cure, dajte molim vas, brijete crnjake!
Printable View
cure, dajte molim vas, brijete crnjake!
ksena28 pa nije to crnjak... ja sam se doista tako osjećala kada smo bili prvi put na pregledu... osjećaji su bili izmješani.... neizvjesnost što će nam reći, doza straha i srama... doduše što sam više stvari saznala kako sve to izleda postajalo mi je lakše... shvatila sam da postoji nada i da ima puno cura koje imaju iste ili slične probleme... zato što sam napisala svoje osjećaje koji su bili prisutni taj prvi tren nije to odmah brijanje crnjaka... ili sam se ja krivo izrazila ili si ti krivo interpretirala... bilo kako bilo oprosti... nisam ja time nikome željela naštetiti ... ili nešto otežati...
ja sam svake neplodne godine pune postupaka bila sve ponosnija. i na sebe, i na muža. a sad sam ponosna ivf trudnica.
nije ovo nikakva sramota ni osuda. da, pomučiti ćemo se da postanemo mame. i da, bilo bi puuuuuuuuuuuno ljepše i jednostavnije da nam ide lako, da se ne moramo mučiti, patiti.
a istovremeno, upravo zbog mpo-a postajemo bolje osobe, jače i hrabrije žene, i nadam se, jednog dana, bolje mame.
zato glavu gore i hrabro naprijed.
za godinu dana nećete vjerovati koji ste uplašeni mišići bili i u koje ste se hrabre žene pretvorili.
sretno!
hvala Pinky... baš je lijepo čuti ovako nešto... ti znači čekaš bebača... sretno i tebi!
čekam dvije bebaćice :heart: :heart:
još ljepša vijest... moja kolegica je isto potpomognutom oplodnjom dobila dvije ljepotice... sad su napunile godinicu... preslatke su vjeruj (osvojile nagradu za naj fotku i dobile pampersica za pola godine kao nagradu). ja sad prvi puta idem na inseminaciju... valjda će tako biti jer sad nosimo sve nalaze i idemo na dogovor. kada smo bili prvi puta dr Kuna nam je rekao da bi tako trebalo biti ali znat ću detaljnije kada pogleda sve nalaze.
a ti Pinky čuvaj svoje bebačice! jesi i ti bila kod dr.Kune i dr. Tomića... mislim oni su tim ako sam dobro shvatila?
da,nitko nije rekao da je to nešto sramotno ili neznam što,samo da je normalno kod prvog puta prisutan neki strah,neizvjesnost,što će reći što će biti...nama je naprimjer rečeno da je uopće pitanje dali ćemo uopće pokušavati s bilo kojim postupkom pa sam bila zabrinuta dok sam čekala.biti ili ne biti.zapravo još uvijek neznamo.ali sretna sam što smo uopće došli u vinogradsku jer sam oduševljena sa svima tamo od doktora do sestra.
nije mi poslalo zadnju poruku,ali htjela sam reći u vezi ovog prije da nismo mislile dramatizirati samo da je normalno da je prvi put kad dolaziš prisutan neki strah neizvjesnost što će ti reći,samo to..a ja sam presretna što sam došla u vinogradsku jer sam oduševljena svima i doktorima i sestrama.zanima me da li sad kad dolazim drugi puta sa svim nalazima,da li će mi sad reći u koji postupak ulazim?i kolko se onda čeka otprilike na IVF jer mislim da nas to čeka?
nisam, ja sam bila na citu u st
mogu samo potpisati našu Pinky, baš je to prekrasno opisala :heart:
Sara35 dr Tomić i dr Kuna su tim, a koliko čujem sad imaju i pojačanje. Ja sam dio folikulometrije obavila kod dr Tomića, dio kod dr Kune, s time da mi je punkciju i transfer radio dr Kuna i sada čekamo 2 mišića :zaljubljen:. Meni su u Vinogradskoj super i doktori i sestre i biolozi, i tamo sam se uvijek super osjećala...
Sretno svima u postupcima i nemojte se bojati, u dobrim ste rukama :heart:
Hvala Tibi... i meni se dr. Kuna zaista činio super... Doduše bila sam samo jednom do sada u Vinogradskoj na prvoj kontroli ali ono osjetiš tko je kakav, i sestre su mi bile zbilja ok.
Sad smo napokon obavili sve nalaze koje nam je rekao i sada s tim svim papirima idemo na dogovor pa ćemo vidjeti što će nam reći dalje...
Cure molim pomoc,kada krenem sa pikanjem i onaj 7,8 dan idem na folikulometriju,za sta da trazim uputnicu od svoje dr. treba pisati folikulometrija ili sta drugo?
Meni dr uvijek napiše UZV, folikulometrija.
Ok,hvala Ivka!
A odmah traži i drugu uputnicu za postupak (AIH ili IVF - bolničko liječenje), jer ti trebaju dvije uputnice za postupak.
ej curke pošto mi najvjerojatnije ulazimo i ivf,možete mi reći kako to ide?šta sad prvo?troši se neka terapija ili?
imaš ovdje puno korisnih informacija http://potpomognutaoplodnja.info/ind...:ivf&Itemid=79
a možeš ih naći i pretraživanjem Rodinog foruma... Sretno :heart:
hvala!andream vidim da je tvoj mm op varikokelu.i moj ima varikelu,netko kaže da treba op netko da nije potrebno...šta su vama savjetovali?
Biogaja, išao je na operaciju na preporuku dr Č s VV-a gdje smo se prije liječili. Na žalost, nalaz mu nije bio bolji nakon operacije, ali mi smo to ionako shvatili kao "ajmo nešto radit dok čekamo IVF postupak".
Što se tiče varikokele.ja više ne znam šta bi rekla.MM je operirao lani u 9 mj,prije toga ga testis bolio i spermiogram ravan nuli,nakon op,i dalje boli-češće čak,no spermiogram se malo ipak popravio(od te doslovne nule na nekih milion/ml),pomaka ima eto,no boli se nije riješio.
MM su rekli da oporavak od operacije traje 9-12 mjeseci tako da će možda TM bol malo kasnije proći. Inače MM ništa nije bolilo, a spermiogram se nije popravio, štoviše pogoršao se.
evo i ovdje...otvoreno je čestitanje za Tibi!!!!! :-D
http://forum.roda.hr/threads/65650-T...91#post1895691
Hej cure! Koja ima iskustva s klomifenom? Naime, imala sam već jedan klomifenski postupak i 2 folikula i 1 js. Normalno su se folikuli razvijali po 2mm na dan i punkcija je bila 14dc baš kao i u čistom prirodnom postupku. Inače su mi ciklusi školski po 28 dana pa je punckija i bila na dan ovulacije. Sada sam ponovo na klomifenu i imam 5 folikula. Ali sada ne rastu kao i inače. Jel to zato što ih ima više pa su malo usporeni?
Ja sam već uzela dvije uputnice,pa kako bude.
Imam još jedno pitanje,ako sam u postupku u Vinogradskoj,a treba mi fragmin,da li to tamo trebam uzeti? Transfuziolog mi je napisao fragmin,tražila sam od svoje gin uputnicu da uzmem ovdje(Os) a ona mi kaže da to trebam u Vg dobiti? Sad ne kužim kakve to veze ima gdje sam u postupku!
pitance....dali ste imali bolove u jajnicima (kao pred menstruaciju) 2 dan nakon "štoperice"?mislim dali to može biti normalna pojava ili se radi o pucanju folikula :(
Dea, ja sam ovaj postupak imala bolove tjedan dana prije punkcije. Već sam na prvoj folikulometriji rekla doktoru da me probadaju jajnici. Imala sam pet folikula, ali je očito onaj pravi pobjegao prije punkcije, a preostali 4 su bili prazni.
Curke, može molim vas mala pomoć??
U srijedu bi trebala u vinogradsku do laba izvadit krv za trombofiliju i par ostalih stvarčica.
Jel bi mi neka dobra duša htjela reći gdje je lab i od kolko sati ujutro rade?
Hvala puno i sretno svima :-*
Krv ti vade od 7 do pola 9. Lab ti je kad uđeš na glavni ulaz ideš lijevo, pa malo ravno i neka ljubičasta zgrada (kemijski lab). Odmah preko puta zgrade di rade IVF. Baš sam to super objasnila :) . Pitaj na glavnom ulazu, najbolje ćeš se snaći, tak sam ja
Hvala Ti puno Amyx :-*
Bab ulaz u taj laboratorij ti je odmah pored kioska s pecivima. Znači kad uđeš na glavni ulaz ideš lijevo pored kapelice i onda samo ravno, iza tog kioska desno unutra.
Ni ja baš nešto ne objašnjavam ali valjda ćeš se snaći :)
Bab, možeš napravit ko ja: otići u endo lab i pravit se bedast:-), i tamo ti povade sve što imaš, i u kemijskom daj sve što trebaš, vadi svi sve na jednom mjestu (možda se treba malo svadit za ta vađenja, al to sad nije bitno:-)).