Naše malo srce više ne kuca tako da me na ovoj temi nažalost više nema. Sretno svima!
Printable View
Naše malo srce više ne kuca tako da me na ovoj temi nažalost više nema. Sretno svima!
Masnice!! O Boze... jel to definitivno?!
Nemam rijeci utjehe za tebe, stvarno mi je zao. :ghug:
Mateja, ovisi kad se desila ovulacija i implantacija. Mislim da sad mozes jedini sacekati sljedeci pregled, tad bi se srceko trebalo cuti.
Masnica ♡
Mateja odmaraj i moli se, samo ti to mogu reci. Mozda se hematom cisti taj. Ali ne znam puno o tome.
Jagodica da i to, to sam i zab - kazu evo malo infuzije, a oni drip uvale. Ja samo zato radim plan poroda. Da vide da sam upoznata sa svime, da znam sve i da zelim suradjivati i vas to - sama roditi, ne da me oni poradjaju. Ne zelim ih podcjenjivati niti vrijeđati... ali na zalost uz tu praksu povremenu gdje pozuruju porod bez potrebe imam potrebu zastitit se barem tako kako znam. Najsretnija bi bila kad bi praksa bila potpuno prirodni porod (sto je jeli sigurno i zdravije za mamu i bebu)
Masnice, jako, jako mi je zao....znam da te sad nikakve rijeci ne mogu utjesiti ali mislim na tebe :cry::heart:
Jagodice, taj cervikalni bakterioloski bris je zapravo na sve te bakterije pa prepozna ono sto ima ukljucujuci i to, ako ima, a ako nema nece niti pisati. On se uglavnom radi radi te bestije ali otkrije ako ima i nesto drugo, dakle detektira ga cervikalni bris na ABG. Ureaplazma, mikoplazma i to se rade posebno. Usput, javljeno mi je da je ureaplazma negativna opet, ali cekam i bakterioloski pa cu ici skupa po nalaze. I znaci piskiriskenje je u ovom periodu normalis-ne sjecam se nesto sa kcerkom pa zat...
Jao Masnice, sada vidim tvoj post. Znam da nema rijeci koje te mogu utjesiti...tu smo uz tebe. Saljem veliki zagrljaj! <3
Vjerojatno je definitivno..sutra u Vinogradsku...imala sam 2 dana sad bolove kao u jajniku i sad tako zavrsilo...
Drzi se ♡
Mašnice, jako mi je žao.. Svu snagu svijeta ti želim i drži se. :heart:
Jako mi je zao, masnice!
Zvala sam evo i doktora iz rodilista rekao da ne treba nis drugo do ovog sto je radjeno.
Mašnice...ne mogu opisati koliko mi je zao...cuvaj se..
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Masnice, ja placem samo sto citam i pisem. Drzi se, uz tebe smo. Silno mi je zao.
Just me, ne znam za bazen, spomenula sam doktorici, napravit cu iduci put bris na klamidiju, on je uvjet za to, za svaki slucaj pa cu odluciti. Ne znam, bazen znaci da nema epiduralne i epizotomije, inace malo zazirem od bazena jer imam osjecaj da su prljavi, znam da je ovo druga stvar, ali psiha, psiha. I ne bi tek tako otpisala epiduralnu. Kad sam imala miss ab isla sam na tablete i to je zbilja dosta bolilo pred kraj, a sigurna sam da nije sjena porodu. Jos ja imam natucenu trticu, nemam pojma. Ostavljam za opciju zasad.
Jagodice, ja sam radila provjeru streptokoka i ostalih bakterija prije prve trudnoce i uzimala mi je bris vaginalno. Ali to nije bilo u trudnoci, nego sam preventivno provjeravala.
Ja piskim stalno od plusica, ali stalno, nocu, danju. Sad se popiskim i za dvije min mi se opet piski. Doduse i pijem puno vode oduvijek.
Prekjucer smo bile na pregledu, sve je ok, presli smo kilu, mrva mala. <3 Za vrijeme iduceg pregleda sam na otoku pa cu ici negdje privatno u Zadru...
Mateja, puno zena ima smedarenje u prvom tromjesecju, ali dobro da si provjerila. Najbrze ces znati da li je sve ok vadenjem bete i provjerom dupliranja. Meni je beta jako bila stresna, ne bi je ponavljala. Sve ce se vidjeti na iducem pregledu. Srceko pocinje kucati oko/tijekom 6tt - ako je ovulacija bila na 14 dan ciklusa. Sve ovisi kad ti je bila ovulacija. Pokusaj se ne stresirati, ne mozes puno utjecati u ovoj fazi na ista. Vjerujem da je sve ok i drzim fige za dosadnu trudnocu.. :-)
Hulahop najbolje to je kroz pricu informirati se i s dulom. Ona zna tamo iz prve ruke sve.
Meni su kiretazu na srecu radili pod anestezijom. Nisam te tablete pila, ali pretpostavljam da one dovode do umjetnih trudova koji mora da su i cesci i jace bolni, kao i drip. Ali pitaj sve to dulu najbolje kad mozes. I iskustva.meni i je fora sto u voda opusta i smanjuje i potrebu za epiziotomiju. Al ako ti de gadi... nema tu smisla. Hahahaha
Ja odbijam misliti da je netko prije rodio tu
Mislim da biste primijetile da je netko drugi radjao u bazenu prije vas. Dapace, sigurna sam. :)
U trudnoci imam obrnuti problem s piskenjem od vas. Uopce nemam potrebu dok mjehur nije do sfinktera pun, a pijem stalno. Na proslom pregledu je mjehur bio veci od djeteta s plodovom vodom zajedno, a uopce nisam imala potrebu za wc-om. Rekla mi je dr da si navijem sat da me podsjeti da odem na wc.
Nakon carskog mastam o prirodnom porodu. U prosloj trudnoci sam prije carskog dosla do faze kad trudovi vise nisu bili ramaknuti nego je bio samo jedan veliki trud cijelo vrijeme. Bol bih usporedila s jakom mensturalnom i u tom periodu mi je bilo najlakse stajati nagnuta lagano prema naprijed i naslonjena na krevet. Najbolnije mi je bilo kad sam morala leci na ledja samo na minutu da dr. vidi koliko hitno me moraju pripremiti za carski.
Stvarno je tuzno da umjesto da se potpuno koncentrirate na porod, vase tijelo i dijete, morate jos raspravljati s doktorima i sestrama i boriti se za svoja prava i uopce razmisljati o bilo cemu osim o onome zbog cega ste dosle - o porodu. Grozno mi je cuti da je glavno da ste vi i beba dobro, a ostalo je manje bitno. Naravno da je najvaznije da sve prodje dobro, ali je vazno da se u tako osjetljivom trenutku za vrijeme i nakon poroda osjecate sigurno i smireno i da imate podrsku na svakom koraku. Stvarno mislim da ste hrabre!
Ovdje je nezamislivo da bilo tko u bilo kojem trenutku odvoji bebu od roditelja za pi***rije poput vaganja i mjerenja nakon poroda ili da kaze zeni da mora radjati lezeci na ledjima. Beba ce biti isto teska i nakon sat vremena. Mm je nasu mrvu odmah dobio na prsa i sjedili su uz mene u sali dok su me klamali. Ja sam bila vezana jer sam se jako tresla od epiduralne. Cak su nas u obilasku bolnice obavijestili da imaju jednu musku primalju i da imamo pravo odbiti njegovo prisustvo na porodu.
Nego, ovo je tema o lijepim stvarima u trudnoci :) Danas radim ogtt kod babice pa hitamo na godisnji tako da je sljedeci pregled tek u 8. mj. Rekli su da nema potrebe da idem izmedju ako se osjecamo beba i ja ok. Do tada mantram: Okreni se! Okreni se! Moramo imati prirodni porod.
Hula hop, tebi su bazeni inace gadljivi, a mene taaaako drzi neka zelja otici se kupati negdje haha.
Stvarno od srca zelim da svi mozemo nakon poroda reci da je bilo lijepo, i da nitko nejde doma s traumama i trajnim posljedicama.
Ja imam jedno pitanje, da li se isplati kupovati robicu velicina 50? Jasno mi je da nitko ne zna koliku bebu cu roditi i kaj se meni isplati, ali ako imate iskustva, cisto me zanima. Ili najbolje startati odma s 56?
Kod mene nikakva voda nije bila opcija jer ne volim taj osjecaj mokrine pa o bazenu nisam ni razmisljala.
Munkice, drzim fige da se okrene pa da ovaj put bude vaginalni.
Jagodice, tesko je reci za velicinu, moji su bili 53-54 cm pri porodu tako da 50 nisu nosili i jako brzo su bili na 62. A opet ne mozes znati pa sam uvijek imala nesto i u velicini 50 za prvu ruku.Imam i sad iako sumnjam da ce mi trebati ali dobila sam pa nek se nađe, inace ne bih kupovala.
Jagodice, moja kcerka je bila duga 56 cm, teska 3400 gr. i nosila je 56cu mozda prvi mjesec, a kasnije smo kombinovali sa 62 jer je bila mrsavica u pocetku pa je nakon dva mjeseca postala mišelinka, prava bucka. :D
Mene razvaljuju prepone kad ustanem, tacno kao da se rasklapam al to su prpreme vjerujem. Jesam jucer mnooogo kilometara presla, a danas uc samo u jendom pravcu. Receno mi je da sada hodam i sticem kondiciju pa idem kuda god trebam pjehe i radi toga i radi izbjegabvanja taxija sto je vise moguce.
Jagodice, ionako cete biti u kratkome :-) cini mi se da je u lidlu sad bagatelna pa mozda da uzmes par komada da se nade.
Ja sam odrasla na moru pa su mi bazeni iju. Muz ih obozava, ja ga gledam izvana. :-) Mozda ako bi on bazen na porodu :-P
Just me, ne znam jesu li to imitacije trudova, jer nisam prije radala, ali prilicno boli. Jace od bilo kakvih stvari. I imali su pravilna ponavljanja. Mozda je jos koja cura imala iskustva, mozda sam ja osjetljiva :-) Vjerojatno je lakse ako nisi nerodilja. Doduse, i dalje mislim da je to bolja opcija od kiretaze, ako se moze birati..
Pricala sam doulom. Kaze ona da sve ovisi kakva si osoba, kako sam ja okp kaze mozda ce mi biti lakse da je beba prikopcana i da znam da je dobro, da slusam sebe i ne forsiram nista. Ni prirodno ni inducirano, vec da radim sto mene cini najsigurnijom i sto je meni najmanje neugodno. To mi se cini dobra filozofija za taj put u nepoznato. :-) I masaza kod doule je sve. Leda su mi preprorodena i psihicki sam se super osjecala. Idem opet drugi tjedan.
Na kojoj si masazi bila? Reboozo ili? Kako izgleda? Meni bi trebala to ili isto, kupanjeee. Tako me zove mlaka voda, a nedaju mi ovi kuci. Morat cu gin pitati
Uffff Mašnice... Jako mi je zao... Drzi se!
Samo kratko, pokupila nalaze-ureaplazma opet negativna ali nadjena enteroccocus species. Prosli puta je ureaplazma bila negativna a bila enteroccocus faecalis...kako shvatih moguce je da je to ista samo kada nisu sigurni je li faecalis ili neka druga napisu species (ista im je porodica jel). Ja oper antibiotik i to odmah da pocnem, ampicilin 4x1 5 dana i Geonistin vaginalete. Za dalje briseve nema vremena pa eto u pon idem kod dr. iz rodiliste te cu vidjeti sta planiraju...nadam se da ce mi dati antib intravenozno tokom poroda.
Ne znam kako se zove masaza :-D Ima u ponudi masaze trudnica i to sam isla :-) U kolovozu cu s dragim na pripreme partnera za porod kod nje.
Danas smo isli u Ikeu u Trst po pola stvari za sobu bebe. Zamaskirani od glave do pete. Mi smo isli tako jer je tamo ipak bilo strasno, ali svi tamo i dalje nose maske i rukavice. Drugu polovicu narucila iz ZG. Masu toga nema tamo ili vamo. Doslovno ne mozes sklepati jedan ormar u istom centru. Kolica smo isto narucili iz Njemacke u Trst. Soba ceka jos jednu ruku farbanja, narucila sam naljepnice. I ako se potrudimo stvarno ce vecina biti spremna prije godisnjeg. Veselim se da vidim tu sobicu spremnu. <3
Pretpostavljam da beba osjeti moje uzbudenje pa da je zato, ali tako jako lupa kad gledam ili narucujem nesto za nju. :-)
Hula.hop nis mi ne pricaj, mi ganjamo ormaric za cipele u Ikei vec ne znam kolko! Imam osjecaj da ih rasprodaju dok mi sjednemo u auto i dopeljamo se!
A pikiram i kadicu njihovu za bebaca. Slatka je, ima one protuklizne aplikacije po dnu, a najjeftinija kad usporedim s baby ducanima.
Alice, jel kreces na preglede tu di ces roditi, ili ipak ides do kraja kod gina svog?
Curke di ste, kak ste?
Hej curke kako ste? Ja se bas cudno osjecam. Imam neke bolove cijeli dan. Jesu to kontrakcije ili sto ali bas me ziga. Boli malo pa popusti. U pitanju je donji dio trbuha i dolje nisko u maternici. Osjecaj mi je kao da se otvaram. I cijeli dan sam placljiva. Inace,danas sam 36+1. Jucer ujutro sam isla na veliku nuzdu i obrisala krv,momentalno sam se preznojila ali onda sam shvatila da je krv iz guze.vjerojatno sam dobila hemoroide. Ali onda danas ovi bolovi... a ovaj tjedan bas imam masu obaveza... neznam... Ujutro cu zvat gina pa cu vidit sto ce mi rec. Moram svakako na pregled kroz ovaj tjedan. Pisem malo zbrcano,ali oprostit cete mi jer sam i sama danas zbrckana.
Hej cure...nemam vam puno pricati, kod mene je malo teska situacija doma radi svekrve i alzheimera, koliko god ja bila u blazenom stanju, ta tema mi je stalno u kuci, mislim da mi je glava kao ekspres lonac, samo treba pustiti paru...sutra idem po uputnicu za ogtt pa me to ceka ovaj tjedan. Inace, sutra sam 26+0 tt, čovječe, u šoku sam.
Andydea123 ti stvarno sitno brojis? Kakav je osjecaj? Ima li treme? Ja se jako bojim doktora...ne zamjerite, nisam imala priie priliku upoznati se sa bolnicom.
Ja cu naruciti online stvari za bebaca iz ikee, nije mi blizu niti jedna, jedino tako mog...i meni je kadica na popisu za kupnju. Jos se neckam jel mi rano za kolica...mislim da ipak nije.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Character,pa da,blizi se dan D,i nije mi panika,barem sto se poroda tice,ali bi htjela da me ovo trenutno ne boli jer bi voljela bit u komadu jos barem tjedan dana dok malom prode pricest.
Andy, držim fige da ostaneš u komadu još malo koliko ti treba. :) Ipak, ako je to to, sretno!
Riri,ja se nadam da ipak nije :fige: Noc je protekla mirno. Vjerojatno su to oni pripremni bolovi. Ovih dana cu se malo pripazit (koliko mi to situacija dopusta),mama ce mi uskocit oko pripreme za pricest,iako radim samo rucak za najuzu obitelj. Ma bit ce to sve ok.
Kako ste vi ostale cure s terminom oko mene?
Character, mi smo svoja uzeli tako negdje oko 28tt ako se ne varam. Joj drzi se, sjecam se jos na odbrojavanju da si se neckala zbog cijele te situacije. Nazalost u zivotu uvijek nesto...
Andy, a sad pred kraj je svasta moguce. I Bh i da se malac spustio. Ja sam citala za te "lightning pains" i da se zene osjecaju ko da imaju izmedu nogu kuglu za kuglanje. Ili da im prostruji bol dole nisko. I tako tjednima...
Budes vidla kaj ce ti reci dr na pregledu, drzim fige da je to sve samo dio pripreme. Samo ti fino prihvati svu pomoc koja se nudi.
Ja sam danas evo 37+5, u Pon imam pregled, zivo me zanima dal se sta otvaram i dal ce me "kopcati" na ctg.
Nemam nis posebno za prijaviti... Perem robicu i ostalo kad god uhvatim lijepi dan. Ostalo sve spremno, samo krevetic moramo postaviti uz nas krevet.
Pocela sam se psihicki pripremati na to da mozda nece biti dozvoljena pratnja i posjete. Pa ako pratnju ipak dozvole super, ako ne da bar u glavi budem spremna da idem solo. I nikak taj plan poroda da sastavim, moram to rjesiti ovaj tjedan!
Jagodicabobica 8/7 (m)
Alice in Chains 10/7 (m)
Justme409 15/7 (z)
Andydea123 19/7 (m)
Dar 20/8 (m)
Ivana S 25/8 (m)
Hula.hop 14/9 (z)
Galicia 19/09 (x)
Character 29/9 (m)
Munkica 03/10 (z)
Snekica 14/10 (×)
Da se malo podsjetimo!
Treba koga dodati?
Evo i mene malo. Danas sam 37+4.
Jagodice, isla sam jucer kod dr iz rodilista ali ne zna se ko ce me poroditi i ko ce biti u smjeni no pregledana sam od strane njih. BTW ti napisa da si 37+5, zar ti nisi dva dana dalje od mene, a ne jedan? :D
Uglavnom, ja sam ocekivala da sam do pola otvorena koliko su me oko svega.....medjutim gle cuda jucer na pregledu sa 37+3: akuserski nalaz uredan, grlic postoji, srednje konzistencije, prolazan za prst do unutarnjeg usca koje jos drzi (sto je kaze bitno i dobro jer imam bakteriju). Dovoljno plodove vode , posteljica je sada 2. stepen zrelosti sto je OK sa tjedan trudnoce i sad je straga. Fetalna dinamika je uredna, a malac je i sada procijenjen na oko 2900 grama i kaze da je sitnija beba ali sve je OK. I kcerka mi je bila 3400 pa kao bit ce i on tako mozda 3 i kusur. Vidjela je da se malo napio vode i da je ima u zeludcu ali to je normalna pojava. Pitala sam za pupcanu vrpcu sto sam vidjela na proslom nalazu i rekla mi je da se ne brinem jer 90% porodjaja se desi tako samo neke zene ni ne znaju. Rekla je da dodjem opet za 10 dana, a u slucaju krvarenja, bolova, i promjena u pnsanju bebe i ranije. Uglavnom, naznaka nekih nema da bi moglo uskoro i da cu vjerovatno, ako se ne desi iznenadno pucanje vodenjaka, opusteno docekati termin. Iskreno, iznenadjena sam radi sve frke ali ona je mozda bila radi ureaplazme koju vise nemam pa se mozda situacija smirila. Uglavnom kaze, prakticno sam jos zatvorena, taj tanki prst eventualno...
Produzila mi je terapiju Ampicilin kapsulama jer je moj dr. rekao 5 dana, a ona kaze nema nista bez bar 7 pogotov jer je Zinnat nije rijesio i moj gin mi je izgleda dao vaginalete koje nisu po antibiogramu pa je rekla kad ih istrosim da uzmem turu ampicilin-nistatin vaginalete te jos dodala Lactogyn, vitaminC, brusnicu. Ova bakterija nije kao opasna ali eto bilo bi je lijepo rijesiti i ponoviti briseve sto vjerovatno necemo stici pa u tom slucaju kao oni kazu pedijatru za bakteriju i pretpostavljam pregledaju bebu u tom smijeru dodatno.
Andy, nadam se da ce jos pocekati.
Character, mi smo kolica bas rano kupili, oko 4. mj trudnoce jer smo nasli na akciji. :D Nadam se da ces se uspjet malo opustiti pored atmosfere u kuci....<3
P.S. Andy, doktorica mi je rekla da je normalno u ovom periodu da se osjete i bolovi i nepravilne kontrakcije i stezanja stomaka i da je to sve priprema...jedino ako postanu ritmicne da se javim. Upozorila me i da moze u ovom periodu od vaginalaca biti malo smeđarenja te da se ne prepadnem ali za sada, hvala Bogu, sve OK.
Alice, ma fulala sam tipku, 37+6 sam danas ali nisam htjela da jos i treci post za redom bude od mene :lol:
Ma znam ja da se ne zna ko ce te poroditi nego mislim dal ides sad u trudnicku ambulantu na preglede, tamo di ces roditi?
Za prst prohodna? Pa bome dosta je to, al dobro zatvorena si to je bitno jel. A sad vise i da nisi ne bi bilo cudno. Nama se stvarno sad svaki dan moze pokrenuti porod, ne bi bilo nista neobicno. Pogotovo tebi koja imas vec jedan iza sebe.
Ja sam prije tjedan dana bila prohodna za jednu trecinu clanka hahaha. Koja mjera ono...
Cure moje,samo da javim da sutra imam pregled. Bas sam zvala ambulantu da mi dadu raspored kako gin radi posto se danas ne javlja u ordinaciji. Javim! Kiss!