ja dobila badava tj. došlo je po dogovoru na moj telac
a zakaj i ti nisi išla na feštu?
Printable View
ja dobila badava tj. došlo je po dogovoru na moj telac
a zakaj i ti nisi išla na feštu?
ma nije nitko, i ne plačam ništa
na MiB forumu komentiraju kako jako puno djece ima bod na bolest - moja mlađa ima dijagnozu, ali mene je to sram tražiti. Nadam se da si neću uskočiti u usta, no ona u nebu u MIOC, ziher.
još si ja mislim kak 92 djece prijavljeno u MIOC ima bodove sa natjecanja - moj je išao na mnoga, ali nije uspio doći do državnog
Ne znam točno kako ovo ide jer nemam takvo iskustvo, ali mislim da ne možeš ti sada dobiti bod na bolest ako prije (u prethodnoj škg) nisi to tražila i predala papire školskom liječniku kod onog zadnjeg sistematskog. Mora biti prijavljeno u stručnoj službi i kod školskog liječnika. Ne možeš.
Moj mlađi ima individualizaciju zbog smetnji čitanja od 3. razreda, stariji je imao zbog motorike i strabizma od 1. razreda (sa Suvagovim papirima za motoriku, Rebro za strabizam). Nikad ništa nismo tražili, ali su iz pedijatrijske ambulante za starijega poslali karton školskom liječniku (još pri upisu). Nikad za njega nisam prijavila astmu, ali je on sada na vještačenju kod hzz rekao za to, pa su me tražili papire i to smo dali.
ne znam niti ja - prenosim sa drugog foruma gdje mame proučavaju rang liste - 1 bod na "izmišljenu" (a sigurno ima takvih) jednako je točnom rješavanju 4 zadatka na prijemnom
dok nisam to pročitala, nije mi palo na pamet to o bolestima, samo mi je bilo čudno kako puno djece ima uspjeha na natjecanjima
čitam paralelno drugi forum i umirem od smijeha - veli većina koja ima dodatni boda u MIOCu je na bolest, u V.toj na natjecanje.
ponavljam, prenosim, jer nemam uvid u listu
Pa kako mozes izmislit bolest ? Uopce nije jednostavno dobit taj 1 bod na bolest koji tesko da odlucuje u miocu pogotovo sad kad su prijemni u igri. Da bi dobio 1 bod na bolest moras imat preporuku specijaliste uz hrpu visegodisnje dokumentacije, pa sve to jos ide i skolskom dr koji odlucuje na temelju svega ima li pravo ili ne, tj jel bolest imala utjecaja il ne i jos ti hzjz bas taj program mora preporucit.
A kako uopce netko vidi na sta je dobiven taj 1 bod? Kaj to pise?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znaci recimo ak neko zmislja bolest treba imat vezu kod svog dr, kod specijaliste, kod skolske i na hzjz. Koliko je takvih?
komentiraju ljudi čija se djeca upisuju. Imaju šifre i kad uđeš u sustav vidiš
Možeš sigurno izmisliti - kod nas - sustav ne zna da ja imam bolesno dijete. A 1 bod je 4 točno riješena i ne jednostavna zadatka na prijemnom.
Zašto nema toliko bolesnih u V.toj? No nije niti bitno - komentiramo. Ali i mene izluđuju ti dodatni bodovi. 92 djece u MIOCu ih je imalo. cure tam se sprdaju, ali ako je tako, meni to nije sprdačina
A sta vidis da pise ko ima 1 bod za bolest, ko za soc ugrozenu obitelj, ko za zivot s tesko bolesnim roditeljem, rom, itd...
ne znam , ali očito se vidi ak se komentira. Bum pitala juniora.
Bod ide i na sportska natjecanja - nisam to proučavala. Moj je išao na razna natjecanja ali nije uspio doći do dodatnog boda. Nije ni sportaš a nema ni kroničnu bolest, pa nisam niti gledala kaj sve nosi
Ma da, tako su lani komentirali upise djece sa teškoćama u razvoju.
kažu da se vidi osnova dodatnog boda na listi - očito bolest prevladava u MIOCu kad komentiraju. Ne vidi se ime djeteta, ak te to tješi.
no, meni je drago, da je barem dio djece sa 79, nešto bodova uspjelo upasti u MIOC
Ma mene se ne dotice jer se ne upisujemo ove godine a druge kad budemo u mioc ,5, ni slicne ,necemo ni ak ce imat 80 bodova a ni niti ijednu matematicku gimnaziju...
Ma znam da se ne vidi ime djeteta, nego me zanima jel taj 1 bod je razgranicen posebno za bolest, posebno bolest roditelja, soc ugrozeni .. Jer tskvih je sigurno bar priblizno isto ko bolesnih ..
ok, da skrenemo s teme - jesu se pragovi jako podigli u drugim školama
Uh, moj se još drži na 66. mjestu u X., primaju ih 88 :unsure:
U XV-oj se sa 100% riješenim prijemnim pomakao na 272. mjesto, taman bi upao da su na prijemnom stavili eliminacijski prag na 75% riješenosti tj. 3.75 boda (20 superodlikaša koji upadaju u kvotu ima 3,50 boda na prijemnom, a 15 njih 3,25; još ih je nekoliko s 3,00 odnosno 2,75 boda. ali oni imaju dodatne bodove na uvjete).
28ero djece upalo je u kvotu zahvaljujući prijemnom ispitu (zbroj bodova na ocjene i dodatnih bodova bio im je manji od 80, što znači da prošle godine ne bi upali). I to je neki pomak, drago mi je zbog njih :-). Ovo je bio njihov broj bodova bez prijemnog:
78.80 79.28 79.32 79.54 79.58 79.66 79.73 79.75 79.79 79.83 79.83 79.83 79.84 79.84 79.85 79.92 79.92 79.92 79.92 79.92 79.92 79.92 79.92 79.92 79.92 79.92 79.93
kanga, već sam ti htjela poslati pp da vidim kakvo je stanje. Držim fige!
kak si ti sve izračunala, baš zanimljivo
Bod na bolest se vjerojatno dobiva zato što je djetetu koje ima neku kroničnu bolest objektivno teže u školi, možda puno izostaje, ili mu možda često nije dobro, pa mu je teže nadoknađivati gradivo.
volim vrtit brojeve, ne pada jabuka daleko od stabla :mrgreen:
Kanga nadam se da ce tvoj upast. 100 posto rijesio test !? Svaka cast. I prejadno ak ne upadne :/
Meni je isto jako drago radi djece koja su se uspjela upisati u MIOC zahvaljujući prijemnom, a imala su 78.78 bodova, to znači da ih pokoja četvorka nije omela kod upisa i to je odlična stvar.
ovo gore sam odgovarala NiB.
Ja mislim da su dodatni bodovi na životne uvjete i bolesti jedna od rijetkih dobrih stvari u sadšnjem sustavu upisa. Mislim da je svaki sustav (i društvo općenito) onoliko napredno koliko je osjetljivo na svoje najslabije članove. I zato uopće ne razmišljam je li se provukao koji neopravdani dodatni bod. Ako je to cijena da se olakša život nekom djetetu sa stvarnim otežanim uvjetima života (bilo zbog bolesti, bilo zbog ekonomskih ili sl. čimbenika) - neka je.
skužila sam.
:)
lunahor, nadam se da će upast u X.... (u XV. neće, meni je žao što nam je XV. najbliža, inače važno mi je samo da upadne u program s pojačanom matematikom)
Lucijanka vam je onda pretpostavljam jako daleko.
ma upast će. Mora :) Vibram jako
o, da, Lucijanka nam je jako daleko, SI grada smo i do XV., koja nam je najbliže, imamo dosta.
inače je :zaljubljen: u tu L., ima super iskustva s natjecanja tamo).
hvala NiB (i ostalima) :heart:
A vlak vam daleko? Puno djece navodno iz sesveta i sl ide tamo bas zbog vlaka s kojim si zacas.
A, ne, nismo u Sesvetama. Ovako, imao 20ak minuta pješice do autobusa kojem treba nekih 10-15 minuta do Maksimira i onda tamo hvata tramvaj. Ma nije strašno, ali L. bi nam ipak bila predaleko - zapravo, šta pričam :lol:pa ne bi ni tamo upao s 75.45 boda na ocjene.
Kanga, nek on upadne u matematičku, koju god
dijete koje je imalo tako dobre uspjehe na natjecanjima će svoj talent iskoristiti i u manje razvikanoj školi
a ako bas bude takav problem s putem možete razmisliti da nađete smještaj negdje blizu škole