I ja
Whole new respect za hubol, ne sjecam se kad se netko ovako usudio dirnuti u hbk
I ja
Whole new respect za hubol, ne sjecam se kad se netko ovako usudio dirnuti u hbk
Kao prvo, ekipa je malo zamijenila teze - HBK ne poziva na necijepljenje nego na slobodu izbora i savjesti. Stavila sam tekst, sve piše.
Drugo, ova rečenica je predobra:
"Cijepljeni ste, imate COVID potvrdu, nema straha za Vaše zdravlje."
Da nisam pročitala, ne bih vjerovala.
"Oni će Vam reći da je cijepljenje najučinkovitija zaštita od ove bolesti. To je jedina znanstvena istina koju treba jasno izreći. Sve ostale riječi izgovorene o cijepljenju predstavljaju neznanje i mlaki, bljutavi, proračunati kukavičluk."
Jedina znanstvena istina je da štiti osobu od ozbiljnjijeg tijeka bolesti. I to - ne uvijek. Dokazano.
Sutra s MM-om na prosvjed idu tri cijepljena prijatelja. Dvojica već oboljela od covida. Ekipa se pomalo budi.
Reakcija očekivana i vrlo dobrodošla. Ipak u utorak na snagu stupaju mjere. "...neznanje i mlaki, bljutavi, proračunati kukavičluk..." Predobro.Očito ne razumiju da sami sebi rade štetu. Jedno poludivlje priopćenje naspram miroljubivog priopćenja HBK-a. Ali kažem, očekivano.
"...sljedeći put kad Vas pozovu da udijelite bolesničko pomazanje necijepljenom bolesniku oboljelom od COVID-19 bolesti ili budete čitali brojeve umrlih po kojima je Hrvatska među 10% zemalja u svijetu s najvišom stopom smrtnosti od ove bolesti, imajte na umu da ste svojim (ne)djelovanjem tome pomogli."
Ili netko drugi možda? Možda je pripomogao onaj tko cijepljenom medicinskom osoblju dopušta ulaziti u prostore u kojima su najteži bolesnici, a osoba je cijepljena prije xy mjeseci...i nije testirana. Osobe koje daju lijekove tim bolesnicima, previjaju im rane, mjere temperaturu, vade krv...a sve to mogu jer imaju covid potvrdu koja im jamči što? Da su zdravi? Licemjeri žešći. Da to nije 100% dokazano, razumjela bih.
Oni valjda stvarno računaju s tim da su ljudi idioti pa da ne vide što se događa.
Medicinsko osoblje smatra tvoj post uvredom. Laku noc.
Posljednje uređivanje od sirius : 13.11.2021. at 23:08
Ma kad bude pola tih hubol doktora nakon ovog s..nja diglo sidro i otišlo iz države moći će provjeriti da li svećenik vrijedi kao 40 doktora , ili kako ide ta mudrost. Sigurno će bit super, svi ćemo ginuti za tu slobodu necijepljenih i dok se druge države vise nece ni sjećati epidemije...
Ne mora biti uvrijeđeno jer nisam okrivila medicinsko osoblje - ono ni za što nije krivo. Napisala sam jasno i glasno:
"Možda je pripomogao onaj tko cijepljenom medicinskom osoblju dopušta ulaziti u prostore u kojima su najteži bolesnici, a osoba je cijepljena prije xy mjeseci...i nije testirana."
Vi ne donosite odluke tako da vas nijednom riječju nisam prozvala. I za to sam dobila opomenu.
Sirius, daj mi ban, ali će ove rečenice ovdje svejedno ostati. Pa tko će htjeti čitati kako treba, čitat će.
O ban cu ti svakako dati za slijedecu jednako mudru izjavu. Pa ti boldaj do prekosutra, a neka cita tko god hoce.
Freya i Dijana - užas; to je sve što mogu reći a da ne dobijem opomenu ili zabranu. S vjerske strane, s obzirom da se na to pozivate, pitam kakvo je vaše vjerovanje u svetu Crkvu katoličku kad ne slušate što vam Papa kaže. Ako vjerujete, trebali biste znati da se Papa bira na konklavi uz prisutnost duha svetoga, pa valjda postoji neki naum zašto je izabran ovakav.
Osobno imala sam dvije situacije u kojima sam svoju djecu dala u ruke modernoj medicini bez koje ne bi preživjela. Istovremeno sam se kao praktična vjernica dala u ruke Bogu da bude po njegovoj volji. Kako se bilo koji vjernik može staviti u poziciju da njegov propust (necijepljenje) može ugroziti život druge osobe nije mi jasno. To je čista sebičnost.
Mislim da se ekipa uopće ne budi, mislim da su još uvijek u polusnu u kojem će pandemija završiti sama od sebe.
Ekipu tek čeka buđenje hladnim tušem kad počnu čitati s razumijevanjem pa, među ostalim, shvate i da HBK ovim priopćenjem ne govori ništa konkretno, ne poziva na necijepljenje, ali niti na cijepljenje - jer se tako previše nikome ne zamjeraju i ostavljaju si prostor za političke igre, pregovore s vladom, npr. oko izuzeća kovid potvrda za ulazak u crkvu.
Zapravo ponašaju se kao kada cijepljeni svojim prijateljima koji se ne cijepe ne žele reći da bi im bilo dobro da se cijepe - u što vjerojatno vjeruju kad su se već cijepili, ali možda će im ti 'prijatelji' zatrebati za nešto pa da im se ne zamjere. E to je tek licemjerno.
Evo i citat iz podužeg teksta komentatora iz Slobodne Dalmacije, koji je protiv kovid potvrda. Čisto da se vidi kako sve to funkcionira
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...na-umu-1142787
....
Ne znajući da Stalno vijeće HBK-a priprema spomenutu poruku, dan poslije sam – a pokazalo se u vrijeme kad se poruka pisala – poslao istu poruku nekolicini (nad)biskupa s kojima sam u dobrim odnosima, od kojih su neki i članovi Stalnog vijeća HBK-a.
Napisao sam im: "Poštovani, nadam se da u HBK-u ne razmišljate poput slovenskih biskupa uvesti COVID potvrde za sudjelovanje na misama. Ljudi koji ovih dana prosvjeduju po hrvatskim gradovima 99 posto su vjernici i u tom slučaju mogli bi se okrenuti protiv vas biskupa. Osluškujte bilo svoga naroda."
Par sati kasnije dobio sam odgovor od jednog od članova Stalnog vijeća: "Hvala Ivane na javljanju kad se priložena Izjava pisala. Možda si imao neku intuiciju, ili si dao ugraditi 'bubice' u mom uredu. Morat ću se interesirati za koju si službu bio 'regrutiran'. Ovo je malo šale. Uz pozdrav...".
No, jedan koji nije član Stalnog vijeća, odgovorio mi je u nešto drugačijem tonu, što ukazuje na to da nisu svi biskupi složni po ovom pitanju. "Dragi Ivane, to da su to 99 posto vjernici i jest problem i znak da smo kao Crkva potpuno zakazali u našem poslanju. I tebi pozdrav!", poručio mi je.
Odgovorio sam mu na to: "Naprotiv, to je dokaz da ste odgojili slobodne ljude koji ne pristaju na globalno zatiranje na slobodu izbora." A on će meni: "A moj Ivo. Nema to veze sa slobodom nego s fundamentalizmom."
Premda je to, čvrsto držim, prije demokracija, a nikakav fundamentalizam.
Posljednje uređivanje od lonni : 13.11.2021. at 23:50
Freya, pametna su i hrabra osoba..ne troši ovdje više energiju.
Cijepljeni su automatski zdravi, iako mogu širiti bolest, s necijepljeni automatski bolesni.
Tako je to u ovom orwellovskom svijetu postavljeno.
Istina je laž itd.
Svatko si sam bira sad na koju će stranu.
Iliti, što su ovdje mnoge 'moralne veličine' voljele isticati, 'pravu stranu povijesti', na kojoj su uvijek jelte one.
I tak.
Molila bih našu vječitu žrtvu Sirius i meni ban
I tako, dok se babe cesljaju https://www.index.hr/mobile/clanak.a...jesti_ostalo_m
Ali ima nešto u priči od Dijane i Freyje
Sestrična mi ide na kemoterapiju na Merkur,dolazi iz KZŽ svaki put se mora testirati, pa ide vaditi krv, ako nije ok onda ide kod kćeri par kuća dalje i za dva dana opet u bolnicu prvo testiranje.
Za operacije bez obzira cjepljeni/ preboljeli / ništa treba se napraviti test što je i ok
Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.11.2021. at 08:14
Stvarno ti nije neugodno napisati nešto ovakvo, odrasloj osobi, s dokazanom moći samokontrole i na taj način prezentirati "moć i utjecaj" koji ovdje imaš...? Ja bih se poklopila ušima, za početak...
Hoćeš li i ovo što sam napisala srediti na svoj jedinstveni i kreativni način?
Ajde, baniraj me konačno pa da nastavite u duhu bratstva i jedinstva.
Freyya i Dijana, ja bih rado da ostanete. No, bilo bi dobro da i vi smanjite tenzije. Sve sto zelite reci, mozete reci i bez vrijedjanja drugih. Na tragu onog posta od Spajalice. Poprilicno sam sigurna da nitko tko ovdje raspravlja s vama ne nalazi motiv za to u teznji za totalitarnom drzavom i gusenjem ljudskih prava, vec jednostavno u teznji da se sto manje ljudi razboli i umre. Al isto tako sam poprilicno sigurna da i vi zelite to isto, tj. da se sto manje ljudi razboli i umre.
Ne znam jesi li se, Jadranka, ikad našla pod ovakvom paljbom? I molila bih te da budeš vrlo konkretna kad si spomenula moje uvrede - stvarno me zanima što s moje strane upućeno određenim forumašicama smatraš uvredom? Poštujem tvoje mišljenje i zato me to i zanima.
Nisam jedanput dobronamjeran savjet i komentar uzela u obzir. Ali samo dobronamjeran. Što od tebe stvarno mogu dobiti. Ja sam se spremna mijenjati.
I hvala na javljanju![]()
Pa nazalost jesam, no ne bas na forumu. Al znas sto, uvijek kad bi uzvratila istom mjerom, bi to samo eskaliralo prema jos gorem stanju... a kad bi se odmakla i razmislila o motivima osobe za takvo pisanje/pricanje, cesto bi nasla neko razumijevanje u sebi. Uslijed cega bi mogla normalno komunicirati makar bi pozicije i dalje ostale suprotne.
Pa evo Sirius (isprike, ako je spominjanje neprimjereno), radi u bolnici cijelu pandemiju ima doma dijete koje vjerojatno spada u ugrozenu skupinu - a svejedno je cijelo vrijeme, i prije cijepljenja, svakodnevno radila sa gomilom pacijenata. I neke druge forumasice imaju u obitelji ugrozene clanove, izgubile su nekog od korone... a zapravo i svi ostali strepe i ne zele da ljudi umiru.
A sad primjer, evo ovaj tvoj post neposredno povise moga gore ima vise uvreda prema Sirius. Iako je jasno da se i tebe poprilicno napada i da se ne to ne reagira... i da se i Dijanu i tebe i jucer iznapadalo. Al netko mora stat na loptu. Mozes i ti![]()
Posljednje uređivanje od Jadranka : 14.11.2021. at 08:58
https://www.portalnovosti.com/kad-je-val-nek-je-val
Covjek je vecinom na tragu mojih razmisljanja koja sam ispisala sinoc ovdje i slozit cu se da nije nebitno kakve se mjere donose i na koji nacin se komunicira cijepljenje.
Meni se i dalje najbezbolnijom i najpostenijom mjerom cini testiranje u sto vecem opsegu. Besplatno za cijepljene, za necijepljene o vlastitom trosku i mirna Bosna.
Ne vidim da Freya vrijeđa. Ali vidim da vrijeđa kaae, redovno. No, to mi je normalno jer me napada već desetljeće. Pa i kada godine donesu potvrdu da sam bila u pravu, opet me pošalju koji mjesec na hlađenje od foruma. Nebitno mi je to. Nije to samo kaae, ima tu još te tvrde struje.
U korona pandemiji je najprimjereniji neki srednji stav. Upotrijebiti razum, kao i inače u životu. Tko moze jer razum nije opće svojstvo.
Logično je da covid potvrdu trebaju imati svi koji rade s drugim ljudima, ipak daje veću sigurnost da nećemo drugoga zaraziti. Nije logičnio da ju trebaju imati korisnici usluga na pojedinim mjestima, dok na drugima ne trebaju.
Gdje je logika da u dućanu nema potvrdu ni kupac, ni prodavač, a u pošti i jedan i drugi. Pošta je isto dućan, realno gledajući.
Živimo u nelogičnom dobu.![]()
Daj, Beti, stvarno si umisljas previse.
Da, srednji stav... molimo vas dragi građani, cijepite se. To je najbolje za vas... I onda 3 ključna mjeseca bačena u vjetar jer se brojalo turiste i šolde a zaraženi su polako punili bolnice.
A onda kad su rekli da će građani morati pokazati dodatni papirić pred portirom (osobnu s osobnim podacima tipa ime, prezime, adresa, datum rođenja i sl već ionako pokazuju) - odjednom smo na 2.024.193 cijepljenih, od čega 27.000 u zadnjih 24 sata.
Stvarno samo srednji put, molim lijepo.
Doduše, par bolnica je već otkazalo sve hladne programe, 10.000 umrlih stižemo za dva-tri dana i tako još par "sitnica" ali što je to spram osobnih sloboda i "prava na virus" i da se nema "papirić".
Posljednje uređivanje od sillyme : 14.11.2021. at 09:18
Na indexu je jucer bio jedan clanak o stanju u Njemackoj u kojem je, po brojevima iz neke pokrajine, ispalo da na 100 000 necijepljenih stanovnika ima 25 puta vise zarazenih nego na 100 000 cijepljenih. Ali, da na 100 000 necijepljenih ima (samo) 6 puta vise hospitaliziranih nego na 100 000 cijepljenih. Na prvz to izgleda kao da je cjepivo bolja zastita od zaraze, no losija od hospitalizacije, ako se covjek zaista zarazi - tj. da zarazeni necijepljeni ima 4 puta manju sansu da zavrsi u bolnici od zarazenog cijepljenog. Iako moze bit da je dio razloga za ovaj nesrazmjera to sto su stariji uglavnom cijepljeni, pretpostavljam da je dobar dio razloga i u tome sto se necijepjleni, potvrda radi, puno vise testiraju od cijepljenih, i da je zapravo broj cijepljenih zarazenih puno veci.
Oni koji su razmišljali, cijepili su se prije ljeta i bez brige su.
Oni koji nisu, jure sad na cijepljenje, kad je voda dosla do grla.
Pa to je očekivano ponašanje u našim krajevima.
ja sam sve više uvjerena da iza uvođenja covid potvrda slijedi daljnja digitalizacija sa ciljem sve veće kontrole i da, uvođenje totalitarizma... tko hoće, može se informirati
ili se može praviti da se ništa ne događa što ograničava slobode građana
zanimljiv je Mišak, o PCR testovima i plandemiji
https://www.youtube.com/watch?v=8HAGvXDmv8U
Ali nije im voda došla do grla jer imao 10.000 mrtvih i bolnice koje ne primaju više redovne pacijente. Nego samo i isključivo zato što na porti trebaju pokazati papirić. I zato - živio papirić. Nema do papira za balkanski mindset. Jedino nema pečat nego QR kod, to nam je napredak za 21. stoljeće.
Ljudi se nalaze u ratu kojeg nisu svjesni. A sve skupa je toliko dijabolično da ti se krv ledi u žilama.
Da, danas ima toliko izvora na netu, da stvarno se može to lako vidjeti.
Ali to sigurno nisu vladine stranice i stranice masovnih medija tipa Index. Oni su godinama radili svoj prljavi posao, rade ga i dalje, ali sve manje ljudi to puši.
Ne znam jel se seni što javljala iz Austrije, nadam se da je dobro.
Baš bi me zanimalo što ona kao velika zagovarateljica ljudskih prava misli o getoizaciji necijepljenih u Austriji.
A to je samo početak, ako im se dopusti.
I zidovi su najprije dobili zabranu ulaska u drzavne institucije.
Reakcija HUBOL-a na biskupe:
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211113
Da, u pravu si oko ovoga, oko uzvraćanja istom mjerom.
Znam za zdravstvene probleme Siriusine kćeri i znam da je medicinski djelatnik. I za mnoge druge... Dugo sam već ovdje.
Imam i ja povijest teških priča u svojoj obitelji pa se nisam posebno izjašnjavala na ovom forumu do neki dan kad sam se javila kli kli s pričom o svojoj mami...i imam debele razloge za neke svoje odluke koje su stvarno preintimne prirode da bih ih iznosila, ali se nebrojeno puta spominjala moja sebičnost oko necijepljenja i izravno sam prozivana za svoj propust necijepljenja i za svoje licemjerje.
A tu si ljudi daju za pravo više nego što bi smjeli. To teško mogu prihvatiti.
Ja ću smanjiti tenzije. I ispričavam se svakome koga sam na bilo koji način (intimno) povrijedila pa makar i samo nekim svojim promišljanjem.
Ali moram napisati da sam ljuta na Kaae koja je sve samo ne fer. Vrijeđala je danima, toliko je njezinih uvredljivih postova, ali nikad nije bila ni opomenuta. Većina je drugih forumašica ipak stala na loptu, ali ona nije. Znam da vam je draga, ali ipak se treba znati kad netko pretjera.
Ja, Sirius, i dalje smatram da te nisam uvrijedila onim postom zbog kojega si mi dala opomenu jer ne da te nisam prozvala, nego mi to nije bilo ni u primisli. Apsolutno mislim da bi se medicinske djelatnike trebalo redovito testirati, sve. A kako bi ti za to mogla biti kriva? Nikako.
Nemam problem s time da se ispričam, ali za ovo se ne mogu ispričati jer te nisam uvrijedila, razumiješ me?
A tebi ću, Kaae, samo napisati da ću zaobilaziti tvoje postove, pogotovo ako budu pisani tonom kao i dosad... Znam da ti moje nećeš, ali eto, da znaš zašto ti ne odgovaram na njih. Jednostavno nema smisla.
I apel ravnatelja KB St zbog porasta broja slucajeva i iscrpljenog osoblja:
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211114
Dijana, nije zabranjeno ući u bilo koju instituciju. Samo je uvjetovano određenim protokolima.
Ne treba tako crno gledati na sve. Je, otežano je sve, no prošli smo mi i teža doba.
Freya, daj pliz prestani Židove spominjati, to je stvarno nisko i drsko.
Jadranka, ovo za njemacke brojeve cu potraziti. Ako je i tocno, me mogu se samo brojevi gledati. Cinjenica je da je u Njemackoj slaba procijepljenost, pogotovo u Thüringenu. Procijepljeni su dobro oni stariji od 65. A necijepljeni mladi.
Ne znam, zhang, možeš li otvoriti ovaj link, to je priča mojeg dragog prijatelja, u istoj smo župi i godinama smo uz njega i njegovu obitelj.
Zbog ovakvih priča treba stati na loptu.
https://www.facebook.com/photo/?fbid...08364829419425
Pa neka se njemu i njegovoj obitelji nešto nameće, a znate i sami da ni od čega nisu izuzeti, što se mjera koje stupaju na snagu od utorka tiče