slažem se i što mi je najsmiješnije isplaćuju tih 3600 u dvije godine
Printable View
Meni treba sjesti sada 2/3 rata za prvo dijete (prvi dio mi je sjeo točo 21.12.2009.) i vidim da još nema ničeg na računu :panika:. Ima li tko koristan broj tog ureda, jer na ovaj koji su mi dali se nitko od njih ne javlja već dva sata.
EDIT: da sam ranije postala ranije bi mi se javili... -.-
Ugl još nemaju nikakva saznanja?!? ali bi trebalo biti isplaćeno do kraja mjeseca.
svrcolina pa ne kužim to :zbunj: ako prijaviš i dobiješ rješenje po starom kako ti onda mogu kasnije prebaciti po novom :-o
ja sam dobila rješenje 7200 u tri godišnje rate. Da li to znači da će i nama mijenjati ?
Joj i meni nije jasno da ako daju po starom zakonu, i ako se dijete rodi prije 1.5.2011g. ,naravno i dobije
se rješenje,kako mogu onda raditi tu razliku? Ali ne bi me ništa čudilo.Ništa.
Poslala sam mail u Vodnikovu pa ću vidjeti hoće li odgovoriti nešto.
i ja. ne može se mijenjati ako imaš rješenje
Cure , ovo vam je iz odluke o izmjenama i dopunama novčane pomoći za novorođenčad koja bi stupila na snagu 1.5.2011.
,Korisnicima prava na novčanu pomoć kojima je isplaćen veći iznos novčane pomoći od iznosa
određenog člankom 1. ove odluke prestaje pravo na isplatu stupanjem na snagu ove odluke.
Korisnicima prava na novčanu pomoć kojima, do stupanja na snagu ove odluke, nije isplaćen
iznos novčane pomoći do iznosa određenog člankom 1. ove odluke isplatit će se razlika iznosa
novčane pomoći sukladno ovoj odluci.,
Pozz cure!
pokusavam skuziti iz silnih postova kako funkcionira sve sa naknadama ali mi ne ide...
Prija mi je rekla da za sve sifre bolovanja osim one vezane za trudnocu dobivas 30% manje od place, a ko za trudnocu puni iznos ...vidim po postovima da to nije istina...
Amo sad provat rekapitulirat pa neka mi netko iskusan pls potvrdi:
Dakle,radim u kontinuitetu vec 2,5g kod istog poslodavca,placa cca 6000kn,kako koji mjesec...
Termin mi je 02.08,dakle 45dn prije mogu poci na "regularni" porodiljni i imala bi punu placu tijekom tih 45dn?
Isto tako i narednih 6mj,a onda padam na 2600kn?
Da li je ikome poslodavac odobrio unaprijed GO?
Znamo da ga po zakonu mozemo poceti koristiti od 01.07 tekuce godine,a ja bi trazila dio vec u 5om mj....
E,sad sis mi kaze da mogu uzet bolovanje do 40dn a da dobivam punu placu? Zvuci too good to be true....
Vidim po vasim postovima da se nakon takvog neceg ne isplati vracat na posao nego bi to trebalo biti pred onih 45dn regularnog porodiljnog...
- rodiljni dopust iliti porodiljni ide 28 dana prije termina i narednih 6 mjeseci i trebaš dobiti punu plaću...
moja doktorica je meni dala 45 dana prije termina samo zato što sam prije bila na bolovanju tzv. komplikacije i dosta doktora tako tumači odredbu za porodiljni...možeš uvijek pitati dr.opće prakse kad možeš ići na redovni porodiljni
- bolovanje vezano uz trudnoću tzv. komplikacije na teret hzzo ti iznosi kao puna plaća odnosno zakonski maksimum 425o kn
- redovno bolovanje na teret poslodavca iznosi 70% plaće i po meni je uvijek bolje uzeti to bolovanje ako možeš dobiti od svoje doktorice (meni moja nije baš htjela dati)
- godišnji , koliko ja znam možeš već koristiti od 1.1.2011 a stari godišnji ako ga imaš (iz 2010) moraš iskoristiti najkasnije do 30.6.2011.
- ako ideš na komplikacije preporuka je da prvo iskoristiš godišnji a tek onda otvaraš komplikacije da ti ne bi zeznulo prosjek
hvala svrcolina,jos samo 1 pitanje! :)
da li se prosjek gleda zadnjih 6 ili 3 mjeseca?Ako je 6 onda bi mi taj eventualni 1mj na bolovanju/komplikacijama naravno znatno manje utjecao na prosjek nego da se samo 3mj gledaju!
Svrcolina, mali ispravak: po 'novome' žena može sama izabrati želi li na rodiljni 45 dana prije termina ili kasnije. Naime, jedno vrijeme je vrijedilo pravilo koje si ti navela, jer je HZZO tražio tako od liječnika, no ukinuli su to. Tako su meni rekli (pitala sam već par puta zbog sebe i svoje situacije) u HZZO-u Jukićeva.
Inače, Zasad skulirana, gleda ti se prosjek plaća koliko ih imaš (min. 2, a max. 6). S time da:
- se ne ubraja ona isplaćena u mjesecu u kojem tražiš mirovanje ili rodiljni;
- moraš ispunjavati uvjet prethodno ostvarenog radnog staža u trajanju od (nisam sigurna sad, ali je) 12 ili 18 mjeseci.
@n@ pa ti samo dobre vijesti donosis...:)
dakle i mogu bez problema poc 45dn prije i jos mi se ne ubraja u prosjek taj mjesec ako sam na mirovanju!
staza fala Bogu imam i vise nego dovoljno....
nadam se da je ova rekapitulacija na zadnjoj stranici pomogla mnogima,dosta se zakon mijenjo od zacetka teme!
Pa pogotovo (sad sam tek skopčala) ako ideš s komplikacija možeš ići 45 dana prije! Iznos isplaćen za komplikacije ti se ne ubraja u prosjek koliko ja znam. Ako sam u krivu neka me netko ispravi.
Ako imaš neprekinutog staža, onda nemaš o čemu brinuti. Primat ćeš naknadu u iznosu prosjeka plaće.
Ne znam da li koja od vas zna Što bude s povratom poreza od drzave dali se to moze predavat ono do kraja 2 mjeseca.
koliko ja znam povrata poreza više nema, to su ukinili.
ja sam sad u 12 mj. dobila nekakvu isplatu od firm (super iznenađenje) i to je kao nešto šta oni isplaćuju umjesto povrata poreza.
nisam baš skužila a i nije me bilo briga za ništa osim da nije zabuna i da im ne moram vratiti to malo novaca.
ne znam šta misliš po 'novome', a isto tako mislim da hzzo ima jedno tumačenje a dr.drugo tumačenje...ja sam bila na komplikacijama od 15.10. i rekla mi je dr. da mogu koristiti 45 dana jedino pod uvjetom da sam bila na komplikacijama...to sam isto čula i od mojih prijateljica koje su pitale svoje dr., a opet sam čula i kontra mišljenje gdje neke dr. to ne uvjetuju....mislim da je u svakom slučaju provjeriti kod svoje dr. opće prakse...
mene je to prilično iživciralo kako jedni tumače jedno, a drugi drugo ali na kraju sam ipak morala ići na komplikacije pa mi je bilo svejedno....
zasad skulirana, uvjet je da si zaposlena 12 mjeseci i gleda se zadnjih 6 mjeseci....Ako ideš na komplikacije najbolje je da ih otvoriš i više ne zatvaraš, već čekaš rodiljni dopust...Ako prvo otvoriš komplikacije pa ideš raditi , onda ti u prosjek ulazi i plaća od komplikacija, a ako si na komplikacijama i onda dočekaš rodiljni 45 dana prije onda ti komplikacije ne ulaze u prosjek.
mojoj je sestri doktor npr. bez problema odobrio onih 45dana prije...stvarno nepravedno da je to prepusteno na milost i nemilost doktora! jer 28dn ili 45dn nije bas mala razlika!
ako i budem otvarala komplikacije to ce biti tek mjesec pred rodiljni dopust tako da se u tom slucaju ne bi vracala na posao sigurno! a jos imam i dovoljno dana GO za iskoristiti prije toga...
hvala jos jednom na svim informacijama,stvarno interesantno kako se moze razlicito protumacit zakon...
Povrat poreza nije ukinut, ukinute su od 1.srpnja 2010. određene porezne olakšice (npr. za zdravstvene usluge, stambene potrebe..) no i dalje imamo pravo na osobni odbitak, povrat pretplaćenog poreza ako smo honorarno radili i slično. Neki poslodavci su dio oko osobnog odbitka "izravnali" na posljednjoj plaći za one zaposlenike koji su tijekom godine bili na bolovanju ili porodiljnom (na teret HZZO-a), a neki poslodavci to nisu učinili. I da nisu, osoba stigne to sama učiniti do zadnjeg dana veljače 2011, kao što će to učiniti i ona osoba kojoj je poslodavac to učinio, ali ima još toga za što je obavezna prijaviti porez ili joj se to isplati (honorarno je radila ili za prvih 6 mjeseci u 2010. ima stambeni kredit, ugovor o podstanarstvu, uređivala je stan, plaćala dopunsko, plaćala preglede, lijekove...)
Ako nemam 12 mjeseci nep. radnog staža, onda mi porodiljna iznosi 1663,00?
Gdje mogu naći kolika je naknada za prvo dijete?? ( ne znam kako se to stručno zove, ali znam da ga uplaćuje grad)
Zanima me za Grad Opatiju, tražila sam dva dana po netu i nikako nisam uspjela naći.
Tu ti je bilo nešto za 2009., pretraži još malo njihove stranice ili ih kontaktiraj: http://www.opatija.hr/Default.aspx?art=3024&sec=564
U srijedu krece isplata djecjeg ;)
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2585
Znaci sutra ide porodiljni ako bog da
porodiljni bi mogao i danas sjesti:-))
ništa još, ali vjerujem da bi moglo oko podneva
jos je malo prerano poslje 12 trreba poceti provjeravati
pbz sjelo
ma supač,znači novčeki budu danas!!!:-D:-D:-D:klap:
zaba sjela
erste sjelo...
Jel vama ovaj mjesec naknada veća neg prošli? To po onom broju radnih dana u mj.il kaj? Ne kužim se baš
ovdje imate i za 2011. godinu
SATI RADA U 2011.g
Tnx! Sve u svemu - ugodno se iznenadih!
RBA upravo sjelo ;)