Stranica 37 od 80 PrviPrvi ... 27353637383947 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Andream, kad krećeš s pikanjem? Imam dogovoren klomifenski slijedeći mjesec pa se možda opet sretnemo ako nisi već sada na pikicama.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ivka, i ja sam u postupku idući mjesec (iz privatnih razloga sam odgodila postupak ovaj mjesec, nikako mi sad nije odgovaralo).
    Očekujem M oko 20.5. i tada krećem, a ti?

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Trebala bih dobiti M 16.05. Vjerojatno se onda i vidimo.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ima tko kakvih iskustva s cistom prije stimuliranog IVF?naime trebali smo krenuti s stimuliranim i na UZV se pojavila cista 35 mm naručena sam za 7 dana ponovno na UZV...znaci li to da ništa od postupka?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dea84, koji ti je dan ciklusa? kad si uopće trebala početi sa stimulacijom? U principu, ako je cista, vjerojatno treba pogledati E2 i u ovisnosti o tome odlučiti ići ili ne ići (ne znam kakva ti je cista, endometrična ili "obična&quot. Ako ti je UZV rađen na 2. dc, a naručena si na drugi za 7 dana, onda sigurno preskačeš ovaj ciklus.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 26.04.2011. at 16:16

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

20 dc kako sam imala i drugih problema danas sam došla s tim nalazima na uvid i oni su sad u redu pa je dr. rekao da idemo na stimulaciju od sljedeceg ciklusa no kako imam neredovite m nije precizirano kad će to biti u 5mj. al prije nego što ću izać rekao da da vidimo UZV i tu je vidio cistu 35mm i rekao da dođem za 7 dana opet na UZV na upit dal se radi možda o ovulaciji rekao je da ne odgovara veličinom al može bit...nikako da počnem s postupkom uvijek se nešto novo pojavi i luda sam više od svega,...oprosti može li mi reć šta je to E2?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jelana, sad sam našla da je ESTRADIOL (E2) nalazi hormona su mi si u redu

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Bokić svima!
    Ja se evo prvi put javljam i imam milijun i još malo više pitanja u glavi... Znam da me vi ovdje zasigurno možete najbolje razumjeti i dati mi informacije iz prve ruke...
    Naime idem tek prvi put na IUI u Vinogradsku. Naletjeli smo na dr Kunu jer mi je moj ginić preporučio da idemo kod DR Tomić a oni su valjda tim... Sad obavljemo muž i ja sve te pretrage koje nsu nam prepisali pa me zanima kada to obavimo kolikose čeka na sam postupak i kakva su vaša iskustva s doktorima u Vinogradskoj... Meni se Kuna činio sasvim ok...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sara35, rado bi ti pomogla al sam i sama nova i tome...isto smo kod dr.K...jedino ti mogu pomoć oko pretraga ako di zapneš...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sara, nakon što obavite sve pretrage a obzirom da idete na IUI trebali bi biti odmah na redu (ako sve stignete obaviti do lipnja jer se 7. i 8.mjesec ne radi, barem je tako bilo prošle godine ako se ne varam). Oba doktora su dobra a dobili su i pojačanje tj. imaju 2 mlada doktora koji im povremeno dolaze.
    U Vinogradskoj ne biraš kod kojeg ćeš doktora jer se oni izmijenjuju pa ovisi tko je tamo koji dan ali u dobrim si rukama, ne brini.
    I sestre su super, jako drage i pristupačne.

Sretno!!!

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sara, slazem se sa gabi, vrlo brzo cete u postupak imate li sve nalaze. meni je dr tomic zakon, dosta je ozbiljan i zna sto radi. samo par puta sam bila kod dr kune, cini mi se opusteniji i vise spreman na salu, ali jako su dobar tim i bit ces dobro zbrinuta. sestre su isto super, pazljive i pristupacne. da mogu, svima bih preporucila vinogradsku, ja sam bila svaki put jako zadovoljna organizacijom i pristupom svakoj od nas.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Hej curke hvala vam na odgovorima... još imamo izvaditi krv suprug i ja u Petrovoj i onda samo ja od 20- 22 dana ciklusa. i to bi bilo to i onda valjda sa svim tim nalazima ponovno u Vinogradsku pa ćemo vidjeti što će nam reći. jeste li i vi bile na ovakvom postupku kao i mi... navodno je to najjednostavniji oblik potpomognute... samo ne znam koliko je uspješan? A i meni se dr. kuna čini zbilja ok... čovjek ni ne misli što će sve morati proći u životu...
    Tko zna dea možda se mi dvije i vidimo u Zg ... Gabi i Makica puno hvala za odgovor!!! Čovjeku je nekako lakše prolaziti kroz sve to ako je okružen ljubaznim doktorima i sestrama. A još ako se dugo ne čeka pa to je super... Samo nakon toga vjerovatno je grozno čekati rezultate bete...
    Hvala još jednom!!! ))))

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nema na cemu!!!!!!!!!!!! neces se razocarati, a koliko vidim po nalazima, stavit ce vas u postupak i prije godisnjih. sretno od srca!!!!!!!

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Sara35,
    sam oblik potpomognute ovisi o dijagnozama neplodnosti para. S obzirom da idete na inseminaciju, pretpostavljam da vaša dijagnoza nije "teška". Neki parovi odmah preskaču inseminaciju jer kod njih je ni nema smisla raditi zbog dijagnoze. Neki parovi pak kreću s inseminacijom pa prelaze na druge oblike potpomognute ako nekoliko pokušaja inseminacije ne uspije. A nekima, naravno, i inseminacija bude dobitna.
    Uglavnom, na ovom ćeš forumu naći puno korisnih informacija, a doktori i sestre na Vinogradskoj su super.
    Sretno!!!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Vidjet ćemo što će na kraju biti... Ja sam ostala trudna lani u 5. mjesecu prirodnim putem ali sam imala spontani sa 6 tjedana. Moj ginić nije znao radi čega je došlo do spontanog. Papa mi je bio ok. Citološki na bakterije isto. Prije toga se nismo čuvali sigurno dvije godine i ništa, pa ništa. Svi su mi naravno ponavljali da se moram opustiti da ne mislim previše o trudnoći i davali slične savijete koje ste i same čule nebrojeni broj puta... Nakon toga spontanog opet ništa i ništa... Onda smo se suprug i ja dogovorili da on ode na spermiogram... Utvrđena mu je teratozoospermija. Potom njegova dr nije znala što dalje pa smo otišli s tim nalazom k mom giniću a on nas uputio na Vinogradsku. Kao možda mu prepišu neke vitamine, ali kad smo došli dr. Kuna je rekao s obzirom na moje godine (35) da je najbolje da ne čekamo dalje već da će nas staviti u postupak. Tako da je valjda na temelju mojih godina i njegovog spermiograma odredio da je najbolje rješenje IUI. Dobili smo papirić s pretragama koje trebamo obaviti i eto sad polako skupljemo sve to što nam je napisao. Nadamo se najboljem. Inače svi oko mene su trudni a to tako frustrira. Mislim sretna sam radi njih ali ... znate taj ali... i onaj zašto... stalno mi vise nad glavom. S druge strane vidim ovdja koliko ljudi ima problema oko zatrudnjivanja... strašno. Ja plus toga radim u školi s malom djecom... i vodim kako neki ne vode brigu o njima... a mi se tu mučimo pa nikako... ali nadajmo se najboljem...
    Pozdrav ekipa!!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dea84 prvotno napisa Vidi poruku
    20 dc kako sam imala i drugih problema danas sam došla s tim nalazima na uvid i oni su sad u redu pa je dr. rekao da idemo na stimulaciju od sljedeceg ciklusa no kako imam neredovite m nije precizirano kad će to biti u 5mj. al prije nego što ću izać rekao da da vidimo UZV i tu je vidio cistu 35mm i rekao da dođem za 7 dana opet na UZV na upit dal se radi možda o ovulaciji rekao je da ne odgovara veličinom al može bit...nikako da počnem s postupkom uvijek se nešto novo pojavi i luda sam više od svega,...oprosti može li mi reć šta je to E2?
    Te ciste uglavnom odu s mengom, ja sam je imala i dr me naručio drugi dan menge da vidi jel otišla. Nije otišla pa me stavio misec dana na kontracepciju da se jajnici primire. Nakon toga sam išla u postupak i ostala trudna. Uglavnom, zamoli dr Tomića da ti ne otkazuju postupak nego da te pogleda kad dobiješ mengu, ako je cista otišla možeš sa stimulacijom krenuti i drugi ili čak treći dan ciklusa. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kinki, hvala ti puno....idem u utorak pa ću vidjet kakva je situacija!al eto nestrpljivost me ubija pa sam htjela vidjet jel se tko nalazio u takvoj situaciji jer opet na kraju najviše saznanja dobiješ iz drugi iskustava...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znam kako ti je, ako ideš u stimulirani neće te pustit s cistom al ne daj se smest-moli da te pogleda drugi dan ciklusa možda je šuga otišla!

Tinkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure,ja bi molila broj telefona na koji se naru;;uje u vinogradskoj. htjela bi na konzultacije,odnosno pregled.
    Thx

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

3787 689

Tinkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo mene s mojom cistom odustali smo od stimuliranog ovaj mjesec jer je cista još tu...pa nakon m ćemo probat s prirodnim di će se usput i punktirati cista...ima tko kakva iskustva s prirodnjacima u vinogradskoj?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo mene s mojom cistom odustali smo od stimuliranog ovaj mjesec jer je cista još tu...pa nakon m ćemo probat s prirodnim di će se usput i punktirati cista...ima tko kakva iskustva s prirodnjacima u vinogradskoj?
    Ja nemam dobro iskustvo s prirodnjacima, jednom sam imala dvije nezrele stanice, a drugi put mi je ovulacija pobjegla. Al sve je moguce, da nije ne bi ni radili prirodnjake.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Tako su i meni rekli da se ne zamaram cistom, da će je punktirat prilikom aspiracije. Uglavnom, kasnije nitko ni nije spominjao cistu.
    Ja sam imala dva prirodnjaka (1 klomifen, 1 čisti prirodnjak). Oba puta smo ulovili stanicu, oplodila se, rađen transfer, ali beta negativna. I sad se spremam u klomifenski, za dva tjedna bih trebala počet pit tablete.

Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala, a šta ću ionako ne mogu na stimulirani dok se ne makne cista a ovo mi je prvi postupak pa ću probat...

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala, a šta ću ionako ne mogu na stimulirani dok se ne makne cista a ovo mi je prvi postupak pa ću probat...
    Samo ti probaj ... moja beba je iz čistog prirodnjaka, a i prva biokemijska. Jest da sam imala 10-tak pokušaja, ali i dvije trudnoće iz čistih prirodnjaka. Treća trudnoća mi je bila iz klomifenskog postupka.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i ja sam imala dva puta prirodnjak u vg, ali oba dva puta prazna jajna stanica. probaj, nemas sto izgubiti!!!!!!!!!!! sretno!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni pobjegoše folikuli i u prirodnjaku i u tzv. polustimuliranom, tako da nisam sigurna da bih pogotovo ovo prvo više uopće probala. Ali svakako je svaki od nas individua, kao i sam postupak... Drugi put u polustimuliranom smo dobili JS i došli do transfera, ali ne i trudnoće.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam u klomifenskim postupcima imala i više js nego u stimuliranim, prvi put 4 js, ali nije bilo transfera, drugi put dvije js, dva trostanična embrija, beta nažalost 0. Ali u svakom slučaju bih opet pokušala između stimuliranih (za ubit vrijeme).

Tinkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure imam pitanje,kad se krene s pikicama i onda slijede te folikulometrije,je li to svaki dan? Nisam iz Zg,pa me zanima moram li biti tamo,ako moram znate li mozda neki smjestaj u blizini?
    Thx

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tinkice prva folikulometrija ti bude 8dc i obično su svaki drugi dan ali to ovisi o brzini rasta folikula.
    Ja sam jednom imala folikulometrije 8 i 10dc i 12dc punkciju
    Drugi put sam imala folikulometrije 8, 10 i 11dc a punkciju 13dc
    Nema pravila, sve ovisi o tvojoj reakciji
    Sretno!!!!

Tinkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ok,znaci to cu saznati kad dodjem taj 8dc. Hvala Gabi

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

cure, kakva je praksa rada u 7. mj. jel ima postupaka ili se sve odgađa za 9mj?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da je potrebno znati činjenice kakve jesu u IVF-u, uspješnost s tri jajne stanice je ovisno o godinama izm. 6-21%, bez obzira u što Vas Vaši liječnici uvjeravali! To se odnosi na broj stanica po ciklusu, dakle upotrebljavane u jednom ciklusu a ne one neoplođeno zamrznute!!!

dob žene: 18-34 godine; 35-37 godina 38-39 godina 40+ godina

3 j.s. 21% 18% 12% 6%

15 j.s. 40% 41% 26% 17%

http://forum.roda.hr/threads/65387-Z...jajnih-stanica

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bok curke,ja sam nova ovdje...čitam vaše postove i dosta sam saznala,hvala vam.ja i suprug krećemo prvi puta u postupak.još obavljamo nalaze,ustvari još moramo obaviti psihologa i pravnika.ovako stoje stvari,mm ima oligoastenozospermiju,varikokelu i atrofiju jednog testisa.ja imam mikrocistične jajnike,povišeni DHEAS,i po nalazima nema ovulaciju.molim vas ako mi može netko reći,ako ima iskustva što nam slijedi?koji postupak s obzirom da smo oboje podjednako u problemu?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Biogaja IVF postupak ti na žalost ne gine, ukucaj u pretraživač ili pogledaj ovdje kako to izgleda http://potpomognutaoplodnja.info/ind...:ivf&Itemid=79, ali ne brini u Vinogradskoj si u sigurnim rukama!

sretno i javljaj novosti!
    I uključi se u forum aktivnije, lakše je sve što te čeka prebroditi uz podršku cura koja prolaze isto što i ti!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

hvala ti ksena,ovaj članak je odličan.baš ono što me zanimalo.a kako ide to u vinogradskoj,treba se naručiti sad za konzultacije,i da li rade svaki dan ili određene dane?meni bi pasalo sad kad budem išla psihologu da odmah odem i do njih jer nisam iz zg pa mi je malo nezgodno,ali neznam dal će raditi jer sam tek u pol 12 naručena kod psih.ah,morat ću nazvati da vidim.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Biogaja dobro došla... i ja sam nova na forumu kao i ti. Isto sam u Vinogradskoj na postupku ali za sad bar su mi tako reklija sam u postupku inseminacije... ja koliko znam oni rade svaki dan, ali trebaš nazvati i naručiti se... ne čeka se dugo a ako im objasniš možda te prime baš taj dan kad ideš psihologu.. sestre su zbilja ljubazne. a tko zna možda se i sretnemo u zg...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ej sara35 bilo bi lijepo da se sretnemo,ono da imaš s kim popričat kad čekaš.kad sam bila prvi puta bilo je dosta cura ali uglavnom su bile s muževima i nekako je svatko bio za sebe,udubljen u ono što ga valjda čeka,a i meni bilo prvi puta pa se nisam mogla opustiti.ja ću napisat kad ću ići pa ako netko bude taj dan gore,bilo bi lijepo popričati,upoznati se...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

biogaja- dogovoreno,a i ni kada smo bili svi smo sjedili kao osuđenici i na prvo vrijeme sam se i sama osjećala kao neka kriminalka koju peče savijest. pomješani osjećaji srama i straha, a zašto... pa samo želimo jednog plačka ili plačljivicu kojoj ćemo nastojati uljepšati život.... sad je već bolje...nestaje taj osjećaj...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, dajte molim vas, brijete crnjake!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ksena28 pa nije to crnjak... ja sam se doista tako osjećala kada smo bili prvi put na pregledu... osjećaji su bili izmješani.... neizvjesnost što će nam reći, doza straha i srama... doduše što sam više stvari saznala kako sve to izleda postajalo mi je lakše... shvatila sam da postoji nada i da ima puno cura koje imaju iste ili slične probleme... zato što sam napisala svoje osjećaje koji su bili prisutni taj prvi tren nije to odmah brijanje crnjaka... ili sam se ja krivo izrazila ili si ti krivo interpretirala... bilo kako bilo oprosti... nisam ja time nikome željela naštetiti ... ili nešto otežati...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam svake neplodne godine pune postupaka bila sve ponosnija. i na sebe, i na muža. a sad sam ponosna ivf trudnica.
    nije ovo nikakva sramota ni osuda. da, pomučiti ćemo se da postanemo mame. i da, bilo bi puuuuuuuuuuuno ljepše i jednostavnije da nam ide lako, da se ne moramo mučiti, patiti.
    a istovremeno, upravo zbog mpo-a postajemo bolje osobe, jače i hrabrije žene, i nadam se, jednog dana, bolje mame.
    zato glavu gore i hrabro naprijed.
    za godinu dana nećete vjerovati koji ste uplašeni mišići bili i u koje ste se hrabre žene pretvorili.
    sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hvala Pinky... baš je lijepo čuti ovako nešto... ti znači čekaš bebača... sretno i tebi!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čekam dvije bebaćice

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

još ljepša vijest... moja kolegica je isto potpomognutom oplodnjom dobila dvije ljepotice... sad su napunile godinicu... preslatke su vjeruj (osvojile nagradu za naj fotku i dobile pampersica za pola godine kao nagradu). ja sad prvi puta idem na inseminaciju... valjda će tako biti jer sad nosimo sve nalaze i idemo na dogovor. kada smo bili prvi puta dr Kuna nam je rekao da bi tako trebalo biti ali znat ću detaljnije kada pogleda sve nalaze.
    a ti Pinky čuvaj svoje bebačice! jesi i ti bila kod dr.Kune i dr. Tomića... mislim oni su tim ako sam dobro shvatila?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

da,nitko nije rekao da je to nešto sramotno ili neznam što,samo da je normalno kod prvog puta prisutan neki strah,neizvjesnost,što će reći što će biti...nama je naprimjer rečeno da je uopće pitanje dali ćemo uopće pokušavati s bilo kojim postupkom pa sam bila zabrinuta dok sam čekala.biti ili ne biti.zapravo još uvijek neznamo.ali sretna sam što smo uopće došli u vinogradsku jer sam oduševljena sa svima tamo od doktora do sestra.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

nije mi poslalo zadnju poruku,ali htjela sam reći u vezi ovog prije da nismo mislile dramatizirati samo da je normalno da je prvi put kad dolaziš prisutan neki strah neizvjesnost što će ti reći,samo to..a ja sam presretna što sam došla u vinogradsku jer sam oduševljena svima i doktorima i sestrama.zanima me da li sad kad dolazim drugi puta sa svim nalazima,da li će mi sad reći u koji postupak ulazim?i kolko se onda čeka otprilike na IVF jer mislim da nas to čeka?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam, ja sam bila na citu u st

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam svake neplodne godine pune postupaka bila sve ponosnija. i na sebe, i na muža. a sad sam ponosna ivf trudnica.
    nije ovo nikakva sramota ni osuda. da, pomučiti ćemo se da postanemo mame. i da, bilo bi puuuuuuuuuuuno ljepše i jednostavnije da nam ide lako, da se ne moramo mučiti, patiti.
    a istovremeno, upravo zbog mpo-a postajemo bolje osobe, jače i hrabrije žene, i nadam se, jednog dana, bolje mame.
    zato glavu gore i hrabro naprijed.
    za godinu dana nećete vjerovati koji ste uplašeni mišići bili i u koje ste se hrabre žene pretvorili.
    sretno!
    I nasa djeca znaju koliko su zeljena da nikad neće čuti rečenicu :"Nismo planirali, omaklo se"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •