Stranica 35 od 54 PrviPrvi ... 25333435363745 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 2660

Tema: Sto nas veseli u trudnoci

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Hulahop gdje si ti da ima bazen?

E ispricavam se na reakciji. Da,,ruzno sam se izrazila da su rodilje krive, ali hulahop je to preformulirala sto sam točno htjela reci.
    Ovdje kod nas pokusavam skupiti zene da posaljemo mail i napravimo neku akciju oko pratnje na porodu, i svi su toliko pasivni... samo se zale, a nitko nista ne radi. Na zalost tako nam promjene nece doci.

E i hulahop, ako ides s dulom nju pitaj sve. One su maheri za porode, prava, podrsku, M sve

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Jelena u Zg ima bazen. Ja sam ga vidjela u Vinogradskoj, skroz na kraju u zadnjem boxu. E sad, dal je u upotrebi, to ne znam.
    Posljednje uređivanje od Buncek : 14.06.2020. at 20:44

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Hmm, sad bas gledam na internetu i čini se da ga ipak nema. Tko zna, možda sam to sanjala da sam ga vidjela.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja mislim da se davnih godina na Rodama pisalo da Vinogr.ima bazen ali da im sluzi za pilates lopte i ne koristi se zapravo...šteta bas šteta

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Mora biti negdje u zg. 2017cca sam citala o tome. Steta ako su ga izbacili.sto me.opet nebi cudilo naravno

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ja sam cula da bazen u Vinogradskoj stoji u cosku nekoristen. Opcenito sve te informacije tipa kaj sve je na raspolaganju najbolje da se raspitate kod zena koje su rodile u bolnici u koju planirate ici. Na sluzbenim stranicama moze pisati svasta, a stvarnost moze biti drugacija.
    Za Merkur znam da imaju lopte, pretpostavljam da bar lopte danas vecina ima. Za Vinogradsku sam cula da se moze tusirati u trudovima. Ali sve te neke info ako mozete eto probajte saznati od nekoga tko ima ne tako davna osobna iskustva.
    Iako i to se zna razlikovati, ja osobno cu uzeti i pelene i kremicu za malog. Pelene cu pitati kad dodem dal treba, ako ne idu doma s muzem. Krema neka bude u torbi.
    I fokusirajte se na pozitivne komentare i price, odnosno zaobilazite horor price. Podrzavam u potpunosti inicijativu "Prekinimo sutnju" ali to stignete citati nakon poroda. Educirajte se o intervencijama koje se koriste za vrijeme poroda, tako da znate sta je potrebno a sta se zenama daje/podvaljuje da bi se brze ispraznili boksevi. Informirajte se o tijeku poroda, i o tome kak si prirodno mozete olaksati i raditi u suradnji sa svojim tijelom da mu pomognete da ono vama pomogne (hormoni npr). Ali nemojte citati negativu i da budete u strahu i panici od same institucije bolnice jer vase iskustvo je samo vase. Ima divnih poroda i divnih ljudi medicinske struke koji zaista vole i zive svoj posao. Borite se za porod kakav zelite, ali ucinite to s dozom postovanja prema osoblju. Ja nekako smatram da ako ja zelim da oni postuju mene, ne mogu niti ja prema njima biti otresita i pametovati.
    Sve smo mi stvorene da rodimo. Ako smo mogle u sebi od jajne stanice u spermija stvoriti zivo bice od 3kg, mozemo ga i roditi.

(mozda malo romantiziram sve skupa obzirom da nisam to jos prosla, ali meni draze i tako nego da na porod gledam kao na nesto strasno sto samo zelim odraditi i zaboraviti)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne romantiziraš, jagodice, odlično si to napisala, kao da imaš već koji porod iza sebe.
    Od riječi do riječi te potpisujem.
    Četiri puta sam rodila i svaki je porod bio drugačiji, ali totalno. No, uvijek su se prema meni ponašali pristojno, kao i ja prema njima.
    Preporučujem ništa ne planirati ali treba se educirati unsprijed.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Just me, ja sam u Rijeci. Imamo stolic i bazen, lopta je uobicajena. Bravo za aktivizam

Jagodice, lijepo si to rekla. Ohrabrujuce

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Pozdrav, citam vas redovno ali ne uspijem nacu vremena za išta pisati... ja uzivam u 2.tromjesjecju..kako mi je zao sto prolazi, nemate pojma. Bas se osjecam poletno, puna energije! Bebac lupa, najljepsi osjecaj..sutra smo 25tt. Od 17tt nam je trudnoca krenula bez povracanja i vratila se energija. Toplo se nadam da ce me zaobici simptomi zadnjeg trimestra.
    Ja sam totalno u fazonu "kakva ce moja beba biti, hoce li biti ćelavica, ciji ce imati nos, hoce li biti spavalica ko ja?" Tako pokusavam ne misliti na porod jer me strah i krv izvaditi, a ne roditi. Ja sam planirala, ako sve bude ok, doma u jacuzzi, sterilizirat ga sredstvom, upaliti mlaznice i u mlaku vodu cim osjetim bolove (valjda cu skuziti) pa tek kad pri kraju bude lijepo u bolnicu. Strah me dripa i svega toga, a voda ne moze skoditi? Takoder sam planirala proteinske plocice (one sto vjezbaci u teretanama koriste) ponijeti jer mi fakat daju snagu al sad kad sam procitala (sto je logicno samo nije mi jasno kako mi nije palo na pamet) kod hula.hop ovo za komplikacije i ne daj Boze anestezije, morat cu se konzultirati sa dr...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Hula hop oces probati bazen? Ne sjecam se jesi sto rekla. Ja se ful nadam da mi nece raditi probleme sto stolcic trazim. A znaju jeli
    Planiram i ja jako pristojna biti, i inace sam, i mirno pokusati iskomunicirati sve sto zelim. Ali ako budu bezobrazni, kako znaju biti prema zenama i budu forsirali sa ubrzavanjem poroda, i ja cu promjeniti plocu morati jer ne zelim da nas dovedu uopce u opasnost ako ne treba. Mislim da s tim nekim stvarima mogu uzrokovati i usporavanje tijeka poroda i kod mene fizicku reakciju da se "zatvorim" i onda cemo samo ici dalje u krug se vrtiti sve dublje i dublje. Ako odmah pokazu razumjevanje i shvate da ja ko osoba, a i zdravstveni radnik, moram biti upoznata sa svime i da zelim sudjelovati u svom porodu i dopuste mi to necu biti nikako bezobrazna naravno. Ako postoji rizik naravno da cu pristati na sve, ali zalosti me sto znaju neke stvari raditi samo da bi ubrzali porod

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj hula.hop prvotno napisa Vidi poruku
    Riri, divno je cuti! Kako ide Lazaru i tebi?
    Ide
    Bili smo svi skupa obiteljski prehlađeni prošli tjedan, pa i on. Ali prošlo je.
    Počeo se smijati sviimaa. Jutros je prvi put u svom mladom životu vidio tetu bez maske u trgovini, tako joj se nasmijao da su se svi u redu smijali.
    Idemo na vježbice redovno, diže glavu, pokušava se okrenuti na trbuh, ali to mu još ne ide pa se ljuti i plače hahaha. Druži se sa sekom puno, ona ga obožava.

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Aaaaa kak slatko Riri, sarmira vec sad oko sebe!

Ja bila danas na pregledu, bris na streptokok uredan. Sve okej, malo se nalaz promjenio pa je sad cerviks "uloziv za 1/3 clanka". Sljedeci pregled za dva tjedna.
    Kaze mi muz "pa to ces ici roditi tad!" hahaha.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jagodice, pa ti si vec daleko dogurala, samo sto nije beba tu... sad kad krene, bit ce nam veselo na temi, samo nas nemojte drzati u neizvjesnosti, imate javljati novosti redovito

Ne znam jesam li imala srece pa je slucajnost ali ja stvarno nisam imala niti jednom lose iskustvom s dr niti sa sestrama. Nisam imala posebne planove ali o svemu su me obavijestili saslusali moje misljenje i nekako smo se dogovarali oko svega, nisam imala osjecaj da rutinski obavljaju posao ko na traci.
    Jedino sto oko dojenja nije bila neka podrska i edukacija, svakako se treba pripremiti prije pa ak nesto zapne pitati za pomoc ali rekla bi da svakako treba imati dobru teoretsku podlogu prije.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj AliceInChains prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nisu me ni brisali...ionako si sav znojan, mokar pa se tusiras i navuces na sebe spavacicu koju imas na sebi ili samo zadignes pa tusiras donji dio ledja jer godi. Nekad te posalju malo da se istusiras ali naravno ne brises se neko obuces samo spavacicu preko i nastavljas....jer ne mozes nositi svoje stvari tu uopce. Kada rodis, na hodniku smo lezali 2 h na krevetima da krv izlazi i da prate i onda su nas vodili u sobu gdje su porodilje. Tu ti donesu kesu sa tvojim imenom i pomognu ti da stavis onaj ulozak i mrezaste gace i u krevet. Kada budes dovoljno dobro da neces pasti u nesvijest ides do wc i da se istusiras. Pomognu i oko toga. Mislim, takva je procedura....i zaista mi je najbitnije samo da sve bude OK. Korona jeste zakomplikovala stvar...ovdje je opet haos tako da treca lica u bolnicu ne mogu nikako uci-muz me samo do vrata bolnice moze ispratit, ja kada se presvucem njemu odnesu moje stvari i on kuci---tako shvatih,a porodilje na prijemu testiraju. Moj ima jaku zelju za priustvom na porodu ali eto.....cak je i na prvatnoj trenutno zabranjeno prisustvo muza.
    Za koju to bolnicu govorite??

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa kad nemas peskir da se obrises...ne preostaje nista drugo do navuc spavacicu preko istusiranog tijela. Barem se sjecam tako da sam prije 9 godina. Zene se zale jos da ne bude tople vode cesto , no tad je bilo pa se nadam da bude. Najiskrenije, samo mi je bitno da sa bebacem i sa mnom bude sve OK tokom i nakon poroda, sve ostalo se da strpiti. Blizi nam se...ima li frkice??? Kod mene da, ali pozitivne, mada me malo ovo sa pupcanom poremetilo. Iskreno, veca mi je frka kad znam sta me otprilike ceka nego prvi put kad nemas pojma.....dzaba tecajevi, snimci i to-meni stvarni dozivljaj toga totalno drugaciji. Imamo opciju epidurala ali mene toga strah tako da ne planiram uzimati. Kad sam mogla sa kcerkom 30 sati biti u trudovima, a 6 od toga na indukciji sa uzasnim bolovima, mogu i sada...kazu barem da je drugi puta lakse iako nema pravila. :D
    Pa ovo je gore nego u zatvoru, ne znam gde živiš ali na tvom mestu ne bi radjala u takvim uslovima, nego privatno. Plus doktor ne porodi trudnicu, jer trudnica nije objekat, nego subjekat. Žena radja uz pomoć, ali ona je ta koja radi. Sorry za upad, ali fakat nisam mogla verovati kakve stvari se dogadjaju. A ovo da mokra obučeš pidžamu, sorry, nikad ne bi to uradila i nikad ni nisam. Totalno nehumano.

Svima želim prekrasne porode!

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Kod nas znaju biti bezobrazni, imati komentare, raditi bez obavijesti i bez objasnjenja.... al ovo sto alice pise. Gore nego u srednjem vijeku...
    Meni tesko vjerovati to jer sam i sama medicinska sestra plus osoba...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja cu se nadati da je sada drugacije...mada radi korone su pravila bas bas stroga sada ali ajde....i po pricama sto cujem....I tada sam cslusala svasta ali opet nakon svega moj porod je bio divaniako dug i svi su bili korektni.Jedino se dobro sjecam da mi je smetalo kad mi je jedna sestra u predradjaoni spustila naslon od kreveta i zagalamila kao ''Ko ti je rekao da to mozes dizat'' jer navodno krevet mora biti ravan, a meni je tako bilo muka...nadam se svemu dobrom i pozitivna sam ali ne mogu poreci da ima straha i nervoze...al opet pozitivne neke. Najbitnije zaista mi je da sve prodje OK, da se dobro pregleda posteljica, da me fino usiju (ako puknem ili bude ponovo epiziotomija)i da beba i ja budemo dobro nakon poroda. Sve ostalo mi je u glavi nekako ne toliko bitno. Privatni porod je otpao radi finansija i cinjenice da necu raditi.

A ja....sjetih se kad je Jagodica rekla da se preselila u toalet....kod mene se smirilo bilo ali zadnje 2 noci ja po 4-5 puta ustajem, a i danju i toliki pritisak osjecam dole pogotv kad se bebac mrda. Vjerujem da ima veze sa niskim nosenjem i cinjenicom da beba raste i da je to OK. Radila sma obicni urin prosli tjedan i bio je OK te nije ukazivao na potrebu za UK. Bebac je toliko nisko da kaze doktor on nema gdje dalje tako da sigurno ima veze s tim. Cekam rezultate bakterioloskog brisa za koji se nadam da ce biti OK i cekam da ponovim bris na ureaplazmu jer je nesto poslo krivo u laboratoriji ali eto ne zovu me da ponovim jos i to me nervira. Cekam jos da mi jave i za pregled na klinici. Kako rekose trebala bih pocetkom iduceg tjedna gore i onda 7 dana nakon toga svom doktoru ili opet njima. Uputnice sam uzela, stvari spakovane i cekamo.....Koliko su isli na to da cu ranije roditi ja cu izgleda termin docekati. :D
    Posljednje uređivanje od AliceInChains : 17.06.2020. at 08:51

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Alice, i na streptokok ti moraju napraviti.
    Ja cu samo reci da se sad vec tolko cesto ustajem na wc da se nasa macka koja je spavala preko noci skupa s nama prebacila na spavanje po danu...
    Prek dana svakih 20-30min piskim, a nekad mi se desi da odem, pa za 5min osjetim opet potrebu.
    Kriza sad vec bole pod normalno, trbuh i dalje sve veci, zgaravica postojana, i ne zalim se i ne bi mjenjala nista od toga. Jedva cekam da se upoznamo i da nam stigne
    Danas 37tt, jos mi nekad prode glavom "Boze, ja sam trudna" i jos se gledam u ogledalu i ne vjerujem....

JustMe, da toga ima nazalost. Negdje navodno znaju lagati da spajaju na fiziolosku pa spoje na drip, ali to sam cula iz druge ruke (doduse od med.teh)

Tinkilinkixyz dobro receno, ne poradaju nas doktori, same radjamo.

Ivana, evo potpisujem da cu se javiti cim prije barem sa osnovnim info

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj justme409 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas znaju biti bezobrazni, imati komentare, raditi bez obavijesti i bez objasnjenja.... al ovo sto alice pise. Gore nego u srednjem vijeku...
    Meni tesko vjerovati to jer sam i sama medicinska sestra plus osoba...
    Također sam med. Sestra i ne mogu vjerovati da takvi ljudi rade taj posao. Sram me je...

Datum pristupanja
    Jun 2020

Početno

Drage korisnice ovog foruma,
    ne znam na koju temu bi postavila ovaj upit, a kako vidim da je ovdje živo, netko tko zna više ili kamo sam trebala pisati, neka me uputi.

Naime trudna sam prvi put. Posljednja mjesečnica 29.4. odnosi 11. i 12. 5. te 25. i 27. 5. pozitivni testovi.
    Moj ginekolog primarne zaštite me naručio za 2.7. i čekala bi ja i do tada (iako sam uskoro 42 godine i prva trudnoća) jer nema baš nikave tegobe.

Međutim, jučer mi se pojavio smećkasti iscjedak i otišla sam najbližem privatnom ginekologu (obzirom da radim u drugom mjestu od onoga u kojem živim i tako mi je bilo najbrže).

Vaginalni pregled ok, nešto malo smećkastog iscjetka u rodnici.

Na nalazu UZV-TVS piše: u kavumu pravilan GN, EO 3,8 MM (6+0), KČS se za sada ne detektira; manji retroplacentarni hematom.

Doktorica prepisala Duphastom 3x2 do daljnjega i mirovanje.

Inače bi po mjesečnici trebala biti 6+6, ali UZV kaže tjedan manje.

Iako mi dr. nije rekla ništa zabrinjavajuće nego kontrolu UZV za tjedan dana i/ili određivanje bete, ja sam baš uplašena jer mi se to čini nekako malecko prema nekim parametrima i molim neki pametan savjet. Od jučer i malo više krvarim, ali nije to puno, no osjećam blage grčeve. Ne stalno nego povremeno.

Znam da je svaka trudnoća različita, ali ja baš zabrinuta za bebicu.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naše malo srce više ne kuca tako da me na ovoj temi nažalost više nema. Sretno svima!

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Masnice!! O Boze... jel to definitivno?!
    Nemam rijeci utjehe za tebe, stvarno mi je zao.

Mateja, ovisi kad se desila ovulacija i implantacija. Mislim da sad mozes jedini sacekati sljedeci pregled, tad bi se srceko trebalo cuti.

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Masnica ♡
    Mateja odmaraj i moli se, samo ti to mogu reci. Mozda se hematom cisti taj. Ali ne znam puno o tome.

Jagodica da i to, to sam i zab - kazu evo malo infuzije, a oni drip uvale. Ja samo zato radim plan poroda. Da vide da sam upoznata sa svime, da znam sve i da zelim suradjivati i vas to - sama roditi, ne da me oni poradjaju. Ne zelim ih podcjenjivati niti vrijeđati... ali na zalost uz tu praksu povremenu gdje pozuruju porod bez potrebe imam potrebu zastitit se barem tako kako znam. Najsretnija bi bila kad bi praksa bila potpuno prirodni porod (sto je jeli sigurno i zdravije za mamu i bebu)

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Masnice, jako, jako mi je zao....znam da te sad nikakve rijeci ne mogu utjesiti ali mislim na tebe

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Jagodicabobica prvotno napisa Vidi poruku
    Alice, i na streptokok ti moraju napraviti.
    Ja cu samo reci da se sad vec tolko cesto ustajem na wc da se nasa macka koja je spavala preko noci skupa s nama prebacila na spavanje po danu...
    Prek dana svakih 20-30min piskim, a nekad mi se desi da odem, pa za 5min osjetim opet potrebu.
    Kriza sad vec bole pod normalno, trbuh i dalje sve veci, zgaravica postojana, i ne zalim se i ne bi mjenjala nista od toga. Jedva cekam da se upoznamo i da nam stigne
    Danas 37tt, jos mi nekad prode glavom "Boze, ja sam trudna" i jos se gledam u ogledalu i ne vjerujem....

JustMe, da toga ima nazalost. Negdje navodno znaju lagati da spajaju na fiziolosku pa spoje na drip, ali to sam cula iz druge ruke (doduse od med.teh)

Tinkilinkixyz dobro receno, ne poradaju nas doktori, same radjamo.

Ivana, evo potpisujem da cu se javiti cim prije barem sa osnovnim info
    Jagodice, taj cervikalni bakterioloski bris je zapravo na sve te bakterije pa prepozna ono sto ima ukljucujuci i to, ako ima, a ako nema nece niti pisati. On se uglavnom radi radi te bestije ali otkrije ako ima i nesto drugo, dakle detektira ga cervikalni bris na ABG. Ureaplazma, mikoplazma i to se rade posebno. Usput, javljeno mi je da je ureaplazma negativna opet, ali cekam i bakterioloski pa cu ici skupa po nalaze. I znaci piskiriskenje je u ovom periodu normalis-ne sjecam se nesto sa kcerkom pa zat...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jao Masnice, sada vidim tvoj post. Znam da nema rijeci koje te mogu utjesiti...tu smo uz tebe. Saljem veliki zagrljaj! <3

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vjerojatno je definitivno..sutra u Vinogradsku...imala sam 2 dana sad bolove kao u jajniku i sad tako zavrsilo...

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Drzi se ♡

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Mašnice, jako mi je žao.. Svu snagu svijeta ti želim i drži se.

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Jagodice, taj cervikalni bakterioloski bris je zapravo na sve te bakterije pa prepozna ono sto ima ukljucujuci i to, ako ima, a ako nema nece niti pisati. On se uglavnom radi radi te bestije ali otkrije ako ima i nesto drugo, dakle detektira ga cervikalni bris na ABG. Ureaplazma, mikoplazma i to se rade posebno. Usput, javljeno mi je da je ureaplazma negativna opet, ali cekam i bakterioloski pa cu ici skupa po nalaze. I znaci piskiriskenje je u ovom periodu normalis-ne sjecam se nesto sa kcerkom pa zat...
    Za streptokok se radi bris s vanjske strane. Po spolovilu i medjici. Al valjda ti je uzeo i to.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Jako mi je zao, masnice!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Za streptokok se radi bris s vanjske strane. Po spolovilu i medjici. Al valjda ti je uzeo i to.
    Nije, kod nas se to ne radi niti se radilo. Prosli put sam uz cervikalni radila i vaginalni bris plus cervikalni na ureaplazmu.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Zvala sam evo i doktora iz rodilista rekao da ne treba nis drugo do ovog sto je radjeno.

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Mašnice...ne mogu opisati koliko mi je zao...cuvaj se..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Masnice, ja placem samo sto citam i pisem. Drzi se, uz tebe smo. Silno mi je zao.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Just me, ne znam za bazen, spomenula sam doktorici, napravit cu iduci put bris na klamidiju, on je uvjet za to, za svaki slucaj pa cu odluciti. Ne znam, bazen znaci da nema epiduralne i epizotomije, inace malo zazirem od bazena jer imam osjecaj da su prljavi, znam da je ovo druga stvar, ali psiha, psiha. I ne bi tek tako otpisala epiduralnu. Kad sam imala miss ab isla sam na tablete i to je zbilja dosta bolilo pred kraj, a sigurna sam da nije sjena porodu. Jos ja imam natucenu trticu, nemam pojma. Ostavljam za opciju zasad.

Jagodice, ja sam radila provjeru streptokoka i ostalih bakterija prije prve trudnoce i uzimala mi je bris vaginalno. Ali to nije bilo u trudnoci, nego sam preventivno provjeravala.

Ja piskim stalno od plusica, ali stalno, nocu, danju. Sad se popiskim i za dvije min mi se opet piski. Doduse i pijem puno vode oduvijek.

Prekjucer smo bile na pregledu, sve je ok, presli smo kilu, mrva mala. <3 Za vrijeme iduceg pregleda sam na otoku pa cu ici negdje privatno u Zadru...

Mateja, puno zena ima smedarenje u prvom tromjesecju, ali dobro da si provjerila. Najbrze ces znati da li je sve ok vadenjem bete i provjerom dupliranja. Meni je beta jako bila stresna, ne bi je ponavljala. Sve ce se vidjeti na iducem pregledu. Srceko pocinje kucati oko/tijekom 6tt - ako je ovulacija bila na 14 dan ciklusa. Sve ovisi kad ti je bila ovulacija. Pokusaj se ne stresirati, ne mozes puno utjecati u ovoj fazi na ista. Vjerujem da je sve ok i drzim fige za dosadnu trudnocu..

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Hulahop najbolje to je kroz pricu informirati se i s dulom. Ona zna tamo iz prve ruke sve.
    Meni su kiretazu na srecu radili pod anestezijom. Nisam te tablete pila, ali pretpostavljam da one dovode do umjetnih trudova koji mora da su i cesci i jace bolni, kao i drip. Ali pitaj sve to dulu najbolje kad mozes. I iskustva.meni i je fora sto u voda opusta i smanjuje i potrebu za epiziotomiju. Al ako ti de gadi... nema tu smisla. Hahahaha
    Ja odbijam misliti da je netko prije rodio tu

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Mislim da biste primijetile da je netko drugi radjao u bazenu prije vas. Dapace, sigurna sam.

U trudnoci imam obrnuti problem s piskenjem od vas. Uopce nemam potrebu dok mjehur nije do sfinktera pun, a pijem stalno. Na proslom pregledu je mjehur bio veci od djeteta s plodovom vodom zajedno, a uopce nisam imala potrebu za wc-om. Rekla mi je dr da si navijem sat da me podsjeti da odem na wc.
    Nakon carskog mastam o prirodnom porodu. U prosloj trudnoci sam prije carskog dosla do faze kad trudovi vise nisu bili ramaknuti nego je bio samo jedan veliki trud cijelo vrijeme. Bol bih usporedila s jakom mensturalnom i u tom periodu mi je bilo najlakse stajati nagnuta lagano prema naprijed i naslonjena na krevet. Najbolnije mi je bilo kad sam morala leci na ledja samo na minutu da dr. vidi koliko hitno me moraju pripremiti za carski.

Stvarno je tuzno da umjesto da se potpuno koncentrirate na porod, vase tijelo i dijete, morate jos raspravljati s doktorima i sestrama i boriti se za svoja prava i uopce razmisljati o bilo cemu osim o onome zbog cega ste dosle - o porodu. Grozno mi je cuti da je glavno da ste vi i beba dobro, a ostalo je manje bitno. Naravno da je najvaznije da sve prodje dobro, ali je vazno da se u tako osjetljivom trenutku za vrijeme i nakon poroda osjecate sigurno i smireno i da imate podrsku na svakom koraku. Stvarno mislim da ste hrabre!

Ovdje je nezamislivo da bilo tko u bilo kojem trenutku odvoji bebu od roditelja za pi***rije poput vaganja i mjerenja nakon poroda ili da kaze zeni da mora radjati lezeci na ledjima. Beba ce biti isto teska i nakon sat vremena. Mm je nasu mrvu odmah dobio na prsa i sjedili su uz mene u sali dok su me klamali. Ja sam bila vezana jer sam se jako tresla od epiduralne. Cak su nas u obilasku bolnice obavijestili da imaju jednu musku primalju i da imamo pravo odbiti njegovo prisustvo na porodu.

Nego, ovo je tema o lijepim stvarima u trudnoci Danas radim ogtt kod babice pa hitamo na godisnji tako da je sljedeci pregled tek u 8. mj. Rekli su da nema potrebe da idem izmedju ako se osjecamo beba i ja ok. Do tada mantram: Okreni se! Okreni se! Moramo imati prirodni porod.

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Hula hop, tebi su bazeni inace gadljivi, a mene taaaako drzi neka zelja otici se kupati negdje haha.

Stvarno od srca zelim da svi mozemo nakon poroda reci da je bilo lijepo, i da nitko nejde doma s traumama i trajnim posljedicama.

Ja imam jedno pitanje, da li se isplati kupovati robicu velicina 50? Jasno mi je da nitko ne zna koliku bebu cu roditi i kaj se meni isplati, ali ako imate iskustva, cisto me zanima. Ili najbolje startati odma s 56?

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod mene nikakva voda nije bila opcija jer ne volim taj osjecaj mokrine pa o bazenu nisam ni razmisljala.
    Munkice, drzim fige da se okrene pa da ovaj put bude vaginalni.
    Jagodice, tesko je reci za velicinu, moji su bili 53-54 cm pri porodu tako da 50 nisu nosili i jako brzo su bili na 62. A opet ne mozes znati pa sam uvijek imala nesto i u velicini 50 za prvu ruku.Imam i sad iako sumnjam da ce mi trebati ali dobila sam pa nek se nađe, inace ne bih kupovala.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jagodice, moja kcerka je bila duga 56 cm, teska 3400 gr. i nosila je 56cu mozda prvi mjesec, a kasnije smo kombinovali sa 62 jer je bila mrsavica u pocetku pa je nakon dva mjeseca postala mišelinka, prava bucka. :D

Mene razvaljuju prepone kad ustanem, tacno kao da se rasklapam al to su prpreme vjerujem. Jesam jucer mnooogo kilometara presla, a danas uc samo u jendom pravcu. Receno mi je da sada hodam i sticem kondiciju pa idem kuda god trebam pjehe i radi toga i radi izbjegabvanja taxija sto je vise moguce.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hula hop, tebi su bazeni inace gadljivi, a mene taaaako drzi neka zelja otici se kupati negdje haha.

Stvarno od srca zelim da svi mozemo nakon poroda reci da je bilo lijepo, i da nitko nejde doma s traumama i trajnim posljedicama.

Ja imam jedno pitanje, da li se isplati kupovati robicu velicina 50? Jasno mi je da nitko ne zna koliku bebu cu roditi i kaj se meni isplati, ali ako imate iskustva, cisto me zanima. Ili najbolje startati odma s 56?
    Startaj s 56 ,moj veliki je bio mršava i mala beba ali mu 56 nije izgledalo preveliko

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Jagodice, ionako cete biti u kratkome cini mi se da je u lidlu sad bagatelna pa mozda da uzmes par komada da se nade.
    Ja sam odrasla na moru pa su mi bazeni iju. Muz ih obozava, ja ga gledam izvana. Mozda ako bi on bazen na porodu

Just me, ne znam jesu li to imitacije trudova, jer nisam prije radala, ali prilicno boli. Jace od bilo kakvih stvari. I imali su pravilna ponavljanja. Mozda je jos koja cura imala iskustva, mozda sam ja osjetljiva Vjerojatno je lakse ako nisi nerodilja. Doduse, i dalje mislim da je to bolja opcija od kiretaze, ako se moze birati..
    Pricala sam doulom. Kaze ona da sve ovisi kakva si osoba, kako sam ja okp kaze mozda ce mi biti lakse da je beba prikopcana i da znam da je dobro, da slusam sebe i ne forsiram nista. Ni prirodno ni inducirano, vec da radim sto mene cini najsigurnijom i sto je meni najmanje neugodno. To mi se cini dobra filozofija za taj put u nepoznato. I masaza kod doule je sve. Leda su mi preprorodena i psihicki sam se super osjecala. Idem opet drugi tjedan.

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Na kojoj si masazi bila? Reboozo ili? Kako izgleda? Meni bi trebala to ili isto, kupanjeee. Tako me zove mlaka voda, a nedaju mi ovi kuci. Morat cu gin pitati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Naše malo srce više ne kuca tako da me na ovoj temi nažalost više nema. Sretno svima!
    Suosjećam... Znam da nema načina da te utješim, ali pokušaj razmišljati da majka priroda ponekad ipak zna bolje od nas. Želim ti brzi oporavak.

Andydea123 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Uffff Mašnice... Jako mi je zao... Drzi se!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Samo kratko, pokupila nalaze-ureaplazma opet negativna ali nadjena enteroccocus species. Prosli puta je ureaplazma bila negativna a bila enteroccocus faecalis...kako shvatih moguce je da je to ista samo kada nisu sigurni je li faecalis ili neka druga napisu species (ista im je porodica jel). Ja oper antibiotik i to odmah da pocnem, ampicilin 4x1 5 dana i Geonistin vaginalete. Za dalje briseve nema vremena pa eto u pon idem kod dr. iz rodiliste te cu vidjeti sta planiraju...nadam se da ce mi dati antib intravenozno tokom poroda.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Ne znam kako se zove masaza Ima u ponudi masaze trudnica i to sam isla U kolovozu cu s dragim na pripreme partnera za porod kod nje.
    Danas smo isli u Ikeu u Trst po pola stvari za sobu bebe. Zamaskirani od glave do pete. Mi smo isli tako jer je tamo ipak bilo strasno, ali svi tamo i dalje nose maske i rukavice. Drugu polovicu narucila iz ZG. Masu toga nema tamo ili vamo. Doslovno ne mozes sklepati jedan ormar u istom centru. Kolica smo isto narucili iz Njemacke u Trst. Soba ceka jos jednu ruku farbanja, narucila sam naljepnice. I ako se potrudimo stvarno ce vecina biti spremna prije godisnjeg. Veselim se da vidim tu sobicu spremnu. <3
    Pretpostavljam da beba osjeti moje uzbudenje pa da je zato, ali tako jako lupa kad gledam ili narucujem nesto za nju.

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Hula.hop nis mi ne pricaj, mi ganjamo ormaric za cipele u Ikei vec ne znam kolko! Imam osjecaj da ih rasprodaju dok mi sjednemo u auto i dopeljamo se!
    A pikiram i kadicu njihovu za bebaca. Slatka je, ima one protuklizne aplikacije po dnu, a najjeftinija kad usporedim s baby ducanima.

Alice, jel kreces na preglede tu di ces roditi, ili ipak ides do kraja kod gina svog?

Curke di ste, kak ste?

Andydea123 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Hej curke kako ste? Ja se bas cudno osjecam. Imam neke bolove cijeli dan. Jesu to kontrakcije ili sto ali bas me ziga. Boli malo pa popusti. U pitanju je donji dio trbuha i dolje nisko u maternici. Osjecaj mi je kao da se otvaram. I cijeli dan sam placljiva. Inace,danas sam 36+1. Jucer ujutro sam isla na veliku nuzdu i obrisala krv,momentalno sam se preznojila ali onda sam shvatila da je krv iz guze.vjerojatno sam dobila hemoroide. Ali onda danas ovi bolovi... a ovaj tjedan bas imam masu obaveza... neznam... Ujutro cu zvat gina pa cu vidit sto ce mi rec. Moram svakako na pregled kroz ovaj tjedan. Pisem malo zbrcano,ali oprostit cete mi jer sam i sama danas zbrckana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •