bilo bi otvoreno, dakle klizna vrata s obje strane i police koje su otvorene sa obje strane. Doduše ne bi ni morala biti klizna vrata s obje strane, mogla bi biti i neka fiksna stijena.
neko je na ovoj temi pisao o perivoj boji na zidu, sad se ne sjecam ko, ako ti se da prelistaj pa ces vidjeti.
vidjela sam da Blanco ima u ponudi keramički sudoper bijele boje pa molim iskustva ako netko zna kakav je za održavanje i trebam li se bojati da se ne razbije ako se odlučim za taj? inače mi se jako sviđa i baš si ga mogu zamisliti u mojoj budućoj kuhinji![]()
i o tome je pisano tu na ovoj temi, sad se ne sjecam tocno sve. pisale su cure i za crni i kamenac i za bijeli i boja od kave/caja/cikle.
Ja imam blanco , neki kao bez boja pijeska..vise nisam ni sigurna....
sad ne znam jel to keramika...silgranit
kamenac se ne vidi...., pa se malo zapustim kod ciscenja.... Na crnom kod frendice se sve vidi.
al cikla, borovnica.....to sve ostavi mrlje....
pa pazim da bas ne izlijem sok od cikle u sudoper i tako ostavim, nego isperem...
al mozes izribati sa arfom...navodno postoji bas blanco sredstvo koje kao super sve skida...ja nisam koristila
ja sam zadovoljna jer je veliki i super se uklopio u moju rustikalnu kuhinju....
vise sam ga izabrala estetski nego zbog neke funkcionalnosti, al nemam zamjerki na funkcionalnost....
jedino se malo kao odkrhnuo na vanjskom rubu gdje je spojen na radnu plohu.vljda milimeter...al to se ne vidi...samo ja vidim...sto se vjerovatno klasicni onaj srebrni ne bi mogao odkrhnuti.....
Posljednje uređivanje od freya7 : 28.01.2014. at 15:11
ne, nisu to cijele opeke nego pločice debljine 1 cm
imaš gipsanih, betonskih )obojanih u boju opeke, ali ih ti možeš prebojati kako god želiš), a imaš i glinene (najskuplja varijanta)
ja uzimam ovdje:
http://www.dekorativni-umjetni-kamen...tni-kamen.html
blizu su mi i cjenovno ok
ali imaš hrpu različitih proizvođača
ma nebitno za mene, ja sam ionako preselila u kuću i odustala od projekta sa pregradama
moja nakalpanja se vežu na sliku police sa prošle stranice http://www.interijernet.hr/hr-dizajn...mjestaja_57596
e takvu sam htjela ali da se na to doda (tu gdje nema ništa) ormar sa vratima kao na donjem ormariću.
aha, razumijem
pa, ormari (transparentni, polični ili puni) se vrlo često stavljaju kao pregrade između prostorija
ali se moraju krutiti gore i dolje
ima li tko iskustva i preporuku za rješenje kuta u kuhinji... Ono što sam do sada gledala, najviše mi se svidjelo rješavanje tog problema sa izvlačnim "bubreg" elementom. Zna li tko koje sve dimenzije mogu biti vrata tog ormarića di je bubreg i koliko je to stvarno praktično?
moraš imati 90 cm ormarića na onoj strani na kojoj se otvara
ali, probaj razmisliti o ovome, meni je sjajno rješenje
imaš u schachermayeru
http://www.kuhinje-knapic.com/repos/...tne_ladice.jpg
http://www.gorenje.ba/imagelib/magni...er-cabinet.jpg
http://www.eko-linija.hr/upload/big/kutokr1.jpg
Mi imamo izvlačnu kutnu košaru i to mi je najbolja stvar u kuhinji. Puno ljepša od bubrega. Toplo preporučam.
Vidim da je netko gore pitao za blanco keramički sudoper. Moja mama ga je imala donedavno i nije ga lako održavati. Naposljetku joj je pukao.
Ja imam isto bijeli sudoper, ali od coriana. taj nema šanse da pukne, ali se isto teško čisti.
Hvala na idejama... Apricot, znaš li možda koja je širina ove ladice sa jedne strane... Nisam sigurna hoću li imati dovoljno mjesta za takvo rješenje. Inače mi se jako sviđa...
A što se tiče sudopera, čini mi se da ću odustati od bijelog... :/
mi imamo dva takva elementa jer nam je kuhinja u U. Sa svake strane kuta je širina 30 cm prednje fronte, unutra je vrtuljak s dvije podloge. Tako da ovisno o visini onoga što stavljaš unutra možeš imati i tri nivoa, ova dva rotirajuća i donju ploču. Nama su tu razni lonci i posude, a dolje recimo niske posude koje rijeđe koristimo.
Ocajna sam pa da pitam i ovdje...
Trebam neki extra mali kupaonski radijator, lojtrice jer su mi majstori sve zeznuli.
Radili su kompletnu renovaciju medjukatne konstrukcije, drvene grede, pa nalijevali betonsku plocu. Zbog cijevi i svega ispalo je previsoko+ plocice jos nisu postavljene. Sad mi ispod vec kupljenih lojtrica koje su ionako minimalne, sirina 50, visina 73 ne stane ves masina.
Lojtrice bih mogla dici gore da tom sredinom zida ne prolazi dovod plina. Imam osjecaj da cu to platiti kao sv. Petar kajganu ako idem mijenjati cijev, a vec smo se istrosili.
Postoje li uopce tako mali radijatori, moze i no name, moze bilosto samo da ne ostanemo bez grijanja u kupaonici.
koliko prostora imaš?
pa ima lojtrica u svakojakim dimenzijama
nemoj očajavati, sigurno postoji rješenje
Idealne bi bile 60 cm visine, max 65. cm.
Prosli smo gradju, feroterm, keraterm, pevec, bauhaus. Ne znam vise gdje traziti.
tražiš širinu 65, visinu 60?
znam da ima širina 60
i ne mogu vjerovati da feroterm nema visinu od 60... jedno 8 rebara
Ne,ne : )
Trazim sirinu 50 (to znam da postoji), a visinu 60 ili max 65 cm.
Bili smo u ferotemu jer smo tamo sve kupovali i rekli da je 73 najmanja standardna visina.
centar, probaj nazvati ove sutra http://www.kspromet.hr/trend_radijatori.htm
mi smo kod njih uzimali, trebali smo isto jako mali, u cijelom zg nije bilo tako malog i onda kod njih našli. ne znam točno naše dimenzije
ja se nisam susretala sa širinom od 50
nego 45 i 60 cm
Moze preporuka gdje kupiti panel zavjese? Da li postoji mogucnost da rade duzinu po mjeri ili to ide po standardima?
Je li ih lako sam postaviti ili pak trebaju mestri?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
panele možeš raditi od materijala koji ti se sviđa, ne moraš kupovati gotove
ima i gotovih
u kiki, u bauhausu, u baumaxu, u ikei...
možeš sama postaviti
ako kupiš gotove, lako se mogu skratiti
najbolje odi u neki salon zavjesa, no name jer velana&co su meni bili preskupi, oni ti imaju dobar izbor materijala, izmjeru i montažu u cijeni, također i sve popratno u ponudi i za panel i rimske
Posljednje uređivanje od rayna : 02.03.2014. at 20:18
Najblizi takvi ducani su mi daleko, 200km. Ne znam isplati li se riskirat kupnjom preko interneta, ili da cekam kad budem isla za koji mjesec u Split pa kupim na viđeno. Nema se tu sto fulati, bitna je dimezija i boja? Il se grdno varam?
Ako sam dobro shvatila, tebi treba i vodilice za njih ili ih već imaš? Ja sam prije koju god kupila karnisnu (vodilice) i one njihove "letvice" u outletu moj dom. Također sam tamo kupila i materijal pa sasila u dimenziji koja mi odgovara. Samo pazi kad kupujes vodilice koliko ti je dugačak prostor di idu zavjese i s obzirom na to koliko ti vodilica treba (3 ili 5)...
Sve mi treba jer nemam nista. Svaki savjet je dobrodosao. Upijam sve info.
Može jedan savjet? Nama kroz par mjeseci slijedi kompletno renoviranje stana, od struje pa nadalje? Sve smo mi to nekako zamislili u glavi ali ja sam vizualni tip, ne mogu nista zamisliti dok to ne vidim. Prvo sam htjela boje i boje, a MM bijele zidove pa detaljima podići. S obzirom da ne znam spariti te boje, pristala sam na MM-ovu varijantu i počela mi se svidjati.
Stan je mali, 45m2 i imam pitanje za kuhinju i dnevni boravak koji ce biti spojeni u jedan prostor i to mali cca 25m2. Kutna garnitura bi trebala biti žuto-zelenkaste boje, regal bi bio neke boje bijele kave, kuhinja bijela visoki sjaj i ja bih stavila staklo umjesto plocica u kuhinju (ovisi i o financijama), ali ne znam koje boje i dali zid u kuhinji ofarbati u neku boju. Znaci, sta ide sa žuto-zelenom, bijelom kavom i bijelom?
Ja osobno baš nisam zadovoljna sa svojima... Imam 2 jednokrilna prozora od 200 cm ukupno. Na tu dužinu imam karnisu sa 3 vodilice koja je duga 220 cm. Rasporedila sam 4 panela u te 3 vodilice što znači da oni lijepo izgledaju dok vise... Onako se taman preklapaju no kada želim otvoriti prozor uvijek moram podizati jedan panel da bi otvorila prozor... Znači, u vodilici gdje su 2 panela nema dovoljno mjesta da bi ih maknula na stranu dok otvaram prozor... To mi je malo neprakticno ali kako se radi o sobi gdje najčešće otvaram prozor na kip to mi je ok... Za neke prozore gdje su duže površine ili gdje su i balkonska vrata obavezno bih stavila karnisu sa 5 vodilica...
Ja bih svakako u kuhinji stavila neku od tih boja iz dnevne sobe, no, zašto se ne odlucis za neku fotografiju na staklu koja bi bila bijela kao i kuhinja, a samo imala neki detalj u bojama koje si spominjala? Imaš na www.shutterstock.com ogroman izbor fotografija koje možeš pogledati i smisliti nešto za kuhinjski zid... Ja bih se u tvom slučaju možda odlučila za neku fotku sa začinima gdje bi bilo i zelene i žute boje![]()
123beba sve opcije su otvorene, ja sam nimalo kreativan tip i teško mi je nešto zamisliti. Svidja mi se jako ova tvoja ideja, a dali bi onda i bojala zid? Ne bih htjela da mi stan liči na laboratorij, to mi je najveci strah.
Ja bih ostavila bijeli zid, ionako kuhinja vjerojatno većinu toga prekrije, a dio između elementa će biti oblozen sa staklom koje ionako nije prozirno.... Na ovoj stranici što sam gore napisala možeš u trazilicu upisati što god se sjetis pa ti već izbaci svakakvih prijedloga![]()
Odi na bokart početnu stranicu pa pogledaj kakav imaju kuhinjski zid na slici... Baš je žuto-zeleni![]()
http://m.shutterstock.com/images/163708628
Meni se osobno sviđa i nešto ovakvo![]()
meni je ova predobra http://www.shutterstock.com/pic-1386...locations.html
123beba, znaš možda bi se to dalo nekako s nekim print studijem dogovoriti da se isprinta i onda da uokvirim?
Pa ja vjerujem da bi... No, nisam sigurna koja je cijena same fotke... Ako sam dobro skužila, ne možeš besplatno skinuti fotku,ali kad ju platiš mislim da joj je rezolucija ogromna pa možeš raditi s njom što god poželis i u kojoj god dimenziji poželis...
Ja sam do toga došla jer sam u fazi potrage za kuhinjskim zidom pa tražim fotku sebi.![]()
i košta barem 15000 kuna
mitovski, jeftinija varijanta ti je da kupiš rolu tapete koja ti se sviđa (a cijela rola u kiki košta 200 kn)
zalijepiš na zid i preko staviš prozirno staklo
tako si možeš priuštiti i mijenjanje kada ti dosadi
ako baš hoćeš staklo u boji, uzmi jednobojno, pa preko lijepi naljepnice koje opet jednom možeš mijenjati
ima ih po netu kakvih ti srce želi, a i cijene su jako niske (od 2 dolara na više)
u boje zidova se na temelju ovih šturih informacija ne bih biješala
mislim, što znači "bijela kava"
s više ili manje kave
s više ili manje mlijeka
pogledaj koliko nijansi bijele kave; a samo majušni odmak u tonu je dovoljan da se boje potuku
https://www.google.hr/search?q=bijel...+milk&tbm=isch
Ovaj zid na bokart stranici je ionako samo za inspiraciju... Rijetko tko si to može priuštiti baš u toj izvedbi... :/ no, ako netko nema ideje, zašto ne pogledati![]()
Trebam ideju za boju/tapetu/nešto neuništivo.U dnevnom boravku imam jedan zid (to je največi cijeli zid, na njemu nema prozora/vrata). Problem je što nam se taj zid najviše maže. I to toliko da ga treba farbati svaka 2-3 mjeseca. Da, da, veliki smo prljavci.
Uz taj zid je jedna strana trosjeda, pa ako se dijete popne na stranicu trosjeda več su noge na zidu, tu je i mali drveni dječji stol s klupom, pa je opet često na meti zid.
Uglavnom, zid uvijek izgleda bezveze.
Što staviti? Perivu boju, tapetu,...? Nešto bih umjerene cijene i da ne smrdi tjedan dana nakon farbanja.
Anemona, samo da podjelim svoje iskustvo sa perivim bojama... Ja sam ih stavila u hodnik i baš nisam zadovoljna.To se baš i ne pere onako kako sam si ja zamislila... Uvijek ostane trag i boja mi ostaje na krpi kojom perem. Kod frendova sam vidjela da oni imaju baš neki poseban premaz preko boje i to se da oprati onako kako sam si ja zamislila ali mislim da je caka u tome što se ne da baš lijepo skinuti sa zida kad poželis kasnije.... A i ne znam kako se to zove...
Moji imaju (radi psa) taj nekakav premaz preko boje, izgleda kao lak, a u njega su stavljene i "konfete" pa baš efektno izgleda. Samo nemam pojma kako se to ponaša kad nanosiš novu boju.
to ti je uljana boja
a možeš staviti i lak za drvo
alo, to izgleda kao u bolnicama i školskim blagovaonicama
ja nikako ne bih u stan
perive boje na bazi vode...
može se nešto oprati, ali ne onako kako bi to čovjek htio
tapeta se može oprati ako je plastična
Ovo kod mojih nije uljana boja. Nego zidovi prefarbani običnom bojom i onda gore nanesen premaz, nekakav lak, ali ne za drvo i uz to je vodeni lak. Eto, to je sve što znam.
I ne izgleda "bolnički".
pa onda si stavi to
Ja sam zadovoljna perivom bojom iz baumaxa, piše da je čisti akrilna. Većinu prostorija smo obojali tom bojom.
ufff, to ne...jer ako nešto nalijepiš na staklo, kako ćeš ga čistiti?? imamo mi staklo u kuhinji, ljubičaste boje i dosadilo mi jako, pa isto trenutno razmišljam kako ga promjeniti, ali ovo sa ljepljenjem na njega, nikako! treba ga šprisati, brisati, pa skidati masnoću....
ali ova ideja s tapetom i gore prozirnim staklom je zakon!
Posljednje uređivanje od kudri : 03.03.2014. at 14:24