I ljudi se dijele u dvije osnovne kategorije: kojima je sve problem i kojima nista nije problem.
Mozemo gledat i da ce ga to samostalno ucenje pripremit za faks bolje od svih priprema.
I ljudi se dijele u dvije osnovne kategorije: kojima je sve problem i kojima nista nije problem.
Mozemo gledat i da ce ga to samostalno ucenje pripremit za faks bolje od svih priprema.
Ja sam doktorirala fiziku, a zavrsila opcu gimnaziju. Integrale u srednjoj nismo radili. Prvi put ih vidjeh na jednoj od matematickih analiza. Ne sjecam se jesmo li ih u opcoj fizicu uveli prije nego u mat. analizi. Al, ako i jesmo, to je bilo nesto elementarno. Gomila ljudi iz moje generacije je na faks dosla iz opcih gimnazija, a dobar dio i iz tehnickih skola.
Naravno da nije nemoguće upisati tehnički faks nakon opće gimnazije. Moguće je i vrlo vjerojatno će ga upisati svaki gimnazijalac koji ozbiljno shvaća školovanje. Ono što sam ja napisala je da matematička gimnazija daje veće predznanje za takav faks.
Uostalom, ima li danas išta nemoguće?
ako kome treba pomoć za derivacije,intergrale i primjenu nek me slobodno kontaktira![]()
Ovi profesori na fizici su na prvoj godini isli s pretpostavkom da mi vecinom nismo ucili integrale... a i da je uostalom dobar dio toga sto smo ucili u srednjoj upitne kvalitete. Na svom primjeru bi se recimo slozila za fiziku iz koje sam uvijek imala lose profesore, al za matematiku iz koje sam imala izvrsne, ne bi. Po meni, najbolje predznanje za fiziku su imali ucenici iz kvalitetnih tehnickih skola. Al to nisu sad neke drasticne razlike zbog kojih je njima faks bio znacajno laksi. Mislim da je velikoj vecini, bez obzira iz koje skole dosli, bio jako tekak. Predznanje se do kraja prve godine usuglasi. Puno je bitnija motivacija i radne navike.
joj, što volim ovu rodu, super ste napisale i sa svime se slažem.
riječanka, meni se čini da niš od roditeljskog. a za kavu ćemo se već dogovoriti![]()
I kakva je sad procedura kad se liste zakljucaju? Znam da moramo u osnovnu po ispisnicu, a jel trebamo sami nesto isprintati pa nositi ili nam je daju u skoli? Treba li i dijete ici? U mom okruzenju svi zbunjeni, neki tvrde da djeca obavezno moraju ici potpisati s roditeljima, drugi djecu odavno poslali van grada bakama... U skoli se naravno nitko ne javlja na telefon.
hej cure, pretpostavljam da se već davno pisao prijemni za MIOC, kakvi su dojmovi i komentari?
sorry ak ste već prokomentirali, nisam baš bila pri internet-signalu, a prebrzo pišete na ovoj temi ...
I kako se gledaju bodovi? Ono ocjene+prijemni, što ima prednost, 80+1 ili 76+5?
meni nije normalno, da još nisu upisali bodove za MIOC (ili ja nemam pojma jer mali spava) - pa trebalo je upisati 300 brojeva, kaj se to do sada nije moglo napraviti.?
Prijemni je bio u četvrtak, jučer je bio uvid u testove do 12 sati i kaj sada - jučer me zove frendica da veli da joj je mala upala u razred sada kaje jeMIOC gotov - velim ja njoj - MIOC nije gotov. I tak, tih 300 brojeva čeka puuno ljudi
Kakvo je bodovno stanje u ostalim skolama koje vidite?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Za opce i jezicne sam mislila ako neko vidi
83.48 je 218. mjesto na MIOC-u nakon zbrajanja bodova s prijemnog
Posljednje uređivanje od Bubica : 05.07.2016. at 11:32 Razlog: izbrisala sliku
joj upisani su bodovi
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 05.07.2016. at 11:07
i jeste unutra????
moj se u jednoj školi pomaknul za jedno mjesto
Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.07.2016. at 11:18
iiiiiiiiiiiiiii ??????????? Ne znam kako se vide te liste, vidiš li koliko bodova ima zadnji na listi u MIOC-u? Vidi li se koliko je bilo na ocjene a koliko na prijemni?
e onda pogledaj koliko bodova samo na ocjene ima prvi ispod crte
veli da ima jedno dijete sa 77 i nešto bodova, dodatnim bodom i odličnim prijemnim
ima i onih sa 79, nešto bodova, trebalo bi to malo čačkati
tam na MiB forumu pišu o visokim pragovima u VIII. oj i Vtoj
je u V je 78.92
a u V je samo njih više od 130 s 80 + bodova ili izravnim upisima
Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.07.2016. at 12:11
javljaj nano ako se kaj pomakne, ali očito ti uopće nemaš uvida u to, ja recimo imam, ali je on stavio klikove kak je htio i sam ih mjenja
nego cure koje morate raditi medicinu rada jeste li napravili, koja je procedura za to?? u slučaju da se izjalovi 1. izbor, moj će morat ići na taj pregled
Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.07.2016. at 12:17
i moj sam obavlja ali mi je dao povlasnu šifru, ipak mi vjeruje
ok ak se kaj pomakne javi
ja dobila badava tj. došlo je po dogovoru na moj telac
a zakaj i ti nisi išla na feštu?
na MiB forumu komentiraju kako jako puno djece ima bod na bolest - moja mlađa ima dijagnozu, ali mene je to sram tražiti. Nadam se da si neću uskočiti u usta, no ona u nebu u MIOC, ziher.
još si ja mislim kak 92 djece prijavljeno u MIOC ima bodove sa natjecanja - moj je išao na mnoga, ali nije uspio doći do državnog
Ne znam točno kako ovo ide jer nemam takvo iskustvo, ali mislim da ne možeš ti sada dobiti bod na bolest ako prije (u prethodnoj škg) nisi to tražila i predala papire školskom liječniku kod onog zadnjeg sistematskog. Mora biti prijavljeno u stručnoj službi i kod školskog liječnika. Ne možeš.
Moj mlađi ima individualizaciju zbog smetnji čitanja od 3. razreda, stariji je imao zbog motorike i strabizma od 1. razreda (sa Suvagovim papirima za motoriku, Rebro za strabizam). Nikad ništa nismo tražili, ali su iz pedijatrijske ambulante za starijega poslali karton školskom liječniku (još pri upisu). Nikad za njega nisam prijavila astmu, ali je on sada na vještačenju kod hzz rekao za to, pa su me tražili papire i to smo dali.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.07.2016. at 15:02
ne znam niti ja - prenosim sa drugog foruma gdje mame proučavaju rang liste - 1 bod na "izmišljenu" (a sigurno ima takvih) jednako je točnom rješavanju 4 zadatka na prijemnom
dok nisam to pročitala, nije mi palo na pamet to o bolestima, samo mi je bilo čudno kako puno djece ima uspjeha na natjecanjima
čitam paralelno drugi forum i umirem od smijeha - veli većina koja ima dodatni boda u MIOCu je na bolest, u V.toj na natjecanje.
ponavljam, prenosim, jer nemam uvid u listu
Pa kako mozes izmislit bolest ? Uopce nije jednostavno dobit taj 1 bod na bolest koji tesko da odlucuje u miocu pogotovo sad kad su prijemni u igri. Da bi dobio 1 bod na bolest moras imat preporuku specijaliste uz hrpu visegodisnje dokumentacije, pa sve to jos ide i skolskom dr koji odlucuje na temelju svega ima li pravo ili ne, tj jel bolest imala utjecaja il ne i jos ti hzjz bas taj program mora preporucit.
A kako uopce netko vidi na sta je dobiven taj 1 bod? Kaj to pise?
Znaci recimo ak neko zmislja bolest treba imat vezu kod svog dr, kod specijaliste, kod skolske i na hzjz. Koliko je takvih?
komentiraju ljudi čija se djeca upisuju. Imaju šifre i kad uđeš u sustav vidiš
Možeš sigurno izmisliti - kod nas - sustav ne zna da ja imam bolesno dijete. A 1 bod je 4 točno riješena i ne jednostavna zadatka na prijemnom.
Zašto nema toliko bolesnih u V.toj? No nije niti bitno - komentiramo. Ali i mene izluđuju ti dodatni bodovi. 92 djece u MIOCu ih je imalo. cure tam se sprdaju, ali ako je tako, meni to nije sprdačina
A sta vidis da pise ko ima 1 bod za bolest, ko za soc ugrozenu obitelj, ko za zivot s tesko bolesnim roditeljem, rom, itd...
ne znam , ali očito se vidi ak se komentira. Bum pitala juniora.
Bod ide i na sportska natjecanja - nisam to proučavala. Moj je išao na razna natjecanja ali nije uspio doći do dodatnog boda. Nije ni sportaš a nema ni kroničnu bolest, pa nisam niti gledala kaj sve nosi
Ma da, tako su lani komentirali upise djece sa teškoćama u razvoju.
kažu da se vidi osnova dodatnog boda na listi - očito bolest prevladava u MIOCu kad komentiraju. Ne vidi se ime djeteta, ak te to tješi.
no, meni je drago, da je barem dio djece sa 79, nešto bodova uspjelo upasti u MIOC