Daj, Beti, stvarno si umisljas previse.
Printable View
Daj, Beti, stvarno si umisljas previse.
Da, srednji stav... molimo vas dragi građani, cijepite se. To je najbolje za vas... I onda 3 ključna mjeseca bačena u vjetar jer se brojalo turiste i šolde a zaraženi su polako punili bolnice.
A onda kad su rekli da će građani morati pokazati dodatni papirić pred portirom (osobnu s osobnim podacima tipa ime, prezime, adresa, datum rođenja i sl već ionako pokazuju) - odjednom smo na 2.024.193 cijepljenih, od čega 27.000 u zadnjih 24 sata.
Stvarno samo srednji put, molim lijepo.
Doduše, par bolnica je već otkazalo sve hladne programe, 10.000 umrlih stižemo za dva-tri dana i tako još par "sitnica" ali što je to spram osobnih sloboda i "prava na virus" i da se nema "papirić".
Na indexu je jucer bio jedan clanak o stanju u Njemackoj u kojem je, po brojevima iz neke pokrajine, ispalo da na 100 000 necijepljenih stanovnika ima 25 puta vise zarazenih nego na 100 000 cijepljenih. Ali, da na 100 000 necijepljenih ima (samo) 6 puta vise hospitaliziranih nego na 100 000 cijepljenih. Na prvz to izgleda kao da je cjepivo bolja zastita od zaraze, no losija od hospitalizacije, ako se covjek zaista zarazi - tj. da zarazeni necijepljeni ima 4 puta manju sansu da zavrsi u bolnici od zarazenog cijepljenog. Iako moze bit da je dio razloga za ovaj nesrazmjera to sto su stariji uglavnom cijepljeni, pretpostavljam da je dobar dio razloga i u tome sto se necijepjleni, potvrda radi, puno vise testiraju od cijepljenih, i da je zapravo broj cijepljenih zarazenih puno veci.
Oni koji su razmišljali, cijepili su se prije ljeta i bez brige su.
Oni koji nisu, jure sad na cijepljenje, kad je voda dosla do grla.
Pa to je očekivano ponašanje u našim krajevima.
ja sam sve više uvjerena da iza uvođenja covid potvrda slijedi daljnja digitalizacija sa ciljem sve veće kontrole i da, uvođenje totalitarizma... tko hoće, može se informirati
ili se može praviti da se ništa ne događa što ograničava slobode građana
zanimljiv je Mišak, o PCR testovima i plandemiji
https://www.youtube.com/watch?v=8HAGvXDmv8U
Ali nije im voda došla do grla jer imao 10.000 mrtvih i bolnice koje ne primaju više redovne pacijente. Nego samo i isključivo zato što na porti trebaju pokazati papirić. I zato - živio papirić. Nema do papira za balkanski mindset. Jedino nema pečat nego QR kod, to nam je napredak za 21. stoljeće.
Ljudi se nalaze u ratu kojeg nisu svjesni. A sve skupa je toliko dijabolično da ti se krv ledi u žilama.
Da, danas ima toliko izvora na netu, da stvarno se može to lako vidjeti.
Ali to sigurno nisu vladine stranice i stranice masovnih medija tipa Index. Oni su godinama radili svoj prljavi posao, rade ga i dalje, ali sve manje ljudi to puši.
Ne znam jel se seni što javljala iz Austrije, nadam se da je dobro.
Baš bi me zanimalo što ona kao velika zagovarateljica ljudskih prava misli o getoizaciji necijepljenih u Austriji.
A to je samo početak, ako im se dopusti.
I zidovi su najprije dobili zabranu ulaska u drzavne institucije.
Pametnom dosta
Reakcija HUBOL-a na biskupe:
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211113
Da, u pravu si oko ovoga, oko uzvraćanja istom mjerom.
Znam za zdravstvene probleme Siriusine kćeri i znam da je medicinski djelatnik. I za mnoge druge... Dugo sam već ovdje.
Imam i ja povijest teških priča u svojoj obitelji pa se nisam posebno izjašnjavala na ovom forumu do neki dan kad sam se javila kli kli s pričom o svojoj mami...i imam debele razloge za neke svoje odluke koje su stvarno preintimne prirode da bih ih iznosila, ali se nebrojeno puta spominjala moja sebičnost oko necijepljenja i izravno sam prozivana za svoj propust necijepljenja i za svoje licemjerje.
A tu si ljudi daju za pravo više nego što bi smjeli. To teško mogu prihvatiti.
Ja ću smanjiti tenzije. I ispričavam se svakome koga sam na bilo koji način (intimno) povrijedila pa makar i samo nekim svojim promišljanjem.
Ali moram napisati da sam ljuta na Kaae koja je sve samo ne fer. Vrijeđala je danima, toliko je njezinih uvredljivih postova, ali nikad nije bila ni opomenuta. Većina je drugih forumašica ipak stala na loptu, ali ona nije. Znam da vam je draga, ali ipak se treba znati kad netko pretjera.
Ja, Sirius, i dalje smatram da te nisam uvrijedila onim postom zbog kojega si mi dala opomenu jer ne da te nisam prozvala, nego mi to nije bilo ni u primisli. Apsolutno mislim da bi se medicinske djelatnike trebalo redovito testirati, sve. A kako bi ti za to mogla biti kriva? Nikako.
Nemam problem s time da se ispričam, ali za ovo se ne mogu ispričati jer te nisam uvrijedila, razumiješ me?
A tebi ću, Kaae, samo napisati da ću zaobilaziti tvoje postove, pogotovo ako budu pisani tonom kao i dosad... Znam da ti moje nećeš, ali eto, da znaš zašto ti ne odgovaram na njih. Jednostavno nema smisla.
I apel ravnatelja KB St zbog porasta broja slucajeva i iscrpljenog osoblja:
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211114
Dijana, nije zabranjeno ući u bilo koju instituciju. Samo je uvjetovano određenim protokolima.
Ne treba tako crno gledati na sve. Je, otežano je sve, no prošli smo mi i teža doba.
Freya, daj pliz prestani Židove spominjati, to je stvarno nisko i drsko.
Jadranka, ovo za njemacke brojeve cu potraziti. Ako je i tocno, me mogu se samo brojevi gledati. Cinjenica je da je u Njemackoj slaba procijepljenost, pogotovo u Thüringenu. Procijepljeni su dobro oni stariji od 65. A necijepljeni mladi.
Ne znam, zhang, možeš li otvoriti ovaj link, to je priča mojeg dragog prijatelja, u istoj smo župi i godinama smo uz njega i njegovu obitelj.
Zbog ovakvih priča treba stati na loptu.
https://www.facebook.com/photo/?fbid...08364829419425
Pa neka se njemu i njegovoj obitelji nešto nameće, a znate i sami da ni od čega nisu izuzeti, što se mjera koje stupaju na snagu od utorka tiče
Jelena, Jadrankin post govori zapravo u korist vakcinacije (iako ne znam nemačke brojeve).
Tj. ona kaže da među vakcinisanima ima verovatno puno više obolelih a netestiranih jer su im simptomi vrlo blagi ili su asimptomatski.
To bi značilo da je među vakcinisanima obolelih znatno više od zvaničnog broja, a to čini proporciju hospitalizovanih među vakcinisanima još nekoliko puta manjom (jer deliš br.hospitalizovanih sa još većim ukupnim brojem).
Što je argument više da vakcinisanje smanjuje stopu hospitalizacije.
I da, cjepiva mogu biti potencijalno jako opasna.
Mislim da je u ovoj rečenici lapsus, jer brojevi koje je Jadranka navela znače obrnuto, oboleli nevakcinisani ima 4 puta veću šansu da završi u bolnici.
Pri tome ima, po Jadrankinom mišljenju, puno više vakcinisanih pozitivnih nego što je zvanično potvrđeno, što samo znači da je proporcija hospitalizovanih vakcinisanih još manja od zvanične.
https://www.vecernji.hr/premium/jesu...privid-1538556
O besmislu covid passa. Slazem se a moje cjepivo je na 13% buuuuuaaaaaa
Da se dopunim. U sličnim novinskim "analizama" često nedostaje starosna struktura hospitalizovanih. Ne ističe se dovoljno činjenica da su među vakcinisanim hospitalizovanima uglavnom stariji od 50 ili 60 godina. I generalno, nema još dovoljno novinarskih članaka (ili ja ne pratim), gde se upoređuje efikasnost vakcina po starosnim grupama i šta to zapravo znači. Pa je svakom ostavljeno da zaključuje šta hoće iz parcijalnih podataka.
Recimo, ako je smrtnost od kovida za starije od 80 godina 1 od 10, a za vakcinisane istog životnog doba bude 1 od 100, tada je vakcina smanjila smrtnost svih 10 puta - a opet će ukupan broj umrlih u tom životnom dobu biti veoma velik.
Deo ljudi će iz toga izvući zaključak da vakcinisani osamdesetogodišnjaci i dalje treba da se drže ostalih epidemioloških mera, a deo ljudi će zaključiti da vakcina ničemu i ne služi, jer nije svemoguća kako su očekivali.
Je, taj bloger je i obicno netko cije misljenje jest jako vazno i mudro.
https://m-blog.vecernji.hr/borislav-ristic
Ali odlican izbor teme i tona teksta. Vjerojatno mu je citanost u zadnje vrijeme jako pala.
Magriz, samo mi, molim te, odgovori na jedno pitanje: Misliš li da je u redu da tu obitelj prozivaju za antivakserstvo (ako si pročitala cijeli status) i nameću im neke ograničavajuće mjere? Znaš da im nameću, je li tako?
Misliš li da im nije već dovoljno teško?
Onda možemo spomenuti osobu koja je preminula od covida, a nije se cijepila. Pa opet dr. Almu Demirović čije je dijete također stradalo od cjepiva. Pa onda opet jednu priču o stradalima od covida...
I tu, čini mi se, počinje priča o slobodi izbora. Ali o tome se većina ovdje već izjasnila (je li tako?) pa te pitam samo za njihovu obitelj.
A ti mene isto slobodno pitaj za nekoga konkretno, bez poopćavanja.
o toj obitelji ne znam nista osim da je dijete imalo operaciju kuka. sve drugo mi je nepoznato pa ne mogu o njima konkretno.
ali mjere se moraju postaviti za sve i svi ih moraju postivati. ako netko ne smije primit cjepivo, postoji medicinska dokumentacija i moze se brisati
a usluge se ogranicavaju, i jos vise ce jer je zdravstvo ne pred kolapsom nego mrtvo
Freya draga, pa s kim se ti raspravljaš, pa te iskompleksirane zmijetine tipa magriž i kae treba samo poslati u pičku materinu.
Toliko zloće, pokvarenosti I jednostavno odsustvo elementarnih ljudskih kvaliteta se rijetko vidi..na ovom forumu im prešutno odobravaju da maltretiraju ljude godinama..ah, da, to je jedan tolerantan i fin, roditeljski forum..
Napokon si se pokazala kakvom stvarno jesi