Stranica 38 od 53 PrviPrvi ... 28363738394048 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Taj kim moze i piti?
    jelena.o poflekavila je po prednjoj strani vrata u cetvrtak navecer. U petak kad se vratila iz vrtica te fleke su presle u pristice i jutros se digne i vidim cese se po ledima i straznjoj strani vrata i vidim te pristice i vec je napravila krastice. I dalje ima taj osip..mrvicu je manje izrazen ali se grebe stalno.
    Veceras je imala jaki napadaj kaslja do povracanja pa sam joj dala ventolin i smirilo se.
    Doktorica mi je u srijedu rekla da ne dajem flixotide jer da je problem ipak u alergijskom rinitisu i da uzimamo nasonex i aerius pa da vidimo nakon 7 -10 dana situaciju ako ce trebati uvesti flixotide.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok flixotide je pokriven s nasonexom,

misliš da ipak nije bilo nekaj u vrtiću ko i prijašnjih puta???'

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ga najstarijem uvela. Mladi su jos premali (kazu neki od 3 a drugi od 6 godina :/ ).
    meni je Bačlija reko da mogu klinci iznad 9 mjeseci, ja sam davala svojima iznad 15 mjeseci

neki kim uzimaju u kapsulama, ali kapsule same po sebi opet imaju puno tog u sebi, s time da moj najveći obavezno bi si otvorio kapsulu, pa onda dobe na žlici svi skupa
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.04.2016. at 08:08

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ok flixotide je pokriven s nasonexom,

misliš da ipak nije bilo nekaj u vrtiću ko i prijašnjih puta???'
    Pa ne znam..ne bih rekla tj ne mogu povezati...nije bilo nista na jelovniku sto bi mi upalilo alarm.
    U ponoc je opet imala napadaj tog suhog kaslja do povracanja tako da sam joj opet dala ventolin i smirilo se. Nisam sad vise pametna kaj da radim.
    Jelena.o kazes flixotide je pokriven nasonexom? Znaci ide ili jedno ili drugo?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne znam..ne bih rekla tj ne mogu povezati...nije bilo nista na jelovniku sto bi mi upalilo alarm.
    U ponoc je opet imala napadaj tog suhog kaslja do povracanja tako da sam joj opet dala ventolin i smirilo se. Nisam sad vise pametna kaj da radim.
    Jelena.o kazes flixotide je pokriven nasonexom? Znaci ide ili jedno ili drugo?
    Nasonex je za rinitis tj.začepljen nos, a flix za plućne smetnje. Mislim da je jelena.o htjela reći da mala smije nasonex ako smije i flix, da je dorasla. Nisam sigurna. Moj E.isto ima probleme s nosom. U ovoj dobi je dobivao tafen nasal, ali mu to nije pasalo kao ni nasonex.

Ono što mu pomaže, a ne smije se stalno koristiti je nafarin ili nasol kapi za nos, a može i maxi rhyno sprej. Pitaj u ljekarni koji od tih možeš dati curici obzirom na dob. Ni jedan se ne smije rabiti dulje od tjedan dana, ali to je taman dosta da breza završi cvatnju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Taj kim moze i piti?
    jelena.o poflekavila je po prednjoj strani vrata u cetvrtak navecer. U petak kad se vratila iz vrtica te fleke su presle u pristice i jutros se digne i vidim cese se po ledima i straznjoj strani vrata i vidim te pristice i vec je napravila krastice. I dalje ima taj osip..mrvicu je manje izrazen ali se grebe stalno.
    Veceras je imala jaki napadaj kaslja do povracanja pa sam joj dala ventolin i smirilo se.
    Doktorica mi je u srijedu rekla da ne dajem flixotide jer da je problem ipak u alergijskom rinitisu i da uzimamo nasonex i aerius pa da vidimo nakon 7 -10 dana situaciju ako ce trebati uvesti flixotide.
    Da, crni kim se pije, ali nije za sasvim malu djecu. Zato sam napisala da joj staviš u vodu za kupanje da joj smanji svrbež. Kim se od treće godine pije koliko godina=toliko kapi dnevno. Moji nisu voljeli ulje jer ima jak okus, pa piju u kapsulama već godinama.

Naći ću link ako ga uspijem s tableta kopirati, malo mi je nespretno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Taj kim moze i piti?

http://www.aromaterapija.biz/fito-ar...rnog-kima.html
    Da, crni kim se pije, ali nije za sasvim malu djecu. Zato sam napisala da joj staviš u vodu za kupanje da joj smanji svrbež. Kim se od treće godine pije koliko godina=toliko kapi dnevno. Moji nisu voljeli ulje jer ima jak okus, pa piju u kapsulama već godinama.

Naći ću link ako ga uspijem s tableta kopirati, malo mi je nespretno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nasonex je za rinitis tj.začepljen nos, a flix za plućne smetnje. Mislim da je jelena.o htjela reći da mala smije nasonex ako smije i flix, da je dorasla. Nisam sigurna. Moj E.isto ima probleme s nosom. U ovoj dobi je dobivao tafen nasal, ali mu to nije pasalo kao ni nasonex.

Ono što mu pomaže, a ne smije se stalno koristiti je nafarin ili nasol kapi za nos, a može i maxi rhyno sprej. Pitaj u ljekarni koji od tih možeš dati curici obzirom na dob. Ni jedan se ne smije rabiti dulje od tjedan dana, ali to je taman dosta da breza završi cvatnju.
    ne nego doktorica malu štedi s kortičima, i mi ponekad kad smo na nasonexu tad večinom nismo na flixu ili smo na smanjenoj dozi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ne nego doktorica malu štedi s kortičima, i mi ponekad kad smo na nasonexu tad večinom nismo na flixu ili smo na smanjenoj dozi
    Ovisi o situaciji i o djetetu. Moj sin bolje podnosi nedostatak inhalacijskog lijeka nego ovog za nos. Cijeli život mu je tako. Nos mu je veći problem. Ali njemu doza nije bila kritična jer nije trebao velike količine. Ako su potrebne veće količine, onda očito ide ovako kao kod tvojih.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, kužim da ju štedi s kortićima.

Nasonex je super pomogao i ona nakon mjesec dana prvi put ponovo može disati na nos.

Koristimo i fiziološku na litre mjesecima već, povremeno i Nafarin, ali on je pomoć dok ga kapamo a ne smijemo ga duže od 5 dana, to nije definitivno riješenje. One sprejeve s morskom vodom, ma svašta. Budem svakako uzela rinohorn.

Kašalj je i dalje problem i krene tipično navečer. Oko 20h je prvi jaki napad onako da joj žile poiskaću na vratu, grašci znoja ju probiju. Drugi val je oko 00.30 isto tako jaki i onda oko 04.00 nešto blaži. Procijenim sama pa joj dam ili ne dam ventolin, ako dam obično se puno brže smiri, ako ne dam traje duže. Taj ventolin mi je veliki upitnik jer nisam sigurna dali i kada ga trebam dati tj nisam sigurna dali dobro procijenim.

S obzirom da je od srijede na Nasonexu, ne znam dali da čekam još par dana pa da vidim kako će se razvijati situacija ili da odem doktorici pa da vidimo što dalje. Malo me brine što joj sada često dajem ventolin. Ili me to nebi trebalo brinuti?
    Voljela bih kad bi liječnik vidio taj napad kašlja pa da mi kaže to vam je ili nije za ventolin. Međutim kad odemo kod doktora to je po danu i ona tada ne kašlje.
    Sto upitnika imam iznad glave.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u principu kod nas je da ako ide ventolin, da se tada i pokriva s višom dozom flixotide

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sori cure sta se ubacujem ali evo samo da vam javim izvjestaj iz Grada mladih - cura se vratila i sve je proslo super!odgajatelj joj je davao terapiju svako jutro i vecer, jedino smo prije puta trebali donijeti u vrtic prijepis iz kartona od njene pedice sa naznakon dijagnoze i terapije, koju je onda vrtic poslao gore... nikakvih problema nisu pravili...vratila se, hvala Bogu, skroz zdrava, ni smrcava ni kasljava...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nama je opet nemirna noć, ona spava na rate. Opet napadaji kašlja, dala sam joj ventolin, sad jutros čujem i sviranje kod disanja i definitivno idemo doktoru.
    Onaj osip se povukao jučer skroz i evo sad se probudila i od kašlja i od grebanja i opet fleke po vratu i leđima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja bi na tvom slučaju ipak malo poradila na klopi i pokušala vidjeti kaj ipak smeta,mora nekaj , mada i sama breza je dovoljan alergen, kod moje klinke dve godine za redom u tih mjeec dana kolko traje uvijek je bila krvava, ali krvarenje je prestalo nakon kaj sam joj izbacila njen glavni alergen- zamjensko mlijeko ( slučajno saznali), slično je i kod klinca evo sad kad nema te piletine skoro pa da je ok.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kaze doktorica da je osip od peludi.
    Mjerila joj je puls i zasicenost kisikom i htjela joj je odmah dati injekciju ali joj je ipak dala 2 upuha ventolina i flixotida.

Terapija dalje je 2x2 potiska flixotida, 2x1 nasonex, 1×1 aerius, svakih 6 sati 2 potiska ventolina i dobili pulmicort 2x1 na elektricni inhalator.

Sokirana sam kolicinom lijekova. U cetvrtak kontrola.

Imam elektricni inhalator od prije 10g i ima neke filtere..uopce ne znam jel to valja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaze doktorica da je osip od peludi.
    Mjerila joj je puls i zasicenost kisikom i htjela joj je odmah dati injekciju ali joj je ipak dala 2 upuha ventolina i flixotida.

Terapija dalje je 2x2 potiska flixotida, 2x1 nasonex, 1×1 aerius, svakih 6 sati 2 potiska ventolina i dobili pulmicort 2x1 na elektricni inhalator.

Sokirana sam kolicinom lijekova. U cetvrtak kontrola.

Imam elektricni inhalator od prije 10g i ima neke filtere..uopce ne znam jel to valja.
    Joooj, siroto dijete... Nadam se da će samo to čim prije proći.

Ako to već ne radiš, probaj oprati djetetu kosu svaku večer da ispereš pelud. I nemoj luftati sobu navečer i ujutro, nego ako baš moraš - samo kratko negdje sredinom dana kad je koncentracija peludi najmanja.

Vidjela sam neki dan dvoje klinaca - idu iz vrtića s maskicama na nosu. Probaj reći odgajateljicama da to stavi i tvom djetetu. Neće joj spasiti oči, ali hoće dišne puteve. O ovome govorim: https://www.google.hr/search?q=maska..._-rf4YqgYwM%3A, to mm kupuje u ljekarni jer ne može kositi bez toga.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.04.2016. at 10:00

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo još slika maske (obične, ali učinkovite): https://www.google.hr/search?q=maska...k6r2SSA8-4M%3A

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Joooj, siroto dijete... Nadam se da će samo to čim prije proći.

Ako to već ne radiš, probaj oprati djetetu kosu svaku večer da ispereš pelud. I nemoj luftati sobu navečer i ujutro, nego ako baš moraš - samo kratko negdje sredinom dana kad je koncentracija peludi najmanja.

Vidjela sam neki dan dvoje klinaca - idu iz vrtića s maskicama na nosu. Probaj reći odgajateljicama da to stavi i tvom djetetu. Neće joj spasiti oči, ali hoće dišne puteve. O ovome govorim: https://www.google.hr/search?q=maska..._-rf4YqgYwM%3A, to mm kupuje u ljekarni jer ne može kositi bez toga.
    Da, rekla nam je prati kosu svaku večer, nema izlaženja van, veš ne sušiti na balkonu, ne provjetravati. Ja ću uzeti sad bolovanje do nedjelje, iako imam takav posao da je to koma, ali ne mogu ju sad ovakvu u vrtić pustiti, za dalje ćemo vidjeti.

Jooj Peterlin, ovo za maskicu je super stvar, ali kakva je moja J., poznato ti je mislim da bi njoj to bilo previše. Probati ću joj ponuditi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj... To ti je isto kao i naočale - moja djeci NIKADA u životu nisu odbila nositi naočale jer su im pomagale. Ako osjeti da joj je bolje, nosit će to kad bude išla van. Znat ćeš i sama kako joj treba objasniti, imaš iskustva.

Nije jedina - kažem, vidjela sam neki dan dvoje je vodio jedan striček po mom kvartu, iz vrtića. Ima razloga: breze imaju svoje peludne rezance duljine 10cm. Čistim balkone (vodom) skoro svaki dan.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.04.2016. at 10:34

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pogledajte na stranici od Mandis pharme mislim da ce u subotu imati Omron inhlatore snizene 40 % pa ako kome treba..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koji inhalator imaš?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Suosjecam Imam osjecaj da se vrtimo u zacaranom krugu. A ljekovi, nazalost nuzni su I trave su krenule, jupijeej.

Inace moja ce sada krenuti sa flixonaseom, ne prexida flixotide, samo aerius ako uspije.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Buba super za Grad mladih

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

koji inhalator imaš?
    jelena.o imamo ovaj:
    https://www.google.hr/search?q=happy...n8DhgQ_AUIBigB

kupljen je prije 10g i 1 korišten..vidim da ima neki filter...imam jedan zapakiran filter novi....moram proučiti kako to uopće radi i dali je ta jfilter valjan

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da će bit ok, to ste vani kupili, možda ima i za kupiti godišnji set

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kupljen je u Zagrebu u običnoj ljekarni...misliš da bi se mogli nekakvi dijelovi kupiti?

Uh, baš sam pogubljena a moram priznati i malo prestrašena. Nije do sada imala ovako teške reakcije i baš mi nije svejedno. Valjda se treba naviknuti na to. S jedne strane me strah i te silne količine lijekova a s druge strane me strah šta ako ne pomognu.

Gdje se uopće ide ako treba hitna u ovakvim situacijama? Srebrnjak?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja nisam išla na hitnu ( ono baš u noći), ali nas je doktorica slala par puta u klaićevu i 2 puta na srebrnjak, sve s uputnicama

pitaj možda ima taj godišnji set za njega ( maske, filtri, crijeva) za moj https://www.google.hr/search?q=flaem...0RjC2bN7f_M%3A ima, i kupim ga povremeno sad na ozaljskoj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i sutra na žutu srijedu u CC centrima popust na inhalatore http://www.citycenterone.hr/hr/zagre...usti-6-4-2016/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kupljen je u Zagrebu u običnoj ljekarni...misliš da bi se mogli nekakvi dijelovi kupiti?

Uh, baš sam pogubljena a moram priznati i malo prestrašena. Nije do sada imala ovako teške reakcije i baš mi nije svejedno. Valjda se treba naviknuti na to. S jedne strane me strah i te silne količine lijekova a s druge strane me strah šta ako ne pomognu.

Gdje se uopće ide ako treba hitna u ovakvim situacijama? Srebrnjak?
    Srebrnjak ima 24 satnu hitnu službu i možeš zvati u svako doba na njihov telefon za astmatičare i alergičare: 2431 311.

Tu negdje na stranici imaš detalje: http://www.bolnica-srebrnjak.hr/inde...id=665&lang=hr

Mi smo znali otići i na Rebro prije nego smo krenuli na Srebrnjak - isto su dobri, imaju hitnu pedijatriju i zakrpali su mi sina par puta (injekcije solumedrola i inhalacije) ali sam imala dojam da se tam dulje čeka. Zapravo, ne znam kako je sada, dugo nije bilo potrebe da odemo.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi najcesce idemo u Klaicevu jer je najblize. Kada je stani pani ni ne stignem dalje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Curke koliko obično traju inhalacije električnim inhalatorom. S obzirom da je moj star nisam sigurna u ispravnost. Znači 2ml pulmikorta. Inhaliramo već 1 sat jedva pola se potrošilo.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Meni sa obicnom fizioloskom 4-5 ml traje ne vise od 15 min.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja imam spomenuti Omron i meni 5ml fiziološke ispari za manje od 10 min.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, čitam po netu i otprilike svi navode to vrijeme, doduše za fiziološku, ali ne vidim zašto bi bila tako velika razlika kad se lijek inhalira. Očito nešto ne valja, izgleda da ćemo morati uzeti novi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na mojem 5-7 fiziološke ispari do 20minuta, taman tolko namjestim crtiće

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, čitam po netu i otprilike svi navode to vrijeme, doduše za fiziološku, ali ne vidim zašto bi bila tako velika razlika kad se lijek inhalira. Očito nešto ne valja, izgleda da ćemo morati uzeti novi.
    si vidla da je danas u CC centrima u mandisu na -30 posto

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

si vidla da je danas u CC centrima u mandisu na -30 posto

Da, spremam se da odem jer joj jučer nisam uspjela dati cijelu terapiju. Nekih 1,20 je trajalo 1ml a ona je bila toliko iscrpljena i spavalo joj se a i nije mi imalo smisla jos 1,5h ju držati. Tko zna jel to i išlo kako treba.
    Uglavnom imali smo prvu skoro pa potpuno mirnu noć u 10 dana

Otišla sam u ljekarnu po rinohorn koji ste spominjale ali mi je magistra preporučila aqua maris sistem s vrečicama s morskom vodom i jučer smo ga upotrijebili. Bila sam u šoku koja količina sluzi je izašla iako stalno kapamo fiziološkom. Odlična stvar!

Jučer sam malo čitala ovu temu od početka da se upoznam s raznim situacijama na koje nailazite.
    U jednom dijelu se spominju i vrijednosti zasićenja kisikom. Onda kad sam skužila da je J. ta vrijednost kod doktorice bila 90, skoro mi je pozlilo jer je to alarmantno nisko. Vidjela sam ja na pregledu da se naša pedijatrica-alergolog malo uspaničila a očito nije htjela i meni paniku stvarati.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako sam dobro shvatila s linka koji je jelena.o stavila taj Mandis pharm ima samo CC West?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

2ml pulmicorta i 2ml fizioloske cca10min na omronu. Da je preko sat malac bi mi poludio, a i stariji

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Curke koliko obično traju inhalacije električnim inhalatorom. S obzirom da je moj star nisam sigurna u ispravnost. Znači 2ml pulmikorta. Inhaliramo već 1 sat jedva pola se potrošilo.
    nama 2ml pulmicorta ispari za 4 minute. imam omron el.inhalator. moja bi iskočila iz kože da traje duže. ne miješam s fiziološkom, tako su mi rekli u bolnici. a što se tiče zasićenosti kisikom, moja je došla u bolnicu nakon težeg napada sa 75. strava i užas. svi su izgledali užasnuto, ali kasnije su mi rekli da je aparat star i krivo mjeri. nakon lijekova i maskice s kisikom, brzo se popelo na 85. nisu nas puštali doma dok nije došla na 98.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako sam dobro shvatila s linka koji je jelena.o stavila taj Mandis pharm ima samo CC West?
    ispada samo u westu, ali ti si na pol puta kolko sam skužila pa ti je možda svejedno

susmiga, nadam se da su drugi put mjerili na drugom ispravnijem aparatu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Otišla sam u ljekarnu po rinohorn koji ste spominjale ali mi je magistra preporučila aqua maris sistem s vrečicama s morskom vodom i jučer smo ga upotrijebili. Bila sam u šoku koja količina sluzi je izašla iako stalno kapamo fiziološkom. Odlična stvar!
    kad je čistiš napose sad u početku ti joj drži i glavu, najbolje možda i položiti na umivaonik i brojite skupa moj broj do 100, tj. to je do 29 pa još doda 100, možeš i jednu i pol vrečicu stavljati, za početak kad je baš jako zaštopana, više puta u danu. gledaj da iscuri sva tekučina, si vidjela jel kroz drugu nosnicu ide van voda+ zmazanoća?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kad je čistiš napose sad u početku ti joj drži i glavu, najbolje možda i položiti na umivaonik i brojite skupa moj broj do 100, tj. to je do 29 pa još doda 100, možeš i jednu i pol vrečicu stavljati, za početak kad je baš jako zaštopana, više puta u danu. gledaj da iscuri sva tekučina, si vidjela jel kroz drugu nosnicu ide van voda+ zmazanoća?
    Ide van voda i zmazanoća i grumeni sluzi. Ostala sam šokirana.

Omron kupljen u CC One West i 2ml pulmicorta cca 3-4min.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Taman lovu koju si uštrdedila ti je za sol i ostalo, čisti je ovih par dana češće

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Vidis nama su rekli da mjesamo. Ali u principu i tako je koncentracija lijeka najbitnija a ona je u oba slucaja ista. Oksimetar imam doma bas zbog stani pani situacija.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pozdrav svima. Moj osmogodišnjak ima alergiju od prošlog proljeća. Ovo smo proljeće na xyzalu i nasonexu. pomaže mu sve no, noćas je krvario iz nosa i to poprilično. Pretpostavljam da je to nuspojava nasonexa. Ukinula sam ga na svoju ruku. Kakva su vam iskustva s njim. Ped i otorinac su nam rekli da ga redovito dajemo 6 tjedana.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj paid prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima. Moj osmogodišnjak ima alergiju od prošlog proljeća. Ovo smo proljeće na xyzalu i nasonexu. pomaže mu sve no, noćas je krvario iz nosa i to poprilično. Pretpostavljam da je to nuspojava nasonexa. Ukinula sam ga na svoju ruku. Kakva su vam iskustva s njim. Ped i otorinac su nam rekli da ga redovito dajemo 6 tjedana.
    Je, krvarenje je nuspojava nasonexa.

Možeš je vrlo lako i elegantno spriječiti. Nemoj ukidati lijek jer je to gore zlo.

Uzmi običnu baby kremu ili melem (neku koja može i na sluznicu) i djetetu maži nos 2-3 puta dnevno, ne u trenutku kad mu špricaš nasonex nego između toga. Ta kremica će se razići po sluznici i bit će bolje.

Sluznica se suši i zato krvari. Meni su trebale godine da dođem do jednostavnog i učinkovitog zaključka. A kad se na Srebrnjaku promijenila doktorica, nova mi je to i rekla, tako da ne gatam bezveze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da javim razvoj naše situacije
    J. je dobro, terapija djeluje, nakon ona 3 dana udarne terapije sad je na Flixotidu 2x1x125, nasonexu 2x1 i aeriusu 1x1.
    Suhog kašlja više nema, povremeno kašlje mokro.
    I dalje svaki dan ispiremo nos s aqua maris sustavom i ja se i dalje svaki dan čudim količini sluzi koja izlazi prilikom ispiranja i ovo mi je baš otkriće. Da sam bar to prije uzela, puno joj je lakše od kada to radimo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadam se da će i dalje bit dobro, ajde traži doktorku za ponovna testiranja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •