Može i roleta?
Printable View
Može i roleta?
meni su rolete nakaradne za ovakav namještaj
ok mi je za kuhinjski element
za garderobu
za izdvojenu radnu sobu
ali ne i za boravak
I to što kažeš.
Slažem se. Niti ja ne bih stavila roletu u boravak...
Ima li netko iskustva sa dekorativnom bijelom ciglom u kuhinji ? Kako se to ponasa? I cime se premazuje da bude sjajna ? Uljanom bojom?
super se ponaša
premaže se lakom i onda je brišeš kao pločicu
nije ravna kao pločica, nešto je teže za obrisati jer malo zapinje, ali nećeš se pokajati
Super , hvala !! Jel svejedno od kojeg proizvodaca uzmem ili ima netko nekog za preporuku ? Jel ta cigla zauzima puno vise prostora na zidu od plocice ?
evo, i mi upravo u planiraju izrade radnog stola u dnevnom boravku koji će biti sakriven..napravit ćemo zapravo police za knjige od stropa do poda (zid je 1,2 m širok) i na jednom dijelu će biti otklopna vrata, koja kad se odklope, postaju radni stol...
dakle, ovako nešto, samo bijelo i bez pozadinske strane - https://www.google.hr/search?q=polic...ml%3B554%3B415
apri, jel postoji neko bolje rješenje od ovih nosača? izgledaju mi ta-tak i ne baš izdržljivo...
p.s. muž je izrazio želju da projektira i napravi tu policu...pokažem kad se zgotovi...2018 otprilike:lol:
ti nosači čuda podnose, ne brini
jedina alternativa koju znam je nogica ispod stola :-)
a to ti je puno gore
sad ne znam ni sama, još imamo ptsp od kuhinje (predugo projektiranje, izrada pa reklamacije pa cijena), a ne želim da napravimo bilo što, tek toliko da napravimo. Sad moramo i njenu sobu napraviti, staklena vrata i unutra ugradbeni ormar. Mislim da bi stubišt koštalo puno ako bi se odlučila na ovo što sam vidjela gore.
Strah me ne imati ogradu radi djeteta.
to ti vjerujem
iako... mi imamo stubište - potpuno otvoreno
moja djeca su se srodila s tim prostorom od rođenja, pa oni nisu frkoviti
briga je kada dođu tuđa djeca na igranje
zato smo gore stavili vratašca
dok ne odlučimo kakvu ćemo ogradu :-)
Jel ima tko iskustva sa pregradivanjem sobe?
Planiramo pregraditi spavacu sobu na dva dijela knaufom(valjda se to tak zove)ili ima sta bolje, da dobijemo sobu za klince.
Na sta trebam paziti,htjela bi da bude barem donekla zvucna izolacija...
da se stavi što više mineralne vune kao ispuna
stavite zid od 15 cm i neka naguraju unura vune što više mogu
i dvostruke ploče
hvala
knauf je odlican za pregrade, zvucna izolacija je ovisna o razmaku ploca i vrsti vune koja ide između, je li knauf pricvrcen za dva ili jedan nosac...etc
ako sami radite, ima na netu puno o tome, a ako vam radi netko, svejedno potrazi po netu i usudi se traziti sto zelis :)
Nešto obavezno ide i na pod ispod zida, nekakva izolacija, joj ne sjećam se, davno sam s nekim razgovarala o tome
necemo sami raditi(muz se ne kuzi bas u to ),planiramo nekoga uzeti da nam to napravi,moram to jos onda dobro sve prouciti da me ne zeznu
ovako nesto bi trebalo izgledati http://www.google.com/search?q=kako+...Bg&ved=0CAcQ_A
prva slika ovaj zuti zid sa 2 prozora
Hm, muž me siluje da dnevni boravak pretvorimo u spavaću sobu. Jer cure imaju svoju, mi razvlačimo kauč.
E sad, inače sam apsolutno protiv jer stan je sve manji i luda sam od toga, ali volim to što u njemu ima "zraka". Međutim SIGURNA sam da se sa savršeno pogođenom idejom može dobiti soba, a da se ne izgubi na prozračnosti. Tek sam počela surfati po netu za ideje, i sigurno će pokoja nadoći. Ali isto tako razmišljam ima li smisla angažirati nekoga da nam da ideju? Koliko to može koštati?
Nije komplicirano, samo pitanje je pregraditi s prozračnom pregradom (otvorenom policom) ili baš pravim ormarom (jer nam treba prostor za odjeću).
Mi cemo uskoro uredjivati kuhinju/dnevni. Kuhinja je na jednom kraju prostorije (5m ravna) i planiram uzeti bijele elemente (jos nisam odlucila za detalje: mat, sjajna, s nekim uzorkom kao woodline), a radna ploca boja prirodnog svijelijeg drveta.
E sad, muci me kakve plocice staviti na pod i na zid?
Em koji uzorak/boja, em da li male mozaik ili vece...???
Stil koji prevladava je skandinavski (bijelo, drveno, tu i tamo neka jaca boja).
Ima tko kavu ideju? Slikicu?
ja bi stavila bijele :lol:
evo tu su ti slike moje kuhinje sa tamnim i bijelim plocicama. i jos da promijenim radnu plocu u nesto svijetlije, bila bi presretna.
Ja sam stavila pločice boje kapučina, ali ja ću imati skroz svijetlo bež (magnolija?) kuhinju, a radnu ploču izbijeljeni hrast jer je namještaj dijelom izbijeljeni hrast. Prije nego sam vidjela slike spajaličinih tamnih pločica bila sam 100% sigurna da ću imati tamne pločice :) I dobro da sam vidjela. Najbolje ti je krenuti po salonima jer tada dobiješ ideju kad vidiš izbor, ovako iz glave je teško. Jedino kaj ja ne bi to je mozaik
Ja sam imala u planu pregraditi malo veći dnevni sa ne baš idealno raspoređenim prozorima. Planirala sam napraviti kombinaciju polica i ormara, ovako nešto (predzadnja slika) samo gornji dio recimo gdje je praznina staviti zatvorene elemente.
http://www.interijernet.hr/hr-dizajn...mjestaja_57596
evo pronasla u nekim starim prepiskama: 20*50, mada su u ducanu tvrdili da je 25*50. i da sjajne su.
A npr da se stavi neka periva boja? Onako, samo se kao prefarba "plasticnom" bojom? Jel to ikako dobro za prostor di se kuha i pere?
Fora je i staklo. Ali 5 m stakla...to zid zbilja treba biti ravan na libelu, inace ce se tesko postaviti staklo a da negdje ne viri taj silikon koji spaja zid i staklo.
bilo bi otvoreno, dakle klizna vrata s obje strane i police koje su otvorene sa obje strane. Doduše ne bi ni morala biti klizna vrata s obje strane, mogla bi biti i neka fiksna stijena.
neko je na ovoj temi pisao o perivoj boji na zidu, sad se ne sjecam ko, ako ti se da prelistaj pa ces vidjeti.
vidjela sam da Blanco ima u ponudi keramički sudoper bijele boje pa molim iskustva ako netko zna kakav je za održavanje i trebam li se bojati da se ne razbije ako se odlučim za taj? inače mi se jako sviđa i baš si ga mogu zamisliti u mojoj budućoj kuhinji :)
i o tome je pisano tu na ovoj temi, sad se ne sjecam tocno sve. pisale su cure i za crni i kamenac i za bijeli i boja od kave/caja/cikle.
Ja imam blanco , neki kao bez boja pijeska..vise nisam ni sigurna....
sad ne znam jel to keramika...silgranit
kamenac se ne vidi...., pa se malo zapustim kod ciscenja...:lol:. Na crnom kod frendice se sve vidi.
al cikla, borovnica.....to sve ostavi mrlje....
pa pazim da bas ne izlijem sok od cikle u sudoper i tako ostavim, nego isperem...
al mozes izribati sa arfom...navodno postoji bas blanco sredstvo koje kao super sve skida...ja nisam koristila
ja sam zadovoljna jer je veliki i super se uklopio u moju rustikalnu kuhinju....
vise sam ga izabrala estetski nego zbog neke funkcionalnosti, al nemam zamjerki na funkcionalnost....
jedino se malo kao odkrhnuo na vanjskom rubu gdje je spojen na radnu plohu.vljda milimeter...al to se ne vidi...samo ja vidim...sto se vjerovatno klasicni onaj srebrni ne bi mogao odkrhnuti.....
ne, nisu to cijele opeke nego pločice debljine 1 cm
imaš gipsanih, betonskih )obojanih u boju opeke, ali ih ti možeš prebojati kako god želiš), a imaš i glinene (najskuplja varijanta)
ja uzimam ovdje:
http://www.dekorativni-umjetni-kamen...tni-kamen.html
blizu su mi i cjenovno ok
ali imaš hrpu različitih proizvođača
ma nebitno za mene, ja sam ionako preselila u kuću i odustala od projekta sa pregradama :)
moja nakalpanja se vežu na sliku police sa prošle stranice http://www.interijernet.hr/hr-dizajn...mjestaja_57596
e takvu sam htjela ali da se na to doda (tu gdje nema ništa) ormar sa vratima kao na donjem ormariću.
aha, razumijem
pa, ormari (transparentni, polični ili puni) se vrlo često stavljaju kao pregrade između prostorija
ali se moraju krutiti gore i dolje