Meni su tortelini iz Lidla isto OK, nedavno sam ih prvi puta probala. Nisu ništa lošiji od npr. Dukatovih tortelina a puno su jeftiniji. No, jednom sam kupila za sebe nekakve punjene njoke i to je bilo grozno, kao da su napunjeni Vegetom.
Printable View
Meni su tortelini iz Lidla isto OK, nedavno sam ih prvi puta probala. Nisu ništa lošiji od npr. Dukatovih tortelina a puno su jeftiniji. No, jednom sam kupila za sebe nekakve punjene njoke i to je bilo grozno, kao da su napunjeni Vegetom.
maslac sam kupila u stanićevom diskontu za 10,99 na akciji 250 g. 125 g je nekih 8 kn. taj tren je bio daleko najpovoljniji od svih dućana.
inače se i u njihovom diskontu može naći štošta što oni inače uvoze i prilično košta u drugim duća-lancima.
U Rijeci je maslac najjeftiniji na tržnici u paviljonu. Kilogram 30 do 35 kn.
A sta je to zarolano lisnato tijesto? Kako izgleda? Hocu i ja nesto brzo pripremiti:)
ne znam kako bi ti tocno objasnila, al uglavnom to je lisnato koje ne treba odmrzavati i ne treba valjati, već je zarolano u listovima (slično ko listovi za savijače)
tako da ga samo otvoriš i ispred sebe imaš kvadrat tankog lisnatog tijesta kojeg onda puniš čim te volja i pečeš 15ak min :-)
ne znam di obično stoji al ja sam ga zadnja dva puta kupila u frižideru gdje stoje listovi za štrudle i savijače
Obično i stoji kraj listova za savijače i tortellina. Idealno za brzinsku večeru ili marendu. Npr. u slanoj verziji: http://www.coolinarika.com/recept/pi...isnatog-testa/ i u slatkoj: http://www.coolinarika.com/preview/r...isnate-ruzice/. :mljac:
Na Dolcu je bio 35 kn/kg. Križevačka mljekara.
Odlično za znati, hvala :kiss:
U principu mi maslac treba za izradu masla, a svaki maslac nije idealna sirovina za preradu. Neki su previše krcati maslačnom kiselinom i ne mirišu sjajno. Veronika je provjerena ;)
pa napravi si LIDLOlete :)...
ja tijesto podijelim na 18 dijelova. u svaki stavim jednu kockicu lidlove čokolade za kuhanje. i to mi je slatki dio :).
kad hoću slano - stavim (u isto toliko dijelova) - mali komadić sira i malo šunke. obično kombiniram malo slatko, malo slano...
samo se preklopi i malo potapka prstima da se spoji (ne treba ništa posebno "ljepiti" ili stiskati).
isto tako, ako voliš hrenovke u tijestu - i to je odlično. kupim one njihove hrenovke (pakiranje od 5 komada) - i onda tijesto izrežem na 5 trakica i zamotam.
obično premažem jajetom (ali nije obavezno).
Čini mi se da je to razvaljano lisnato dosta skupo...ne sjećam se točno koliko košta, ali mislim da sam računala da u odnosu na intersparovo nerazvaljano 5 kn skuplje...pa sam zaključila valjat ću ga sama za 5 kn....
Ja sam od njega radila hrenovke u lisnatom a moram probati ovo s čoksom!
Trenutno je 18,15 kn za kilu ili 4,99 kuna paket. Dva su dovoljna za pun pleh čega već želiš. Ja sam jučer zamotala jabuke-samo sam ih narezala, pobacala po tijestu i pošećerila, pa zarolala. Okus odličan.
Danas sam razrezala tijesto na kocke, zamotala hrenovke i za par minuta evo večere.
Ja kao i Laura29, na početku mi se stvorio nekakav nevjerojatan otpor... a sada malo pomalo otkrivam čari.
Iako, moram priznati, ponekad se fakat pitam - kako nešto može biti tako jeftino. Davore, jel se stvarno radi o dobroj kvaliteti? Mislim, fakat se ne kužim, al sklona sam uzet npr. poznati maslac (koji jedem još od kada sam bila dijete), samo zato što mi je poznat. Molim, još me malo razuvjerite, tako da fakat više nemam grč od te kupovine. Neki dan sam primjerice uzela jedan jogurt koji sam odmah popila (baš mi došlo) i oduševila se ukusom.... Mozarella mi je prefina, kao i feta, ali više kupujem one stvarčice na akcijama iz košara (igračke, nekaj za ured i sl.) nego klopu.
Lidl nije jedini dućan koji zahvaljujući velikim kvotama i bez troška za marketing osigurava pristojne cijene. DM radi otprilike istu stvar.
Probali danas torteline. Ukusni su tako da će sutra muž morati po još njih dok su na akciji.
Citiraj:
Čini mi se da je to razvaljano lisnato dosta skupo...ne sjećam se točno koliko košta, ali mislim da sam računala da u odnosu na intersparovo nerazvaljano 5 kn skuplje...pa sam zaključila valjat ću ga sama za 5 kn....
Slažem se da je 7,50 kn skupo za 275 g lisnatog. Prijateljica, koja često kupuje u Lidlu, kaže da oni često lisnato imaju na akciji. Cijena od 4,99 kn je meni prihvatljiva (ispadne jeftinije nego 0,50 kg nerazvaljanoga iz nekog drugog lanca) i zaista je minimalno posla s njim, a ukusno je. Zato je mm morao dvaput u Lidl i napravili smo malu zalihu (zamrznuto može stajati 6 mjeseci, a treba mu sat vremena da se otopi), do sljedeće akcije.Citiraj:
7,50kn
u lidlu ne kupujem puno hranu jer veliku kupovinu obavljam najčešće u kauflandu ili plodinama.
ali zato jedino i isključivo Lidl ima plahte za krevet u dimenzijama koje pišu na deklaraciji (kupovala sam ih i u drugim dućanima i nikad mi nisu bile dobre ko ove iz Lidla). čak one limun žute i plave najnormalnije perem na 90 stupnjeva s ostalom bijelom robom i nikadf mi nisu pustile boju.
mjesecima sam tražila za sebe šuškavac za jesen i proljeće i nigdje ga naći. kad jednom naletim na njega u Lidlu, i točno onakav kakav sam zamislila i tražila.
i dječje piđame su im super dobre i kvalitetne.
Meni su odlične knedle sa šljivama i cimetom. Njami!Zaboravila sam cijenu.
:joggler:
I torteline sa sirom isto znam kupiti, pola kg za cca 9-10 kn.
A od danas imaju skijaške hlače (119 kn) i jakne (139 kn) za djecu, mm je jutros uspješno obavio svoju misiju :-D
Volim kupovati u Lidlu jer imaju cijene velikog formata da vidim, ne moram tražiti po policama koja je prava (dok sam sa djecom niti ne stignem)
pa tako uvjek prođem jeftino.
Kupujemo one neke super jeftine tablete za perilicu suđa, bile su oko 15kn
Vrečice za smeće najjeftinije plave prozirne, super su čvrste
Probali smo i jeftine obične jogurte, ali djeci nije odgovaralo
Sad sam kupila jastuke, uvjek mi zatreba, ali nisam zadovoljna.
Operem ih i iscentrifugiram na 1400 i sa njih se scijedi voda, stavim u sušilicu nikako da se posuši,
morala sam izvaditi punjenje van i u sušilicu, jedini način.
I tako to :), volim ići tamo, ali sa jastucima sam definitivno fulala
Mi kupili skijaške hlače po 111 kn, i skijaške rukavice po 40 kn. I da, i tajice po 25 kn.
Jedino je dobro da smo došli rano, pa smo mogli birati boju! :-)
Za žene ili za djevojčice?Citiraj:
tajice po 25 kn
Mi smo i prošle godine uboli tu skijašku opremu, savršena je. Zato mi je sad bilo tako stalo da kupimo veći broj, vrebam još od vrućih ljetnih dana :mrgreen:
isto čekala od ljeta i kupila sad te skijaške, mada su prošle godine iste takve bile 70,00kn....čini mi se da i lidl diže cijene !!!
Ne, cijena je ostala ista, bar što se tiče brojeva od 122 nadalje.
A što radite s običnim lisnatim iz Lidla, smrznutim, onima koje je sad isto na akciji? Jel se to treba s nečim premazat ili isto samo razrežeš, napuniš i zarolaš?
Ja radim upravo ovako:
Citiraj:
samo razrežeš, napuniš i zarolaš
Obično ne stignem na Dolac na vrijeme pa mi je očito promaklo. Inače izbjegavam centar koliko je to ljudski moguće.
mene zanima jel ima u lidlu gumenih čizama veličine 33-34 i koja je cjena