choco ma bit će sve u redu držimo fige i mislimo na tebe!:love2:
Printable View
choco ma bit će sve u redu držimo fige i mislimo na tebe!:love2:
choco ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok!! :love2:
Choco draga tek sada vidim. Biće sve OK vjeruj da hoće. A da te malo utješim. Mome Špiriću su stalno ti parametri odskakli, pa je nekad imamo preveliki trbuh, preko granice, a jednom je glava bila toliko velika da je moj Dr iz Graza kad je gledao nalaze rekao da to nema šanse i da je sigurno krivo izmjerila. Kad sam je pitala rekla je da je to sve tako. I rodio se Špirić, sve na svom mjestu. Zato ne brini, ne mogu oni baš sve savršeno obujmiti sa tim UZV-ovima.
~~~~~~~~~~~~~ da sve bude savršeno :*
Hvala vam,divne ste.
Dr u bolnici je takodjer rekla da je obim trbuha kod bebe na donjoj granici,obim glave je ok i da je protok ok.U srijedu odoh na kontrolu opet.
Kaze da moze da bude pocetak distrofije,ali da ne mora da znaci jer mozda se sve izjednaci.Bas se bojim,najradije bih ostala u bolnici i non-stop provjeravala kako je bebi.Samo da bude sve okej,pa ako je sitniji nije bitno,nadoknadice...
Mjerila mi je pritisak,on je u redu.Ne znam vise sta da mislim.Prva trudnoca mi je bila tako divna,druga puna tuge,a sad opet briga i nespavanje.
choco samo izdrži. Znam da je teško, i uopče pomisao da ti se možda nešto događa s bebicom je grozna. Ali te sve indikacije su toliko nesigurne i mogu značiti jedno isto koliko i drugo, tako da mislim da se ne trebaš puno brinuti. Al nemoguće je znam, ja sam isto na sve skakala. Primiri se za svoje i djetetovo dobro. Mi mislimo na tebe i čekamo vijesti. Šaljem ti veliki kiss!
joj choco pa ti cm i mm su strašni i samo nam stvaraju paniku; da te utješim : mojoj je prijateljici njen ginekolog oko 31.tt rekao da beba ima prevelik opseg grudnog koša i da najvjerovatnije nije nešto u redu sa srcem i plućima; sva u panici otišla je kod drugog dijagnostičara koji je rekao da je sve ok i da je dijete potpuno zdravo, ali da sve ovisi o parametrima koji dotični uzv aparat ima: američki npr. imaju drugačije parametre od europskih, ako su njegovi standardi 30 cm za opseg glave ( lupam bez veze) napravljeni na temelju prosjeka beba rođenih u SAD, oni se razlikuju od prosjeka beba iz Europe i tad nastane panika ako se radi i o 1-2 mm; meni su rekli da je beba puno veća od tt i pitali me koliki mi je M, spomenuli da će biti iznimno velika beba, a ja sam bila nešto kao bzara debljine, mislila sam da ću umrijeti od bolova rađajući gigantsku bebu; htjela sam ti reći da ne mora sve biti po tablici, da ne mora dr precizno sve izmjeriti i opet na kraju dođe na svijet savršena bebica :zaljubljen: ( ali isto tako znam da ti je sada grozno teško..izdrži, sve će biti u redu :kiss: ); može li se kod na vrijeme uočene distrofije ( čega? ) uzimati neka terapija za ubrzani razvoj ( nešto kao i za pluća kod nedonoščadi) ? ljubim te i grlim
tibi šta se može dogoditi od niskog progesterona? znam da visoki onemogućuje implantaciju i da se mora uzimati terapija, ali nisam čula da sniženi uzrokuje neke probleme...
visnja i samoj mi je slično.... a šta ćeš, valjda tako mora biti, ponekad se čovjek naglavce treba ubaciti u nešto i iskušati sam svoje granice :kiss:
boxica svi datumi su mi prestrašni, najradije bih selektivno izbrisala pamćenje ; dobro je rekla bzara, sad nije vrijeme da se mučiš s time, možda bi TM to mogao sam ili uz pomoć nekog tebi bliskog ? :love2:
roza je li ti dolaziš u moje krajeve ili ne ? obavezno se javi; Špiro je sve slađi i slađi.....
curke uživajte u moru, stvarno je divno i vruće
osijek kako si ti ? ležiš ?
mi smo ponovo krenuli u akciju ovaj mjesec pa šta bude.. nekako me stalno bole jajnici, ne znam je li to od konstantnog boravka u prehladnim prostorima na poslu ili od nekih divljih hormona ? neću se ni zamarati od čega je jer mi je više priko glave puhanja na svaki znakić....
prevruća pusa iz prevruće Dalmacije....
chocco imaš mail!
cure ja sam se trudila jučer napisati dugi post,no Karlo me omeo i krepao mi laptop i odeeeeee post.tako da vam svima šaljem velike poljupce i mislim na sve!
[QUOTE=sandra23;
cure ja sam se trudila jučer napisati dugi post,no Karlo me omeo i krepao mi laptop i odeeeeee post.tako da vam svima šaljem velike poljupce i mislim na sve![/QUOTE]
Potpis http://forum.roda.../images/smilies/rotfl.gifhttp://forum.roda.../images/smilies/rotfl.gif:lol::lol:
Samo sto je mene omeo Sven....
I ja sam se bas potrudila, sve procitala, svakoj nesto napisala i ode....
Tako da sad samo saljem pusu svima!
choco, vjerujem da ce biti sve ok sa tvojoj bebicom
znam da je teško, ali pokušaj što manje brinuti, brigom ionako ne mozemo nista promijeniti.
A i opseg je, koliko sam skuzila na donjoj granici sto je ok, nije ispod granice i to je jedino što je bitno.
Sve se još stigne ispraviti :)
Ma ne znam,gledala sam tabele...obim glave treba biti isti obimu trbuha.Kod nas je obim glave 84 a obim trbuha 75???Znaci,odstupanje je bas veliko.Sta je dr mislim sa "donjom granicom" nije mi jasno,mozda je samo onako rekao.
donja granica označava 10tu centilu na krivulji rasta.te centile su ti napisane na uzv knjižici ako ju imaš-radi se o 3 krivulje-srednja je 50ta centil i označava prosjek,gornja je 90ta centila i označava gornju granicu,a doljnja je 10ta centila i označava donju granicu.sve ispod 10te centile je premalo,a iznad 90te centile preveliko.dr bi trebao nakon svakog uzv-a upisivati uzv mjere na tu krivulju.
Gledala sam,ma po svemu mu je obim trbuha premali...nadam se da ce se uskoro poboljsati.
Ljubim vas sve i hvala vam
draga choco da sve bude super ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
mandy čitala sam o niskom progesterona da je utvrđen kod mnogih žena koje su imale ponavljajuće pobačaje ili nisu mogle zatruditi :-(. Postoje hormonalne terapije koje mogu to stabilizirati. E sad treba dočekati kraj 8. mjeseca kada se doktor vraća da vidim sa njime što ćemo i kako dalje...
velike puse svima šaljem :kiss:
Tibi nemoj se unaprijed opterećivati sa nećime što zapravo još nisi sigurna da je neki problem.
Prvi put si uspjela od prve, tako će biti i ovaj put, samo će ovaj put sve biti ok!!!
Choco milion vibrica da su se doktori prevarili u mjerenju, bit će sve dobro, pusa!
hej cure! mi smo se vratili, i bilo nam je odlično! nakupala sam se više nego kad smo bili 10 dana na moru! more je pretoplo! ja bi bila po sat vremena unutra, baš sam uživala! a mislim da je i Nia!
Choco, draga moja! :love2: mislim stalno na tebe! mogu misliti kako ti je, ali sigurna sam da kad mi sve ovdje udružimo svoje snage, mali pišulinac mora doći živ i zdrav na ovaj svijet! drži nam se draga, i javljaj nam obavezno novosti!
Mandy, tako mi je drago da ste krenuli u akciju! :klap: nemoj se uopće zamarati sa znakovima, opustite se i bebica kad dođe (lako je reći, znam). držim fige da nam što prije objaviš pluseka!
Tibi ja vjerujem da kako si prvi puta uspjela da ćete i sada! osim toga ja ti prepuštam moje mjesto u vlakiću! ;-)
jel ima netko broj od bambus? ona se jako dugo ne javlja!
osijek jel podnosiš vrućine? jel imaš mučnine?
svima vam šaljem veeeeeelike puse!
choco ~~~~~~~~~~~~~~~ da bude na kraju sve pet
Tibi vidjela si kako smo svi znali za osijek da bude ok, pa tako znamo i za tebe! :-)
mi smo za vikend dobili poziv za more pa smo se malo maknuli iz Zg i baš je bilo super. mi uživali, uživala E... ma nemam riječi, nadam se da ćemo uspjeti imati još mora ovo ljeto...
ja danas u 5 imam pregled...i danas me malo strah...neznam zašto...možda jer me pika nekaj na lijevoj strani već dva dana...
mislite na mene da bude sve ok!
i stvarno kaj je sa bambus, nema je ni na face-u...
pusa svima
pusa svima!
boxica,drzim palceve za danas i ~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam se spremila,u 10 je pregled,jos nismo krenuli jer nam je bolnica relativno blizu.Toliko me strah da mi se cini da su poceti da povracam..Cak je i MM(a inace je smiren i cool)sav uplasen i samo cuti.
Malca sam ostavila kod svekrve(danas mu je 4.rodjendan)i nadam se da cemo ga proslaviti nasmijani i sretni.
Mislite na nas i vibrajte....
Choco vibram za pregled. Drži se, sve će biti dobro :yes:
Bzarice kiss tebi i Niici, joj tako uživam čitat tvoje post-ove, skroz zvučiš poletno i veselo :klap:
Tibi još malo i hops u vlakić :heart:
Boxić čekamo vaše vijesti, sve je to OK ne brini, mene nema gdje nije pikalo cijelu trudnoču!
A Bambus nema na fejsu već 10tak dana, biće se malo odmara i uživa u ljetu. Al svejedno, volila bih da se javi da ne brinemo! :heart:
Pusa svima cure moje od Špirića i mene, ja sam jako umorna, ne stanem cijeli dan a kad dođe večer strovalim se u postelju i zaspem instantno, a lap mi stoji otvoren u kuhinji pa stalno virkam, nešto ste utihnule zadnje vrijeme, sve pošle na more :mrgreen:
curke, evo i mene s kontrole! sad ju obavljam ovdje, nema više putovanja u zg! :-)
uglavnom, Nia je super, okrenula se frajerica glavicom dolje :-D meni je tlak dobar, s obzirom na ove vrućine, čak super (110/75). trenutno me ovdje vode jedan stariji doktor i jedna mlađa doktorica (koja me porodila s Matkom, i jaaaaako je draga, i odličan liječnik). danas smo popričali malo o porodu, slažu se da bi mogli probati prirodno, ako budem imala trudova, i krenem se otvarati, ako ne, idem na carski ( u petrovoj su me odmah htjeli na carski, zbog prijašnjeg). uglavnom, super sam zadovoljna! da i zatvorena sam!
Rozice draga moja, uspori malo! ;-) ja ti malo - malo virnem tvoje slikice, i sva se rastopim kad vidim tvog Špireka! on mi baš daje snage za dalje! jedva čekam da ga upoznam jednom!
Choco draga moja, od sveg srca šaljem milijun ~~~~~~~~~~~~~ za današnji pregled! sigurna sam da ćete danas slaviti roćkas sretni i nasmijani, i da je sve ovo bilo samo malo nepotrebne panike!
mislim na tebe cijelo vrijeme! javi nam što prije! :love2:
Boxica, super da ste otišli na more! čovjek se odmah bolje osjeća čim se makne iz svoje sredine!
od sveg srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za današnji pregled! javi nam čim budeš mogla!
ja se sad već brinem za bambus! da ju nisu možda spremili u bolnicu! ona se često javljala! draga javi nam se čim budeš mogla da znamo da je sve ok!
velika pusa svima!
cure, upravo mi se javila Choco, sve je ok!!! :-D:-D:-D
trbuh je na granici, ali to nije zabrinjavajuće! težina je 2100g! :zaljubljen:
jako je sretna!
pusa velika draga naša!
jeeeeeeeeeeee :-D
YES!!! Uh, ajde, i to je prošlo, znala sam da će sve bit dobro! Choco PUSA :*
Bzarice ja se naježim od sreće kad mi spomeneš Niu. Špiro i ja bi najradije došli več u bolnicu :mrgreen: al ajde, dat ćemo vam malo da se upoznate i razmazite pa ćemo ih onda upoznati :heart:
:-D choco ~~~~ :-D
Choco znala sam da je sve ok:-D!
Bzara bravo za Niu da je dobro i da raste!:klap:
Boxica ne paničari kad je sve ok!:yes:
Ja samdanas zvala Petrovu i moj dr. je na godišnjem. I sada sam na sto muka imam uputnicu za Petrovu, moj doktor ne radi, a moja gin. je na godišnjem. U KB Osijek nisam htjela, a sad i da hoću ne mogu kad nemam uputnicu!
Ako čekam da se moja gin. vrati sa god. to će biti 4 tj. od prošlog pregleda, a do sada sam išla svaka 2 tj. Sada sam trebala ići za 5 tj. kod svoje gin., a između u zg.
Ne znam šta da radim?
ciao svima, vruće je ovdje u Splitu... najbolje je bit u moru ;-)
Šaljem malo morskih vibrica svima a posebno trudnicama :heart: ~~~~
osijek ja bi na tvom išla na taj jedan pregled privatno. Sigurno ima neki dobar ginekolog.
osijek, a jel se možeš naručiti u Petrovoj kod nekog drugog? mislim s obzirom da si kod njih bila u postupku, jel tako?
ovo je grozno sad preko ljeta kad svi odu na godišnji!
ili što bublica kaže da probaš privatno otići!
bublica, a ja tebi šaljem puno ~~~~~~~~~~~ da nam uskoro i ti uskočiš u naš vlakić! :yes:
bzara, hvala ti :love: trebam puno pozitivnih vibracija!!!
Sve negativno želim ostaviti iza sebe.
Nadam se da ću u jesen uskoćiti u vagnon sreće :heart: zajedno sa tibi :yes:
Kako je lijepo ovdje čitati nakon Kutka za filozofski trenutak. Tamo ne smiješ reći ča misliš, jer ako si protiv struje, uf. A meni je moj dom, muž i djeca najvažniji. A vidim da je tako i vama. I posao i učenje je bitno, ali možda mi koje znamo ča je gubitak, drugačije gledamo na našu posvećenost porodici.
Pratim vas i veselim se dobrim vijestima.
Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~svima.
bzara mogu ja u petrovu ići kad hoću, primit će me tko bude tamo, ali baš sam htjela kod K. da kaže i on svoje mišljenje i nikako, zadnji put nije bio tamo i sada opet da se vozim do zg da me pregleda bilo tko, a nisam htjela u Osijek baš zato što će me pregledati bilo tko, a i jer imam loša pamčenja koja me vežu uz kbo. Ako idem privatniku isto je to netko nepoznat.
Ja sam odlučila ovako: sačekat idući tjedan pa nazvati petrovu opet da vidim dali doc. K dolazi 02.08. sa godišnjeg ili ne. Ako dolazi naručim se za 02., a ako se ne vrača saćekam tjedan dana pa ponovo zovem da vidim da li dolazi 09.08. ako da idem u zg, ako ne moja gin. taman počinje raditi.
i tako mi je moja gin. rekla za cca, tri tj. na kontrolu, a 02. 08. će biti tri tj., a ako nitko ne bude radio saćekat ćemo još tjedan pa onda idemo ili vamo ili tamo.
jesam ga zakomplicirala!:lol:
choco jeeeeee, bravo za malenoga
bzarić super za pregled i našu Niicu :zaljubljen:
Može draga bublica :love:, ja sam mislila da ću sa osijek u vlakić, a ona uhvatila kartu ranije :lol:. Ali zato zajedno ti, mandy i ja hvatamo vlakić na jesen, a voljela bih da nam se pridruži i naša višnjica
Beti3 samo ti nama svrati ovdje kad god poželiš
osijek vjerujem da će ti i zamjena tvoje ginekologice dati uputnicu ako se želiš pregledati u KBO, ali razumijem te da ti je teško ići tamo, pa ako se dobro osjećaš možeš pričekati i dr dok se vrati. Pusa mrvici :kiss:
boxica jedva čekam izvještaj
puse svima :kiss:
curke, Boxica poslala sms:
sve je super s bebijem i njom! :-D
još ne bude skoro domeka, pa mi je javila da se ne brinemo!
joj danas baš lijepe vijesti!
Tibi, draga ti na jesen sigurno ulaziš u vlakić! u to sam sigurna kao što sam bila sigurna u to da je osijek trudna, da će Špirić doći sretno na svijet... :heart:
jedva čekam taj dan kad ćeš nam objaviti plusić!
osijek, ma draga moja, bitno je da ti napraviš tako da si ti zadovoljna! razumijem te potpuno, ja isto ne volim da me gleda doktor koji nije upoznat sa situacijom! bitno je samo da je mali bebolinac/ka dobro! :zaljubljen:
Beti3 samo ti nama svrati ovdje kad god poželiš! :love: ljudi misle da je ovaj naš kutak užasno tužan, a mi smo stvarno napravile jednu jako pozitivnu atmosferu! i pokazujemo ženama koje se nađu u takvoj situaciji da ima nade, da postoji život nakon gubitka djeteta i da koliko god nam bilo teško da ima uvijek ovdje hrabrih žena koje razumiju i suosjećaju! :heart:
bublica, sve negativno iza vas, i samo lijepe i pozitivne stvari dalje za tebe!
pusa svima!!!
evo nas doma! sorry, ali morala sam se nakon pregleda počastiti sa jednim palačinkama sa sladoledom od vanilije i vručim preljevom od višanja...mljac :mrgreen:
na pregledu: bebili je 240 grama :zaljubljen: i sve je ok
ja zatvorena, a ono što me pikalo je moje dijete koje se smjestilo na samu lijevu stranu pa mi se ta strana maternice više rasteže...
ono što je bio prije dva tjedna krvaruckanje, ne vidi se porijeklo pa je najvjerojatnije ono da sam se preforsirala kad smo čistili E. sobu
jedino kaj mi je posteljica dobro zarasla u maternicu tako da mi je CR zagarantiran i to od samog dr. Đ da me netko drugi ne bi sprčkao :-)
eto toliko
:* svima
Cure moje, baš mi je drago da nam je topic krenuo u pozitivnom smjeru, imamo i trudnice i bebe i baš nam je lijepo :)
Bzara, raduje me da je Nia dobro, još malo i bit ćete skupa, možda se rodi na moj rođendan 13.9. :)))
u kojoj bolnici ćeš roditi? i ja sam u slavoniji, možda smo blizu
Boxice, super za bebilija! Koliko si ti trudna sada?:-D
Snješka znači i ti slavonka!? Od kud?:-o
Tibi sad ćeš ti još malo, ja sam uhvatila ovaj raniji valjda preko veze kad ćesto putujem vlakom!:lol:
Ali sad ćeš ti s vezom ili bez nje na jesen koja je tu na pragu!
Hello cure:)
Evo,na brzaka da se javnem i zahvalim na vibrama,divne ste.
Jucerasnji pregled je:dr mjeri bemba i kaze da je sve ok.Ja je pitam,kako sad sve okej kad je prije 5 dana trbuh bio premalen.Ona gleda,kaze da je i sad malo ispod granice,ali da je to nije zabrinjavajuce,jer se ne razvijaju sve bebe isto.Hm....Jednom doktoru jeste,a drugom nije zabrinjavajuce.Provjerila je protoke i sve je idealno.Kontrola u septembru,tj.kada imam termin.Cuj to,ko bi cekao toliko dugo.Moj dr je na odmoru do 23.avgusta,tako da sam napravila 11-tog privatni termin kod dr kojeg znam iz bolnice.
Kaze da se od petka do srijede ugojio 100grama i da ne vidi potrebu za brigom.
Odoh u prodavnicu,dok jos nije 37 stepeni.
Pisemo se kasnije
Boxice kad si prvi put osjetila micanje bebe?
pa prije jedno 3 tjedna, sa recimo punih 14...i to onako povremeno nekakvo meškoljenje, ali samo uz ful koncentraciju...
sad ga fino osjetim, kad god se izležavam...(a to je često):mrgreen::mrgreen:
u subotu kad smo bili na moru, ja naravno u hladu cijelo vrijeme, ali je
malome vjerojatno bilo vruče pa je lupao cijelo vrijeme...
ležala sam na ležaljki, a trbuh mi je samo poskakivao! :zaljubljen:
joooj ovo je tako divan osjećaj...... :zaljubljen:Citiraj:
ležala sam na ležaljki, a trbuh mi je samo poskakivao! :zaljubljen:
choco, bzara i boxica super za preglede i napredne bebolince :kiss:
tibi, bublica, višnja, jedva čekam da sve skupa dočekamo plusiće, rezervirajte mi kartu da svi budemo u istom vagonu :kiss:
danas sam bila kod endokrinologa, reka mi je da san ka cura ( naravno kad on ima preko 60 :lol:), uglavnom hormoni i srce su mi ok, mogu u akciju s te strane, a ako ugledam plusić pojačana kontrola i to je to... jeste li vi prije trudnoće bile kod ginića ? ja nisam od spontanog, prije 8 mj., samo sam napravila briseve; moram li ? ( recite da ne moram jer mi se baš ne ide )
pusica svima iz prevruće i prekrasne Dalmacije
Mandy pođi svejedno, izvadi briseve i papu. Sad ljeti se pogotovo kakva beštija zna uvuć jer je i more toplo. Bolje je sad nego kad si trudna pa moraš antibiotike, ako.
I pij puno tekučine i po mogučnosti brusnice da te isčisti dobro prije trudnoće - i ajde daj, čekamo tebe tibi i višnjicu ko ozebli sunce :*