Davore, mi smo govorile o vrhnju za šlag. Što se plavog vrhnja tiče, Vindijin mi nema premca, fakat. Veronika mi nije nigdje blizu pa ne kupujem.
Printable View
Davore, mi smo govorile o vrhnju za šlag. Što se plavog vrhnja tiče, Vindijin mi nema premca, fakat. Veronika mi nije nigdje blizu pa ne kupujem.
Slatko vrhnje je jako dobro, i najpovoljnije sad je mislim 5 kn.
Što se tiče kiselog vrhnja, osim Veronikinom koje mi je broj 1, probajte marku Plodina, radi ga PIK Rijeka, to je zaista VRHNJE.
Nego, na tu temu. Kako znaš da su prije stavljali zgušnjivače, a sada ne? Prema okusu, ili možda deklaraciji?
Inače sam primjetila da su prestali pisati proizvođače, ev. bude porijeklo, tipa Pilos mlijeko da je (mislim) iz Bosne. Jel to sad više nisu obavezni po nekom zakonu?
imaš obavezno u malom krugu broj - šifru proizvođača koji je isti za svakog, npr. dukat na svojim proizvodima ima 146, i na onome što rade za neki trg. centar naći ćeš taj broj
A tek one na kojima piše PIK rijeka
http://www.hpa.hr/Početna/Mlijekoimesohrvatskihfarmi/PIKRijeka/tabid/301/language/en-US/Default.aspx
To su ukusi! Znam da sam lokalpatriota, ali npr.njihovo slatko vrhnje nema premca. I jogurt, tako starinski okus, dok je još sve bilo prirodno... Ima ih u Lidlu.
Nema među sastojcima. Dakle, u kiselom vrhnju se nalazi samo kiselo vrhnje. Ako sam dobro shvatio, zgušnjivače koriste kako bi spriječili separaciju vrhnja i sirutke, čime proizvod duže zadrži konzistenciju svježega. Fora pali dok ljudi ne počnu čitati deklaracije.
Zanimljivo, Dukat je na isti način maknuo želatinu :bljuc: iz svojih proizvoda od jako obranog mlijeka. (to ne znači da su mi sad postali dragi)
Što će reći da možemo živjeti u nadi da slavonska narodna "piše i na tarabi" u ovom slucaju ipak ne vrijedi, jelte...
Beti, to i kažem, PIK Rijeka radi vrhnje za robnu marku Plodinama :):)
Super je, zaista
Kupila sam kestene u Lidlu. Veliki su, lako se gule, skuhala sam, napravila kesten pire i sa onim PIKovim šlagom...Moram sakriti vagu.
Fini su i maruni, ali nažalost ove godine su radi suše manji, pa dobro dođu i ovi, španjolski Lidlovi.
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23023.htm
Jel netko prošle godine kupovao ovakve cizme?
Zanimaju me iskustva, jesu nepropusne, kakva je kvaliteta?
ja sam uzela malome prošle godine i nosio ih cijelu zimu.... nama su se pokazale odličnima jer mu je noga bila suha i topla u njima!
te čizme i ljetne sandale iz lidla su za svaku preporuku
ja nisam neki ljubitelj snijega tak da tih 3-4 puta kaj je bio duže na snijegu (duže od hodanja do vrtića i nazad) bile su mu ok... :D
Danas smo imali za ručak knedle od šljiva iz Lidla,zaista su fini a cijena povoljna.
Ivarica ih je krstila "izvanzemaljci na obdukciji" jer joj se nije svidjelo kako su bijeli :lol: Nama su dobri. Kad se uvaljaju u prezle boja im se drastično popravi.
nije samo boja, ta smjesa uopce nije od krumpira
kao ni ostale stvari u lidlu koje bi trebale biti od krumpira (njoke i sl)
a taman mi neki dan MM rekao da su mu kolege preporučile knedle iz Lidla , idem mu ih sad obijeliti 8-)
A! Ja mislio da je iz Dalmacije. Znači to im je opća robna marka pa tko ponudi...
Uzgred, poubijasmo se s onim Lidlovim maronima. Pekao sam ih na otočki s maslinovim uljem :mljac: a one koje nismo uspjeli pojesti sam jutros preradio u kremu i zatukli smo ih sa sladoledom od bourbon vanilije. Krema? Hladne marone (ili kestene) se očisti (ide lako), prelije se s mlijekom tek toliko da ih pokrije i kuha se desetak minuta, potom se pretvori u finu kremu pomoću štapnog blendera.
Ne volim prtljati s kestenima jer nikad kraja, a ovako s ovim ogromnima je čisti gušt.
kestene smo i mi tamanili. Je da nisu slatki kao oni sumski, ali ti sumski su ove godine bili katastrofa - pola sam ih bacila jer su bili truli.
Ovi lidlovi, valjda spanjolski, se stvarno jednostavno gule
Ja kupila cizme, Za curu i dečka, super izgledaju.... Čine mi se kvalitetne..
Jedino nisam uspjela pronaći vel 29 za dečka u onoj boji koju sam htjela pa sam uzela smeđe.... Htjela sam tamno plave s crvenim detaljima, pa ako je netko kupio takve a odgovaraaju slobodno se javi!
ne znam jel tko već napisao, Lidl više ne drži kesten pire :(
:-o zaštooooooo? :cry:
ne znam, tako su mi rekli, pitala sam ...
Imali su prije par tjedana na akciji smrznutu tortu od sira koja je na kraju bila prilično fina. Jel zna tko neki Lidl u Zg koji i inače ima tu toru u ponudi?
Vidjela sam danas u Vukovarskoj, mala odijela djeda mraza za djecu do 80 veličine, ako nekom treba.:-)
kak??? kak ovo može bit podloga za pečenje? ajd me prosvjetlite
na tome razvaljam tijesto i tak stavim u rol??
nebude se razljepilo? podloga mislim?
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-D70F8ED6-65455C09/lidl_hr/hs.xsl/index_23143.htm
Bingo!Citiraj:
Vjerojatno je napravljeno od istog materijala kao i silikonski kalupi za pecenje pa moze u pecnicu.
U normalnim pećnicama je nemoguće postići temperaturu na kojoj bi se taj silikon degradirao. (dodirivanje grijaće spirale se ne računa)
je li netko probao onu kašu od jabuka u staklenki iz Lidla, je li fina i za što se to koristi? kolače?
danas sam to vidjela u Lidlu