Curke koliko obično traju inhalacije električnim inhalatorom. S obzirom da je moj star nisam sigurna u ispravnost. Znači 2ml pulmikorta. Inhaliramo već 1 sat jedva pola se potrošilo.
Printable View
Curke koliko obično traju inhalacije električnim inhalatorom. S obzirom da je moj star nisam sigurna u ispravnost. Znači 2ml pulmikorta. Inhaliramo već 1 sat jedva pola se potrošilo.
Meni sa obicnom fizioloskom 4-5 ml traje ne vise od 15 min.
Ja imam spomenuti Omron i meni 5ml fiziološke ispari za manje od 10 min.
Da, čitam po netu i otprilike svi navode to vrijeme, doduše za fiziološku, ali ne vidim zašto bi bila tako velika razlika kad se lijek inhalira. Očito nešto ne valja, izgleda da ćemo morati uzeti novi.
na mojem 5-7 fiziološke ispari do 20minuta, taman tolko namjestim crtiće
Da, spremam se da odem jer joj jučer nisam uspjela dati cijelu terapiju. Nekih 1,20 je trajalo 1ml a ona je bila toliko iscrpljena i spavalo joj se a i nije mi imalo smisla jos 1,5h ju držati. Tko zna jel to i išlo kako treba.
Uglavnom imali smo prvu skoro pa potpuno mirnu noć u 10 dana :-D
Otišla sam u ljekarnu po rinohorn koji ste spominjale ali mi je magistra preporučila aqua maris sistem s vrečicama s morskom vodom i jučer smo ga upotrijebili. Bila sam u šoku koja količina sluzi je izašla iako stalno kapamo fiziološkom. Odlična stvar!
Jučer sam malo čitala ovu temu od početka da se upoznam s raznim situacijama na koje nailazite.
U jednom dijelu se spominju i vrijednosti zasićenja kisikom. Onda kad sam skužila da je J. ta vrijednost kod doktorice bila 90, skoro mi je pozlilo jer je to alarmantno nisko. Vidjela sam ja na pregledu da se naša pedijatrica-alergolog malo uspaničila a očito nije htjela i meni paniku stvarati.
Ako sam dobro shvatila s linka koji je jelena.o stavila taj Mandis pharm ima samo CC West?
2ml pulmicorta i 2ml fizioloske cca10min na omronu. Da je preko sat malac bi mi poludio, a i stariji :)
nama 2ml pulmicorta ispari za 4 minute. imam omron el.inhalator. moja bi iskočila iz kože da traje duže. ne miješam s fiziološkom, tako su mi rekli u bolnici. a što se tiče zasićenosti kisikom, moja je došla u bolnicu nakon težeg napada sa 75. strava i užas. svi su izgledali užasnuto, ali kasnije su mi rekli da je aparat star i krivo mjeri. nakon lijekova i maskice s kisikom, brzo se popelo na 85. nisu nas puštali doma dok nije došla na 98.
kad je čistiš napose sad u početku ti joj drži i glavu, najbolje možda i položiti na umivaonik i brojite skupa moj broj do 100, tj. to je do 29 pa još doda 100, možeš i jednu i pol vrečicu stavljati, za početak kad je baš jako zaštopana, više puta u danu. gledaj da iscuri sva tekučina, si vidjela jel kroz drugu nosnicu ide van voda+ zmazanoća?
Taman lovu koju si uštrdedila ti je za sol i ostalo, čisti je ovih par dana češće
Vidis nama su rekli da mjesamo. Ali u principu i tako je koncentracija lijeka najbitnija a ona je u oba slucaja ista. Oksimetar imam doma bas zbog stani pani situacija.
Pozdrav svima. Moj osmogodišnjak ima alergiju od prošlog proljeća. Ovo smo proljeće na xyzalu i nasonexu. pomaže mu sve no, noćas je krvario iz nosa i to poprilično. Pretpostavljam da je to nuspojava nasonexa. Ukinula sam ga na svoju ruku. Kakva su vam iskustva s njim. Ped i otorinac su nam rekli da ga redovito dajemo 6 tjedana.
Je, krvarenje je nuspojava nasonexa.
Možeš je vrlo lako i elegantno spriječiti. Nemoj ukidati lijek jer je to gore zlo.
Uzmi običnu baby kremu ili melem (neku koja može i na sluznicu) i djetetu maži nos 2-3 puta dnevno, ne u trenutku kad mu špricaš nasonex nego između toga. Ta kremica će se razići po sluznici i bit će bolje.
Sluznica se suši i zato krvari. Meni su trebale godine da dođem do jednostavnog i učinkovitog zaključka. A kad se na Srebrnjaku promijenila doktorica, nova mi je to i rekla, tako da ne gatam bezveze.
paid nešto poput http://herbal.proteka.hr/product/api...234hoCVgLw_wcB
Da javim razvoj naše situacije :)
J. je dobro, terapija djeluje, nakon ona 3 dana udarne terapije sad je na Flixotidu 2x1x125, nasonexu 2x1 i aeriusu 1x1.
Suhog kašlja više nema, povremeno kašlje mokro.
I dalje svaki dan ispiremo nos s aqua maris sustavom i ja se i dalje svaki dan čudim količini sluzi koja izlazi prilikom ispiranja i ovo mi je baš otkriće. Da sam bar to prije uzela, puno joj je lakše od kada to radimo.
nadam se da će i dalje bit dobro, ajde traži doktorku za ponovna testiranja
sve se sad poklopilo
hvala na iskustvima...koju kremicu da koristim Peterlin i da mažem u nos ili izvana?Bas mu super pomaže nasonex pa bi probali s njim ponovo.
Protiv krvarenja iz nosa mom sinu jako pomaže Propolaid rhynospray
Jučer smo bili na kontroli nakon mjesec dana i dogovoru za daljnju terapiju.
Kaže naša doktorica još 2 tjedna flixotidea i onda prestati. Što se tiče alergijskog rinitisa i nasonexa kaže 2 tjedna koristiti pa 2 tjedna pauze.
Rekla nam je da kupimo mjerač vršnog protoka zraka. Mora naučiti puhati i da pratimo vrijednosti, ako padne ispod 20% od idealne vrijednosti uvodimo odmah ventolin i flixotide.
Jel netko to koristi?
a kolko joj je mjerodavni, moj puše čini mi se oko 120 ali moram provjeriti
najjeftiniji ti je u predstavništvu u http://www.festta.hr/hr/home/17 bar je nekad bio
e onda ja moram malo bolje pogledati kad moj puše, mada moj ne puše baš najbolje ali i tvoja je viša od mojeg kaj ne, jest da je malo starija
J. je visoka 123cm. Nekak sumnjam da će ona to moći pravilno puhati. Budemo vidjeli.
Uglavnom, doktorica nam je jučer sve strpljivo i polako objasnila. Na što paziti, kada možemo očekivati napadaje, koji bi mogli biti okidači, kako mjeriti vršni protok.
Naglasila je da moramo paziti pojavu prvih simptoma kako bismo spriječili da dođe do napada kakvog je imala, a u tome bi navodno trebao pomoći taj mjerač koji kako ona kaže pokazuje smanjenu vrijednost i prije pojave prvih simptoma.
onda je stvarno puno višlja od mojeg skoro 10 cm.
Moj puse cca 250, 139 je visok.
Rekli su mi da mu mjerim max par dana dok je ok i po tome se ravnam.
je tak su i nama rekli, mislim da je njegov max. 150 ali to moram provjeriti, inače jučer puhao 120
ona po knjigama:ghug:
U srijedu kad smo bili kod doktorice rekla je da maknemo nasonex jer koliko sam shvatila je nasonex malo jači kortikosteroid. J. je bila u 12mj 6 tjedana na nasonexu i sad mjesec dana. Doktorica je rekla da ga se nebi trebalo stalno koristiti pa da joj ga dajem 2 tjedna pa 2 tjedna ne.
U srijedu smo maknuli nasonex u petak već nos curi za poluditi i naravno sluh joj se jako pogorša. I dalje ispiremo s aqua maris sistemom i izlazi ta gusta prozirna sluz.
Jel ima netko da koristi nasonex stalno ili u dužim periodima?
Moj E. je imao (i još ima) isti problem, ali režim je 3 tjedna korištenja + 1 tjedan pauze. Za oporavak sluznice nosa Nisita mast. Kad nije na Nasonexu (ili Tafenu nasal ili Avamysu) koristi neki od dekongestiva iz ljekarne, npr. Maxi Rino ili Nafarin ili Nasol.
Ne znam da li je to ispravno, ali da - liječnici uvijek traže da se rade pauze kod tih sprejeva za nos na bazi kortikosteroida. Još uvijek ja vodim računa o režimu, moj sin bi na to sigurno zaboravio.
moji su najduže bili na nasonexu 3-4 tjedna
nego najstariji opet lije suze, po noći se zbudil sav zaštopan, pa napuhaval nos, pa mene zbudil, pa onda čistil nos s rhinohornom, pa sam ga naljevala s vodom i zinkom, i stalno smo tu negdje, stalno neko boelstan za poludit
klinka prošli vikend nekaj fasovala, pa klinac u četvrtak počel svirat, pa malo dobil temp prek vikenda i sve mi ošlo u ...............