Stranica 381 od 383 PrviPrvi ... 281331371379380381382383 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 19,001 do 19,050 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Oni su odlučili ne cijepiti se još u ljeto, u trenutku kada nitko nije znao kakva je efikasnost cjepiva, pa ni oni koji su se išli cijepiti unatoč svim strahovima i nepoznanicama, ali uz nadu da će SVIMA biti bolje i da ćemo dosad živjeti bar malo normalnije, ako već i ne normalno. Da su se tada cijepili ne bi ni došlo do novih sojeva koji se sada vrte i među jednima i među drugima. To je toliko puta već napisano na ovoj temi da stvarno ne znam kako to više napisati. Ili nema smisla jer ne želite znati.
    ja sam se cijepila Johnsonom za koji je farma propaganda tvrdila da štiti 95 %, nakon 6 mj. od cijepljenja me sad odjednom štiti samo 13 %

e pa, ja nema šanse da se boostam pa da kažu nakon 2 mj., joj, čuj, opet ne valja, treba nova doza i tako u nedogled

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se cijepila Johnsonom za koji je farma propaganda tvrdila da štiti 95 %, nakon 6 mj. od cijepljenja me sad odjednom štiti samo 13 %

e pa, ja nema šanse da se boostam pa da kažu nakon 2 mj., joj, čuj, opet ne valja, treba nova doza i tako u nedogled
    Gdje si nasla statistiku od 13% ?
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.11.2021. at 14:53

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad i ovo vidim. Rekla bih da imam puno istomišljenika. Konkretno, moj poslodavac, drzavna firma, nije tražio na uvid covid potvrdu, o tome sam već pisala prije koji mjesec. Dovoljna je bila potpisana izjava da imam potvrdu jer sam cijepljena. Radim posao koji zahtijeva povjerenje u mene i bilo bi glupo da ga poslodavac nema u moj potpis. Jer, ako mora vidjeti kod, da bi vjerovao mojoj riječi, onda pada u vodu sav posao koji radim.
    Covid potvrda nije dokument, to je papir koji potvrđuje stanje organizma.
    Izbjegavat ću mjesta na kojima bih trebala pokazati covid pass i imam se pravo tako ponašati. Cijepila sam se, poštujem sve epidemioloske smjernice i to je to.
    A zašto si išta potpisivala kada poslodavac ima poverenja u tebe?
    Izjava se obično potpisuje onda kada je zakonski obavezujuća, znači ti si pred zakonom odgovorna za ono što potpisuješ. Inače čemu potpisivanje uopšte?

QR kod je superiorniji u svakom pogledu od takvog "poverenja". Zamišljam red ljudi pred pozorištem kako istom hemijskom nekom nesretnom redaru potpisuje izjave o posedovanju Covid-pass-a. Nit je brže nit je epidemiološki bolje. I još bi podrazumevalo neki sistem provere istinitosti potpisa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Čokolada, ti misliš da on danas potiče na necijepljenje i generalno govori/piše loše o cjepivima? Ja vidim da on govori o njihovoj smanjenoj učinkovitosti nakon određenog vremena pa ako imaš koji link u kojem piše protiv cjepiva (protiv covida), molim te, pošalji, baš me zanima.
    On je izrazito protiv covid potvrda, ali ne i protiv cjepiva, koliko sam shvatila.
    Ja sam isto protiv covid potvrda, ali sam za cijepljenje.
    I sto sad? Nismo Island da se narod cijepi bez pritiska. Mi ne znamo za drugo nego da nas netko ganja na bilo sto. Razumna objasnjenja ne pale.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Protiv toga sam da smo se doveli do toga da trebamo potvrde. Sigurno necu paliti lampase po Markovom trgu i pjevati borbene.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa sama si napisala, NAKON 6 meseci joj pada efikasnost. ZATO se preporučuje buster. Iz sličnih razloga se i deci daju buster doze za niz vakcina. I niko se ne iščuđava.

A efikasnost je bila 95% za originalni soj, to se svuda naglašavalo, ja sam čitala niz tekstova na temu.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 16.11.2021. at 14:59

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sama si napisala, NAKON 6 meseci joj pada efikasnost. ZATO se preporučuje buster. Iz sličnih razloga se i deci daju buster doze za niz vakcina. I niko se ne iščuđava.

ja se iščuđavam jer npr. u Austriji svi koji su se cijepili Johnsonom MORAJU se docijepiti do 03.01. budući da su utvrdili da gubi na efikasnosti

znači, cijepiš se i uvjeren da si zaštićen ali ono... tko ti je kriv što si povjerovao farmi... evo, ja se osjećam prevareno i nema šanse da se boostam

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto protiv covid potvrda, ali sam za cijepljenje.
    I sto sad? Nismo Island da se narod cijepi bez pritiska. Mi ne znamo za drugo nego da nas netko ganja na bilo sto. Razumna objasnjenja ne pale.
    Ok, ali nisam to pitala. Vidim da se ovdje dosta negativno piše o njemu pa mi nije baš jasno zašto, stvarno nisam stekla dojam da je pisao loše o ovom cjepivu. Zato sam to i pitala čokoladu na osnovu linka koji mi je poslala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se iščuđavam jer npr. u Austriji svi koji su se cijepili Johnsonom MORAJU se docijepiti do 03.01. budući da su utvrdili da gubi na efikasnosti

znači, cijepiš se i uvjeren da si zaštićen ali ono... tko ti je kriv što si povjerovao farmi... evo, ja se osjećam prevareno i nema šanse da se boostam
    Imas neki link na to? Koliko je meni poznato tamo svi koji rade u zdravstvu i sa rizicnim skupinama uzimaju 3 dozu bez obzira na cjepivo.

Sto se tice vjerujes ne vjerujes...neke stvari jedino vrijeme moze pokazati i promjena okolnosti. Tesko da tako nesto mogu nazvati da je laž.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pročitala sam na nekim austrijskim stranicama, evo na njem. doduše

https://www.kreiszeitung.de/lokales/...-91106686.html

kaže nakon 7 mj. je zaštita (protiv delte, možda bi bilo bolje da nije delta doduše) 13,1%

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja donekle shvatam da su ljudi prezasićeni vestima o koroni, ali valjda je logično da pratiš makar najosnovnije podatke o vakcini koju si primio, baš zato što je sve novo?
    Kako je moguće da nisi uočila činjenicu koja se vrti bar godinu i više, da korona najverovatnije ne ostavlja višegodišnji imunitet, bar ne kod svih- i da samim tim ni vakcine neće imati takvo dejstvo?
    Pa nije se nikad negirala mogućnost bustera, kad je kod nas krenuo Sinofarm pre skoro godinu dana rečeno je da će verovatno trebati i buster, stvarno je teško poverovati da do tebe ta informacija nije došla. Samo je onda sve još bilo na "verovatno" ili "možda", a sad je u igru ušla delta i delta plus, pa je to "možda" prešlo u "sigurno".

Mislim, nemoj uzeti buster, ako nećeš. Samo argument "osećam se prevareno"? Pa dobro, ali korona je i dalje tu i ima samo još gora svojstva nego kad si uzela prvi Johnson. I svejedno joj je kako se ti osećaš.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

L. je izgubio kredibilitet znanstvenika. Smatra da epidemiju treba pustiti da se razbukta (to je više puta izravno rekao). Smatra da smo odavna trebali ukinuti SVE mjere. Smatra da je u redu da umiru svi oni koji su ionako pri kraju životnog puta, bilo zbog bolesti ili starosti. To je kontra razuma, kontra svega. Sada poziva na prosvjede, uskrsnuo je, vidim komunizam i Tito. Zvuči li ti to znanstveno?
    I da, koliko god povremeno tvrdio suprotno, na svom zidu okuplja isključivo ljude koji su protiv cjepiva i protiv testiranja. Blokirao je (gotovo) sve kolege znanstvenike, otvoreno podržava blaćenje istih putem stranice koju financira prijatelj B. Prešutno ili glasno podržava sve njegove eskapade. Što ti to govori o njemu?
    Narodu linka studije i prevodi ih na način da svjesno manipulira njihovim zaključcima, a 95% njegovih pratitelja od studije nije u stanju pročitati ni sažetak.
    Ako netko stalno ponavlja da cijepljenje i mjere neće zaustaviti pandemiju i to dok smo među vodećima po broju umrlih u EU, ako ponavlja da se trebaju cijepiti samo starci i bolesni, a svi ostali "prokužiti", dok za to vrijeme prešutno podržava pajda B. koji se kakti zgraža zašto imamo skoro najslabiju procijepljenost u EU, što je to što bismo o njemu trebali reći?
    Taj je dvojac odgovoran za onoliko mrtvih u 2. valu jer su tada imali velik utjecaj na Vladu i savjetovali "nemjere". Sada ga više nemaju pa su otpustili sve kočnice i direktno huškanju narod na NEcijepljenje (samo stari i bolesni!).
    Mi osim cjepiva i mjera drugog oružja nemamo pa makar to bilo u 10 doza, pa ako pomogne da preživi 70% oboljelih, meni je dovoljno dobro.
    Ako je tebi 10.000 mrtvih prihvatljiva brojka, onda u redu. Meni nije. Niie mi prihvatljivo ni to da ih umire "tek manji dio" mlađih od 50 ili 60 g. To njegovo licitiranje mrtvima najgore mi je od svega. Točnije - odvratno mi je. Pa je li to znanstvenik?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Beroš je to baš dobro rekao
    'Nije problem što on ima drugačije mišljenje, međutim njegovo djelovanje je usmjereno u nekoliko pravaca, a to je propitivanje cijepljenja mlađih osoba, činjenica da zagovara ukidanje epidemioloških mjera na vrhuncu 4. vala, njegov poziv na okupljanja i prosvjede. To je ono što me brine. Obmanjuje javnost i to se mora znati. U ovom trenutku ga više ne branim. Ima pravo na svoje viđenje no molim ga da ga zadrži za sebe. Zbunjuje javnost i dovodi u pitanje činjenice koje vrijede u cijeloj Europi', kazao je Beroš, komentiravši posljednju objavuGordana Lauca na Facebooku.

'Doista se trudimo zaštititi zdravlje građana. Nastojali smo eliminirati bilo kakvu moguću diskriminaciju i netko nas proziva za tiraniju. Mislim da su teze malo izmiješane. Nije dobro miješati, politiku i znanost i struku. Vjerujem da će mu se Vlada zahvaliti na njegovom sudjelovanju u Znanstvenom savjetu', rekao je Beroš.
    'Prošao je rubikon i ušao u sfere pozivanja na prosvjede, trivijalizira problematiku koja dovodi do smrti građana, onda u jednom trenutku bude dosta. Mislim da je došao taj trenutak', kazao je Beroš.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Netko reče, bude ga sad njegova nemala sljedba svecem mučenikom proglasila...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    L. je izgubio kredibilitet znanstvenika. Smatra da epidemiju treba pustiti da se razbukta (to je više puta izravno rekao). Smatra da smo odavna trebali ukinuti SVE mjere. Smatra da je u redu da umiru svi oni koji su ionako pri kraju životnog puta, bilo zbog bolesti ili starosti. To je kontra razuma, kontra svega. Sada poziva na prosvjede, uskrsnuo je, vidim komunizam i Tito. Zvuči li ti to znanstveno?
    I da, koliko god povremeno tvrdio suprotno, na svom zidu okuplja isključivo ljude koji su protiv cjepiva i protiv testiranja. Blokirao je (gotovo) sve kolege znanstvenike, otvoreno podržava blaćenje istih putem stranice koju financira prijatelj B. Prešutno ili glasno podržava sve njegove eskapade. Što ti to govori o njemu?
    Narodu linka studije i prevodi ih na način da svjesno manipulira njihovim zaključcima, a 95% njegovih pratitelja od studije nije u stanju pročitati ni sažetak.
    Ako netko stalno ponavlja da cijepljenje i mjere neće zaustaviti pandemiju i to dok smo među vodećima po broju umrlih u EU, ako ponavlja da se trebaju cijepiti samo starci i bolesni, a svi ostali "prokužiti", dok za to vrijeme prešutno podržava pajda B. koji se kakti zgraža zašto imamo skoro najslabiju procijepljenost u EU, što je to što bismo o njemu trebali reći?
    Taj je dvojac odgovoran za onoliko mrtvih u 2. valu jer su tada imali velik utjecaj na Vladu i savjetovali "nemjere". Sada ga više nemaju pa su otpustili sve kočnice i direktno huškanju narod na NEcijepljenje (samo stari i bolesni!).
    Mi osim cjepiva i mjera drugog oružja nemamo pa makar to bilo u 10 doza, pa ako pomogne da preživi 70% oboljelih, meni je dovoljno dobro.
    Ako je tebi 10.000 mrtvih prihvatljiva brojka, onda u redu. Meni nije. Niie mi prihvatljivo ni to da ih umire "tek manji dio" mlađih od 50 ili 60 g. To njegovo licitiranje mrtvima najgore mi je od svega. Točnije - odvratno mi je. Pa je li to znanstvenik?
    95% njegovih pratitelja od studije nije u stanju pročitati ni sažetak. Nice.
    Vidim da se i Braco sa Srebrnjaka urotio protiv njega.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

šta nije smiješno da je Laucu presudio Tito
    lik lupeta po javnom prostoru već godinu i pol, al sve mu se opraštalo (ostajao je u savjetu) dok je god dirkao vladin ego. Čim je stao, i čim je premijera usporedio s Titom, evo ga van iz savjeta
    ovaj događaj je razotkrio mnogo toga
    da će Lauc konačno biti izbačen iz znanstvenog savjeta
    i s kim premijer ne voli biti uspoređivan

tako da, Beroševe riječi možda jesu točne, ali su trebale biti davno izrečene

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

al više od vlade, na ovoj pandemiji kao najgora pijavica parazitira Most
    eno vidim da pokreću referendum protiv covid potvrda

tješi me jedino da nisu svi željkini referendumi uspjeli

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    šta nije smiješno da je Laucu presudio Tito
    lik lupeta po javnom prostoru već godinu i pol, al sve mu se opraštalo (ostajao je u savjetu) dok je god dirkao vladin ego. Čim je stao, i čim je premijera usporedio s Titom, evo ga van iz savjeta
    ovaj događaj je razotkrio mnogo toga
    da će Lauc konačno biti izbačen iz znanstvenog savjeta
    i s kim premijer ne voli biti uspoređivan

tako da, Beroševe riječi možda jesu točne, ali su trebale biti davno izrečene
    Jos uvijek smo na ustasama i partizanima. Nema dalje.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jos uvijek smo na ustasama i partizanima. Nema dalje.
    To je zato sto kad je u Londonu podne, u Hrvatskoj je 1945.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To mozemo zahvalit sporom procijepljivanju i kuhanju sojeva. Nitko nije tvrdio da ce covid cijepljenje bit once in a lifetime, najcesca je bila usporedba s gripom, ato realno znaci docjepljivanje svake god. Tako da ja mislim da se uskoro nece nikog pitati nista bas previse.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kao i za svaku drugu obavezu koja je potrebna da bi drustvo funkcioniralo.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

al više od vlade, na ovoj pandemiji kao najgora pijavica parazitira Most
    eno vidim da pokreću referendum protiv covid potvrda

tješi me jedino da nisu svi željkini referendumi uspjeli
    Most parazitira?! Da. baš su sve neki beskičmenjaci i ulizice.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Delta soj se pojavio prije masovnog cijepljenja. Pa nit su za nove sojeve kriva cjepiva, niti oni koji se nisu cijepili.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Most parazitira?! Da. baš su sve neki beskičmenjaci i ulizice.
    upravo tako

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dota, super post.

Relativno nov clanak o djelotvornosti cjepiva, s postocima: https://www.mayoclinic.org/coronavir...ariant-vaccine Ako Mayo klinika nije kredibilan izvor, ne znam tko je.

Ne znam koja je tocna preporuka o boosteru za Johnson u HR, ali tu je minimalno dva mjeseca od primitka cjepiva, za razliku od Moderne i Pfizera, koji su sest. Vjerojatno negdje postoje daljni/detaljniji podaci, ali ne da mi se traziti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A sto se digresija tice, Freyju nisam ni znala ili primjecivala do ovog topica tako da mi se ne moze prisiti netrpeljivost zbog tko zna kojih razloga iz tko zna koje proslosti. Razlozi su, svi redom, tu na temi.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

95% njegovih pratitelja od studije nije u stanju pročitati ni sažetak. Nice.
    Vidim da se i Braco sa Srebrnjaka urotio protiv njega.
    Ovo ne govorim napamet. Točno toliko ih se povremeno i rijetko javi na njegovom zidu da bi ga demantiralo ili postavilo dodatno pitanje. Jer ako se slažu i ne demantiraju, onda ne razumiju.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

upravo tako
    O da.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo ne govorim napamet. Točno toliko ih se povremeno i rijetko javi na njegovom zidu da bi ga demantiralo ili postavilo dodatno pitanje. Jer ako se slažu i ne demantiraju, onda ne razumiju.
    95 %? Pa dobro.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Delta soj se pojavio prije masovnog cijepljenja. Pa nit su za nove sojeve kriva cjepiva, niti oni koji se nisu cijepili.
    Ne čuju to ljudi, Marija.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I onda ti nemoj misliti da su covid potvrde samo zadovoljavanje pro forme.
    Dekan filozofskog uveo iste i onda stavio sve studente on line sljedeća dva tjedna.
    Čisto sakupljanje političkih bodova.
    Na žalost ne mogu podijeliti link sa facebooka sa videom njegovih odgovora studentima.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    I onda ti nemoj misliti da su covid potvrde samo zadovoljavanje pro forme.
    Dekan filozofskog uveo iste i onda stavio sve studente on line sljedeća dva tjedna.
    Čisto sakupljanje političkih bodova.
    Na žalost ne mogu podijeliti link sa facebooka sa videom njegovih odgovora studentima.
    Da, slušala sam ga neki dan. Kaže čovjek da će tako riješiti prvu, prijelaznu fazu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod mene Covid potvrde nije dostavilo 15tak %, a jos pristizu. Ima nas oko 500-600 zaposlenih.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

95 %? Pa dobro.
    5-10% ponekad postavi neko smisleno pitanje i traži objašnjenje nakon što pročita link. Što je s čitačima koji ne komentiraju, to naravno ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Dota, hvala ti na ovom postu.

Meni je to bas srz svega, i na ovo od pocetka gledam kao pricu o solidarnosti, ili kako ti kazes, ljubavi.
    Pozdrav svima
    Ulogirala sam se na forum i ostala malo zatečena količinom komentara na moj post, ne stignem sad sve pročitati. Osjećam se kao rock zvijezda(a i otkrila sam gdje su smajlići, pa ih nemilice koristim).
    Izabrala sam krivi dan za priključiti se forumu, malo sam u gužvi, pa ću pročitati sve postove i odgovoriti ili večeras kasno ili vjerojatnije sutra, čim stignem. Ali hvala vam svima.

Ovo što je jennifer gentle napisala i je sukus mog razmišljanja o ovoj temi. Kad ogolimo stavove i mišljenja, priča koju upravo ispisujemo zaista i je pravi egzemplar priče o solidarnosti i ljubavi, kao i sve velike i važne priče u našim životima.
    Mišljenja sam da je ovo, što sada živimo svaki dan, ono nešto što ćemo ostaviti zapisano u srcu, duši, mozgu, iskustvu naše djece. Ono nešto što ćemo im prenijeti u amanet, dotu (miraz u Dalmaciji). I to je motiv zbog kojeg sam napisala moj prvi post na ovoj temi, vrlo osoban.
    Pisala sam (i pisat ću) zbog sebe i svoje djece, na roditeljskom forumu. Pisala sam (i pisat ću) jer dođe trenutak kad građanska i osobna svijest i savjest treba biti ispred osobne komocije (jer da, meni je i dalje komotnije samo komentirati u svoja četiri zida). A ako taj trenutak nije sad, onda ne znam koliko nam još mrtvih treba da bi bio pravi trenutak?!
    I ne, nisam dramatična, ima ljudi kojima Covid prođe kao prehlada. Ali ne pričamo o njima, niti pokušavamo zaštititi njih. Niti, na kraju krajeva, pokušavamo zaštiti samo oboljele od Covida. Pokušavamo zaštititi npr. Tančinog supruga. Pokušavamo zaštititi neku novu Ririnu T. da se ne guši sama u bolnici, u svojim malim i nježnim godinama. Ispričavam se ako sam preosobna, ali želim napisati da svatko od nas može sutra upućivati iste vapaje. I želim napisati da vas čujem Tanči, Riri i ostale forumašice, iako vam nažalost ne mogu pomoći. I da postoje tisuće istih i vama/nama sličnih, kojima možemo pomoći. Pa makar tako da stavimo masku u autobusu jer u svakom autobusu je neka Tanči, nemoćna ako joj mi ne pomognemo. I za mene je to bit cijele ove priče, sve ostalo su natezanja s različitim agendama.

Odgovorit ću više i dulje čim stignem. Hvala svima. Čuvajte se i čuvajte druge. Jer nam nema druge .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo jos dobrih vijesti: https://www.washingtonpost.com/world...CHVq1OCxKhgHq4

"U.S. pharmaceutical giant Pfizer has agreed to a license-sharing deal that would allow its experimental covid-19 drug to be manufactured more widely around the globe."

"The company said earlier this month that the drug, a pill regimen called paxlovid, reduced the risk of covid hospitalization or death by 89 percent when administered within three days of the onset of symptoms. It has not yet received regulatory approval in the United States, but Pfizer said that it plans to seek authorization from the Food and Drug Administration as soon as possible."

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super za taj antiviralni lijek, al za zemlje ala nase mislim da se gro ljudi nece moci lijeciti time jer 3 dana od onseta simptoma nece ni uputnicu za testiranje dobit. To je ogranicenje svih antiviralnih lijekova, sto je vremenski prozor u kojem djeluju jako mali - nadam se da nije zamisljen samo ko bolnicki lijek jer ne znam kako bi bio brzo dostupan pacijentima.

Evo jednog odlicnog clanka koji analizira korijen ovih problema nepovjerenja u znanost i medicinu kojinnisu od jucer i zbog cega dobijem ospice na svaki luk u staklenci, slanu sobu il bilo sto takvo nedokazano i sve sto ono lili brani uz egidu 'svako zna za sebe najbolje' i 'drugo misljenje' (nema sanse da zna sto je medicinski najbolje, mora pitat strucnjaka, a ako je 'drugo misljenje' od prijateljice i susjede - a onda nije isto vrijedno). Sintagma 'probaj, nista ne skodi' se pokazala da itekako skodi. Ne moze 'anything goes' jer u tom svijetu...evo nas 50 posto vjeruje da lijecnici kriju lijek za rak i slicno a voditelji ne znaju sto bi rekli jel umro od korone il mozda sa?. Dugo se radio preodgoj i nazalost je uspio pa sad imamo takvu med. nepismenost da je to koma:

https://www.tportal.hr/komentatori/c...-foto-20211116

https://www.tportal.hr/komentatori/c...-foto-20211116
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.11.2021. at 19:32

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Dota, najprije sam ti se mislila obratiti i s draga, ali ipak neću zbog rečenice koju si napisala „...ne znam što raznorazne osobe na linkovima koje npr. forumašica Freyja postavlja misle da predstavljaju, ali kršćane, katolike ili, na kraju krajeva, ljude dobre volje i namjere – ne.“ Nadalje...“
    Za mene si se već tom rečenicom diskreditirala jer si si dopustila takvu slobodu – procijeniti je li netko uistinu to za što se predstavlja. To je ona granica koja, kad se prijeđe, dovodi do jednosmjerne komunikacije ili do njezina potpuna gubitka. Nažalost.
    Morat ćeš se složiti sa mnom da je tvoje mišljenje ipak – samo tvoje mišljenje – s kojim će se većina ovdje, naravno, složiti. Što je u redu. U RL baš i nije takav omjer, ali i to je u redu. I moje je mišljenje – samo moje mišljenje. Ja ako lažem o svojem svjetonazoru i o svojem odnosu s Bogom, zapravo ne lažem vama, lažem prije svega sebi, ali ono što je najvažnije, lažem i onome koji ionako sve o meni zna. Samo Bog i ja znamo što mi je na duši. A onda je ta moja laž takva farizejština po kojoj sam zaista gora od svih. I kao što sam neki dan napisala jednoj forumašici pa ću i tebi – ne preispituj moju savjest ni ičiju drugu. Smiješ samo svoju. Odluke još možeš, ali savjest ne.
    Drago mi je što si pročitala onaj link, eto, ti si se barem potrudila. Ja se, primjerice, potpuno slažem s autoricom teksta i potpisujem svaku njezinu rečenicu.

Neobičan mi je i tvoj upis, imaš samo dva posta, baš sad i baš u ovom trenutku, jer si neugodno zatitrala čitajući neke postove. A ako je baš tako, žešće je bilo ovo ljeto, kako onda nisi reagirala ako tako redovito čitaš? Bit će da si ipak zbog nečeg drugog tako zatitrala.
    Vidim i da citiraš ono što ti se svidjelo iz knjige pape Franje. Pozivam te da razmijenimo mišljenja na temi „Odgoj u duhu vjere“ (ako ta tema još postoji) pa ću tamo s tobom rado nastaviti o ovoj problematici i rado ti citirati, primjerice, sv. Augustina ili Benedikta XVI. ako si već počela s citatima. Jesi li za? A i nećemo više ovom temom zamarati ostale koji će temu moći zaobići u širokom luku, kad već postove nisu u stanju.
    Oprosti mi, Dota, što ću i ovo citirati iz tvojeg posta: „Nekad…kad svijeća dogori i mrak se spusti, treba hodati i u mraku. Treba vjerovati drugome, onome koji o putu zna više od tebe. Treba imati nadu. Treba imati vjeru. Treba imati hrabrost. Treba imati ljubav. Jer u mraku jedino svjetlo možemo biti - mi.“ Da sam to kojim slučajem ja ovdje citirala, završila bih na giljotini. Ali ovo zaista nije išlo tebe.
    I, Jurana, toliko me nasmijala tvoja dramatična dobrodošlica Doti i tvoje silno nastojanje da se njezin post slučajno ne propusti.
    Idem, ekipa, raditi. Valjda mi više ne možete spočitnuti da bježim „od odgovornosti“ nakon svega što sam ovdje napisala, ali evo – da se odmah ogradim, ne kanim ni sekunde više s vama raspravljati o ovome što sam napisala jer već jesmo naširoko i ja sam s tim – finito.
    S Dotom bih rado nastavila ako je za?
    Malo mi je čudno odgovarati na post u kojem mi se forumašica koja me nimalo ne poznaje, kao ni ja nju, uostalom, već u drugoj, trećoj rečenici obraća rezolutnim stavom da sam za nju "diskreditirana" i koja piše da je to dovelo do "jednosmjerne komunikacije ili do njezina potpunog gubitka" što, u mom svemiru, znači da ta osoba ne želi sa mnom komunicirati. A onda opet poslije pita "jesam li za"? Nisam sigurna za što bih to trebala biti za, pa Vas molim da se odlučite.
    Također, složit ću se s Vama, Freyja, apsolutno - moje mišljenje je zaista moje mišljenje. Pa čije bi bilo?
    U mom svemiru, ljudi pišu svoja promišljanja i razmišljanja, ne tuđa.
    Tuđi mogu biti citati, izjave, navodi, kao što sam uostalom i citirala papu Franju, čiji se citati mogu ponovno i pročitati, što svakako preporučam.
    Također, apsolutno se slažem da samo Bog i Vi znate što je Vama na duši. A ne zanima me, svakako, ni preispitivanje Vaše savjesti. To ostavljam Vama. Ja preispitujem samo svoju savjest, kao što bi svatko od nas i trebao.
    Na pitanje o ljetu i nečemu što je tad bilo žešće, ne znam što bih odgovorila. Ne znam što je tad bilo žešće (valjda rasprava). Napisala sam već, a i opet ću, nisam se uključila u raspravu jer je sad napetije ili manje napeto. Nije ovo utakmica. A ako Vi mislite da znate bolje od mene zbog čega sam ja "sad zatitrala" (osim onog što sam vrlo jasno napisala u mom postu, ali i u odgovoru J. Gentle) onda ste ili Vidoviti Milan koji se nekako ubacio na ovu temu ili moj suprug, koji jedini ponekad zna bolje i od mene same zašto jesam ili ću zatitrati. A moj suprug ipak niste .
    Drago mi je da Vam je neobičan moj upis, to je znak da ste ga pročitali, kao što sam si i ja pročitala Vaše. Mislim da je to elementarna pristojnost. Također, sada ću imati evo već četiri posta, pa ću valjda s vremenom doći i do dvoznamenkastih brojeva, možda Vam onda budem manje neobična.
    Zahvaljujem i na citiranju mog posta, nisam očekivala da ćete htjeti išta citirati ili potpisati iz mog posta. Ali dajte, svakako citirajte, bit će mi drago da je moja misao i do Vas doprla. Možete se slobodno i potpisati i širiti dalje. Od mene na giljotini svakako završiti nećete zbog posta u kojem se govori da svjetlo u mraku moramo biti mi. I dalje tvrdim da moramo.
    Tako da, Freyja, da, svakako ću rado komunicirati sa svima koji sa mnom žele komunicirati. Život nije ili-ili i od svakoga se može ponešto naučiti. Pa i od Vas. A i od mene.
    Razgovore samo o vjeri ćemo ostaviti za manje dramatično vrijeme, kad ne budemo trebali svjedočiti svoju vjeru brigom za drugoga svaki dan. U međuvremenu ćemo valjda i živjeti i raditi i odgajati djecu. Ali da, svakako sam za.
    Dozvolit ćete mi još dvije digresije. Prva- objašnjenje. S Vama sam na Vi zato što Vas poštujem kao drugo misleće živo biće, ali i zato što nisam s Vama " krave pasla", pa Vas molim da raspravu održavamo na takvoj razini.
    I druga - u rečenici koju citirate na početku mi se potkrala omaška. Trebala sam napisati da te osobe ne predstavljaju SVE katolike i kršćane. Tu ste u pravu, neke sigurno predstavljaju. Ali ne mene i one koji misle slično meni. A ne bih rekla da sam u stvarnom svijetu jedina.
    Toliko za sada. Sretno i čuvajte se.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Super za taj antiviralni lijek, al za zemlje ala nase mislim da se gro ljudi nece moci lijeciti time jer 3 dana od onseta simptoma nece ni uputnicu za testiranje dobit. To je ogranicenje svih antiviralnih lijekova, sto je vremenski prozor u kojem djeluju jako mali - nadam se da nije zamisljen samo ko bolnicki lijek jer ne znam kako bi bio brzo dostupan pacijentima.
    Ne znam, zapravo, koristi li se Tamiflu (antiviralni lijek protiv influenze) u Hrvatskoj i koje su procedure oko dobivanja lijeka. Tu je siroko rasiren vec vise godina, a nama je prilicno poznat u obitelji jer ga muz redovito koristi. Kod kriticnih pacijenata, daje se kao profilaksa kad postoji sansa da je osoba bila izlozena virusu i uz simptome, a prije brisa i rezultata. Nama je prilicno lako doci do brisa, s obzirom da je dio standardne trijaze prilikom svakog posjeta lijecniku u sezoni gripe, a s respiratornim problemima ili se jednostavno prijavis na test, sad kad postoje testni punktovi za kovid.

Sam Tamiflu se izdaje na recept, bez posjeta doktoru. Dovoljno je poslati zahtjev preko portala ili nazvati. Osobe poput mog muza najcesce uzmu kutiju na pocetku sezone i iskoriste barem jednu do njenog kraja.

Ne znam zbog cega to ne bi moglo funkcionirati i u Hrvatskoj na isti nacin, osim zbog nekakvog otpora vezanog uz uvodjenje novih stvari. Znam da se ne ide osobno u ambulantu po svaki recept ni sad (i tako vec godinama... puno prije kovida).

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima
    Ulogirala sam se na forum i ostala malo zatečena količinom komentara na moj post, ne stignem sad sve pročitati. Osjećam se kao rock zvijezda(a i otkrila sam gdje su smajlići, pa ih nemilice koristim).
    Izabrala sam krivi dan za priključiti se forumu, malo sam u gužvi, pa ću pročitati sve postove i odgovoriti ili večeras kasno ili vjerojatnije sutra, čim stignem. Ali hvala vam svima.

Ovo što je jennifer gentle napisala i je sukus mog razmišljanja o ovoj temi. Kad ogolimo stavove i mišljenja, priča koju upravo ispisujemo zaista i je pravi egzemplar priče o solidarnosti i ljubavi, kao i sve velike i važne priče u našim životima.
    Mišljenja sam da je ovo, što sada živimo svaki dan, ono nešto što ćemo ostaviti zapisano u srcu, duši, mozgu, iskustvu naše djece. Ono nešto što ćemo im prenijeti u amanet, dotu (miraz u Dalmaciji). I to je motiv zbog kojeg sam napisala moj prvi post na ovoj temi, vrlo osoban.
    Pisala sam (i pisat ću) zbog sebe i svoje djece, na roditeljskom forumu. Pisala sam (i pisat ću) jer dođe trenutak kad građanska i osobna svijest i savjest treba biti ispred osobne komocije (jer da, meni je i dalje komotnije samo komentirati u svoja četiri zida). A ako taj trenutak nije sad, onda ne znam koliko nam još mrtvih treba da bi bio pravi trenutak?!
    I ne, nisam dramatična, ima ljudi kojima Covid prođe kao prehlada. Ali ne pričamo o njima, niti pokušavamo zaštititi njih. Niti, na kraju krajeva, pokušavamo zaštiti samo oboljele od Covida. Pokušavamo zaštititi npr. Tančinog supruga. Pokušavamo zaštititi neku novu Ririnu T. da se ne guši sama u bolnici, u svojim malim i nježnim godinama. Ispričavam se ako sam preosobna, ali želim napisati da svatko od nas može sutra upućivati iste vapaje. I želim napisati da vas čujem Tanči, Riri i ostale forumašice, iako vam nažalost ne mogu pomoći. I da postoje tisuće istih i vama/nama sličnih, kojima možemo pomoći. Pa makar tako da stavimo masku u autobusu jer u svakom autobusu je neka Tanči, nemoćna ako joj mi ne pomognemo. I za mene je to bit cijele ove priče, sve ostalo su natezanja s različitim agendama.

Odgovorit ću više i dulje čim stignem. Hvala svima. Čuvajte se i čuvajte druge. Jer nam nema druge .

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Malo sam zamijenila Juranu, učinivši vidljivijim Dotin post

Vezano za GDPR i covid potvrde https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ti_najnovije_d

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, zapravo, koristi li se Tamiflu (antiviralni lijek protiv influenze) u Hrvatskoj i koje su procedure oko dobivanja lijeka. Tu je siroko rasiren vec vise godina, a nama je prilicno poznat u obitelji jer ga muz redovito koristi. Kod kriticnih pacijenata, daje se kao profilaksa kad postoji sansa da je osoba bila izlozena virusu i uz simptome, a prije brisa i rezultata. Nama je prilicno lako doci do brisa, s obzirom da je dio standardne trijaze prilikom svakog posjeta lijecniku u sezoni gripe, a s respiratornim problemima ili se jednostavno prijavis na test, sad kad postoje testni punktovi za kovid.

Sam Tamiflu se izdaje na recept, bez posjeta doktoru. Dovoljno je poslati zahtjev preko portala ili nazvati. Osobe poput mog muza najcesce uzmu kutiju na pocetku sezone i iskoriste barem jednu do njenog kraja.

Ne znam zbog cega to ne bi moglo funkcionirati i u Hrvatskoj na isti nacin, osim zbog nekakvog otpora vezanog uz uvodjenje novih stvari. Znam da se ne ide osobno u ambulantu po svaki recept ni sad (i tako vec godinama... puno prije kovida).
    Tamiflu ima u apoteci, al kako npr u rh znat kad to pocet pit? Nema sanse da hrvatskog pacijenta normal (nekomorbiditetan netko) netko posalje na bris za gripu npr

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Austrija, a kako bi izgledalo da nema mjera:.
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...omoci-20211116

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Austrija, a kako bi izgledalo da nema mjera:.
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...omoci-20211116
    Pa u Hrvatskoj je tako vec tjednima. Samo sto nase drustvo ne brine za nase zdravstveno osoblje. Pa se podrazumjeva da njima na dusu idu odluke koje donose kad mjesta nema .

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Tamiflu ima u apoteci, al kako npr u rh znat kad to pocet pit? Nema sanse da hrvatskog pacijenta normal (nekomorbiditetan netko) netko posalje na bris za gripu npr
    Krajem 2019.,pocetkom 2020.su LOM-ovi dosta propisivali Tamiflu.
    Pogotovo skolskoj djeci.
    Znam da polovice razreda su izostajale iz skola u to doba zbog bolesti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa teze, valjda, s obzirom da ne znas imas li influenzu ili ne (ja sam puno pisala da nikad ne bih znala da je to to.. valjda zbog cijepljenja, ali testirana jesam brdo puta, a i brdo puta pozitivna). No recimo s kovidom, mislim da ne bi ljudi puno grijesili da im trenutno lijek moze pasti saka, a da uzmu zbog simptoma. Jos ako imas kucni test pri ruci, sve pet, s obzirom na peripetije oko testiranja.

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo informacija za cijepljenje mlađih od 18. Ne treba ih se naručivati, a zaštitari ih odmah puste preko reda.
    Posljednje uređivanje od jedna zdenka : 16.11.2021. at 20:09

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S druge strane, ako opcenito dobro podnosis Tamiflu (nekima grozno sjeda; moj muz na srecu nije jedan od njih), nije neka steta ako si ga popio ni za sto, odnosno samo zbog predostroznosti, a ne kao terapiju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da ne ide to kod nas otc tako jednostavno da sam kupis... cak i za cjepivo protiv gripe neke ljekarne traze bijeli recept.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Dota, predivno pišeš i jako mi je drago da si nam došla na forum. Slažem se s tobom, pogotovo u ovome da svatko sutra može upućivati iste vapaje. To je ono što ljudi najčešće zaboravljaju, nažalost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •