Agrum, potraži onda nekog drugog psihologa - zbog sebe i zbog djeteta. Nemoj čekati prvi razred, pripremite se unaprijed. Ne može škoditi, a može jako puno pomoći.
Evo iz glave gdje možeš zatražiti pomoć:
Suvag - oni su prvenstveno orijentirani poteškoćama sluha i govora, ali i te kako rade procjene spremnosti za polazak u školu. U okviru tog pregleda napravi se i psihološko testiranje. Njih sam stavila na prvo mjesto, jer imam vlastita iskustva (evo, sad moj stariji polaže maturu uz prilagodbu, ima papire o teškoćama od prvog razreda osnovne, a završava zahtjevnu mat. gimnaziju i sprema se na tehnički fakultet - ništa ga nije spriječilo, iako je imao vrlo kratak interval pažnje i još kojekakve smetnje u ranom djetinjstvu). Mlađi sin je isto njihova mušterija, ali nisam sigurna da je Suvag za tvoje dijete prvi izbor. Ja ih izdvajam, jer ih dobro poznajem.
Poliklinika za zaštitu djece - oni imaju brošure kao što je ova, pa malo pogledaj:
https://www.poliklinika-djeca.hr/pub...ktivno-dijete/ (nemam vlastitih iskustava)
Klaićeva bolnica - mislim da oni isto imaju timsku obradu (psiholog, logoped...) pa pitaj pedijatra za uputnice koje ti trebaju.
Imaš i hrpu privatnih mjesta gdje možeš napraviti obradu - PCM, brojni logopedski kabineti.... nešto nađi.