Da neoprokstivna azoo. Ni sama neznam sta to je
Printable View
Da neoprokstivna azoo. Ni sama neznam sta to je
Jel ima netko od vas da je na VV? Sad sam na drugom forumu pročitala, da je žena išla na prvi pregled na VV (muž joj isto ima azoo) i dr. joj rekla da je punkcija po novom zakonu ukinuta, da nemaju šta ćekati, poslala ih s tim nalazima što su imali odmah na Merkur kod urologa i on njenog muža naručio za 2 tjedna na biopsiju, kao ako nešto nađu zamrznut će, a ona do tada mora napraviti briseve i još hormone i idu u postupak! To je bilo 25.5. Meni sad ništa nije jasno, ja sam bila 15 dana prije nje i nije mi ništa dr. govorila?! Navodno su 22.5. ukinuli punkciju.
Tužna , jeste li vi možda radiili micro tesu u novoj poliklinici Bahceci Sarajevo, mislim da se tako zove? vidimda si nešto pisala o njima a i ja sam čula za njih?
dragi moji azoo, evo da vam se javim sa vremena na vrijeme, nama opet problem, moramo odgoditi mpo.. Meni stitnjaca proradila i to tsh visok.. Boze me prosti kao da citavo vrime nam nesto neda na taj mpo ici..
samo što nije lako bit prvi u ovoj poliklinici?? mislimda puno ljudi čeka da počmu s radom, a kakve su im cijene al ako ne zamrzavaju sperme kakav učinak?
Stigli nalazi mirkodelecija - uredan!:-D Sad još da potvrde termin za biopsiju i to je to!
baš dobro, neko ima pozitivne rezultate. otkad smo saznali za azoospermiju a ima dvije godine, nijedan pozitivan rezultat..to je bilo sve gore od goreg nikad kraj ..
a gdje ste radili mikrodeleciju, i koliko vas je koštalo?
Vjeruj da te razumijem, kod nas su svi nalazi loši, svaki gori od prethodnog. Jedino su nam kariogam i mikrodelecije uredni! Prosto nisam mogla vjerovati kad sam vidjela. Već sam se pripremala da će i oni biti loši.
Mikrodelecije smo radili u Beogradu u Helixlab-u po preporuci tužne. Cijena 9.000,00 dinara, to ti je oko 170 KM. Može se slati uzorak i poštom, ali mi smo po prijateljima poslali i nalaz gotov za 5 dana. Danas mi poslali mailom rezultat, a stiće original poštom.
odlično, ako nam ne bude dobri rezultata nakon ove terapije sa sperm hop. naj bolje nam je uradit ili kariogram ili micro tesu u ovoj novoj poliklinici u Sarajevu, Bahceci..
sos, :klap:
888, koliko znam, Bahceci će da radi MICRO, zamrzavat će spermije i radit će sve metode vantjelesne, to je jedna od najboljih(i najskupljih nažalost :-|) evropskih klinika.
nekako razmišljam ovako: nama je svakako platiti tu neku cijenu VTO, samo nam je sad prednsot što će biti tu blizu i što su sigurno troškovi puta i smještaja (i vama iz Hr) mnogo manji nego da idemo u Istanbul.
meni je jako važno da doktori budu iz Turske, ili bar da oni sve nadziru. mislim da bi bilo odlično biti među prvim pacijentima u ovoj klinici,jer nekako je logično da će tim pacijentima posvetiti najviše pažnje jer će tad, na početku, imati najviše vremena.
živi bili pa vidjeli!
tužna, imaš pravo. Moj je muž skeptičan prema tome zbog toga što tek počinju radit na ovim prostorima..ali to je odlično, nama je sarajevo udaljeno 2 sata vožnje..dosad šta smo god radili morali smo ić dalje, Split, Zagreb pa Mariboro..a svaki nalaz gori od goreg :-(
al smilovat ce se i nama dragi Bog, i biće nade i za nas azooborce.
medicina napreduje svaki dan, to je istina ako ništa i ovo u Americi je meni veliko, što muž pije ove tablete Sper Hop , mislim da će i od toga bit pomoći.
A što je naj gore ni liječnici na ovom prostoru ne znaju ništa puno o problemu azoospermije, moj muž je iz te branše i što je naj gore on ne može pomoć sam sebi a liječi druge
ljude. A hajde ti budi pametan ???
Cure, jeste li dobile mail od Bahceci? Javili su da se od sutra može naručivati za konsultacije. Ja sam kao i suprug 888 malo skpetična, bojim se da će ti doktori iz Turske doći par puta i obučiti naše doktore, a ovi će se učiti na nama. S druge strane, mm bi radije tu ako je povoljnije od Praga, mada smo već dogovorili termin i čak i smještaj rezervisali. Ne znam šta je pametnije, bojim se šta god da odllučim da ću pogriješiti.
sos,ako je vec prag rezervisan, ja bih isla tamo ,pa da vidis ... ko zna,mozda se desi da uspije tamo iz prve.
tamo su doista stručni ljekari...govorim iz iskustva(mada nisam neki pobornik Pronatala,nemam neko previse lijepo iskustvo sa njima...ali,stručnost je jedno, ljubaznost drugo).
uvijek ti postoji opcija da novi postupak odradis ovdje i pokusas ponovo.nece pobjeci nigdje, a vec ces nakon nekog vremena imati iskustva drugih u Bahceci klinici.
ja se iskerno nadam(stavise, vjerujem) da će doktori ipak biti iz Turske jer ipak je ovo turska klinika,ne bosanska...a ova klinika ima veliku reputaciju...ajde,bit ce skoro iskustava...cim nesto saznam,javljam vam.
drzim svima fige,i sebi...
888, koliko dugo tvoj muz pije sperm hope? 3 mjeseca?pa ponavljati nalaz?
ajde,mozda i to upali,pa da svi navalimo na sperm hope ;)
Ja sam se narucila u cetvrtak u kliniku Bahceci , koliko ja imam informacije svi dr ce biti iz Turske. Do sada sam imala pozitivna iskustva na pregledima (dr Turkinja) kod njih ovdje u Sarajevu nadam se da me nece razocarati jer ih vec dugo cekam
:klap: cekamo informacije sa nestrpljenjem!!!!!!!!!
tužna, moj muž pije tablete ima mjesec dana a ima tableta još za 5 mjeseci. Pa u 12 mjesecu radi nalaze ako Bog dragi da
ja imam nade da će pomoć,a ako ovo ne uspije onda idemo u kliniku Bahceci..
biće do 12 mjeseca rezultata u ovoj klinici, vidit ćemo iskustva ljudi a i vidit ćemo jel ove naše tablete pomažu
ovi 6 mjeseci mi je ko 6 godina :-)
Odluka je pala! Idemo u Prag! Danas sam zvala i Bahceci, nisu me se dojmili. Kao prvo, djevojka na informacijama nije znala šta je mycroTese:-o, a kad se raspitala o tome, nije mi htjela reći cijenu IVF ni okvirno, već samo insistira na dolasku na konsultacije. Šta god sam je pitala, odgovor je isti: Samo doktor može dati te informacije, pa morate doći na konsultacije.
Čitala sam i na drugom forumu da ima još djevojaka koje su razočarane njihovim pristupom. Nadam se da je to prvi dojam, posebno što znam koliko ima parova koji polažu nadu u ovu kliniku. Ko zna, što kaže [B]tužna[B] možda i mi budemo morali kod njih pokušati, mada o tome ne želim razmišljati.
Sos sretno u Pragu! Nadam se da će Bahceci ipak biti dobri, kao što ti reče dosta nas polaže nade u ovu kliniku. Ja sam naručena na konsultacije 23.6., pa ću vam javiti svoje utiske....Pozz svima!
pa.da...evo i mene...juce sam i ja zvala da vidim kako stoje stvari u toj klinici i javio mi se neki mlad muskarac,koji odlicno poznaj emateriju vto, microtese, eventualnih terapija...
i ja sam rekla da cu zvati da zakazem termin iduce sedmice. da odem na konsultacije i da vidim kkao to fukcionira.
kaze on da ce dr emre definitivno dolaziti.pokusavat ce praviti grupice,ono tipa 5 ljudi za micro,pa on dode.(tako rade i u Mariboru za obucnu tese),ali u slucaju nemogucnnosti da neko ceka,dr ce doci i zbog jednog pacijenta.
pred nama je vrijeme, vidjet cemo kako ce to u praksi da izgleda....
sretno svima
Tuzna, a jesu vam spominjali cijene i zaledjivanje? To meni/nama konkretno igra najbitiniju ulogu?
Upravo mi je stigao mail iz Bahceci, evo šta pišu:
Postovani,
Za sve sto vam treba stojimo vam na raspolaganju, svaki radni dan od 09:00
do 17:30 sati. Pozovite i dogovorite svoj termin za konsultacije.
Cijena za Micro-TESE u nasoj klinici je 1.000 EUR. Isti dan nakon
Micro-TESE, pacijent moze biti otpusten. Preporucuje se da pacijent ostane
bar jedan dan u Sarajevu da se relaksira.
Da, postoji mogucnost zamrzavanja spermatozoida.
Cijena za ICSI u nasoj klinici je 2.000 EUR. Cijena lijekova nije
ukljucena u iznos.
Sretno!
Bahceci BiH IVF Centar
062 051 312
033 420 194
Možda sam ja zatekla radnicu nespremnu, ali sudeći po mailu i po iskustvu tužne, rekla bi da će to kod nih profunkcionisati.
Svim curama koje se odluče za Sarajevo želim sreću.
Ovo su zbilja jako dobre vijesti ;) mi smo bas obavili inhibin i mikrodelecije... Ocekujem uskoro nalaze pa cemo po njima znati hocemo li na micro ili ne. Uzbudjena sam sada i pozitivna. ....dobro ce dobrim vratiti....
Dragi moji evo da vam se javi da su moji nalazi svi gotovi i da je sve u redu osim stitnjace... Drugo bila sam na pregledu privatno i saznala da nema uobicajan poremecaj rada stitnjace kao vecina zeni i tu oscilaciju hormona, vec nekakvu autoimunu bolest? Tako dr. kaze ali sreca nema cvorovova nije povecana ali na nekim mjestimaje hipohomogena.. Znaci dozivotnna terapija za sada eutirox 50 na za 6tj vadit krv, uglavnom moram je na 2 spustiti da bi uopce mogli uci u proces mpo.. Drugo bila na standardnom pregledu svog ginica i odjednom, sto nikad u zivotu nisam imala desi se i to da odjednom ja imam lijevi jajnik policisticni e sad, posto su spolni hormoni u redu, on je meni rekao da je na izgled policistican.. i da mi maternica izgleda ko da cu dobiti m, a ja je imala prije 11 dana ali samo 1 dan?..sad vise se nerazumijem nidsta odkud policisticni jajnik u mene nakon 25g?
hedoniza nemoj se samo brinuti i meni su otkrili isto da imam autoimunu bolest na stitnoj i ja sam to rjesila sa tabletama za mjesec dana cak mi je moja dr na dan punkcije uspjela tsh nagurati tacno na 1 , tako da oko toga ne razmisljaj to se da srediti sa tabletama i ne prestavlja problem. a mogu ce je da je i taj jajnik policistican bas od stitne pa kad se nje rjesis rjesices se i tog problema. samo bez brige sve se to zna srediti.
Prosli smo tjedan setali po Zg od bolnice do bolnice i obavljali pretrage...e pa, prvi nalaz je gotov. Inhibin b - 10, totalna koma...ali i ocekivali smo los rezultat. Sad jos cekamo i mikrodelecije i amh i sve mi se cini da mi u sarajevo mozemo samo na cevape ;) onako turisticki
Cure,
ima li neka od vas primjer žalbe na rješenja Fonda? Danas sam dobila odbijenicu za refundaciju nalaza mikrodelecija, a kako nikad nisam pisala žalbe, dobro bi mi došao neki primjer, čisto da znam čim se trebam voditi.
Cure sto mislite vi od mom krvnom nalazu hormona AMH, ja inace imam 24g i on iznosi 2,84? Jel ima to ikakvih pravila kod punkcije i stimulacije?
Jel itko zna više o klinici Bahceci u Sarajevu? Neki kontakt?
hedoniza, evo tema http://forum.roda.hr/threads/60001-A...postupci/page8
SOS15 hvala ti puuuuno, upravo ih zvala,javila sr neka teta koja blage veze nema o nicemu,ali svaka joj čast zapisala sva moja pitanja na papir i rekla da ona ništa ne zna da joj dam broj tel na koji ce mi javit odgovore na pitanja kad pita. dr. Javila se za 10min sa svim odgovorima,hvala joj :-) uglavnom dr Emre je sad stalno u Sarajevu kaže mi teta da sad živi u Sarajevu i da on sve vodi, biolozi su isto iz Instanbula i med sestre,samo mi je sad čudno a tko onda vodi tu njegovu kliniku u Instanbulu kad živi u Sarajevu?
Nema na čemu! Pretpostavljam da je dr Emre već obučio ekipu u Istanbulu, a po potrebi (ili da kažem: na zahtjev) može otići u Tursku, nije preko svijeta. Vjerovatno će u početku on biti ovdje dok nekog ne obuči, a onda će dolaziti povremeno. Treba ga iskoristiti dok je ovdje.