Page 38 of 111 FirstFirst ... 2836373839404888 ... LastLast
Results 1,851 to 1,900 of 5539

Thread: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

  1. #1851

    Default

    To i meni treba, imas li ideju gdje bi se moglo nac?

  2. #1852

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Quote Originally Posted by sorciere View Post
    ja sam danas bila na frizuri za 25 kuna, u importaneu (iblerov). ostala paf. super su, ja super zadovoljna. :D
    piše - ako ste zadovoljni, nagradite nas. 5kn je dovoljno.

    ne znam stavljat slike, no oni koji su mi na FB-u mogu pogledat. i kopirat ak im se da za ovu temu.
    Je li to samo određenim danima/satima akcija ili nešto trajno?
    Daj sliku.

  3. #1853
    meda's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,599

    Default

    mi maslac uzmemo u veroniki 1,5 kg do 2 mjesecno, sve to pojedemo, nis ne zamrzavamo

    gdje kupujete kukuruz za kokice?

    mi ga normalno pecemo u visokoj rajngli, poklopim i tresem da se ne zapeku. kupim franckove, ne znam koje bi jos probala

    nama je najbolja investicija u zadnje vrijeme pec za centralno koju smo kupili, a koja je i stednjak i ima i pecnicu. e ta pecnica nevjerojatno dobro i brzo pece, nikad mi se tako fino hrskavo nije ispekao krumpir u onoj pravoj pecnici! i puno brze! a sve to bez imalo struje
    znaci, grije sobu, radijatore, kuha, pece i grije vodu za bojler. i jos smo ju nabavili rabljenu za 1000 kn, a nova je oko 10 tisuca.

    mi nikad ne radimo pomfrit, ali zato volimo taj peceni krumpir u protvanu, pecem ga na hladno presanom suncokretovom ulju i prefino je. to ulje mi je otkrice, nije bas za ustedu, ko ni kuhanje na maslacu ili maslu, ali je jako fino, sve mi ima finiji okus. nije ga bas lako nabaviti, mi smo nasli nekog proizvodaca iz osijeka, ono iz uvoza mu nije ni do koljena.

  4. #1854
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    Quote Originally Posted by kloolk View Post
    Je li to samo određenim danima/satima akcija ili nešto trajno?
    Daj sliku.
    ne, to je svaki dan... zamolila sam teddy da stavi sliku ... ja ne znam... ili mi poošalji mail na sorciere@net.hr pa ću ti ju poslati.

  5. #1855
    nela08's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1,327

    Default

    maslo? hehe, sta je to tocno? maslac ili nesta slicno?

  6. #1856
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Maslo je pročišćeni maslac (ghee). Napravi se tako da se maslac kuha i obire pjena, dok ne iskuha sva voda. Tako ti ostane čista mliječna mast, bez vode i bjelančevina.

  7. #1857
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    meda, kokice kupim u DM Alnaturine.

  8. #1858
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    ja kupim na placu domaće, ove u dm nisu kolko znam

  9. #1859

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,084

    Default

    kokice uzimam u rinfuzi gdje stignem, sad ih nisam pekla već jako jako dugo, baš bih mogla

  10. #1860
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Quote Originally Posted by djuma View Post
    kako ovo cudo radi? mozes li malo pojasniti,
    kakvi budu krompirici iz toga?
    i sta jos spremas u njemu?
    Očistiš krumpire i narežeš, osušene staviš unutra da bude cca 1 kg i staviš 1 njihovu žlicu masnoće, ja stavim maslac. Upališ i za cca 25-30 min imaš pomfri ili kaj god da pečeš.
    Djeluje na principu vručeg zraka i bude sve jako fino ali prvih pola sata poslje ne valja niš, znači priredim unaprijed i obavljam ostatak ručka i samo upalim fritezu i narihtam da bude gotovo kad ide sve na stol.
    Super je za korištenje skupljih ulja hladno prešanih jer ne ide puno a okus je super.
    Ispadne i fini pekarski krumpir s paprikom i brašnom pomješanim s uljem, odličan mi je zdravi pomfri od korjena celera, djeci ga podvalim pod krumpir i opće ne kuže. Stavim ispanirane komade piletine i to pečem, ima hrpetina recepata.

  11. #1861
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by ribice View Post
    Očistiš krumpire i narežeš, osušene staviš unutra da bude cca 1 kg i staviš 1 njihovu žlicu masnoće, ja stavim maslac. Upališ i za cca 25-30 min imaš pomfri ili kaj god da pečeš.
    Djeluje na principu vručeg zraka i bude sve jako fino ali prvih pola sata poslje ne valja niš, znači priredim unaprijed i obavljam ostatak ručka i samo upalim fritezu i narihtam da bude gotovo kad ide sve na stol.
    Super je za korištenje skupljih ulja hladno prešanih jer ne ide puno a okus je super.
    Ispadne i fini pekarski krumpir s paprikom i brašnom pomješanim s uljem, odličan mi je zdravi pomfri od korjena celera, djeci ga podvalim pod krumpir i opće ne kuže. Stavim ispanirane komade piletine i to pečem, ima hrpetina recepata.
    Viš viš.... mogla bi ja to probati u običnoj pećnici, ovako: http://zloprase.com/posno/pomfrit-iz-rerne/

    Fritezu (klasičnu, malu) sam udomila jer smo je u 14 godina koristili možda 3x (i to uvijek mm, a meni je ostavio čišćenje, he he he...) Srećom, stvarno nije bilo često.

  12. #1862
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    a i ona piletina ( od zlog praseta) nije loša, kak bi izgledalo da se to ipak unapred napravi

  13. #1863
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Kako pecete kokice u rajngli? Kad sam bila klinka imali smo pec na drva i onda sam s tavom rostala po ploci (da se kokice ne zagore), a sad me strah biti tako agresivna sa staklokeramikom. Da li se zagore ako se rajngla/tava ne trese?

  14. #1864
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    ja pecem u teflonskoj i nema potrebe za tresnjom. ne zagore
    Last edited by spajalica; 22.11.2013 at 19:27.

  15. #1865
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Na temu antirecesijskih mjera, danas smo saznali da se MD-U gasi firma, rade samo do 1.1...
    Neznam Sta da kazem, jos mi nije doslo do glave...
    Ustvari sad je... Sist i plakat :/ A Sta je najgore, mene ne ceka posao, ja sam na porodiljnom od drzave...

  16. #1866
    anasti's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    tu i tamo
    Posts
    614

    Default

    o fingertips

  17. #1867
    nela08's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1,327

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Maslo je pročišćeni maslac (ghee). Napravi se tako da se maslac kuha i obire pjena, dok ne iskuha sva voda. Tako ti ostane čista mliječna mast, bez vode i bjelančevina.
    Hvala, ja sam uvijek mislila da je isto, iako nikad nisam ocito dovoljno mislila o tome da bi saznala o cemu se radi.

  18. #1868
    Freja's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Sydney / Zagreb
    Posts
    2,042

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Na temu antirecesijskih mjera, danas smo saznali da se MD-U gasi firma, rade samo do 1.1...
    Neznam Sta da kazem, jos mi nije doslo do glave...
    Ustvari sad je... Sist i plakat :/ A Sta je najgore, mene ne ceka posao, ja sam na porodiljnom od drzave...

    Nije da će ti pomoći, ali nažalost ima nas koliko hoćeš. Eno i moj, već u stečaju, produžili mu ugovor na 3 mjeseca, a poslije... Barem 50 poslanih molbi u dva mjeseca, tek nekoliko poziva na razgovor da bi zaključak svakog bio da trenutačno ne zapošljavaju.

  19. #1869
    meda's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,599

    Default

    Quote Originally Posted by enela View Post
    Kako pecete kokice u rajngli? Kad sam bila klinka imali smo pec na drva i onda sam s tavom rostala po ploci (da se kokice ne zagore), a sad me strah biti tako agresivna sa staklokeramikom. Da li se zagore ako se rajngla/tava ne trese?
    dignem rajnglu 10-15 cm od vatre i onda tresem, inace mi se zagore

    na plinu, ne znam kako je kad se pece na ploci

  20. #1870
    mona's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    711

    Default

    Quote Originally Posted by meda View Post
    dignem rajnglu 10-15 cm od vatre i onda tresem, inace mi se zagore

    na plinu, ne znam kako je kad se pece na ploci
    Ja nista ne tresem, pecem u rangli s debelim dnom, kada su prikraju iskljucim plin i ostavim jos 15-tak sek da ispucaju do kraja od topline rangle
    I ne zagore mi.i ostane samo par neispucanih

  21. #1871
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,464

    Default

    Jučer sam klincu promijenila čičak na Sketchers tenisicama, i sada ih može još neko vrijeme nositi.
    Potrošio se onaj mekani dio i više nije hvatao.
    Ali sigurno bu se neko našao da komentira kako sam trebala kupiti nove, jer sada mali kinezi ne budu dobili rižu.
    I nije mi jasno, na jeftinijima mi se to nikada nije dogodilo.
    Last edited by Cathy; 23.11.2013 at 09:21.

  22. #1872
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Quote Originally Posted by Freja View Post

    Nije da će ti pomoći, ali nažalost ima nas koliko hoćeš. Eno i moj, već u stečaju, produžili mu ugovor na 3 mjeseca, a poslije... Barem 50 poslanih molbi u dva mjeseca, tek nekoliko poziva na razgovor da bi zaključak svakog bio da trenutačno ne zapošljavaju.
    Sve razumin, užasno je situacija. Najgore mi je šta živimo u stvarno malom gradu, na burzi nema nikog ko zapošljava.... Bit će bolje! Nadam se

  23. #1873

    Join Date
    May 2007
    Posts
    1,269

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Sve razumin, užasno je situacija. Najgore mi je šta živimo u stvarno malom gradu, na burzi nema nikog ko zapošljava.... Bit će bolje! Nadam se
    što reći a da već i same ne znate? nadajte se i izdržite, želim svu sreću ovog svijeta svima u ovakvoj situaciji. zapravo, svaka me pojedinačna priča jako pogodi, puno više od tog velikog i potpuno mi apstraktnog broja nezaposlenih koji svakooga dana raste, to je samo broj, ionako velik, ali kad čujem da je neki M ili I u rl ostao bez posla ili ovdje forumašica ili njen partner, zaledim se, stvarno. da bar možemo drugačije pomoći, osim

  24. #1874
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Puno ti hvala na rijecima podrske! Puno mi to znaci!

  25. #1875

    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    340

    Default

    Fingertips, mogu ti samo poslati virtualni

    p.s. ...ima nas još

  26. #1876
    bodo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    869

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Sve razumin, užasno je situacija. Najgore mi je šta živimo u stvarno malom gradu, na burzi nema nikog ko zapošljava.... Bit će bolje! Nadam se
    Nažalost više nije samo u malim sredinama tako Sve nas je više
    Mi smo u Zg, mm radi bez plaće već 4 mjeseca...ni sama više ne brojim koliko molbi smo poslali, na koliko razgovora bio. A stvarno ne bira, radio bi bilo što.
    Da mi nije prijateljica koje su mi uskočile, ovu godinu faksa bi pauzirala jer mi je 10000 kn znanstvena fantastika
    Last edited by bodo; 23.11.2013 at 11:30.

  27. #1877
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    A meni je studiranje znastvena fantastika! Vec dugo mastam o jednoj akademiji Koju bi voljela upisati... Kad odrastem,hocu!
    Bodulice I tebi jedan :hug:
    Drzite se,drage zenice, bit ce bolje!

  28. #1878
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    a i ona piletina ( od zlog praseta) nije loša, kak bi izgledalo da se to ipak unapred napravi
    e ona pilčetina s zlog prasca je pojedena mada je bila puretina,

    napravila mješavinu koji moji smiju malo rižinog brašna+proseno brašno( osnova), pa u jedan dio osnova+ smeljene bučine koštice, pa treći dio malo rižinog brašna s mažuranom

  29. #1879
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Danas odem u Lidl kupiti recesijske Likvi tablete za suđericu - i to baš s ciljem kupiti nešto naše, jer iskreno, kupujem jeftinije a ne hrvatsko - i muž skuži da tablete nisu uopće naše - proizvedne u francuskoj. Fakat ću morati nositi naočale ili povećalo za svaku kupnju.

  30. #1880

  31. #1881
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    a tko kaže da nije preneseno s koljena na koljeno

  32. #1882
    ljubilica's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,779

    Default

    moram priznati da baš ne gledam da kupujem hrvatsko već šta mi je u tom trenutku povoljnije. jedino čemu baš ne gledam cijenu je prašak za perilicu rublja jer godinama kupujem isto i prezadovoljna sam. a i pošto nas je dvoje duuugo traje

  33. #1883
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    Ja isto ne gledam da "kupujem hrvatsko" jer sam se više puta uvjerila da to domaće Hrvatsku nije vidjelo ni na razglednici, nego kupim što mi je najjeftinije u trenutku.
    Fućkaš domoljublje kad ga ni trgovci ne poštuju, nego muljaju i na sentiš o domaćim proizvodima ubiru veću lovu.

    I ide mi jako na živac kod robnih marki što su prestali pisati "za Bilu, Konzum, Plodine...proizvodi taj i taj".
    Jasno mi je da bi u tom slučaju svako kupio salamu koju za njih proizvodi npr. Gavrilović po 50 kuna umjesto oriđiđi markirane Gavrilovićke za 100 kuna, ali ovak ne znam mi gdje je proizvedeno niti od koga.
    Bljak!
    Last edited by zmajica; 24.11.2013 at 09:53.

  34. #1884
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,464

    Default

    Quote Originally Posted by zmajica View Post
    Ja isto ne gledam da "kupujem hrvatsko" jer sam se više puta uvjerila da to domaće Hrvatsku nije vidjelo ni na razglednici, nego kupim što mi je najjeftinije u trenutku.
    Fućkaš domoljublje kad ga ni trgovci ne poštuju, nego muljaju i na sentiš o domaćim proizvodima ubiru veću lovu.

    I ide mi jako na živac kod robnih marki što su prestali pisati "za Bilu, Konzum, Plodine...proizvodi taj i taj".
    Jasno mi je da bi u tom slučaju svako kupio salamu koju za njih proizvodi npr. Gavrilović po 50 kuna umjesto oriđiđi markirane Gavrilovićke za 100 kuna, ali ovak ne znam mi gdje je proizvedeno niti od koga.
    Bljak!
    U Lidlu možeš skužiti tko radi ako je izložena i kartonska kutija u kojoj je dopremljeno, na njoj piše proizvođač.
    Pretpostavljam da je i drugdje tako, samo što bacaju ambalažu.

  35. #1885
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    "....kako je iz Zakona o zaštiti potrošača 2007. godine izbrisana stavka prema kojoj na deklaraciji mora pisati zemlja podrijetla..."
    ovo me cudi,pa nije li tek od nedavno na maslinovim uljima pocelo pisati zemlja podrijetla,pa sam na nekim sto sam mislila da su Bracka ispala Spanjolska itd...

    ovo za robne marke,nije da ih kupujem ali sam dosada uvijek vidjela da pise tko proizvodi (na K-plus npr,Bilu i Plodine nemam)....
    konkretno se sjecam u zadnje paste i ajvara...

  36. #1886
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,464

    Default

    Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post
    "....kako je iz Zakona o zaštiti potrošača 2007. godine izbrisana stavka prema kojoj na deklaraciji mora pisati zemlja podrijetla..."
    ovo me cudi,pa nije li tek od nedavno na maslinovim uljima pocelo pisati zemlja podrijetla,pa sam na nekim sto sam mislila da su Bracka ispala Spanjolska itd...

    ovo za robne marke,nije da ih kupujem ali sam dosada uvijek vidjela da pise tko proizvodi (na K-plus npr,Bilu i Plodine nemam)....
    konkretno se sjecam u zadnje paste i ajvara...
    U Lidlu u principu piše samo zemlja i "proizvedeno za Lidl"

  37. #1887
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    Ma da, a prije je pisalo npr. za Lidl proizvodi Kraš, zemlja porijekla Hrvatska.

    A sad ponekad Proizvedeno u Hrvatskoj, zemlja porijekla Španjolska ili tak. Obratite pažnju, ja vidjela baš takvu situaciju.

  38. #1888

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,084

    Default

    problem je što, da bi dobio oznaku proizv. u Hr, proizvod treba samo nekakav tranzit imati, prepakiravanje ili tako nešto. Davno mi je to netko objašnjavao. Ako sam u krivu, ispravite me

  39. #1889

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Posts
    6,841

    Default

    Da. Tako Franck pakira njemački cappucino i prodaje ga kao hrvatski. I ove Likvi za suđericu su na taj način "hrvatske".

  40. #1890
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    A koliko je Ledovih sladoleda bilo made in Spain.

  41. #1891
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    I sad ti "kupuj Hrvatsko"

  42. #1892
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,464

    Default

    Quote Originally Posted by zmajica View Post
    I sad ti "kupuj Hrvatsko"
    Ja se budem držala "proizvedeno u EU", sada kada smo ušli treba podržavati i njihovo gospodarstvo.

  43. #1893
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    Quote Originally Posted by VIPmama View Post
    problem je što, da bi dobio oznaku proizv. u Hr, proizvod treba samo nekakav tranzit imati, prepakiravanje ili tako nešto. Davno mi je to netko objašnjavao. Ako sam u krivu, ispravite me
    tocno,npr maslinovo ulje dodje u cisterni,nasi pretoce u boce i voila...
    ali zato je sjecam se pisalo...zemlja podrijetla: Spanjolska, proizvedeno u: Hrvatskoj...
    glupo sto je prepakiranje okarakterizirano kao proizvodnja ali eto....

  44. #1894
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    najbolji posao mog nesuđenog švicarca (nisam ga htjela) je bio: izvoz rajčica iz makedonije u švicarsku, i uvoz tih istih rajčica u hrvatsku. kupio čovjek i prodao. s tim da je sve bilo UNUTAR JUGOSLAVIJE - čak ni fizički roba nije prešla granicu... i sad se ja pitam - zakaj firma iz hrvatske nije to kupila u makedoniji??? a dam se kladit da toga ima i sada... naravno - cijenu plaćamo mi.

  45. #1895
    vida's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    544

    Default

    Izludile ste me s tim maslacem i dok samo pomislim koliko mi ga treba za BING krećem danas u potragu za najjeftinijim...

  46. #1896
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Ako ti treba za BiNG onda uzmi kilu od veronike, neko je pisao kolika je cijena krizevacke mlijekarne, ali isto je povoljna. mislim da ti je to najjednostavnije bez velike potrage

  47. #1897

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,084

    Default

    Veronikin je 50, Križevački 40 kn/kg.
    Križevačka mljekara ima štandove (dva) samo na Dolcu, Veronika na svakom

  48. #1898

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    71

    Default

    Cure, na jarunskoj trznici imate bohnecov kiosk, maslac od 250 gr 10 kn.

  49. #1899

  50. #1900
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by anushka View Post
    Cure, na jarunskoj trznici imate bohnecov kiosk, maslac od 250 gr 10 kn.
    di im je kiosk?

Page 38 of 111 FirstFirst ... 2836373839404888 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •