pojma nemaju da su dobili dopis ili pojma nemaju sta sad?
Printable View
pojma nemaju da su dobili dopis ili pojma nemaju sta sad?
pojma nemaju da je išta stiglo, ali nisam zvala ravnateljicu...
Ma gle, jasno je da je tu odluku napisala i sastavila škvadra koja živi kao"zaštićeni medvjedi" i nema pojma o tome
da ljudi danas svakodnevno ostaju bez poslova, srozavaju im se plaće, povisuju cijene kredita isl. jer se njima i nikome
oko njih to ne događa. Njihove su fotelje i plaće (1,2,3) uvijek i u svakoj situaciji sigurne.
Mi obični smrtnici jedino što možemo je dobro čitati njihove odluke, propise i pisati, pisati, pisati žalbe.
Vjeruj mi, koliko god ovaj svijet sulud bio, to ponekad upali...
kod mene je situacija zesci apsurd..mi smo u privatnom vrticu i nosimo papire za isti..bili smo prijavljeni ja na adresi od moje mame, muz i dijete na adresi njegovih staraca (gdje se kao clanovi kucanstva vode svekar, svekrva i par rodjaka iz dalmacije koji su se kod njih prijavili za vrijeme rata i nisu odjavili tako da nam je bilo nemoguce uzimati njihove potvrde), isli smo se prebaciti na nas stan (sto nismo uspjeli jer osim tabularne isprave i ugovora o kupoprodaji traze i zapisnik o primopredaji koji moj muz nema pojma di je stavio) i onda nam je ostala jedino opcija da dijete prijavimo k meni za sto mi je trebala moja mama koja se vodi kao vlasnik stana (kamo srece da su tako azurni s drugim stvarima). Za taj pleasure smo platili 40 kn biljega po osobi. Sutra dizemo potvrde o prihodima sto ce ispasti ja 0 kn (jer prosle godine nisam bila prijavljena), moja mama isto neki minimum i dijete..muz se dakle ne uzima u obzir..a prihodi ce biti minimum minimuma..cisto me sram, ispasti ce da otkud uopce placamo vrtic..a jos vise me sram sto zivimo u ovakvom apsurdu od zemlje gdje se ne zna tko pije a tko placa
PS- na salteru prije nas je bilo barem 10 ljudi koji se odjavljuju s adresa zbog vrtica..zivila siva ekonomija (pa nek bandic zivi u uvjerenju da ce bogati placati vrtic)
Čitam na forum.hr da je neke pozvalo da pokupe dokumentaciju iz vrtića jer ništa Bandićevog prijedloga.
Jel to moguće?
Službeni dokument je jako mutan, otvorila sam al ništa ne vidim, pretpostavljam da je to dopis gđe Holjevac?
je, izgleda da ostaje po starom
Nadajmo se.
Mislim, da je Bandic toliko siguran u ostvarenje svojih snova, stavio bi napismeno priopcenje na www.zagreb.hr kao svaki puta do sada. No, nema nista.
Njegova usmena rijec bez sluzbenog priopcenja nita ne znaci.
Zapravo mene u ovoj situaciji najvise rastuzuje stav onih kojima cemo mi koji imamo malo vise placati vrtic pa ce nam cijene narasti puno vise... place mi se od jada kad vidim kakav nas narod okruzuje :(
da..meni je muka od ustroja u ovoj zemlji opcenito..a ova "odluka" je apsurd nad apsurdom,sve je smo ne "socijalna i postena mjera"..zena na salteru u petrinjskoj je danas pricala da ti nemaju kako dokazati tko je sve prijavljen na odredjenoj adresi, da je prenatrpano ljudima koji se prijavljuju, odjavljuju, prebacuju prebivalista,dodaju prijatelje, tetke, bake..tocno sam znala da ce to tako biti..jedan covjek se zalio da ga je sram sto se nakon 10 godina braka odjavljuje sa svog stana ali da nema kako placati vise vrtic zbog kredita koji su skocili..
ali ako pogledate bandic i grad su opet na dobitku..meni su danas uzeli 120 kn biljega za potvrde...koliko su uzeli vama? :D dakle, da je i jednokratna stvar malo smo napuniti budjet
biljege nisam platila
jer u poreznoj upravi ne treba niš platit a na mup-u nisam ni bila (jer se nisam morala nigdje seliti pa mi nije trebala potvrda o prebivalištu)
ti novci i onako idu u državni a ne u gradski proračun :/
Pa nisam se ni ja selila(samo prebacivala dijete kod sebe)pa sam opet trebala platiti uvjerenje,nemam ga..ok,onda nije tako strasno,ja sam mislila da svi mi za svakog ukucana placamo uvjerenje pa mi se 40 kn po papiru cinilo poprilicno
super...u mom vrticu su me jako dobro informirali..za poluditi..a nista, kud sve tud i to
Danas cijeli dan na temi nema Apri, ali nema ni Bandića nigdje cijeli dan. Više je mogućnosti:
1. Apri prijavila Bandića za ono sinoć pa su ga možda priveli
2. Apri zadavila Bandića golim rukama pa su priveli nju
3. Možda negdje ugodno ćaskaju uz čašu vina pa mu Apri zahvaljuje jer će joj vrtić bit jeftiniji pa joj ostaje za engleski
Mada ne znam kog će joj vraga djetetu engleski, pogledajte našu premijerku, pogledajte našeg gradonačelnika, sve uspješni ljudi i sve bez engleskog
Sutra ćemo valjda saznati, ako ne cijene vrtića, onda barem gdje su Apri i Bandić
stvarno cudno sto zeli da joj djete govori bolje od ovoga. hvala gradonacelniku sto vodi racuna o generacijama a ne samo o ovom trenutku.
ne treba dijete upisivati u englesku grupu da bi znalo engleski bolje od milinovića. dosta mi je dopustit da pogleda 3 crtića na engleskom i voila! :lol:
a apri i bandić...hmmm, sad sam se stvarno zapitala što je s njima, možda ona stara narodna: ko se tuče taj se voli 8-)
:-)
Bandtich prozvao Holjevac i Blazanovic
http://www.24sata.hr/politika/vrtici...ditelja-226166
Mislim da ce o iznosu na uplatnici na kraju odluciti ona strana koja kontrolira printanje uplatnica :lol: Pa ako ih printa ustanova pod upravom Skupstine onda ce po starom, a ako ih printa ustanova pod Bandicem onda ce po novome (tj. sto im dostave vrtici). To nam je valjda zadnja linija obrane, da zastitimo printere od neprijateljskog preuzimanja
:lol::klap:
Ovo je fakat teska kriza vlasti.
Kako su oni uopce dosli do cifre od 2000 kn kao ekonomske cijene? Jedna zena cuva 24 klinca, cijena onoga sto dnevno pojedu ne moze biti veca od 20 kn (kifla, namaz i sl., koji keks ili vocka, mlijeko ili sok, i seflja variva, a ionako se nabavlja po javnoj nabavi i uz rabate, dakle, cijena kifle nije ona koja je na kiosku). Uzmimo da mjesec ima cca 23 radna dana, a pelene, higijenske potrepstine, pa ponekad i sredstva za rad donose roditelji, k tome znacajan dio klinaca odredjen broj dana izostane zbog bolesti, a placa kao da je tamo. Svaki posebni program placa se dodatno i ne znam bas je li opravdano da npr. ekoloski program, gdje nizu zrna graska na konac, ili malo grabljaju po gredici graha i sl., vrijedi 400 kn.
U redu, tu je trosak rezija, placa, odrzavanja, infrastrukture i dr., ali ipak... Jos malo dodas, i mozes uzeti zenu da ti 10h cuva dijete jedan-na-jedan.
Ne znam, cini li vam se ta cifra opravdanom? Kakve su uopce cijene vrtica u regiji (npr. ex-Yu) i kakve oni imaju principe subvencija?
Zaboravila sam dodati da velik broj vrtica iznajmljuje prostor nakon radnog vremena i za komercijalne programe, razne radionice, tecajeve i sl., i tu se isto skupi dobra lova...
da se malo razveselite u ovo sivo jutro :) :
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=QtW476F0UCU
Ja mislim da 2000kn nije puno za ono što djeca dobiju u vrtiću.
Digla bi sada snimku grupe mog starijeg djeteta kako pjevaju zajedno "Stavite na prvo mjesto svako pravo prijateljstvo" i sve bi bilo jasno u sekundi, neke stvari vrijede više od najviše novaca na svijetu.
A sad realno-da, vjerujem da je ekonomska cijena vrtića skoro 2000kn, ako ne 2000, onda ipak ne predaleko od toga, ali BAŠ ME BRIGA.
To uopće nije poanta. Poanta priče je da je sve ono što se mora platiti u vrtiću-PLAĆENO. Plaćeno je tako da su njihovi roditelji i prijatelji njihovih roditelja svaki mjesec davali iz svoje plaće na tisuće kuna poreza. Davali su zato da bi svoju djecu slali u vrtiće, škole, da bi imali gdje prošetati po parku, da bi imali gdje vozit role i bicikl, da bi imali... Ceste ionako roditelji plaćaju basnoslovnim izdacima iz svake litre goriva. Bolnice ionako plaćaju izdacima za HZZO. Sve mi to redovno PLAĆAMO. Nisu davali za fontane, stadione, arene, prilaze HOTO centru, zemlju na Jankomiru, stanove i režije za kojekoga, WCe za kumove. Davali su za ono što im za te novce grad mora moći omogućiti.
:lol:
Dobra pjesma, dobra :coffee:
Sve 5 za ove stvari koje se ne mogu kupiti novcem, ali mene zanima opravdanost onih koje se mogu iz ciste znatizelje... Nemoj samo da Bandic ovo procita jer ce onda argumentirati svoje odluke i time da je i 2000 kn premalo jer vrijednost koju vrtic daje ne moze se mjeriti novcem, znamo da je dovitljiv:-)
potpis na Krumpi.
btw jel zvao netko danas vrtić?
Ja pitala tajnika u vrtiću, jučer im stiglo mailom. Ali on nije ništa pametniji.
Papire nisam predala, a kad ću, ne znam. Kao što još uvijek ne znam da li ću.
Ovo je stvarno strašno kako je na kraju isplao.
Ja sam se zalagala za to da cijena vrtića ovisi o IMOVINI, a ne samo primanjima, ali i taj se prijedlog zloupotrijebio.
Sada sam protiv prijedloga, jer je pao na teret samo ljudima koji "se nisu snašli" (u prijevodu ljudima prijavljenim na STVARNU plaću, sa kreditima, i bez "zero oldinga za preživit").
Ako se uvidjela rupa u proračunu, onda je trebalo prvo otpustit hrpu zaštićenih (ličkih medvdeda) primatelja plaće, koji ne rade ništa. Tek tada se moglo prionuti mjerama fer plaćanja vrtičkih usluga.
Ja sam se nadala da će veći iznosi za vrtić (onima koji si to STVARNO mogu priuštiti) smanjiti navalu na državne vrtiće i tako utjecati na smanjenje korupcije i nepotizma kod upisnog procesa. Godinama sam bila odbijana (2, pa 3 djece, oboje radimo) i stoga i frustrirana. Ova mi se odluka činila kao instrument rješavanja i tog problema...
Ali naravno, ne samo da se nije smanjio broj zaštićenih sindikalno-neradničkih aparatčika, već se uhljebilo još rodijaka i "prijatelja" po gradskim službama.
Možda bi bilo najbolje da Grad Zagreb bankrotira, onda će se valjda morati otpustiti dio neradnika. Ili će protestirati i gladovati de se vrate na posao.
Šta se mene tiče mogu i jedno i drugo. Ja ne zazivam vladu, niti radim igrokaze na Markovom Trgu kada ne prodam kopiju svoje aplikacije na internetu.
Ili bi možda trebala?!
Nije još nikako ispalo.
U teoriji ovo logično zvuči samo se bojim da bi u praksi također naišao na one koji mogu "zaobići" pravila. U svakom slučaju imovinski cenzus je puno poštenija opcija nego dohodovni.
Ne radi se ovdje o rupi u proračunu. Proračun je težak skoro 6,5 milijardi kuna i tih 74 milijuna kuna očekivanog povećanja nije tako veliki iznos. Problem je u tome što su se mogla naći sredstva i da vrtići budu potpuno besplatni, da se to željelo. Npr. godišnji planirani prihod od uplate roditelja je u 2010. godini bio 96 milijuna kuna, Bandić je samo za svoj ured u 2011, godini zaplanirao povećanje od 20 milijuna kuna za "informiranje javnosti" što se u zdravo hrvatskom prevodi kao za potrebe predizborne kampanje. Također, planira se zaposliti još ljudi u gradskoj upravi a ne otpustiti viškove. Tako naprimjer Bandić u svom uredu namjerava zaposliti novih 25 ljudi.
http://www.javno.hr/news/Zagreb/2571...300-ljudi.html
Navodno je bio danas na 101-ici, jel ga netko slušao?