Pozdrav!
Na ovom linku dolje nalazi se dopis Gradske skupštine ravnateljicama dječjih vrtića (dopis je stigao mailom prije sat vremena)
https://docs.google.com/viewer?a=v&p...thkey=CJvTnb4O
a ja ću vas još pitat - zar mislite ,tj zar ON misli da će svi kojima je određeno 2000 kn za plaćanje tu cijenu zaista platit? dal će možda zbog cijene odlučit ispisat dijete?
i dalje mi je zlo ..
Evo i tu o tom čega su se dosjetili:
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...ijedlog_312009
Jel ga možete tu zalijepit da ga svi vidimo?
"Pravo na olakšice u plaćanju redovitog programa utvrđuju predškolske ustanove na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji uz zahtjev za upis djeteta odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice."
Ovo je dio one famozne odluke o "olakšicama".
Dakle ako je došlo do neke promjene, u ovom slučaju dobivanja otkaza, dokaz o tome obavezno što prije dostavi u vrtić (rok od 15).
Ako ti ne uvaže, pismeno se žali sa argumentom da si ti ispunila svoju obvezu i javila promjenu do koje je došlo.
REPUBLIKA HRVATSKA
GRAD ZAGREB GRADSKA SKUPŠTINA
Potpredsjednica
KLASA: 02105-1101-164
URBROJ: 251-01-01-11-17
Zagreb, 30. lipnja 2011.
Ravnateljicama dječjih vrtića
svima -
Poštovane,
Nakon učestalih poziva roditelja, zbog vašeg traženja dokumentacije za upis djece u vašu predškolsku ustanovu, čiji je osnivač Grad Zagreb, pozivamo vas da postupite prema važećoj Odluci Gradske skupštine o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/2011).
Upozoravamo vas da za prikupljanje dokumentacije prema Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011. godinu, ne postoji pravna osnova, obzirom da je čl. 25. Odluke Gradske skupštine stavljen izvan snage Program javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011. godinu u dijelu koji je u suprotnosti s odredbama Odluke Gradske skupštine.
S poštovanjem,
POTPREDSJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE
Mr. sc. Tatjana Holjevac
O tome obavijestiti:
predsjednicima i članovima Upravnih vijeća dječjih vrtića - svima
Genijalno. I to dolazi u vrtice u zadnim minutama zadnjeg dana roka za prikupljanje papira.
A ja papire (ipak) predala danas (sto cu, kukavica sam), iako i mene muci sto s npr. zastitom podataka. Na mjestima gdje se takvi dokumenti skupljaju mora biti osoba odgovorna za zastitu tajnosti tih podataka. Mi u firmi, recimo, imamo takvu osobu (pravnik ovlasten od uprave) jer povremeno prikupljamo nekakve ne bas javne podatke.
Nazalost, deda je izmanevrirao skupljanje i odnosenje papira pa nisam mogla galamiti u vrticu...
Hvala ti, krojachica.
Izbezumljena sam zbog cijele situacije s otkazom pa nemam želudac sama više izučavati te njihove nakaradne napise.
Jedino mi još nije jasno KADA im se ja trebam javiti s dokazima o promjeni - sada odmah ili tek kada mi istekne otkazni rok (dakle, u trenutku kada formalno više ne budem u radnom odnosu, što je u mom slučaju nakon 2 mjeseca otkaznog roka). Hmmm...
super, hvala!
evo odmah se oglasila Danira:
Bitno da Bandoleros smije "zaobilaziti proceduru i gradska upravna tijela"Na pitanje kako komentira poziv skupštinske većine ravnateljima vrtića da ne prikupljaju dokumentaciju, Danira Bilić je kazala kako Skupština ne smije pozivati na nepoštivanje odluka. Dodala je kako se ne smije zaobilaziti proceduru i gradska upravna tijela
Probala sam sad zvati vrtic ali je of kors, zauzeto...
to ne bi trebali uvažiti
jer, mogla si raditi par mjeseci u ovoj godini i zaraditi milijun kuna, a sada biti nezaposlena
ako se vrtić plaća po prihodu od prošle godine, onda se plaća po prihodu od prošle godine, bez obzira na ovu godinu
a ovo o promjenama se odnosi na druge stvari, npr. ako se rodi dijete, ili se roditelji rastanu ili tako nešto (tako su mi barem objasnili ovi iz grada kad sam ih pitala)
eto zvala, pojma nemaju, i dalje prikupljaju...
pojma nemaju da su dobili dopis ili pojma nemaju sta sad?
pojma nemaju da je išta stiglo, ali nisam zvala ravnateljicu...
Ma gle, jasno je da je tu odluku napisala i sastavila škvadra koja živi kao"zaštićeni medvjedi" i nema pojma o tome
da ljudi danas svakodnevno ostaju bez poslova, srozavaju im se plaće, povisuju cijene kredita isl. jer se njima i nikome
oko njih to ne događa. Njihove su fotelje i plaće (1,2,3) uvijek i u svakoj situaciji sigurne.
Mi obični smrtnici jedino što možemo je dobro čitati njihove odluke, propise i pisati, pisati, pisati žalbe.
Vjeruj mi, koliko god ovaj svijet sulud bio, to ponekad upali...
Posljednje uređivanje od krojachica : 30.06.2011. at 15:23
kod mene je situacija zesci apsurd..mi smo u privatnom vrticu i nosimo papire za isti..bili smo prijavljeni ja na adresi od moje mame, muz i dijete na adresi njegovih staraca (gdje se kao clanovi kucanstva vode svekar, svekrva i par rodjaka iz dalmacije koji su se kod njih prijavili za vrijeme rata i nisu odjavili tako da nam je bilo nemoguce uzimati njihove potvrde), isli smo se prebaciti na nas stan (sto nismo uspjeli jer osim tabularne isprave i ugovora o kupoprodaji traze i zapisnik o primopredaji koji moj muz nema pojma di je stavio) i onda nam je ostala jedino opcija da dijete prijavimo k meni za sto mi je trebala moja mama koja se vodi kao vlasnik stana (kamo srece da su tako azurni s drugim stvarima). Za taj pleasure smo platili 40 kn biljega po osobi. Sutra dizemo potvrde o prihodima sto ce ispasti ja 0 kn (jer prosle godine nisam bila prijavljena), moja mama isto neki minimum i dijete..muz se dakle ne uzima u obzir..a prihodi ce biti minimum minimuma..cisto me sram, ispasti ce da otkud uopce placamo vrtic..a jos vise me sram sto zivimo u ovakvom apsurdu od zemlje gdje se ne zna tko pije a tko placa
PS- na salteru prije nas je bilo barem 10 ljudi koji se odjavljuju s adresa zbog vrtica..zivila siva ekonomija (pa nek bandic zivi u uvjerenju da ce bogati placati vrtic)
Čitam na forum.hr da je neke pozvalo da pokupe dokumentaciju iz vrtića jer ništa Bandićevog prijedloga.
Jel to moguće?
Službeni dokument je jako mutan, otvorila sam al ništa ne vidim, pretpostavljam da je to dopis gđe Holjevac?
Mislim, da je Bandic toliko siguran u ostvarenje svojih snova, stavio bi napismeno priopcenje na www.zagreb.hr kao svaki puta do sada. No, nema nista.
Njegova usmena rijec bez sluzbenog priopcenja nita ne znaci.
Zapravo mene u ovoj situaciji najvise rastuzuje stav onih kojima cemo mi koji imamo malo vise placati vrtic pa ce nam cijene narasti puno vise... place mi se od jada kad vidim kakav nas narod okruzuje![]()
Posljednje uređivanje od sanika : 30.06.2011. at 18:18
da..meni je muka od ustroja u ovoj zemlji opcenito..a ova "odluka" je apsurd nad apsurdom,sve je smo ne "socijalna i postena mjera"..zena na salteru u petrinjskoj je danas pricala da ti nemaju kako dokazati tko je sve prijavljen na odredjenoj adresi, da je prenatrpano ljudima koji se prijavljuju, odjavljuju, prebacuju prebivalista,dodaju prijatelje, tetke, bake..tocno sam znala da ce to tako biti..jedan covjek se zalio da ga je sram sto se nakon 10 godina braka odjavljuje sa svog stana ali da nema kako placati vise vrtic zbog kredita koji su skocili..
ali ako pogledate bandic i grad su opet na dobitku..meni su danas uzeli 120 kn biljega za potvrde...koliko su uzeli vama? :D dakle, da je i jednokratna stvar malo smo napuniti budjet
biljege nisam platila
jer u poreznoj upravi ne treba niš platit a na mup-u nisam ni bila (jer se nisam morala nigdje seliti pa mi nije trebala potvrda o prebivalištu)
ti novci i onako idu u državni a ne u gradski proračun :/
Pa nisam se ni ja selila(samo prebacivala dijete kod sebe)pa sam opet trebala platiti uvjerenje,nemam ga..ok,onda nije tako strasno,ja sam mislila da svi mi za svakog ukucana placamo uvjerenje pa mi se 40 kn po papiru cinilo poprilicno
super...u mom vrticu su me jako dobro informirali..za poluditi..a nista, kud sve tud i to
Danas cijeli dan na temi nema Apri, ali nema ni Bandića nigdje cijeli dan. Više je mogućnosti:
1. Apri prijavila Bandića za ono sinoć pa su ga možda priveli
2. Apri zadavila Bandića golim rukama pa su priveli nju
3. Možda negdje ugodno ćaskaju uz čašu vina pa mu Apri zahvaljuje jer će joj vrtić bit jeftiniji pa joj ostaje za engleski
Mada ne znam kog će joj vraga djetetu engleski, pogledajte našu premijerku, pogledajte našeg gradonačelnika, sve uspješni ljudi i sve bez engleskog
Sutra ćemo valjda saznati, ako ne cijene vrtića, onda barem gdje su Apri i Bandić
stvarno cudno sto zeli da joj djete govori bolje od ovoga. hvala gradonacelniku sto vodi racuna o generacijama a ne samo o ovom trenutku.
Posljednje uređivanje od spajalica : 01.07.2011. at 08:04
Bandtich prozvao Holjevac i Blazanovic
http://www.24sata.hr/politika/vrtici...ditelja-226166
Mislim da ce o iznosu na uplatnici na kraju odluciti ona strana koja kontrolira printanje uplatnicaPa ako ih printa ustanova pod upravom Skupstine onda ce po starom, a ako ih printa ustanova pod Bandicem onda ce po novome (tj. sto im dostave vrtici). To nam je valjda zadnja linija obrane, da zastitimo printere od neprijateljskog preuzimanja
Ovo je fakat teska kriza vlasti.
Kako su oni uopce dosli do cifre od 2000 kn kao ekonomske cijene? Jedna zena cuva 24 klinca, cijena onoga sto dnevno pojedu ne moze biti veca od 20 kn (kifla, namaz i sl., koji keks ili vocka, mlijeko ili sok, i seflja variva, a ionako se nabavlja po javnoj nabavi i uz rabate, dakle, cijena kifle nije ona koja je na kiosku). Uzmimo da mjesec ima cca 23 radna dana, a pelene, higijenske potrepstine, pa ponekad i sredstva za rad donose roditelji, k tome znacajan dio klinaca odredjen broj dana izostane zbog bolesti, a placa kao da je tamo. Svaki posebni program placa se dodatno i ne znam bas je li opravdano da npr. ekoloski program, gdje nizu zrna graska na konac, ili malo grabljaju po gredici graha i sl., vrijedi 400 kn.
U redu, tu je trosak rezija, placa, odrzavanja, infrastrukture i dr., ali ipak... Jos malo dodas, i mozes uzeti zenu da ti 10h cuva dijete jedan-na-jedan.
Ne znam, cini li vam se ta cifra opravdanom? Kakve su uopce cijene vrtica u regiji (npr. ex-Yu) i kakve oni imaju principe subvencija?
Posljednje uređivanje od Sandee : 01.07.2011. at 09:46
Zaboravila sam dodati da velik broj vrtica iznajmljuje prostor nakon radnog vremena i za komercijalne programe, razne radionice, tecajeve i sl., i tu se isto skupi dobra lova...
da se malo razveselite u ovo sivo jutro:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=QtW476F0UCU
Ja mislim da 2000kn nije puno za ono što djeca dobiju u vrtiću.
Digla bi sada snimku grupe mog starijeg djeteta kako pjevaju zajedno "Stavite na prvo mjesto svako pravo prijateljstvo" i sve bi bilo jasno u sekundi, neke stvari vrijede više od najviše novaca na svijetu.
A sad realno-da, vjerujem da je ekonomska cijena vrtića skoro 2000kn, ako ne 2000, onda ipak ne predaleko od toga, ali BAŠ ME BRIGA.
To uopće nije poanta. Poanta priče je da je sve ono što se mora platiti u vrtiću-PLAĆENO. Plaćeno je tako da su njihovi roditelji i prijatelji njihovih roditelja svaki mjesec davali iz svoje plaće na tisuće kuna poreza. Davali su zato da bi svoju djecu slali u vrtiće, škole, da bi imali gdje prošetati po parku, da bi imali gdje vozit role i bicikl, da bi imali... Ceste ionako roditelji plaćaju basnoslovnim izdacima iz svake litre goriva. Bolnice ionako plaćaju izdacima za HZZO. Sve mi to redovno PLAĆAMO. Nisu davali za fontane, stadione, arene, prilaze HOTO centru, zemlju na Jankomiru, stanove i režije za kojekoga, WCe za kumove. Davali su za ono što im za te novce grad mora moći omogućiti.