ja sam napravila domace njoke sa umakom od spinata i vrhnja za kuhanje. njami!!
ja sam napravila domace njoke sa umakom od spinata i vrhnja za kuhanje. njami!!
Ajnpren juha, đuveč (bez mesa, samo povrće s rižom) + pureći faširanci + cikla salata
Pileći curry u kokosovom mlijeku i riža.
Našla sam povoljno kokosovo mlijeko u Mulleru, limenka 400ml , bio uzgoj, oko 13 kn.
pileća juhica,faširanci i restani krumpir,zelena salata..
Cordon Bleu, spinat na pari zacinjen cesnjakom i nasim maslinovim uljem (ne mogu ga se zasititi, ove godine je zaista odlicno!) i tartar umak.
Ja danas kiselo zelje dinstano ja cu s zgancima mm s krumpirom i pecene snicle uz to, desert palacinke s visnjama
Uzmem visnje iz kompota i u sok od visanja stavim malo maraskinai zele onaj preljev za torte i malo secera njam njam po palacinkama i samo palacinku poklopim na pola
Domaće krvavice. K tome krumpir i kiselo zelje (ako stignem, dinstano - ako ne, na salatu s bučinim uljem). I juha od brokule.
Ja cu danas ispeci oslice u pecnici, skuhati krumpire i juhu od paradajza. Ne mogu u vrt po salatu jer je proljev oblaka.
Ja cu danas friskog pohanog lososa i muzu pomfri sebi cu kelj na leso i telecu juhicu mama mi donijela i kolac koji nema imena nesto cu iskemijat s namjernicama koje imam doma
šnicle u umaku od vrganja,pire krumpir i zelena salata...desert ledeno nebo da bude i za sutra..mljaaaccc
jučer pileća juhica,piletina na saft sa tjesteninom
danas,grah sa kobasama i rićetom! njami
goveđa juhica,pohana piletina,rizi-bizi,salata i desert ledeno nebo..
Pileća juha sa hrpom povrća,
šnicli na naglo, restani krumpir,
dinstano kiselo zelje
kolač od kivija, piškota, šlaga, kiselog vrhnja i čokolade![]()
faširanci, pire, špinat, kisela salata. prije svega juha od rajčice
Kelj varivo sa junetinom, ubacila i malo dimljenih kobasica unutra.
mi imamo sarmicu koju smo dobili od bake
danas se švrcamo bez kuhanja![]()
piletina s mlincima, prisiljeno zelje u koje sam ubacila malu glavicu karfiola...
danas ostalo od jučer...
sutra:dinstano kiselo zelje,kuhani sušeni buncek i pire krumpir..
Tortellini punjeni ricotta sirom i spinatom, u umaku od gljiva; zelena salata
juhu još smišljam (možda od mrkve ii cvjetače... neka krem)
rizi bizi s junetinom
zelena salata
pizza danas jer sam se kasno sjetila izvaditi teletinu iz dubokog, a sutra onda teletina s krumpirima i lukom + juha i salata
ljepljiva piletina i mahune na lešo, možda i malo kupus/mrkva salate.
zdinstana piletina onako na lagano s malo vode(većinu kožice skinem), mogu se dodati razni začini po želji, crveni lik, češnjak...
nekidan smo jeli sa dalmatinskim travama i češnjakom, puno češnjaka i par kapi maslinovog(to na kraju dodam)
dajte mi ideju što da napravim s puno kiselog vrhnja - oko 500-700gr da mu ne ode rok?
Jučer varivo od poriluka.
Danas rižoto od gljiva i salata od mrkve.
Djeci palačinke s domaćim pekmezom od šljiva (to za večeru, ručaju u vrtiću/školi).
I ja danas kisela repa s grahom,mm bas to ne voli,al jucer endokrinolog reko jesti raznovrsno,tak da nemogu stalno po mm gustu
Hi hi, isto kao post prije mene plus zelena salata
Mi danas imam pizzu, doma je radimo. I vocni kolac sa kandiranim vocem i grozdicama. Tjesto za pizzu i kolac su iz pekaca.