Stranica 33 od 51 PrviPrvi ... 23313233343543 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 2501

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

ja kad sam išla na prvi pregled a bio je u 5. mj muž je trebao doći samnom

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A joj cure upravo sam povirila na forum i iznenadila se, ali negativno, bas sam razočarana, pomalo i tužna.

Znaci dr. A definitivno odlazi 1.10? Krajem mjeseca trebam mi doći menga i onda idem na IVF (sad smo ga krajem 8 mj. odgodili za sljedeći ciklus ), a doktora nema, vjerojatno ću onda kod doktorice ili kod novog dr. ako dodje u međuvremenu? Imam internu uputnicu od zadnji put pa pretpostavljam da će me primiti.....

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Vece...
    Evo jutros I ja bila kod dr.Al ,odreagirala sam na klonefine I previse dobro ima folikula I lijevo I desno puno previse..
    E sad kaj mene muci rekao mi da ih ima mnogo I da ce ih vjerojatno morat probusit(ne kuzim ovaj dio?),pa jel nejde punkcija kod veceg broja?
    I da na kraju mi rekao;
    Pripremite se na svasta,hm...

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo mene nakon dugo vremena...
    Ukratko, u subotu mi je bio transfer i kao sto sam već nekim curama rekla bio je jako težak kao i punkcija (doktorica mi je radila, od doktora sam pacijent).
    Ono sto me muci, jest da jučer i danas jedva stavim utrice kak mi je dole sve stisnuto, valjda istraumatizirano.
    Jel imao tko taj problem? Kaj da radim?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mirelis sto ti tocno nije jasno?
    Reagirala si jako na klomifen i imas velik broj folikula pa ce stoga vjerojatno biti ivf postupak.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    mirelis sto ti tocno nije jasno?
    Reagirala si jako na klomifen i imas velik broj folikula pa ce stoga vjerojatno biti ivf postupak.
    da to,pa tako sam I planirala da idem na ivf,jer Kao sto sam prije napisala nakon 2neuspjela aih-a neznam dal ima smisla ponavljat...
    Zbunilo me to ,morat cemo ih nekoliko probusit,,mislila sam mozda postoji jos nesto osim punkcije a da neznam za taj zahvat..?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja bih rekla da je pod busenjem mislio na punkciju.

Ženica_85 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ženica, a nije muz danas radio spermiogram? Koliko dugo pokusavate?
    Bubekica, nije mogao samnom jer je zbog posla često na putu. Dr. rekao da može bilo kada doći, navodno nalaz isti dan gotov. A pročitala da se čeka 20-40 dana. Efektivno 7 mjeseci, sad će 1. godina braka

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Prije se cekalo, kad se sgram radio u okviru androloske obrade kod dr. Perosa.
    Kad ce tm ici na sgram?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mirelis prvotno napisa Vidi poruku
    da to,pa tako sam I planirala da idem na ivf,jer Kao sto sam prije napisala nakon 2neuspjela aih-a neznam dal ima smisla ponavljat...
    Zbunilo me to ,morat cemo ih nekoliko probusit,,mislila sam mozda postoji jos nesto osim punkcije a da neznam za taj zahvat..?

Mirelis koliko imaš folikula i koja im je veličina?
    Kad primaš štopericu?

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Nemam ti pojma,nista nije rekel samo se zacudio,koliko sam ja to vidjela na svakom po 4-5 li..la,sutra ujutro opet folikometrija pa ce mi nekaj vise rec...

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Zene zanima me kolko prije zahvata ste apstinirale...
    Muci me jel do sad smo neka tri -cetri dana bili suzdrzani,a ovaj put je moj obolio pa eto nista od nedelje ujutro ,bojim se nece to bit predugo ako tek U subotu il ponedeljak bi trebali gore...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mirelis prvotno napisa Vidi poruku
    Vece...
    Evo jutros I ja bila kod dr.Al ,odreagirala sam na klonefine I previse dobro ima folikula I lijevo I desno puno previse..
    E sad kaj mene muci rekao mi da ih ima mnogo I da ce ih vjerojatno morat probusit(ne kuzim ovaj dio?),pa jel nejde punkcija kod veceg broja?
    I da na kraju mi rekao;
    Pripremite se na svasta,hm...
    Uh ....

Nova si u svemu, trebao ti je dr objasniti sve vezano uz izvantjelesnu oplodnju, dati infromacije o broju i veličini folikula i o drugome vezano uz nastavak liječenja.

Koliko imaš folikula, koja im je veličina, jesu li to folikuli iz kojih se očekuje dobiti jajne stanice ili su možda cistični folikuli koje će aspirirati kako kanije ne bi remetili ovarijski ciklus.... Sve te informacije dr ti je trebao reći.

Obraćanje riječima da će se morati "bušiti" i da se "pripremi na svašta" ne bi trebali biti dio sadržaja komunikacije prema pacijentima.

Moguće da će dr u privatnoj poliklinici više pažnje posvećivati informiranju i edukaciji pacijentica.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 10.09.2014. at 09:28

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Najvise informacija I saznanja koja ,znam, o mpo sam ili procitala ovdje ili nasla na netu...
    Tako da sam eto znatizeljna..
    Doktor je uvijek U nekoj zurbi I bez puno objasnjena samo ono osnovno...ok sve je U redu lijevo-desno pa se vidimo sl.put
    Mozda sutra nesto vise saznam...

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Moguće da će dr u privatnoj poliklinici više pažnje posvećivati informiranju i edukaciji pacijentica.
    X
    moguće=obavezno... rekla bih

Ženica_85 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Prije se cekalo, kad se sgram radio u okviru androloske obrade kod dr. Perosa.
    Kad ce tm ici na sgram?
    Idući tjedan ide. A vjerujem da se čekalo, a to da doktori jednostavno zbog enormnog broja pacijenata, a svaki individua za sebe nemaju vremena za kvalitetan razgovor, to je na žalost svugdje istina. (Kao da je sve) uređeno da nas natjera da odemo privatno, a to je stvarno skup "hobi".

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj wanna be mommy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene nakon dugo vremena...
    Ukratko, u subotu mi je bio transfer i kao sto sam već nekim curama rekla bio je jako težak kao i punkcija (doktorica mi je radila, od doktora sam pacijent).
    Ono sto me muci, jest da jučer i danas jedva stavim utrice kak mi je dole sve stisnuto, valjda istraumatizirano.
    Jel imao tko taj problem? Kaj da radim?
    mommy,u svom prvom postupku sam jedva ugurala utriće,mislila sam da je to normalno kak mi je u nutra sve bilo usko i stisnuto.U svim drugim postupcima mi je bilo kontra. Te boli?
    Držim palčeve

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hvala zuzi ne boli me ali sam pokupila gljivice
    Bas me ne ide...
    Posljednje uređivanje od wanna be mommy : 10.09.2014. at 15:01

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jesi sigurna da su gljivice? Hoce se one razbuktati zbog stimulacije, podivlja malo nasa flora
    Kupi lactogyn ili nesto slicno, ima sad i gynofit za pranje...

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Sigurna sam, samo svrbi, ne peče, ne boli ništa, nema ni iscjetka. Imam kantarionove vaginalete pa cu navečer staviti, one su zakon.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Joj nemoj to s utricima...
    Kantarion djeluje abortivno.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 10.09.2014. at 15:56

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Otkud ti to? Čitam uputstva i ništa ne piše, ustvari one su jedine koje nemaju kontraindikacije i nuspojave.
    Sve ostale imaju nešto.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Znam da se ne smije caj piti, a o vaginaletama se samo diskutira, osobno ne bih...

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

wanna be mommy i meni je znalo bit skroz stisnuto i jedva bi stavila utriće i onda za koji dan ulete...

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

mirelis,i ja sam na obadva jajnika imala jako puno folikula,budući da je doktorica bila na go primio me doktor i tako mi rekao,
    doktorica mi je nakon dva dana rekla isto tako da ih je puno i da tek kad ih punktira da će znati u kakvom su stanju tako da ti savjetujem ne paničari,
    svašta on kažu,također mi nisu rekli koliko ima folikula ni koliki su.na kraju mi je doktorica još rekla da ne zna da li će mi odmah raditi transfer,
    bilo 5 jajnih stanica od svih tih "grozdova" folikula,oplodila mi se samo jedna i nju su mi vratili

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Antonija, jesu li ti objasnili kako to da si od tolikih folikula dobila samo 5js i na kraju samo 1 embrij? Koliko imas godina? Kakvu si terapiju primala?

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Evo I mene,jutros bila kod doktora folikula ima po 4-5 na svakom ,najvjerojatnije cu na ivf,jos nije ni sam siguran kaj bi..
    Vidla sam na listi da je upisal 4folikula 1-16 1-17 2-18,danas stoperica U subotu punkcija...
    Molim one od iskustva ,kako ste podnjele punkcije dal bolno I dal je pametno da si popijem nesto protiv bolova..?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Mirelis nije kod svake bolno. Meni je prva punkcija bila bez bolova a sad zadnja da sam suze lila. Ako hoces uzmi si nesto malo jace za bolove a mozes i jedan normabel takoder. Sretno)

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Kolko sam informirana dobije se I tamo nesto protiv bolova ili?
    Koliko vremenski traje ?
    Nadam se da cu prezivit ,inace imam prilicno velik prag bolova..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dobit ces tamo normabel i sredstvo protiv bolova, nemoj uzimati na svoju ruku nista.
    Naravno da ce biti ivf na toliki broj folikula, sto bi drugo bilo.

Sama punkcija traje par minuta, skupa s ulazom, pranjem rodnice i lezanjem par min na stolu vecina nas je unutar 10min van iz sale.

Sretno u subotu!

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

bubekica,nije mi nitko ništa objasnio,a budući da mi je bio prvi put nisam ni pitala.uglavnom pikala sam si gonale,prvo po dvije bočice,a kad se ustanovilo da je js puno ali da su male onda tri bočice,nakon par dana uz gonale dobivala sam i cetritide.uglavnom biologica mi je rekla da je nalaz muža bio užasno loš,dvije js nisu bile zrele,dvije su se prestale razvijati a jedna je bila četverostanična.sad ću za sljedeći put biti pametnija,doktoricu kad sam nešto i pitala ona mi onako drsko odgovori,i da imam 27 godina
    Posljednje uređivanje od antonija15 : 12.09.2014. at 17:25

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

mirelis,bez brige preživiti ćeš,ako sam ja onda će svak,meni je moj ginekolog rekao da bolje da ne kemijam sa tabletama protiv bolova,ali kad bi barem sat vremena prije znala
    kada će biti punkcija da bi onda još i mogla nešto popiti.e sad jedino što bi tabletu trebala na prazan želudac popiti jer nesmiš ništa jesti ni piti
    Posljednje uređivanje od antonija15 : 12.09.2014. at 17:28

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Antonija, vidim da i sama razumijes da je rezultat ovog dijela postupka los - iako naravno - moze zavrsiti najboljim mogucim ishodom - trudnocom.
    S 27 godina zavrsiti s 1 embrijem za transfer - netko je negdje pogrijesio - vjerojatno je rijec o krivom tajmingu punkcije. Koji dan je bila punkcija?

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

bubekica,punkcija je bila 16.dan od početka primanja stimulacije, a 17.dan ciklusa,na kraju mi je doktorica rekla da postupak treba privesti kraju,kao mislila je da ću zbog godina
    reagirati na manju količinu hormona,poslije mi je pojačala dozu.neznam gdje je krenilo po zlu,uglavnom biologica je rekla da su morali raditi icsi a ne ivf jer je mužev nalaz bio grozan.ja sam bila u šoku kad su mi rekli da imam jedan embrij ali sam to prepisivala lošem spermiogramu,u svakom slučaju negdje je krenulo po zlu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislila sam koji dan u tjednu

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

bio je četvrtak koliko se sječam

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Danas sam bila na punkciji od svih onih silnih folilula dobili smo 2jajne stanice...
    U ponedeljak doci na transfer(naravno ako bude cega) jel nismo dobili nikakvu informaciju ...
    Mislila sam da se zove lab pa ti oni vele kako napreduje I kad je najbolje doc,usto sam mislila da transfer ide tek peti dan

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mirelis jako mi je zao, ocito pogresan tajming punkcije zbog nerada nedjeljom. Lab se zove kad ima puno jajnih stanica i kad je mala vjerojatnost da ce se transfer raditi 2. dan, odnosno kad ce se najvjerojatnije cekati 5. dan i stadij blastociste.
    Buduci imas samo 2 jajne stanice kod tebe se ide na raniji transfer.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Ma da danas mi je tek 12dc nekako mi se to cinilo rano ,al opet pa oni valjda znaju sto I zasto rade...
    Nadam se samo da ce bit do ponedeljka nesto ,a ne da ispadne da sam dosla samo vidjet Zagreb...

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

mirelis meni su punkciju radili 17. dan ciklusa i bez obzira na to od 5js njih dvije su bile nezrele s tim da sam isto imala jako puno folikula.budući da sam sve to po prvi puta prolazila nisam uopće
    razmišljala da bi se takvo nešto moglo desiti.nemoj se živcirati,bez obzira što su samo dvije js zašto nebi bile dobitne

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Ma ne zivciram se ,smirena sam I svjedna ...
    Cekam I naravno nadam se najboljem nek ,prezive, obe mrvice

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mirelis ja sam imala oba puta 2js kad su mi uspile trudnoće...jednom vraćen 1 embrij, drugi put 2

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Pozdrav ja bi pitala ako ko zna, kako se moze znati dal si u hiperstimulaciji? Mene danas jajnici doslovno rasturaju. Ko da bi imala bommbu. Danas mi je treci dan uzimanja inekcija. Jos imam za sutra i do sada mi nije nikad tako bilo. Pomagajte

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Obavljene danas 1. konzultacije na VV. Odmah kod prijave mi je sestra rekla da nema smisla ići kod dr. Alebića jer će krajem mjeseca predati otkaz. Ali, kao da mogu i kod njega.Na kraju sam ipak išla kod dr. Jukić i na prvu mi se čini kao divna osoba. Oborila me već kod ulaska u ordinaciju - vesela, topla, nasmješena, ma divota! Odmah mi se predstavila, pružila ruku. Zezala se sa mnom i baš mi je bilo ugodno. Osjećala sam se bitno, a ne kao neki broj. Pitala sam tisuću pitanja, sve mi strpljivo odgovorila. E sad, nadam se da će me tako pozitivno iznenaditi i konkretno u postupku.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kudri, dobrodosla na VV!
    Drago mi je da ti se svidjela doktorica, meni je ona isto super
    Sretno dalje!

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Evo I mene,danas bio transfer od dvije jajne stanice(subota),obe se oplodile ,imala dva divna embrija koja su mi danas I vracena...
    A sad cekat I nadat se najboljem...<3<3

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Mirelis koja si po redu dosla van od transfera? I ja danas bila gore u petak punkcija.

Ženica_85 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Drage cure, čitam i svima sretno!
    Bubekica ili netko tko zna...
    ukratko, bila ovaj mjesec na 1. konzultac. kod Alebića, brisevi ok,UZV, hormoni 5 DC ok, još trebam napraviti AMH i progesteron 21. DC ovaj tjedan (+ muž spermiogram krajem mj. i onda ću to sve donijeti idući mjesec, pretpostavljam dr. Jukić, jer Alebića možda ne bude.
    Htjela sam vas pitati, pod pretpostavkom da bude to sve ok, jel' rade na VV prohodnost jajovoda, jel išao netko od cura. Ili je to najbolje napraviti privatno... (u mojim nalazima mislim da jedino toga nema
    Hvala cure!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moja preporuka je da za hsg pricekate nalaz sgrama, ako slucajno bude los ne moras ici na hsg jer - nema smisla.
    Hsg mozes napraviti privatno ili na kb merkur.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •