Freyja prvotno napisa
Dota, najprije sam ti se mislila obratiti i s draga, ali ipak neću zbog rečenice koju si napisala „...ne znam što raznorazne osobe na linkovima koje npr. forumašica Freyja postavlja misle da predstavljaju, ali kršćane, katolike ili, na kraju krajeva, ljude dobre volje i namjere – ne.“ Nadalje...“
Za mene si se već tom rečenicom diskreditirala jer si si dopustila takvu slobodu – procijeniti je li netko uistinu to za što se predstavlja. To je ona granica koja, kad se prijeđe, dovodi do jednosmjerne komunikacije ili do njezina potpuna gubitka. Nažalost.
Morat ćeš se složiti sa mnom da je tvoje mišljenje ipak – samo tvoje mišljenje – s kojim će se većina ovdje, naravno, složiti:mrgreen:. Što je u redu. U RL baš i nije takav omjer, ali i to je u redu. I moje je mišljenje – samo moje mišljenje. Ja ako lažem o svojem svjetonazoru i o svojem odnosu s Bogom, zapravo ne lažem vama, lažem prije svega sebi, ali ono što je najvažnije, lažem i onome koji ionako sve o meni zna. Samo Bog i ja znamo što mi je na duši. A onda je ta moja laž takva farizejština po kojoj sam zaista gora od svih. I kao što sam neki dan napisala jednoj forumašici pa ću i tebi – ne preispituj moju savjest ni ičiju drugu. Smiješ samo svoju. Odluke još možeš, ali savjest ne.
Drago mi je što si pročitala onaj link, eto, ti si se barem potrudila. Ja se, primjerice, potpuno slažem s autoricom teksta i potpisujem svaku njezinu rečenicu.
Neobičan mi je i tvoj upis, imaš samo dva posta, baš sad i baš u ovom trenutku, jer si neugodno zatitrala čitajući neke postove. A ako je baš tako, žešće je bilo ovo ljeto, kako onda nisi reagirala ako tako redovito čitaš? Bit će da si ipak zbog nečeg drugog tako zatitrala.
Vidim i da citiraš ono što ti se svidjelo iz knjige pape Franje. Pozivam te da razmijenimo mišljenja na temi „Odgoj u duhu vjere“ (ako ta tema još postoji) pa ću tamo s tobom rado nastaviti o ovoj problematici i rado ti citirati, primjerice, sv. Augustina ili Benedikta XVI. ako si već počela s citatima. Jesi li za? A i nećemo više ovom temom zamarati ostale koji će temu moći zaobići u širokom luku, kad već postove nisu u stanju.
Oprosti mi, Dota, što ću i ovo citirati iz tvojeg posta: „Nekad…kad svijeća dogori i mrak se spusti, treba hodati i u mraku. Treba vjerovati drugome, onome koji o putu zna više od tebe. Treba imati nadu. Treba imati vjeru. Treba imati hrabrost. Treba imati ljubav. Jer u mraku jedino svjetlo možemo biti - mi.“ Da sam to kojim slučajem ja ovdje citirala, završila bih na giljotini.:mrgreen: Ali ovo zaista nije išlo tebe.
I, Jurana, toliko me nasmijala tvoja dramatična dobrodošlica Doti i tvoje silno nastojanje da se njezin post slučajno ne propusti.:heart::heart:
Idem, ekipa, raditi. Valjda mi više ne možete spočitnuti da bježim „od odgovornosti“ nakon svega što sam ovdje napisala, ali evo – da se odmah ogradim, ne kanim ni sekunde više s vama raspravljati o ovome što sam napisala jer već jesmo naširoko i ja sam s tim – finito.
S Dotom bih rado nastavila ako je za?