Recept za lemon cake ako može?
Printable View
koma, da. bit će da sam ja ta. ali slutila sam to, nije me imalo što drugo hebuckat, da budem prosta jer već mi je dosta čega se sve odričem osim kila :lool:
fakat ne znam što jesti ako izbacim i tu mozzarelu. evo sad sam ju pojela, jednu, i jedan paradajz. ništa jutros, doma ću neku piletinu i malo salate.
zaboga, a ja skoro samo to. odnosno, koliko ostaloga, toliko mliječnoga. izgubila mjesec dana ni u što.
tnx na korekciji.
tijesto
2 šalice bademovog brašna (šalice od cca 1-1,5 dl)
1/4 šalice eritrita
prstohvat soli
1/2 šalice otopljenog maslaca
smiješati i staviti u kalup na papir za pečenje, peći 10-15min, da dobije boju. (moj kalup je okrugli od 20cm)
krema
4 jaja
1/3 šalice kiselog vrhnja
1/2 šalice limunovog soka
2 žlice limunove korice
1/2 šalice bademovog brašna
1/2 šalice eritrita (
prstohvat soli
preliti preko tijesta, peći ~15min i ostaviti da se dobro ohladi.
stavila sam u hladnjak preko noći :mljac:
eritrita sam stavila i nešto manje jer ne volim preslatko
magriz danas pravim ovaj lemon cake, sline mi idu zorom!
AM- obavezno bez mlijeka i sira, vidjet ćeš pomake sigurno, ovako si se nizašto pomučila...
Evo me jutros bez mlijeka, prešla na turski kavu. Sad, mogu li orahe jesti i koliko? Oni imaju nizak GI i masni su pa ne bi trebali smetati? Nemam vremena i nisam od doručka, ali moram neš ubaciti u usta iza kave pa mi je orašasto dovoljno. Sad, koliko orašasto, mogu li pretjerati? Tipa kroz dan pojedem 2 šake a trebam 5 jezgri.
mozes, vodi racuna o kolicini oraha.
zasto ne pojedes dorucak? tipa jaja i spek i neku zelenjavu?
Zato što sam kronično pritisnuta cajtnotom pa mi slanina i pečena jaja budu ručak jer si ga drugog ne pripremim. Isto doručak - nemam spremno pa jedem šta imam. Sad dok je ovako moji pojasevi za spašavanje ne pitaju kako mi je, nego su postojani, pa se švercam s ovom usputnom prehranom, ali posvetit ću se sebi uskoro.
Samo da mi je ulovit koncept za prve tjedne da ne griješim, kasnije ću sjest i proučiti bolje.
mislim da bi ti bilo puno bolje da slozis koncept za prve tjedne. da planiras danas za sutra jer ce te ovako iscrpit i pasti ces. jako je vazno jesti kvalitetno i raznoliko jer zivjeti na orasidima za dorucak i jajima za rucak nikako nije dobro
kužim šta mi pričaš, budem :-)
nije da jedem baš samo to, ali je istina da sam s mozzarellama, kiselim vrhnjem i mlijekom u kavi - pretjerala i to me zakočilo. a sve iz brzine i bez plana i jer mi je tako bilo najlakše.
tnx.
Na LCHF treba paziti na kolicinu. Ne bih rekla da nuzno sir i orasasto koci mrsavljenje. Prije je stvar u tome da se tako lako unese puno previse kalorija da bi se mrsavilo.
ima i toga, sirius, ali ja znam da mi je mliječno kočnica, oduvijek, pa kad sam "u režimu" pazim na to. međutim imam i godina, metabolizam se usporava pa i to "pazim" na kraju mora ić potpuno van iz prehrane ako želim vidjet neki rezultat.
Jedna zlica vrhnja je oko 100 kcl. Vlo brzo se dode do velie brojke, a da ni osjetila nisi. Pogotovo ako je to baza , a ne povremeno.
Danas rucak:
130g mesa(svinjski but i kobasica za rostilj)
160g pirea od cijele cvjetace sa ghee
180 g mjesane salate od kupusa i rikule
70g usoljenog svj. krastavca
60g slozenca od tikvice/abc sira/jaja
Zadnjih dva dana vazem da bih se vidjela da li jedem dovoljno povrca. Jedva pojela ovaj obrok, iduci ce biti navecer, ostatak salate i nekih 120g slozenca.
nema bez toga :)
A gdje uzimaš podatke o količinama?
Doduše, na krivom sam topicu - za mene nije LCHF dobar odabir, nego zona - ovo: http://www.zzjzpgz.hr/nzl/16/prikaz.htm
Evo magriz odgovorila:)
Super rucak sam imala:
125 g camemberta prepecenog na tavici sa zacinima(nije za one koje koci mljecno) moze neki komad mesa umjesto
220g salate od kin.mjesavine,2kuhana jaja, svj.krastavca i matovilca(to sam radila za sve pa sebi odvojila 280 i dodala krastavac pa dobila 400g ukupno) ostavila sam dio za veceru
140g tikvice oguljene i spiralizirane u rezance pa na ghee u tavici.
Dorucak dva jajeta kuhana zdruljana s cetvrt avokada, hrpa zelene salate s maslinovim i limunom.
Rucak pil prsa na naglo, peceni poriluk i hrpa puterice. Da, i dvije zdjelice bistre juhe.
Peterlin, nakon par dana vaganja napamet ces znati koliko grama ima sta
. Zapravo ja to otprilike, onako ugrubo, ne zamaram se dali sam stavila 5ili 7grama maslaca, ulja..vjerujem da je to vecini prihvatljivo.
Peterlin, zasto mislis da lchf nije za tebe?
U nekoj grupi na face-u su pisali o giftu i lchf-u. Mislim čak da je na ovom na koje Anita Šupe piše, netko je napisao na što se mora pripaziti i kao da je će sve biti ok.
Nemojte zaboraviti da je keto/lchf prije svega jako puno povrća, zelenog lisnatog povrća...možda količinu mesa koju inače jedete sa povćem koje vam odgovrara i možete uklopiti u lchf (pogotovo ljeti kada je izbor povrća velik)
Za ljude s gihtom ima dosta ograničenja i kad je povrće u pitanju, ne mahunarkama, ne špinatu i krstašicama, ne šljivama...ima toga još.
Znam, zato sam i napisala s povrćem koje vam odgovara.
Evo malo tuđe pameti o prehrani kod gihta: http://ordinacija.vecernji.hr/kolumn...i-a-sto-jesti/
Eh... zbog toga sam skoro u potpunosti prestala peći kruh i dizana tijesta :-(
Zanimljivo mi je s mahunarkama, njih ne ali zelene mlade mahune može. isto tako je i na lchf-u.
Jučer pileći perkelt s mahunama za mene, mojima žganci. Kupus za salatu.
Mislim da u lchf-u ni mladi grašak nije dozvoljen, barem ga nitko ne spominje.