-
Sladja - Ja sam bila gore u četvrtak i imala sam dogovoreni postupak i krenula sam u postupak, ali su me prebacili u doktorice. u biti sestre su me pitale da li to zelim s obzirom da doktor odlazi i ne prima vise u postupak, naravno da sam pristala jer mi se ne da cekati dok dodje drugi dr., a koliko sam shvatila ni one ne znaju kada ce doći. Dobila sam pikalice i to mi MM uspjesno obavlja :)
-
E cure mene zanima do koliko sati ujutro ste se pikale?
Sestre su mi prvu pikalicu dale u 14 sati i rekle da drugu dobijem u 12, pa u 10, onda je li stalno dajem u 10 do zadnje?
-
Venera dobro su ti rekle. Drži se njihovih uputa.
-
Da pikaj se u 10 , naravno ak možeš !!
Ak ti možda ne paše onda si opet postepeno pomalo pomakni prema naprijed do 8 sati.
oprost tek sad sam detaljno pročitala pitanje.
-
Bila danas na pregledu 3DC...prebacili me kod doktorice, do sada nisam imala prilike upoznati ju, ali meni je na prvu divna, sve mi objasnila i da, i ja sam napokon postala pikalica :-) u subotu 4.10. prva kontrola.
-
Sladja ti si se već pikala na SD? Di se pikas?Mene MM pika u rame.
-
Ovo mi je prvo pikanje i sama cu pokušati riješiti :) u trbuh :) ali ajmo se preseliti na temu o davanju inekcija da ne kršimo pravila :)
-
Do kad je doktor Alebic na VV ?
-
-
Citiraj:
bubekica prvotno napisa
Do kraja ovog tjedna.
A subota ?
-
Mislim da je i u subotu tu.
On ti je sad gore, nazovi ga u ambulantu.
-
zvat cu ga oko 13...
Ako sad ima posla il je U sali ...
-
-
Citiraj:
bubekica prvotno napisa
Nije u sali ;-)
kako to da nije
-
-
Bubekice da li si ti danas bila na konzultacijama?
Koji se hormoni vade kad se prati folikulometrija? E2, estrogen, progesteron, fish, lh??
-
Da, bila sam danas gore, dogovorili klomifenski za iduci ciklus koji pocinje kroz par dana.
U postupku se prate samo estradiol i progesteron.
-
Bubekice nadam se da ce klomifenski biti i dobitni!
Znam da je estradiol ali nisam znala koji je drugi.
-
Kada se radi punkcija sto se dobije protiv bolova?
-
-
Tramal i normabel ublaže punkcija (nisam ih nikada koristila)?
Ukoliko dodje do hiperstimulacije jajnika (srednja i izrazita) onda se transfer odgadja za sljedeći ciklus??
-
Tramal je protiv bolova, normabel
za opustanje...
Kod hipera transfer bude nakon jednog ciklusa pauze.
-
Danas bila na prvoj folikulometriji 8DC i kaže mi doktorica da sam neočekivano dobro odreagirala na stimulaciju, tj. imam malo previše folikula...pa je naravno moguće da dođe do hiperstimulacije...ali kao vidjeti ćemo u ponedjeljak jel se svi razvijaju i šta dalje...i spomenula mi mogućnost odustajanja od transvera ovaj ciklus. E sada, kako čitam da se simptomi pojavljuju tek iza punkcije, jel oni preventivno ako je velik broj folikula u pitanju odluče da nema transfera ili još ima nade da ako sve sa mnom bude ok i ako ćemo imati koji embrij da se to ipak ovaj mjesec napravi?
-
Odluku o tome hoce li ili nece biti transfera cete donijeti na dan punkcije. Mene su sva 3 puta upozoravali na hiper jer sam burno reagirala, ali smo na kraju uvijek ipak vracali.
Smanjili su ti terapiju i dobit ces decapeptyl umjesto brevactidea za stopericu kako bi smanjili sansu za hiper.
Tu sam za sva pitanja o hiperu :-)
-
ja zvala jučer,sestra mi živčano rekla neka zovem doktoricu.ja se jutros samo pojavila gore,primili me bez problema.doktorica rekla ovaj put prirodni postupak,dala i klomifene,e sad mene zanima pošto mi je prvi put prirodni po čemu se razlikuje od stimuliranog?znam pitanje je glupo ali...
-
Manje js, nema pikanja (osim stoperice)...
-
Hvala bubekice :-) da,smanjili su mi puregon na 100jedina i dobila sam cetrotice...a jel se moze sta preventivno raditi da bi se hiper izbjegao, citam za ono da se pije puno tekucine, mozda nesto jos :-)
-
bubekica hvala na odgovoru,budući da je doktorica u gužvi nisam je stigla sve ni pitati
-
Sladja, to su savjeti za poslije punkcije.
Sad zapravo oni rade na tome da sprijece jako hiper. Ti tu ne mozes nista.
Antonija, np. Sretno!
-
Sladja ja sam isto dobro reagirala na stimulaciju i imala sam folikula. Koristila sam gonale i cetrotide, te stopericu decapeptyl x 2 koja se daje u stomak (i drzi u frizideru), da i meni je dr. rekla da pijem dosta tekucine (kako ne bi doslo do hipera).
danas sam bila na punkcija i dobila sam 6 js, idem gore u cetvrtak da vidim kako je moja ekipa napredovala, a transfer smo ipak ostavili za sljedeci mjesec u prirodnom ciklusu. sad nestrpljivo cekam cetvrtak.....
Kada bi tebi trebala biti punkcija?
-
Iz kojeg razloga ste vi odgodili transfer? I jel bilo 6 folikula ili ipak vise? Ja cu vjerovatno u cetvrtak na punkciju. Kako je tvoja punkcija prosla?
-
U slucaju hipera i u razgovoru sa dr. tako smo mi odlučili, iako da smo inzistirali mogli su nam ih vratiti (sad su jajnici od stimulacije povećani i kao moglo bi doći do komplikacija, tako da ce mi ih vratiti u slj. mj. u prirodnom ciklusu kad endometrij bude dovoljne veličine i kada se jajnici stabiliziraju), nadam se najboljem. u cetrvtak idem gore da vidim da li su se js oplodile i koliko? a joj tko ce mi docekati cetvrtak. kad sam ih pitala koliko sam folikula dobila rekli su mi da sam dobila 6 js, a punkcija je dobro prošla, nije bilo tako strašno, da se izdržati, neka tupa bol, ma dobro je sto daju injekcije protiv bolova. Biti ce to sve ok, drzi se!
-
Hvala :-) a realno gledajuci mozda i bolje tako odgoditi dok se sve ne smiri, ja cu sutra vidjeti kakvo je stanje kod mene. Zelim da ti brzo dodje cetvrtak i da sve uspiju :-) A vec sam bila na jednoj punkciji i nisam bas odusevljena, ali doktorica mi se cini njezna pa se nadam da nece biti strasno. Jel u sobi gdje se lezi dovoljno toplo za spavacicu kratkih rukava :-)
-
sladja ponesi si duge rukave! evo ja sam na danasnji dan prije godinu dana imala transfer i nije bas bilo toplo:-)
cure sretnoooo
-
Sladja ja uvijek imam spavacicu kratkih rukava i neki vesticu za preko ako bude hladno.
Sretno svim curkama!
-
sladja kako je bilo na fm? ja sam imala spacavicu dugih rukava, dok su ostale cure imale kratkih, i nijedna se nije zalila da je hladno, budući da već imaš kratkih rukava uzmi vesticu kako ti je Bubekice i napisala.
-
Kad je FET da li se isto ide na pregled 2-3 dc pa ide fm 7-8 dc, i koristi li se stopericu?
-
Pregled 2/3dc, onda za cca 10 dana. Na prvom pregledu dobis estrofem, kad endometrij bude dovoljno debeo uvodi se utrogestan i nakon nekoliko dana, ovisno o starosti embrija, je transfer. Nema stoperice.
-
Bok cure! Nova sam na ovoj temi ali vas pratim vec duze vrijeme jer se spremamo na vv pa sam htjela se malo informirati i ohrabriti. :)
U pon sam na 1 kontrolnom pregledu 8dc a mm na spermio.
Kod dr.jukic sam jer Alebica kao sto znate uskoro nema.
Vec imam sve potrebne nalaze, hormona, briseve, markere , papu....nedugo sam sve obavila i sve je ok ☺ dok mm vec radio spermiogram i jako je los
-
Ja sam danas kontaktirala kliniku Podobnik..rekli su mi da Alebić tamo radi od 15.10. i to popodne..i da njegove pacijentice placaju konzultacije 450kn a inace je do 750..eto,samo ako koga zanima..ja si razmisljam otici do njega tamo