Ako ce smanjivat broj postupaka onda ce imati viska biologa, iskreno - ne vjerujem da ce se to desiti. Ovaj scenarij je VV vec prosao s odlaskom lucingera, doci ce to na svoje. Trebat ce vremena, naravno.
Ako ce smanjivat broj postupaka onda ce imati viska biologa, iskreno - ne vjerujem da ce se to desiti. Ovaj scenarij je VV vec prosao s odlaskom lucingera, doci ce to na svoje. Trebat ce vremena, naravno.
A sad je jukicka tamo.
Pozdrav,
iskreno ne znam kakvo je stanje s pacijentima u DZ Švarcova, tj. primaju li, ali definitivno bi ti preporučila ili svoju Dr. Anu Zovak ili preko puta ordinacija Danijel Šeba (frendice mi idu, pa vele da su jako zadovoljne).
Nazvati pa zamoliti sestru.
I ja sam tako molila prošle godine pa me ubacila Zovak.
Sretno!![]()
Mah, da, brzopleto sam se izrazila...zapravo sam mislila da je Jukićka već bila tamo tj. došla dok je Lučinger bio na otkaznom roku. Ali nije, očito?
Je li i Luči je svojevremeno ostao sam kad se stari Jukić razbolio (BTW, je li on nešto u rodu ovoj Jukićki?) Ima li koja među vama da se već odlučila pratiti Aleta kod Podobnika?
Nemam pojma jel ale bio sam neko vrijeme kad je luci otisao, to je "prije mog vremena".
Za jukice nemam pojma, al njoj je to drugo prezime, valjda po muzu.
Argente eto ja cu za njim. Mi smo se vec dogovorili. U drugom mj sam kod njega na novoj adresi.
mislim da je dr D. P. J. kćer od dr P. J. koji je ranije radio na VV.
to zasigurno znaju naše maratonke.
ako drugi mpo liječnik odmah ne stupi na dužnost, jasno je da se pad odrađenih mpo postupaka ne može izbjeći.![]()
Posljednje uređivanje od Inesz : 25.09.2014. at 07:56
Posljednje uređivanje od TrudyC : 25.09.2014. at 08:23
cure, ja sam prolazila postupke kad je lučinger otišao, i mislim da biologice nije obučavao dr. Škvorc nego dr. Kniewald, u svakom slučaju žao mi je što Alebić odlazi, trebat će vremena da se opet sve uhoda
Joj da Kniewlad - pomiješala sam ih jer je jedan radio kod drugog
Sorry![]()
Cure ja sam danas bila na VV, idem u postupak - IVF, prebacili su me u doktorice. Doktor vise ne uzima u postupak.
Dobila sam gonale - svaki dan po dva i MM će mi ih davati u rame. Danas mi je sestra dala injekciju, a sutra MM kreće u akciju. Da li se uz gonale dobije klomifen ili sto drugo, ja nisam ništa dobila.
Zanima me da li ste prebrisali područje vatom natopljenoj alkoholom?? kupila sam i na tetraborat vaginalete. Ako neko ima link kako se daju injekcije u rame neka mi pošalje? Tnx
Posljednje uređivanje od venera82 : 25.09.2014. at 21:17
Imas temu samodavanje injekcija, ima tamo videa.
Ja sam davala u trbuh, prebrisem alkoholom.
Ne treba ti klomifem uz gonale.
Bubekica, oprosti što gnjavim... ali AMH s VV 0-75,5 ref, kod mene 14, jel to ok ili...
Hvala ti!![]()
Bubekice tnx!
Prvo pikanje u rame dobro proslo, MM se uzivio, ma bila sam super pacijent, Haha, idemo dalje.....
Idem sljedeći tjedan na kontrolu i do tada sam dobila gonale, da li ću dobiti opet gonale (veću ili manju dozu, ovisno kako reagiram na to) ili se daje sto drugo?
Venera, dobit ces gonale do stoperice i vjerojatno za supresiju cetrotide. Super za pikanje, bravo muz!
Zenica, nisam sigurna, moj je uvijek preko 100 zbog pcos -a...
Ako ti je godište rođenja u nicku, a amh izražen u mjernoj jedinici pmol/l, onda je 14 pmol/l niska vrijednost za ženu od 29 godina.![]()
Referentne vrijednosti (enokrinološki laboratorij KBC Sestre Milosrdnice):
Anti-Müllerov hormon (AMH) pmol/L
0.0 – 2.2 -Vrlo niske koncentracije
2.2 – 15.7 -Smanjena plodnost
15.7 – 28.6- Zadovoljavajuća plodnost
28.6 – 48.5- Optimalna plodnost
> 48.5- Povećane koncentracije
Međutim, amh vrijednost sama po sebi nema neku osobitu prognostičku vrijednost, potrebno je amh promatrati zajedno sa drugim nalazima-brojem antralnih folikula, volumenom i izgledom jajnika, vrijednosti FSH, dobi žene, reakcijama na dosadašnje stimulacije.
Jesi već bila u stimuliranim postupcima? Koliko si lijekova primala i koliko si js dobila?
Povećane koncentracije
Posljednje uređivanje od Inesz : 26.09.2014. at 19:08
Joj, baš ti hvala na iscrpnim info.
Nisam nikad bila ni na čemu jer je sad cca 8 mj. pokušavanja...
Ne znam, vjerujem ti da je tako kako kažeš i mene je malo iznenadila brojka... Da, imat ću 30 godina u proljeće, a obzirom da mi je mama s 38 stupila u menopauzu, nadam se da nije to.
Bila prošli ciklus kod Alebića, 1. put općenito na Humanoj i rekao je da je UZV jajnika i procjena jajnih stanica dobra. Uvijek bi unazad par pregleda spominjali da vide domin. folikuk i antralne, Progesteron, FSH ok, M 30-32 redovito, Lh trakice redovito poz. prije ovulacije...
A, tko će znat više, idem do dr. na kontrolu idući tjedan. U međuvremenu još vadila inzulin, slobodni testosteron i ok je, muž na Sp. u pon.
Bubekica - merci![]()
Pojavila mi se očekivana crvena točkicaprije sat vremena tako da sam u ponedjeljak nenajavljena na pregledu i nadam se da će me doktorica htjeti primiti jer imam dogovoren postupak i da se ovaj put kući vraćam sa pikicama
![]()
Sladja - Ja sam bila gore u četvrtak i imala sam dogovoreni postupak i krenula sam u postupak, ali su me prebacili u doktorice. u biti sestre su me pitale da li to zelim s obzirom da doktor odlazi i ne prima vise u postupak, naravno da sam pristala jer mi se ne da cekati dok dodje drugi dr., a koliko sam shvatila ni one ne znaju kada ce doći. Dobila sam pikalice i to mi MM uspjesno obavlja![]()
Posljednje uređivanje od venera82 : 27.09.2014. at 20:06
E cure mene zanima do koliko sati ujutro ste se pikale?
Sestre su mi prvu pikalicu dale u 14 sati i rekle da drugu dobijem u 12, pa u 10, onda je li stalno dajem u 10 do zadnje?
Venera dobro su ti rekle. Drži se njihovih uputa.
Da pikaj se u 10 , naravno ak možeš !!
Ak ti možda ne paše onda si opet postepeno pomalo pomakni prema naprijed do 8 sati.
oprost tek sad sam detaljno pročitala pitanje.
Bila danas na pregledu 3DC...prebacili me kod doktorice, do sada nisam imala prilike upoznati ju, ali meni je na prvu divna, sve mi objasnila i da, i ja sam napokon postala pikalicau subotu 4.10. prva kontrola.
Sladja ti si se već pikala na SD? Di se pikas?Mene MM pika u rame.
Ovo mi je prvo pikanje i sama cu pokušati riješitiu trbuh
ali ajmo se preseliti na temu o davanju inekcija da ne kršimo pravila
![]()
Do kad je doktor Alebic na VV ?
Do kraja ovog tjedna.
Mislim da je i u subotu tu.
On ti je sad gore, nazovi ga u ambulantu.
zvat cu ga oko 13...
Ako sad ima posla il je U sali ...
Nije u sali![]()
Pa gotova je sala.
Bubekice da li si ti danas bila na konzultacijama?
Koji se hormoni vade kad se prati folikulometrija? E2, estrogen, progesteron, fish, lh??
Da, bila sam danas gore, dogovorili klomifenski za iduci ciklus koji pocinje kroz par dana.
U postupku se prate samo estradiol i progesteron.
Bubekice nadam se da ce klomifenski biti i dobitni!
Znam da je estradiol ali nisam znala koji je drugi.
Kada se radi punkcija sto se dobije protiv bolova?
Tramal i normabel![]()
Tramal i normabel ublaže punkcija (nisam ih nikada koristila)?
Ukoliko dodje do hiperstimulacije jajnika (srednja i izrazita) onda se transfer odgadja za sljedeći ciklus??
Posljednje uređivanje od venera82 : 03.10.2014. at 13:08
Tramal je protiv bolova, normabel
za opustanje...
Kod hipera transfer bude nakon jednog ciklusa pauze.
Danas bila na prvoj folikulometriji 8DC i kaže mi doktorica da sam neočekivano dobro odreagirala na stimulaciju, tj. imam malo previše folikula...pa je naravno moguće da dođe do hiperstimulacije...ali kao vidjeti ćemo u ponedjeljak jel se svi razvijaju i šta dalje...i spomenula mi mogućnost odustajanja od transvera ovaj ciklus. E sada, kako čitam da se simptomi pojavljuju tek iza punkcije, jel oni preventivno ako je velik broj folikula u pitanju odluče da nema transfera ili još ima nade da ako sve sa mnom bude ok i ako ćemo imati koji embrij da se to ipak ovaj mjesec napravi?
Odluku o tome hoce li ili nece biti transfera cete donijeti na dan punkcije. Mene su sva 3 puta upozoravali na hiper jer sam burno reagirala, ali smo na kraju uvijek ipak vracali.
Smanjili su ti terapiju i dobit ces decapeptyl umjesto brevactidea za stopericu kako bi smanjili sansu za hiper.
Tu sam za sva pitanja o hiperu![]()
ja zvala jučer,sestra mi živčano rekla neka zovem doktoricu.ja se jutros samo pojavila gore,primili me bez problema.doktorica rekla ovaj put prirodni postupak,dala i klomifene,e sad mene zanima pošto mi je prvi put prirodni po čemu se razlikuje od stimuliranog?znam pitanje je glupo ali...
Posljednje uređivanje od antonija15 : 04.10.2014. at 18:38
Manje js, nema pikanja (osim stoperice)...
Hvala bubekiceda,smanjili su mi puregon na 100jedina i dobila sam cetrotice...a jel se moze sta preventivno raditi da bi se hiper izbjegao, citam za ono da se pije puno tekucine, mozda nesto jos
![]()
bubekica hvala na odgovoru,budući da je doktorica u gužvi nisam je stigla sve ni pitati
Sladja, to su savjeti za poslije punkcije.
Sad zapravo oni rade na tome da sprijece jako hiper. Ti tu ne mozes nista.
Antonija, np. Sretno!
Sladja ja sam isto dobro reagirala na stimulaciju i imala sam folikula. Koristila sam gonale i cetrotide, te stopericu decapeptyl x 2 koja se daje u stomak (i drzi u frizideru), da i meni je dr. rekla da pijem dosta tekucine (kako ne bi doslo do hipera).
danas sam bila na punkcija i dobila sam 6 js, idem gore u cetvrtak da vidim kako je moja ekipa napredovala, a transfer smo ipak ostavili za sljedeci mjesec u prirodnom ciklusu. sad nestrpljivo cekam cetvrtak.....
Kada bi tebi trebala biti punkcija?