leonisa prvotno napisa
emso opet izvrces, rekla sam sebi da se necu vise javljati nakon sladje jer se necemo izgleda nikad sloziti. jer sam daleko od slaganja s njom da danas svi vjernici znaju sve grijehe crkve. vecina ih ne zna. o tome se ne slusa na misli niti vjeronauku, vecina toga se cuje, ovako, od neistomisljenika. i ja sam za neke stvari prvi put cula na ovom topicu, a ne smatram se da sam noj koji drzi glavu u pijesku. a surfam netom. velika vecina ljudi jos uvijek to danas ne radi, ma koliko to nama iz sedamdeset i neke, bilo cudno.
i x puta sam pokusala izaci s ovog topica i ove rasprave, drzala se rasprave koja nije bila vezana uz vjeru i crkvu, al sad sam zaista ljuta. ljuta sam kako se mogu moje rijeci izvrnuti. uopce nisi shvatila kako ja razmisljam vezano uz aktivizam. uopce.
a niti ne govorim dijametralno suprotno od magriz niti ona od mene. davno sam ti napisala da si u pravu, da nema tog katolika, jer kad to napravi vise nije katolik. i pitala te sta bi to mi vjernici ili konkretno ja, trebala uciniti. zanimalo me misljenje ireligijoznih osoba kako bi to trebalo izgledati, prema vama. shvatila sam da ono sto se ocekuje da je nemoguce, ne na nacin na koji to pokusavate nametnuti. jer u suprotnom svi podrzavamo i svi smo supocinitelji.
al uvijek se vidjelo sta se vidjeti zeli i citalo sta se zeli.
pozivas druge da ne propitkuju vjernice jer se ima offtopic, al sama nisi mogla neodgovoriti na magrizin post i uplest opet mene u njega.
sto nije fer, nije fer.
molim te da se odmaknemo/te od ove teme i da me se vise ne proziva.
ono sto me u ovoj temi zanimalo, nisam dobila odgovor, a proslo je par dana i par ponavljanja mojih upita.