Marla zao mi je zbog prosle trudnoce, a u kojem si tjednu sada?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Marla zao mi je zbog prosle trudnoce, a u kojem si tjednu sada?
Viki, cemu beta ako ce provjeravati na uzv i cim se pokaze plod, po velicini moze utvrditi koliko si trudna, iako to nije uvijek 100% sigurno, jer moj uzv pokazuje da je beba 2-3 dana veca nego po zm i mom i dr izracunu. Ali ti bar moze izracunati otprilike. Meni je to sto on trazi bespotrebno, ali eto... mene bi to ponavljanje bete izludilo. Pa valjda mu je jasno da nema svaka zena iste duzine ciklusa, cemu toliko cudjenje... ufffff, mogu ti reci da mi taj tvoj gin vec po malo dize zivce
Marla, listaj webshopove da odagnaš ružne misli. Meni to pruža neizmjerno zadovoljstvo.
Mene danas bas bolucka trbuh nadam se da je to jer se maternica siri :smile: . Cure kako je sa sexom u pocetku trudnoce smije se normalno ili ?
Smije se, da.
Viki sretno danas ;-)
... a sex trenutno nezamisliva misija. Toliko se loše osjećam da uopće nemam volje.
Hvala kia upravo cekam red u Petrovoj :/.. A joj mucnine tako jake?
Moze mi netko pomoci, bila sam kod gina i rekao mi je da vidi zadebljanje endometrija, 0,94cm. Kasni mi 8 dana, radil a2 testa i negativna. Radila sam betu, popodne nalazi al da vidim jel netko imao slicno iskustvo?
Mislim da je napametnije pričekati betu ipak.. Meni menga nije ni kasnila nego dan kada sam završila na uvz pregledu i doktor je komentirao kako teško da išta može sa sigurnošću reći bez krvnog nalaza..ima dosta razloga zašto endometrij može biti zadebljan jedan od njih je trudnoća koja se još ne vidi na uvz ;) jooooj xavi držim fige!!!
e da, beta je došla par sati nakon i bila je 110 :)
Beta je 14724.. :happy:
Eto Viki, i reci tom svom dr da te više ne maltretira s betom.
Kada ideš za uzv?
Haha mislim da nece vise a imeni je dosta toga .. Radi od 14h pa idem tada .. Znaci malo nam fali do srceka ak se vidi iznad15000
A da onda odeš tek sutra na uzv, pa ako se i srce vidi, nek ti odmah otvori bolovanje (kad je rekao da neće otvoriti dok ne budu otkucaji srca)
A sutra nemogu radim cijeli dan a pase mi da mi otvori bolovanje od 4.5 jer sad radim 2 dana pa do 4.5 na godisnji
Viki ne brini ta beta je malo čudna s tim brojkama vrlo su široki intervali, npr.meni se sa 18 000 vidjela samo GV tako da ne brini ništa i nemoj previše kalkulirati s brojkama ;)
sretno
Imamo bebicu od 5mm i srceko kuca :))))
Tj neznam jel to velicina bebice pise ovako : GV sa ŽV i EO , CRL 5mm (6+2) KČS poz(+)
Hvala marla :)
Viki cestitke!
Hvala cure puno :)))))
Viki predivno i čestitam :-D :-D :-D
Sva sam se naježila...
Cestitke Viki, hvala Bogu da je sve ok :)
Hvala vam na svemu puno ste mi pomogle cure :)
Šalje li vas gin na pregled štitnjače u trudnoći? Prošle g mi je rekla da je to u sklopu nekog istraživanja. Kada sam se pojavila tamo gledali su me u čudu kao što sam tak nadobudno došla. Zvala sam prije mj dana kada mogu doć i rekli mi ujutro, ali da bolje neka idem na Sveti duh da se ne ozračim bezveze. Pitala sam ih prošle godine trebam li se što brinuti zbog tog što na nekim vratima u tom zavodu imaju znak za radioaktivno. Rekli su da ne. Uostalom tamo puno ljudi radi pa ne vjerujem da bi se svi svjesno izvrgavali tome. Ali ne znam što onda ta ženska brije preko telefona. A ne ide mi se jer mi je na drugom dijelu grada, prošle g su rezultati bili ok, i ne vjerujem da se štitnjača pokvarila u međuvremenu.
Je li to standardni pregled u trudnoći ili me moja gin šeta bezveze (nije uopće pitala kasnije za rezultate testa)?
Mene salju samo na provjeru hormona. Na nikakve druge pretrage.
Ja sam stitnjacu kontrolirala na rebru trudnice se ne moraju narucivati samo dodes ujutro od 7 do 9h
Viki cestitam :-D
....zutaminuta, pitala si za štitnjaču....
Meni su ju kontrolirali prije trudnoće, te u prvom tromjesečju trudnoće....bitno je da Vam je štitnjača u redu u trudnoći, znam par žena koje imaju problema sa štitnjačom (Hashimoto sindrom) koja im je bila uzrok ranih pobačaja, pa sad u drugoj trudnoći piju terapiju za štitnjaču (eutyrox lijek mislim da se tako otprilike zove)...
Možda se javi netko tko se bolje kuzi u to od mene, ja koliko znam TSH ne smije imati visoku vrijednost, meni je npr.sad 1,63 sto je super, kad je bio 2,5 dr.je rekao da je to isto ok ali da se ne smije povisiti puno vise od toga...e sad kakvu točno štetu uzrokuje ne znam, nisam proučavala kad sam vidjela da je sve ok...ta bi mi još dijagnoza bila ipak malo previše kraj svih gluposti s kojima se sada borim...
Da...nisam napisala, socijalci često ne šalju na tu pretragu, mene u prvoj trudnoći isto nisu slali...
Kod nas na Balkanu se obično mora dogoditi neki užas, pa tek kad mi žene proživimo svakakve katastrofe onda nas se šalje na neke pretrage...tek poslije shvatiš što je sve bitno za napraviti...
Al s druge strane, vjerujte mi blaženo neznanje, ja sam nakon gubitka bebe postala hodajuća enciklopedija, previše o svemu čitam i brinem oko svega....
Moju prijateljicu je soc. ginekolog poslao na tu pretragu (samo krvi) u zadnjoj trudnoci (nedavno rodila), a u prvoj (2011) nije. Kad ga je pitala zasto sad to, rekao je da se po novom naputku sve trudnice salju na pregled stitnjace, tj. tih hormona iz krvi.
Meni štitnjaču nisu kotrolirali u prvo tromjesečju, ja sam svoju kontrolirala nešto prije trudnoće, pa mi je dr rekla da ne trebam.
A da li se kotrolira još tijekom trudnoće, u drugom i trećem tromjesečju?
Meni je dr dao da izvadim krvnu sliku i tsh
bmaric,
mislim da ju više ne kontroliraju ako je na početku trudnoće ok...
vjv ju kontroliraju ženama kojima nalaz od početka nije dobar pa piju lijekove kako bi se vrijednosti držale pod kontrolom...
super! jedna kontrola manje :-)