Andream, kad krećeš s pikanjem? Imam dogovoren klomifenski slijedeći mjesec pa se možda opet sretnemo ako nisi već sada na pikicama.
Printable View
Andream, kad krećeš s pikanjem? Imam dogovoren klomifenski slijedeći mjesec pa se možda opet sretnemo ako nisi već sada na pikicama.
Ivka, i ja sam u postupku idući mjesec (iz privatnih razloga sam odgodila postupak ovaj mjesec, nikako mi sad nije odgovaralo).
Očekujem M oko 20.5. i tada krećem, a ti?
Trebala bih dobiti M 16.05. Vjerojatno se onda i vidimo.
ima tko kakvih iskustva s cistom prije stimuliranog IVF?naime trebali smo krenuti s stimuliranim i na UZV se pojavila cista 35 mm naručena sam za 7 dana ponovno na UZV...znaci li to da ništa od postupka?
dea84, koji ti je dan ciklusa? kad si uopće trebala početi sa stimulacijom? U principu, ako je cista, vjerojatno treba pogledati E2 i u ovisnosti o tome odlučiti ići ili ne ići (ne znam kakva ti je cista, endometrična ili "obična"). Ako ti je UZV rađen na 2. dc, a naručena si na drugi za 7 dana, onda sigurno preskačeš ovaj ciklus.
20 dc kako sam imala i drugih problema danas sam došla s tim nalazima na uvid i oni su sad u redu pa je dr. rekao da idemo na stimulaciju od sljedeceg ciklusa no kako imam neredovite m nije precizirano kad će to biti u 5mj. al prije nego što ću izać rekao da da vidimo UZV i tu je vidio cistu 35mm i rekao da dođem za 7 dana opet na UZV na upit dal se radi možda o ovulaciji rekao je da ne odgovara veličinom al može bit...nikako da počnem s postupkom uvijek se nešto novo pojavi i luda sam više od svega,...oprosti može li mi reć šta je to E2?
Jelana, sad sam našla da je ESTRADIOL (E2) nalazi hormona su mi si u redu
Bokić svima!
Ja se evo prvi put javljam i imam milijun i još malo više pitanja u glavi... Znam da me vi ovdje zasigurno možete najbolje razumjeti i dati mi informacije iz prve ruke...
Naime idem tek prvi put na IUI u Vinogradsku. Naletjeli smo na dr Kunu jer mi je moj ginić preporučio da idemo kod DR Tomić a oni su valjda tim... Sad obavljemo muž i ja sve te pretrage koje nsu nam prepisali pa me zanima kada to obavimo kolikose čeka na sam postupak i kakva su vaša iskustva s doktorima u Vinogradskoj... Meni se Kuna činio sasvim ok...
Sara35, rado bi ti pomogla al sam i sama nova i tome...isto smo kod dr.K...jedino ti mogu pomoć oko pretraga ako di zapneš...
Sara, nakon što obavite sve pretrage a obzirom da idete na IUI trebali bi biti odmah na redu (ako sve stignete obaviti do lipnja jer se 7. i 8.mjesec ne radi, barem je tako bilo prošle godine ako se ne varam). Oba doktora su dobra a dobili su i pojačanje tj. imaju 2 mlada doktora koji im povremeno dolaze.
U Vinogradskoj ne biraš kod kojeg ćeš doktora jer se oni izmijenjuju pa ovisi tko je tamo koji dan ali u dobrim si rukama, ne brini.
I sestre su super, jako drage i pristupačne.
Sretno!!!
sara, slazem se sa gabi, vrlo brzo cete u postupak imate li sve nalaze. meni je dr tomic zakon, dosta je ozbiljan i zna sto radi. samo par puta sam bila kod dr kune, cini mi se opusteniji i vise spreman na salu, ali jako su dobar tim i bit ces dobro zbrinuta. sestre su isto super, pazljive i pristupacne. da mogu, svima bih preporucila vinogradsku, ja sam bila svaki put jako zadovoljna organizacijom i pristupom svakoj od nas.
Hej curke hvala vam na odgovorima... još imamo izvaditi krv suprug i ja u Petrovoj i onda samo ja od 20- 22 dana ciklusa. i to bi bilo to i onda valjda sa svim tim nalazima ponovno u Vinogradsku pa ćemo vidjeti što će nam reći. jeste li i vi bile na ovakvom postupku kao i mi... navodno je to najjednostavniji oblik potpomognute... samo ne znam koliko je uspješan? A i meni se dr. kuna čini zbilja ok... čovjek ni ne misli što će sve morati proći u životu...
Tko zna dea možda se mi dvije i vidimo u Zg ... :) Gabi i Makica puno hvala za odgovor!!! Čovjeku je nekako lakše prolaziti kroz sve to ako je okružen ljubaznim doktorima i sestrama. A još ako se dugo ne čeka pa to je super... Samo nakon toga vjerovatno je grozno čekati rezultate bete...
Hvala još jednom!!! :)))))
nema na cemu!!!!!!!!!!!! neces se razocarati, a koliko vidim po nalazima, stavit ce vas u postupak i prije godisnjih. sretno od srca!!!!!!!
Sara35,
sam oblik potpomognute ovisi o dijagnozama neplodnosti para. S obzirom da idete na inseminaciju, pretpostavljam da vaša dijagnoza nije "teška". Neki parovi odmah preskaču inseminaciju jer kod njih je ni nema smisla raditi zbog dijagnoze. Neki parovi pak kreću s inseminacijom pa prelaze na druge oblike potpomognute ako nekoliko pokušaja inseminacije ne uspije. A nekima, naravno, i inseminacija bude dobitna.
Uglavnom, na ovom ćeš forumu naći puno korisnih informacija, a doktori i sestre na Vinogradskoj su super.
Sretno!!!
Vidjet ćemo što će na kraju biti... Ja sam ostala trudna lani u 5. mjesecu prirodnim putem ali sam imala spontani sa 6 tjedana. Moj ginić nije znao radi čega je došlo do spontanog. Papa mi je bio ok. Citološki na bakterije isto. Prije toga se nismo čuvali sigurno dvije godine i ništa, pa ništa. Svi su mi naravno ponavljali da se moram opustiti da ne mislim previše o trudnoći i davali slične savijete koje ste i same čule nebrojeni broj puta... Nakon toga spontanog opet ništa i ništa... Onda smo se suprug i ja dogovorili da on ode na spermiogram... Utvrđena mu je teratozoospermija. Potom njegova dr nije znala što dalje pa smo otišli s tim nalazom k mom giniću a on nas uputio na Vinogradsku. Kao možda mu prepišu neke vitamine, ali kad smo došli dr. Kuna je rekao s obzirom na moje godine (35) da je najbolje da ne čekamo dalje već da će nas staviti u postupak. Tako da je valjda na temelju mojih godina i njegovog spermiograma odredio da je najbolje rješenje IUI. Dobili smo papirić s pretragama koje trebamo obaviti i eto sad polako skupljemo sve to što nam je napisao. Nadamo se najboljem. Inače svi oko mene su trudni a to tako frustrira. Mislim sretna sam radi njih ali ... znate taj ali... i onaj zašto... stalno mi vise nad glavom. S druge strane vidim ovdja koliko ljudi ima problema oko zatrudnjivanja... strašno. Ja plus toga radim u školi s malom djecom... i vodim kako neki ne vode brigu o njima... a mi se tu mučimo pa nikako... ali nadajmo se najboljem...
Pozdrav ekipa!!!
Te ciste uglavnom odu s mengom, ja sam je imala i dr me naručio drugi dan menge da vidi jel otišla. Nije otišla pa me stavio misec dana na kontracepciju da se jajnici primire. Nakon toga sam išla u postupak i ostala trudna. Uglavnom, zamoli dr Tomića da ti ne otkazuju postupak nego da te pogleda kad dobiješ mengu, ako je cista otišla možeš sa stimulacijom krenuti i drugi ili čak treći dan ciklusa. Sretno!
kinki, hvala ti puno....idem u utorak pa ću vidjet kakva je situacija!al eto nestrpljivost me ubija pa sam htjela vidjet jel se tko nalazio u takvoj situaciji jer opet na kraju najviše saznanja dobiješ iz drugi iskustava...
Znam kako ti je, ako ideš u stimulirani neće te pustit s cistom al ne daj se smest-moli da te pogleda drugi dan ciklusa možda je šuga otišla!
Cure,ja bi molila broj telefona na koji se naru;;uje u vinogradskoj. htjela bi na konzultacije,odnosno pregled.
Thx
3787 689
Hvala!
evo mene s mojom cistom:) odustali smo od stimuliranog ovaj mjesec jer je cista još tu...pa nakon m ćemo probat s prirodnim di će se usput i punktirati cista...ima tko kakva iskustva s prirodnjacima u vinogradskoj?
Tako su i meni rekli da se ne zamaram cistom, da će je punktirat prilikom aspiracije. Uglavnom, kasnije nitko ni nije spominjao cistu.
Ja sam imala dva prirodnjaka (1 klomifen, 1 čisti prirodnjak). Oba puta smo ulovili stanicu, oplodila se, rađen transfer, ali beta negativna. I sad se spremam u klomifenski, za dva tjedna bih trebala počet pit tablete.
Sretno!
hvala, a šta ću ionako ne mogu na stimulirani dok se ne makne cista a ovo mi je prvi postupak pa ću probat...
i ja sam imala dva puta prirodnjak u vg, ali oba dva puta prazna jajna stanica. probaj, nemas sto izgubiti!!!!!!!!!!! sretno!
Meni pobjegoše folikuli i u prirodnjaku i u tzv. polustimuliranom, tako da nisam sigurna da bih pogotovo ovo prvo više uopće probala. Ali svakako je svaki od nas individua, kao i sam postupak... Drugi put u polustimuliranom smo dobili JS i došli do transfera, ali ne i trudnoće.
Ja sam u klomifenskim postupcima imala i više js nego u stimuliranim, prvi put 4 js, ali nije bilo transfera, drugi put dvije js, dva trostanična embrija, beta nažalost 0. Ali u svakom slučaju bih opet pokušala između stimuliranih (za ubit vrijeme:mrgreen:).
Cure imam pitanje,kad se krene s pikicama i onda slijede te folikulometrije,je li to svaki dan? Nisam iz Zg,pa me zanima moram li biti tamo,ako moram znate li mozda neki smjestaj u blizini?
Thx
Tinkice prva folikulometrija ti bude 8dc i obično su svaki drugi dan ali to ovisi o brzini rasta folikula.
Ja sam jednom imala folikulometrije 8 i 10dc i 12dc punkciju
Drugi put sam imala folikulometrije 8, 10 i 11dc a punkciju 13dc
Nema pravila, sve ovisi o tvojoj reakciji
Sretno!!!!
Ok,znaci to cu saznati kad dodjem taj 8dc. Hvala Gabi
cure, kakva je praksa rada u 7. mj. jel ima postupaka ili se sve odgađa za 9mj?
Mislim da je potrebno znati činjenice kakve jesu u IVF-u, uspješnost s tri jajne stanice je ovisno o godinama izm. 6-21%, bez obzira u što Vas Vaši liječnici uvjeravali! To se odnosi na broj stanica po ciklusu, dakle upotrebljavane u jednom ciklusu a ne one neoplođeno zamrznute!!!
dob žene: 18-34 godine; 35-37 godina 38-39 godina 40+ godina
3 j.s. 21% 18% 12% 6%
15 j.s. 40% 41% 26% 17%
http://forum.roda.hr/threads/65387-Z...jajnih-stanica
Bok curke,ja sam nova ovdje...čitam vaše postove i dosta sam saznala,hvala vam.ja i suprug krećemo prvi puta u postupak.još obavljamo nalaze,ustvari još moramo obaviti psihologa i pravnika.ovako stoje stvari,mm ima oligoastenozospermiju,varikokelu i atrofiju jednog testisa.ja imam mikrocistične jajnike,povišeni DHEAS,i po nalazima nema ovulaciju.molim vas ako mi može netko reći,ako ima iskustva što nam slijedi?koji postupak s obzirom da smo oboje podjednako u problemu?
Biogaja IVF postupak ti na žalost ne gine, ukucaj u pretraživač ili pogledaj ovdje kako to izgleda http://potpomognutaoplodnja.info/ind...:ivf&Itemid=79, ali ne brini u Vinogradskoj si u sigurnim rukama!
sretno i javljaj novosti! I uključi se u forum aktivnije, lakše je sve što te čeka prebroditi uz podršku cura koja prolaze isto što i ti!
hvala ti ksena,ovaj članak je odličan.baš ono što me zanimalo.a kako ide to u vinogradskoj,treba se naručiti sad za konzultacije,i da li rade svaki dan ili određene dane?meni bi pasalo sad kad budem išla psihologu da odmah odem i do njih jer nisam iz zg pa mi je malo nezgodno,ali neznam dal će raditi jer sam tek u pol 12 naručena kod psih.ah,morat ću nazvati da vidim.
Biogaja dobro došla... i ja sam nova na forumu kao i ti. Isto sam u Vinogradskoj na postupku ali za sad bar su mi tako reklija sam u postupku inseminacije... ja koliko znam oni rade svaki dan, ali trebaš nazvati i naručiti se... ne čeka se dugo a ako im objasniš možda te prime baš taj dan kad ideš psihologu.. sestre su zbilja ljubazne. a tko zna možda se i sretnemo u zg... :)
ej sara35 bilo bi lijepo da se sretnemo,ono da imaš s kim popričat kad čekaš.kad sam bila prvi puta bilo je dosta cura ali uglavnom su bile s muževima i nekako je svatko bio za sebe,udubljen u ono što ga valjda čeka,a i meni bilo prvi puta pa se nisam mogla opustiti.ja ću napisat kad ću ići pa ako netko bude taj dan gore,bilo bi lijepo popričati,upoznati se...
biogaja- dogovoreno,a i ni kada smo bili svi smo sjedili kao osuđenici i na prvo vrijeme sam se i sama osjećala kao neka kriminalka koju peče savijest. pomješani osjećaji srama i straha, a zašto... pa samo želimo jednog plačka ili plačljivicu kojoj ćemo nastojati uljepšati život.... sad je već bolje...nestaje taj osjećaj...