ja ne mogu vjerovati da je trulex eponim, ja sam mislila da je to sprdacina
pa ko bi spuzvi dao trulo imre
Printable View
ja ne mogu vjerovati da je trulex eponim, ja sam mislila da je to sprdacina
pa ko bi spuzvi dao trulo imre
Bas.
Lego vreca za pranje? Za to nisam cula :sok:
Detalje na sunce pliz :)
Vi legiće perete jednom tjedno? :škartoc:
Mi jednom godišnje. Možda. :mrgreen:
Trulexice ne koristim, umjesto njih imam one mikrokrpe iz Lidla, tri za 24 kune, žuta, plava, roza,
te su mi super.
Nego, koliko često mažete namještaj i drvenariju nekim sredstvom za drvo,
ja tako volim kada se drvo sjaji i kuća miriše po pčelinjem vosku, ali mi to uvijek uzme previše vremena, naročito štokovi i vrata.
Sjećam se kada sam bila mala, moj zadatak su bile stolice, jednom tjedno krpa i Reflex, na koljena i udri dok ne blista svaka nožica...
Legice ne tako cesto jer je to cjelodnevna procedura, ima ih enormno puno, to su legici jos od muza iz djetinjstva pa mladosti pa zrelosti pa djetetovi tako da toga stvarno ima previse. Muz ne da u ves masinu... Kaze rucno do 40.
Ne premazujem namjestaj (bih da stignem).
Ima dana kad ne stignem ni osnovne strojeve upregnut. Danas je takav dan.
jao, ja se ne sjećam kad smo prali legiće
ostale igračke, tipa figure LPS, MLP i schleich konji i vile se često peru jer se s tim vole brćkati u kadi :mrgreen:
da ne vole, tko zna kad bih ih oprala
ja ko pipli volim da miriši :D ali slabo to stignem
nekad pošpricam s prontom pa prebrišem
sad sam na GO, al je bio koma dan
mama, meni je dosadno ili su se svađale, grabile rukama, nogama :roll:
a ja si pripremila hrpu knjiga iz knjižnice :nadobudna:
Nikada, za pet godina od kad imam dete nisam oprala igračke.
Jednom tjedno perem samo plisance ali naucila sam da se tako ne rjEsavam grinja ali volim da svjeze mirisu. Evo clanak o ciscenju igracaka: http://www.bebac.com/index.php?show=...&int_catID=427
Uvijek operem ako nosi van ili ak je bolesna, ako se igra puno djece - nakon rockasa i sl. Ipak ih razvlaci po krevetu, stolu, podu... Ma to mi je rutinski onak, osim legica
X
osim što ja imam dijete 2 godine... prala sam plišance kad je bio beba ali nije bas puno brijao na njih pa ih sada niti nemamo...
operem igračke koje je valjao po blatu vani... ili ih spremim u posebnu vrecicu pa ih opet takve nosimo van u blato... ne da mi se zamarati s tim...
A kako perete igračke na baterije, imamo onog ljubičastog velikog ponija na baterije, ne znam više kako se zove,
i grozno je prljav. Blizu sam da mu povadim baterije i frknem ga u mašinu. :-) Bi li preživio?
pa ja imam antiseptičko sredstvo stavim malo te tekučine pomjesam s vodom sve to stavim u spricu i prebrisem s vremena na vrjeme prije spavanja , da se osusi i očisti do jutra,
Pranje legića :unsure: na svakoj stranici ove teme nađem neku higijensku mjeru za koju do sad nikad nisam čula
nisam ni ja, ali znam šta me je na to podsetilo - kada je kolega na poslu rastavio tipkovnicu i sve tipke oprao u vodi sa deterdžentom - izgledale su kao lego kockice. a šta se tek našlo ISPOD...brrrr!
svoju kod kuće nisam još tako tretirala, ali smo je nedavno ćerkica i ja čačkale štapićima za uši..bolje da se ne hvalim sadržajem. :-oauhhhh...
Evo i meni, slabo iskusnoj mami sve nešto loše od novih zadataka vezano za igračke.. kao nije dosta što ih moram pospremati... sad još i prati, smrzavati.
Uf.
Baš ću pitati mamu da li je ona ikada prala bratove i moje igračke.
Cubana, sto je MC?
:oops:
ma kao sto sam rekla vec smo pisali o tome, ima vjerujem jos koja tema ali evo jednu sam iskopala
http://forum.roda.hr/threads/36283-K...ati-lego-kocke
vjerujem da je pod MC mislila na ovo
i ja sad imam ina niz :-D
edit: nemam pokvarila mi ga cubana :(
Nemaš:)
gdje držite plaćene račune? ja nisam još uvijek uspjela naći pametno rješenje za sve te papire... garancije, upute za korištenje... za sada sve držim u jednoj vrećici u "ormaru", ali sigurno postoji bolje rješenje.
radna soba, u kutiji, svaki mjesec u posebnoj koverti unutar kutije
...registratori sa onim plasticnim umetcima...+ evidencija u excelu.....I'm sick....
Nemam mikrovalnu, navodno je stetna.
A može i u jednoj dubokoj ladici, pa trpaš, trpaš...i onda ti dođe opomena pa sve račune na pod, pa kopaš i , naravno onaj koji tražiš je na dnu, pa još neplaćen...
Ah, živjela neorganiziranost. A imam registratore-prazne. Ali, mene to ni najmanje ne živcira. Računi posloženi=naučna fantastika.
A legiće sam prala samo kada bi neko vrijeme složeni dvorac, gusari, kamion...stajali na polici kao dokaz umješnosti mojih sinova. Koliko se tu prašine nakupi!! Pod mlaki tuš-tako, složeno, samo da je čisto.
ja imam nekakvu kartonsku kutiju sa fiokicama i u njoj držim sve dokumente, računi su sortirani po kovertama. e, sad, pošto u poslednje vreme koristim internet bankarstvo, onda u koverte ubacujem neplaćene , papirne primerke, a u svom folderu banke čuvam arhivirane uplatnice od plaćenih računa...
nego, kako vi čuvate nakit? nemam ga nešto puno, ali mi je razbacan po raznim fiokama i kutijama...to bih da sredim...
i još jedna rak-rana - fotografije, koje ne izrađujem godinama, već ih samo skladištim u kompjuter. obećala sam sebi da ću izraditi najlepše i polepiti u albume, ali ta stavka nikako da dođe na red...
Ja nakit čuvam u kutiji za nakit :lool:
da... imala sam tako riješeno do prije adaptacije stana, svaki prozirni umetak za drugu vrstu računa. meni se kod toga nije sviđalo što računi nisu uniformirani pa se naprave kao mala brdašca i onda registrator više ne stane u svoju kutijui onda me to živcira... :mrgreen:Citiraj:
Odličan je registrator, sa spojnicama na klik sa strane+prozirni umeci za papir (s rupicama), tako da ih možeš staviti na spojnice.. i onda u njih slažeš račune, papire, sve.. meni je to genijalno!!
mislim da ću opet tako. ali ovaj put kupim mali registrator pa bušim direktno račun. barem ove koje moram kidati pa su glupih dimenzija...
ovo mi se dogodilo baš neki dan, ali ne u ladici nego u toj vrećici pa sam klela i bijele i crne i bulu i cijelu Morešku... zato sam i pitala. :-)Citiraj:
A može i u jednoj dubokoj ladici, pa trpaš, trpaš...i onda ti dođe opomena pa sve račune na pod, pa kopaš i , naravno onaj koji tražiš je na dnu, pa još neplaćen...
Ah, živjela neorganiziranost. A imam registratore-prazne. Ali, mene to ni najmanje ne živcira. Računi posloženi=naučna fantastika.
Dijana, to i mene već zanima.
Ima onih zgodnih plišanih igračkica s muzikom na potezanje, znaju imati i dijelove koji šuškaju, pa gumeni za grickanje, jednu takvu imam i ja i to je bila jedna od rijetkih koja nas je malo spašavala u prvoj godini.
Ali evo, nikad nije bila oprana - došla je iz trgovine, bila je i bez ambalaže (budu samo zakačeni na neki kartončić), i nakon malo razmišljanja što s time (tada sam o tome malo više mislila), završila je vrlo brzo u ustima.
Nakon toga se ta igračka koristila na sve moguće načine, kad je dijete prošlo bebastu fazu s time se igra tako da je daje svojim lutkama-bebama.
I sad da ja to poželim dati drugom djetetu. Nije dosta da je moje dijete žvakalo isti predmet godinu dana ili više bez pranja. A aparatić je ušiven unutra, trebala bih rasporiti i opet sašiti da se može oprati :?: Nije mi jasno kakav je to dizajn, jednokratni?
pa kako bi inače zarađivali?
moramo im javiti da proizvode igračke koje se nakon nekog vremena raspadnu
pa da shvatimo da ih ni ne moramo prati nego da ih jedostavno - bacimo
ja sam oprala jednog plisanca, psa, koji ima bateriju/je iznutra i kad ga se pritisne na to laje. dakle oprala, osusila u susilici i sve je bilo OK, dok se u sred noci doticni nije poceo oglasavati. cijelu noc je lajao, ali i nakon prolajane noci i danas jos uvijek laje pri stiskanju na oznaceno mjesto :roll: