ovo je prestrasno .......
koliko bi me kostalo da sama kupim ljekove ?????
Printable View
ovo je prestrasno .......
koliko bi me kostalo da sama kupim ljekove ?????
Ja sam odlučila pisati potpredsjednici Vlade Đurđi Adlešič, a proslijedit ću ga i na premijerku (iako od toga ništa). Lavko što podrazumijevaš pod službene upite?
Službeni upit je svaki upit, ili čak komentar,koji se uputi bilo pismenim putem, bilo e-mailom, na ured predsjednice Vlade pod uvjetom da ga pise osoba koja se ne zove miki maus, treba dati neku adresu ili se potpisati u mailu. Duznost ureda je da odgovori, ja sam drzavna sluzbenica pa mi dolaze takvi upiti isto, proslijedjuju ih iz njenog ureda na razne institucije, ovisno na sto se odnosi.
Ja bih svakako, osim sto bih dala osvrt na otuznu situaciju, postavila i pitanje, pa su duzni odgovoriti. Odgovor zna potrajati ali duzni su ga vratiti.
Drage cure,
Vuk Vrhovec je bila i ostat ce moja domicilna bolnica u kojoj se ne lijecim zbog znanih razloga a sve dok je takvo stanje u HR i necemo, na moju/nasu veliku zalost.
No ono sto me vec nekoliko dana i tjedana rastuzuje je cinjenice da se topic Vuk Vrhovec skoro potpuno umirio, topic koji je na ovom podforumu bio najposjeceniji zbog velikog broga pacijenata, najveceg broja pacijenata u HR. Voljela bih da se cure i dalje javljaju, kazu kakvo je stanje, da li su i dalje hodnici puni, da li se i dalje cekaju pregledi kod dr. L satima, da li je i dalje guzva parova do liftova, da li trenutno ima lijekova, da li se rade postupci, itd..............
Uistinu se nadam da cemo uskoro izaci iz ovoga mraka u koji nas je odveo ministar Milinovic vezano za potpomognutu u HR.
Potpisujem Kadaunu.
Koliko je topić VV bio dinamičan i uvijek aktualan, dokazuju i sada već bivše pacijentice koje poput mene stalno virkaju što se događa i rastužuje me kada pročitam kako doktori govore da "ništa ne mogu obećati", toga prije naprosto nije bilo!
A pogotovo u ovim mjesecima kad se najviše radilo i bilo je najviše postupaka... što li će tek onda biti kasnije?
Ako ćete stavit na ovem substandardne kvazi-stimulacije koje se sada rade, onda i nije tako puno. Ampula gonala ti je otprilike 200 kn, menopura oko 180 kn, klomifen kutija 50 kn. Ali, na VV-u u zadnjih 5 godina NISU dozvoljavali da pacijentica preskoči listu kupnjom lijekova.
Nadam se da će se situacija na VV-u popraviti i vratiti barem na staro jer su dr-ovi super, ali ne mogu ni oni raditi na goli entuzijazam i ljubaznost, a bez sredstava.
Puževim korakom prema naprijed se krećem :mrgreen:
Naručena sam u Vinogradsku po drugo mišljenje 12.3. (u 10:40 baš me zanima jel taj termin pro forme ili stvaran termin)..
pa još tri tjedna i p/p savjetovanje dolazi na red.. (MM me ugodno iznenadio jer nije ništa protestiro..)
Zapravo cijela ova situacija je prava katastrofa...bolje da niš više ne komentiram..
Evo ja sam u postupku nestimuliranom 5 dana pila klomifen po 2 kom. i sad tri dana menopure po 2 amp. sutra sam gore pa ćemo vidjeti, u ponedjeljak ih je bilo dosta gore ali nisu tako velike gužve ko prije ,par ženskica sam vidjela s listom koje su isto u takvom postupku .Ja sam menopure dobila od sestara bez problema valjda još imaju.Ja vas cijelo vrijeme pratim na forumu ali nemam baš naviku pisati možda ima još takvih koje prate ali ne pišu pa baš i nije aktivno na ovoj temi.
Drage moje ... danas čekaona prava pustoš , sve smo sjedile čak i mužići koji su bili gore. Doduše bilo je pola 10 , ali mislim da ni ujutro nije bilo gužve.
Ja sljedeći mjesec trebam doći gore na p&p savjetovanje i sa svom potrebnom dokumentacijom pa bi čak i prije ljeta moglo nešto i uletiti :lol:.
Za drugo mišljenje jel me dr. gleda ili samo pregleda papire ?
Pusa mojim suborkama:love2:
evo ja danas prvi dan pikalica..
bila gore i primila Gonale..isto me čeka i sutra
i još jedna važna inf. pitala sam dr.L u vezi ove situacije dal sad to znači
da će biti samo jednom godišnje postupak on mi tužnim glasom odgovori..malo više od god.dana
jednom riječju vrlo loše..
curke danas sam se i ja zaprepastila kada sam puna optimizma nazvala dr. L...pošto mi je danas prvi dan M:evil: trebali smo se dogovoriti za daljnji postupak klomifenima ...a on meni kaže da su ovaj mjesec zabranjeni postupci klomifenima:cry: i da se javim početkom sljedećeg mjeseca da vidimo kakva će biti daljnja situacija...nisam još došla sebi...:no:što će biti dalje kad budem trebala dobivati inekcije...neću doći na red za dvije godine...moramo se nekako pokrenuti jer ovako će nas pokopati do kraja...
da,moramo se pokrenuti ali kak..
kak da bilo kaj dojde do našeg ministra(ili koga već)kad se uopće ne obazire na to kaj se događa
nije da se on ne obazire nego on to diktira...kresanje proračuna tamo gdje ne treba, najlakše na onim najbolnijim, kao da misle da nemamo snage za borbu...ali mi je iznova nalazimo...njihov jedan automobil je naših stotinu postupaka:-(:cry:
A DA SE PRkILJUČIMO PROSVJEDNICIMA-POLjOPRIVREDNIKE PA I MI ZABLOKIRAMO KOJU CESTU ILI SE DIČI SVI A NE OVAKO PRIČAMO NA FORUMU A NIŠTA KONKRETNO NEPODUZIMAMO OVO DEFINITVNO NE VODI NA DOBRO OVO ČE BIT SAMO GORE SA OVAKVIM MINISTROM MOŽEMO SE POZDRAVITI SA SVOJIM SNOVIMA KAO I BALONČIČE OD SAPUNICE KOJE SMO PUHALI---GROZNO
ja sam se naručila za stimulirani u 6 mjesecu i zaista neznam šte če me dočekati kad se gore pojavim,dr.l nije mi ništa rekao da moram iči na pp savjetovanje i po drugo mišljenje ali sam sve zakazala na svoju ruku da nedajbože budu tražili bolje da ja to imam kod sebe nego da onda tapkam u mraku i tako mi je več mrak na očima od sve ovoga
to bi trebali brzo reagirati, a ja ću se samo ušlepati sa nekim traktoristom, to im je usput da me povezu:x :x
ej curke..
moj test nakon 2 AIH negativan.
jel prerano 14 dan nakon AIH-a radit test?
upravo sam sad malo čitala..šta zabrana klomifena... šta to znači i zašto zabrana.od kud sad to
Ne znam, vjerojatno su Rode upoznate s tim, glupo je da ja sad nekome nešto predlažem, ali meni bi bilo logično da udruga istupi prema ministu, premijerki i predsjedniku, naravno i u javnost. To ipak ima više efekta nego da nekolicina nešto napravi (naravno ni to nije na odmet).
jel ste čule da L. radi negdje privatno..ja čula kod svoje soc. ginekologice al se ne sječam šta mi je rekla.
jel znate šta o tome?
evo mene u mom revijalnom tonu:
dakle, amariya AKS NOT WHAT YOUR COUNTRY CAN DO FOR YOU, BUT WHAT CAN YOU DO FOR YOUR COUNTRY!!!
zašto bi samo roda bila prva na fronti??? zašto se mi cijelo vrijeme skrivamo iza foruma, nickova i udruga. kad treba istupiti u medijima, svi šute, nitko neće... ovo je naš problem, a ne rodin! ponašajmo se tako... sad je frka, ali kroz mjesec dva će se to zaboraviti i svi će skakutati i vibrati i misliti pozitivno jer eppur si muove - nešto će se događati, pa makar i jednom u godinu i po! to nije standard s kojim se smijemo zadovoljiti.
ivkica, bojim se da na žalost ništa od trudnoće. ja sam betu uvijek radila 14. dan od AIH i da je trudnoća, već bi se trebalo pokazati, kao i na urinskim testovima.
A za dr L ne znam, ali ne bi me čudilo da i on kao i dr A radi privatno... na žalost čovjek koji naprosto obožava svoj posao u klinici sad vjerojatno ima više dokolice nego posla.
cure moje ovo je užasno što se događa, ja sam bila u 2. mj na punkciji, do transfera nije došlo, i što sad ću čekati par godina za slijedeći postupak!!!????
inače, stlano Vas pratim, ali evo tek se sad javljam, nadam se da prihvaćate
Ksena28, potpis posebno na ovaj dio:
..... samo uz jednu ispravku, Roda kao udruga i nekolicina ljudi kako "Inicijativa građana protiv MPO zakona"već tjednima, mjesecima rade, pišu, objavljuju, surađuju...... Nije da se nije radilo, no također mislim da je ovo u prvom redu naš problem, nas pacijenata koji smo zakinuti, nažalost za sada je odjek šire mase pacijenata bio vrlo skroman.....Citiraj:
ASK NOT WHAT YOUR COUNTRY CAN DO FOR YOU, BUT WHAT CAN YOU DO FOR YOUR COUNTRY!!!
Biste li bile li spremne za konkretniju akciju? Ako je odgovor DA, za koju vrstu? Sugestije su vrlo tražene i dobrodošle....... :heart:
Ja sam spremna sudjelovati u akcijama.
Napamet mi pada da se uputi službeni dopis premijerki i njenom uredu i traži odgovor zašto je došlo do smanjenja proračunskih sredstava za MPO i da li smatra da time RH pomaže pacijentima, natalitetu, itd. dakle, kratko i jasno s time da se zatraži odgovor koji bi se i trebao dobiti. Pa onda prema odgovoru (sadržaju i tonu) već možemo vidjeti kako država diše.
Još jedna mogućnost je suradnja s novinarima u vidu članka, intervjua, itd. Mislim da su novinari spremni na suradnju, već i dugo zapravo pišu o ovim problemima.
ovo mi prvo pada napamet.
premda je dobar prijedlog, suradnju s novinarima smo već ostvarili, a što se tiče dopisa s upitom o proračunskim sredstvima već znam odgovor:
ovo je prvi put da se neštvo izdvaja za MPO (doista, tih 30 mil kn je prvi put u proračunu RH doznačeno izravno za MPO) dosad je sve išlo pod proračun MZSS (ministarstva). to će poslužiti kao odgovor da se ipak izdvaja više nego prije... što je naravno notorna laž!
meni doista neka suvislija akcija ne pada na pamet, jer nas ne žele čuti. prosvjed je bezpredmetan, jer ni onaj ljetni nije polučio plodom... ja ne znam, nisam pametna...
a da se proba nekako kontaktirati onu emisiju OTVORENO, tamo stvarno razglabaju o raznim temama, pa tražiti da ako se može da dođe naš "predragi" Milinović i par cura koje su u tome i koje kuže sve pa da se suoče direktno? Možda bi imalo kakvog efekta iako čisto sumnjam je oni mare samo za sebe
potpisujem Ksenu. Još će dodati da su sada pomakli dobnu granicu, spomenut će mogućnost anestezije, pojačanje stručnog kadra, novost u smrzavanju jajnih stanica koja je "budućnost", ukratko" bla bla bla" stil... i opet će netko tko nije u tim vodama povjerovati... i tako unedogled.
Iskreno ni ja ne vidim izlaz u ovoj šah mat poziciji, kad je sve to još nažalost i ozakonjeno i to tek nedavno.
To su standardne službeničke lažotine, kažeš sve a ne kažeš niš, znam tu školu. Svejedno, mislim da se može i preformulirati pitanje tako da se upravo jasno razloži računica koliko se postupaka godišnje može provesti s tih 30 mlijiuna kn i koliko ih je odrađeno prethodnih godina, te zatražiti komentar. Bilo kako bilo, ja sam svakako naumila takav upit odaslati.
masovni prosvijedi jer nezadovoljstvo je u svim poručjima udružiti i se i sa ostalim udrugama koji imaju nesuglasice s vladom i možda uputiti neki dopi do strazbura radi ljudskih prava koji milinović i hdz uveliko ih gaze i svi oni koji griju fotelju i prodali su svoj glas protiv nas
Mimimuc, Siskica, Amix ~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba i nazad!
I jos malo za sve suborke i cuborce sa VV ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Gdje dr.A radi privatno, ja prvi put cujem za to ?????
Ivkica ja sam trebala ići u novi ciklus sa klomifenima i dr L mi je rekao da me ne smije primiti ovaj mjesec ,vjerovatno ne smije naručivati nikog novog da se počne postupak...nego koga je naručio prije sastanka u ponedjeljak on ulazi, koga nije on nek čeka...
mislim da L ne radi nigdje privatno ali sam čula da bi trebao početi negdje ali neznam gdje...neka netko javi ako zna...
stalno razmišljam kako bi trebali istupiti sa našim problemom ali mi ne pada ništa konkretnog na pamet osim zainteresirati nekog dobrog novinara da to sve stavi u javnost...kako bi bilo ona emisija sa Zuberom...što ide posljepodne, znam da on da malo više zalaganje za sve što je problem, a nama će to postati ,mislim, veliki problem...eto to je prvo što sam smislila:-(:-(:-(
zbog svega ovog što se događa u državnim bolnicama silno imam želju iči privatno..
ima netko nekakva iskustva o tome..