a tko kaže da nije preneseno s koljena na koljeno
Printable View
a tko kaže da nije preneseno s koljena na koljeno
moram priznati da baš ne gledam da kupujem hrvatsko :škartoc: već šta mi je u tom trenutku povoljnije. jedino čemu baš ne gledam cijenu je prašak za perilicu rublja jer godinama kupujem isto i prezadovoljna sam. a i pošto nas je dvoje duuugo traje
Ja isto ne gledam da "kupujem hrvatsko" jer sam se više puta uvjerila da to domaće Hrvatsku nije vidjelo ni na razglednici, nego kupim što mi je najjeftinije u trenutku.
Fućkaš domoljublje kad ga ni trgovci ne poštuju, nego muljaju i na sentiš o domaćim proizvodima ubiru veću lovu.
I ide mi jako na živac kod robnih marki što su prestali pisati "za Bilu, Konzum, Plodine...proizvodi taj i taj".
Jasno mi je da bi u tom slučaju svako kupio salamu koju za njih proizvodi npr. Gavrilović po 50 kuna umjesto oriđiđi markirane Gavrilovićke za 100 kuna, ali ovak ne znam mi gdje je proizvedeno niti od koga.
Bljak!
"....kako je iz Zakona o zaštiti potrošača 2007. godine izbrisana stavka prema kojoj na deklaraciji mora pisati zemlja podrijetla..."
ovo me cudi,pa nije li tek od nedavno na maslinovim uljima pocelo pisati zemlja podrijetla,pa sam na nekim sto sam mislila da su Bracka ispala Spanjolska itd...
ovo za robne marke,nije da ih kupujem ali sam dosada uvijek vidjela da pise tko proizvodi (na K-plus npr,Bilu i Plodine nemam)....
konkretno se sjecam u zadnje paste i ajvara...
Ma da, a prije je pisalo npr. za Lidl proizvodi Kraš, zemlja porijekla Hrvatska.
A sad ponekad Proizvedeno u Hrvatskoj, zemlja porijekla Španjolska ili tak. Obratite pažnju, ja vidjela baš takvu situaciju.
problem je što, da bi dobio oznaku proizv. u Hr, proizvod treba samo nekakav tranzit imati, prepakiravanje ili tako nešto. Davno mi je to netko objašnjavao. Ako sam u krivu, ispravite me :(
Da. Tako Franck pakira njemački cappucino i prodaje ga kao hrvatski. I ove Likvi za suđericu su na taj način "hrvatske".
A koliko je Ledovih sladoleda bilo made in Spain.
I sad ti "kupuj Hrvatsko":roll:
najbolji posao mog nesuđenog švicarca :mrgreen: (nisam ga htjela) je bio: izvoz rajčica iz makedonije u švicarsku, i uvoz tih istih rajčica u hrvatsku. kupio čovjek i prodao. s tim da je sve bilo UNUTAR JUGOSLAVIJE - čak ni fizički roba nije prešla granicu... i sad se ja pitam - zakaj firma iz hrvatske nije to kupila u makedoniji??? a dam se kladit da toga ima i sada... naravno - cijenu plaćamo mi.
Izludile ste me s tim maslacem i dok samo pomislim koliko mi ga treba za BING krećem danas u potragu za najjeftinijim...
Ako ti treba za BiNG onda uzmi kilu od veronike, neko je pisao kolika je cijena krizevacke mlijekarne, ali isto je povoljna. mislim da ti je to najjednostavnije bez velike potrage
Veronikin je 50, Križevački 40 kn/kg.
Križevačka mljekara ima štandove (dva) samo na Dolcu, Veronika na svakom
Cure, na jarunskoj trznici imate bohnecov kiosk, maslac od 250 gr 10 kn.
u vanjskom dijelu, od glavnog ulaza lijevo..idem tamo samo po maslac i druge ducane ne poznam tako da ne znam sta bih kao orijentir navela :(
u vanjskom dijelu.. od glavnog ulaza lijevo.. idem tamo samo po maslac i ostale ducane ne pozna, tako da ne znam sta bih jos kao orijentir navela :(
sorry cure, imala sam problema sa slanjem :/
ne kužim spajalica kaj si htela, s tim zadnjim pitanjem, ali sam da kažem pošalje muž klinca neki dan u Veroniku po 25 dag putra i mali dođe bez njega jer su prije sve pokupovali.
pa meni je čisti SF kupiti maslac u križevačkoj mljekari. dobivaju ga pon-sr-prt, dođem prije 8 ujutro, pa ga ne uspijem dobiti, I mene ste isprepadale s tim maslacem - morati ću stvoriti zalihe za BING
mi ni u veroniki prije tjedan dana nismo nasli maslac u kutiji, bilo je samo po kilu u onoj vrecici, a ispalo je da je pokvaren jer je nakon par dana poceo mijenjati boju, smrditi i bio je sav grudast i nakon stajanja na sobnoj temp
ocito ne mogu odgovoriti potraznji
i onda ti kupuj hrvatsko, pa nemas sta :gaah:
a ti nisi bila omladinka?
inače nije uopće bilo putra
jesam, ali su mi pioniri bila drazi, razigraniji
;)
Ha, našla sam, mislim da sam apsolutna pobjednica:yes:, 33 kn/kg (blok od 5 kg), 35 kn/kg, 10 kn /250 g,domaći maslac 1 .klase iz male mljekare u Paukovcu, ja uzela 6 kg(i ne nije sve za mene, sebi ostavljem 2 kg), isplati se curkama iz zg ako se dogovore i uzmu više, nisam pitala ali mislim da nemaju štandove po placevima
a gdi si ti onda uzela prek veba?
pazim na novce, ali šta je previše je previše. pakoranje od 5 kg putra. pa šta ću s njim. A da s nekim dijelim - pa dok to sve dogovoruiš, prepakiraš, izdijeliš - i vrijeme je novac, barem kod mene. Kupujem sve usput. kataloge čitam u pauzama a u dućane na plac utrčavam prije ili poslije posla, po putu
Cathy a jel idete na vježbanje prema mojem kvartu da i meni malo uzmeš?
ok onda ništa
U Sparu od sutra maslac Vindija 12,99 kn 250g