, a ja odmaram :mgreen:
jucer: juha (za starijeg, jer je usao u fazu probiranja hrane), piletina na kineski
danas: juha i kuhano iz juhe, i vrticke knedle...
sutra: zapecena palenta sa gljivama, joj, sto to volim...
subota: vjerojatno cufte i pire (dolaze necaci za vikend, a to svi vole), griz strudla
nedjelja: pohano i pire (isto iz gore navedenog razloga)
hobotnica sa bobom na brudet, uz to palenta
MM radio
jako dobro
za večeru gužvara
i to MM radio
sifnudle -pravi mama :) to je nimalo lagan rucak vecera li jedva cekam. Za ostale ukucane dinstani kiseli kupus i pohance snicle ik kroketi od krumpira.
sutra hmm neka riba i blitva a u subotu sarmice u rastici i to jedva cekam :)
Hajdinska kaša s junetinom (nema puno mesa), kuhana brokula i mrkva, salata od slanutka s bučinim uljem
Juhe je ostalo od sinoć.
neka riba pečena u foliji sa mrkvom tikvicom i celerom
ima netko neki dobar recept za kombinaciju pileća prsa+njoki
ja uvijek radim piletinu sa sezamom i vrhnjem pa s njokima, ali danas imam volje za neki novi recept pa molim prijedloge :)
Dakle pečem odreske ili kockie, može i trakice na malo maslaca, maknem meso u tom soku ukuham vrhnje za kuhanje ili dodam malo vode i kiselo vrhnje, dodam začine po volji(kadulja nam je mljac), eventualno neki sir ako imam i prelijem preko njoka ili još bolje dodam kuhane njoke da sekund prokrčkaju s umakom.
Ako je medo na kockice onda i meso vratim unutra.
Danas nista nisam kuhala, mm je kupio przene lignje, pa samo to klopali.