Ja ću u petak vaditi betu ponovo, da vidim dupla li se. Još mi je sve ovo nestvarno moram priznati. Negativni testovi pa pozitivna beta. Sad sam uzela opet jedan test i on ovaj put pozitivan. Sad strepnja svaki dan dupla li se beta, uvijek nešto :)
Printable View
Ja ću u petak vaditi betu ponovo, da vidim dupla li se. Još mi je sve ovo nestvarno moram priznati. Negativni testovi pa pozitivna beta. Sad sam uzela opet jedan test i on ovaj put pozitivan. Sad strepnja svaki dan dupla li se beta, uvijek nešto :)
Domacica odi privatno kod ginekologa. Nemoj si taj stres raditi pogotovo ti nece onda krenuti menga.
Imala sam one neke One Step testove, najobičnije, slične LH trakicama. Sad razmišljam da im nije prošao rok možda (???). Danas sam u apoteci kupila neki test Expect i on mi je odmah pokazao i 2. crticu. Definitivno sam danas doživjela pravi šok kad sam vidjela nalaz, očekujući nulu. A išla sam reda radi vaditi betu, da mogu Lazrevskom poslati službenu potvrdu. Sad ajmo korak po korak, vadit ću betu ponovo pa vidjeti raste li pravilno i onda istražiti što je najpametnije sada učiniti - ići na bolovanje, nastaviti raditi (radim u školi), jer zam da su ta prva tri mjeseca rizična.
Rikku cestitam od srca :)
Al moram priznati da si sama sebi stres napravila. Od onog krvarenja pa test na 10 dnt negativan. Trebala si se javiti dr da cujes misljenje. Mozda trebas mirovati, mozda trebas na uzv da se vidi jer je mozda hematom u pitanju. Sve nesto mozda. A da si odmah nakon prvog negativnog testa na 10 dnt dan kasnije otisla vaditi betu bila bi mirnija i sretnija. Nemoj si praviti stres tamo gdje ga nema.
Rikku to su takozvani "kinezi" i toliko su nepouzdani u zadnje vrijeme sto citam po forumu.
Danas je cijela trudnoca nazalost rizicna. Vidi sa dr dal da radis ili ne, ne ovisi ti to samo od posla.
Netko mora biti na komplikacijam. To ipak prepusti doktoru sto ti savjetuje.
Neka se nitko ne ljuti a ni ti Rikku ali ja se slazem sa Sarom79.
Inace mislite na sebe i sto manje stresa, bolje cete se osjecati.
Rikku ja bi odmah otisla na komplikacije.Misli na sebe i svoje malo djetasce :-*...po dijagnozama imas pravo na komplikacije i jos zato sto je ivf.Prijateljica dobila odmah od dr komplikacije jer je iz mpo trudnoca.Nije imala nikakvih problema.
Pa iskreno, ne bih rekla da sam se stresirala, više je to bilo neko razočarenje, ali istovremeno i prihvaćanje situacije kakva jest. Ja sam već u glavi doslovno krenula dalje, spremna za novi postupak i danas sam se na poslu veselila novim učenicima, razredništvu itd., dakle krenula s normalnim životom, nisam ni razmišljala o rezultatima bete baš. Zato mi je bio šok ovaj nalaz jer nimalo nisam očekivala pozitivno, pogotovo nakon jutrašnjeg negativnog testa. Ni sad ne znam kako se osjećam, vrlo čudno nakon svega, u totalnoj nevjerici. Lazarevski mi je rekao da pijem dalje terapiju i napravim UZV 7. dan, to je sve. Valjda će mi na UZV-u doktor reći trebam li mirovati ili mogu nastaviti raditi. Ja bih rado nastavila s poslom, no ako doktor kaže ne, to je to, slušam ga do zadnjeg. Kao što piše Medo, trebam misliti na mrvicu u sebi prije svega.
Dobro jesi napravila uzv 7 dan?
Znam da si pisala da poznajes svoje tijelo i da dolazi menga......eto iznenadilo te. Neka je, jako mi je drago.
Pazi na sebe, to je najvaznije. I nemoj da te ovi tvoji oko tebe nagovaraju kao na onaj test pa ste ostali svi razocarani. I to je jedan veliki stres, priznali mi to ili ne.
Rikkuuuu, jaooooooo. Ovo su odlične vijesti. Ono je moguće bila neka implantacija, obzirom na tvoju endometriozu možda si zato malo više krvarila. Imala sam neki dobar osjećaj vezano za tebe.
Opet ponavljam, testove ne uvažavam, nepotreban stres. Rađe platiti 150 kn betu nego dat novce za testove.
Ovo je odlično :-*
Ja sam imala sreće jer sam dva tjedna morala u samoizolaciju, u međuvremenu sazna da mi je beta pozitivna i stvarno imam dobru ekipu na poslu da su mi zabranili da se vratim na posao. To je bio treći mjesec i taman ono vrijeme kad su svi bili izgubljeni oko korone i potresa.
Moj savjet, otvori bolovanje i misli na sebe. Početak trudnoće je najrizičniji.
Uzv tek moram napraviti nakon 7 dana (tj. cca 7.dan od danas), pa se moram naručiti kod svoje ginekologice za idući tjedan. Pitanje menge je baš zanimljivo jer kad sam trebala dobiti, doslovno sam ju dobila, bilo je baš krvarenje kakvo inače imam, no onda je stalo. No rekoh, možda je kod mene genetski jer mi je sestra odkrvarila cijelu svoju mengu, a bila je trudna. I još je 4 mjeseca u trudnoći krvarila u vrijeme menge.
A pišanje testa je svakako stres, nagovorili me, tj. neka cura koju sam prvi put vidjela rekla je da ona čita kao neke aure i da vidi da sam trudna pa da odem raditi test. Bila je razočarana kad sam rekla da je test negativan, a na kraju bila u pravu.
Što se tiče simptoma, rekla bih da nisam imala ništa, osim boli (išijasa) u desnom guzu za što sam čitala da se javlja u trudnoći, ali tek puuuno kasnije. No meni je to možda i od endometrioze, tko će znati. Svakako sam još uvijek u nevjerici i ne znam što da mislim, osim da konačno povjerujem da sam trudna.
Toliko o Vrčiću i njegov statistici. Tako strasiti zene je ravno zlocinu.
Pravilo je da pravila nema.
Leptirica na 3 dan imala 3 savrsena embrija i 2 transferirana i nista od trudnoce.
Kod tebe Rikku 1 js oplodjena i trudnoca. Zivjeli dvodnevni embriji :-D
Da, nema pravila. Sve super može biti pa na kraju ništa. Vjerujem da se mora sve nekako posložiti.
Rikku, bit će sigurno beta dobra u petak!! Daješ nam svima vjetar u leđa s ovom betom. :)
Kolika je naknada za komplikacije sada, jel se to sad mijenjalo kako obecavaju?
Ne mogu si svi priustiti komplikacije, ako se mora to je nesto drugo.
Ja sam svoju prvu trudnocu odradila do kraja jer si nisam mogla priustiti da budem doma s obzirom koliko sam novaca stukla u postupak. Kako nekome znaci da ne kupi impryl tablete vec neke druge i ostane mu 150 kn u dzepu tako je meni znacilo da mi ostane vise novaca vec mizerna naknada jer mi je i te kako trebalo kasnije.
Drugu trudnocu sam djelomicno bila. Odnosno nisam odmah u pocetku vec nesto kasnije sam otvorila komplikacije. Kako sam vec imala dijete pa mi je bilo sve to zahtjevnije.
Ja sam na prvi uzv isla 21 dnt samo da se vidi da je plod pravilan i na pravom mjestu. Odmah par dana nakon sam isla da se cuje srce. Na tocno 6+0 tt se culo u prvoj a u drugoj na 5+5 tt.
Zene samice da znate kad rodite da ce vas zvati Czss, odnosno dobit cete preporucenu postu s tocnim datumom i u koliko sati da dodjete i da date izjavu o ocu djeteta. To je normalan postupak ako u rodnom listu pod imenom oca ne stoji ime.
Ako vas jos nesto zanima pitajte.
Senka di si nam???
komplikacije i porodiljne naknade su dignuli.Najvecu sto mozete primati 4500kn.Ide po ringovima placa.
Uf pa ta naknada je bila dok sam ja bila na komplikacijama. Ja pitam sad za ovo sto obecavaju vec duze vrijeme za 6000 kn i nesto.
Ovo je uzas za nekoga tko ima od 6000 kn placu pa na dalje. Puno se tu opreme za bebu moze kupiti....a da ne govorim koliki je to gubitak kad se zbroji kroz cijelu trudnocu dok si na komplikacijama. Jer kazem nekome je i 200 kn puno pa gleda di sto moze dobiti na recept ili jeftinije. Nazalost al takva je situacija u drzavi.
Al opet ako netko mora komplikacije sve za mrvicu :)
Povisili su jedino ovih drugih šest mjeseci nakon rođenja djeteta. Mislim da je sad oko 5300 kn. A bila je kolko? 2600 kn?
Svaka najbolje zna dal' raditi ili ne raditi, najviše ovisi o komplikacijama (ja sam prokrvarila sa 6+1) i ovisi kakav posao radite. Uvijek sam govorila, ako ću se dobro osjećati, raditi ću sigurno, negdje sa strane da nemam kontakt s ljudima. Ali mi je drago da je ovako na kraju ispalo.
Ne, nije bila 2600 kn vec 3991 kn. Ja sam bila znaci do kraja 02/20. Prvih 6 mj. puna placa bez limita a drugih 6 mj. znaci 3991 kn.
Dal je se sto mjenjalo za ovih pola godine memam pojma al koliko sam vidjela da nije.
Moje osobno misljnje je da tko moze raditi neka radi. Svakako je bolje i radi kretanja. Ali ima slucajeva gdje bude sve savrseno u redu pa se cerviks iz nekog razloga skrati pa se mora na mirovanje i tako. Sve ovisi.
Slusajte sebe i svoje dr to je najbolje.
Netko je spominjao i postupke u ljetnim danima. Nekome bas tad uspije, ne bih rekla da treba gledati godisnja doba a neki mpo dr tvrde da je upravo bolje ljeto zbog bolje prokrvljenost maternice a to embriju treba.
Sretno zene i drz'te se :*
Ja sam spominjala ljetne postupke ali s osobne strane jer ja po ljeti apsolutno ne funkcioniram i zato sam izbjegavala to. Zato kažem da treba slušati sebe a ne forsirati i žuriti. Svatko od nas ima pravo izbora kad želi otići na postupke.
Gore za 2600 kn sam pitala i stavila upitnik, nisam konstatirala ništa.
Ovo je sad od 1.4. za drugih 6 mjeseci.
Zakon o izmjenama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojim se od 1.4.2020. povećava maksimalni iznosi naknade plaće zaposlenog i samozaposlenog roditelja za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta.
Maksimalni iznos naknade plaće koja se isplaćuje za vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust za zaposlene i samozaposlene roditelje Novelom Zakona povećan je na 170% proračunske osnovice mjesečno odnosno na 5.654,20 kn mjesečno
LF2 ne se ljutiti. Tu smo da razmjenjujemo iskustva, misljenja i savjete pa kome se sto svidi nek i prihvati i izvuce iz tog ono najbolje za sebe.
Nisam ti niti napisala da si rekla vec sam ti odgovorila da ne za 2600 kn kako si i stavila upitnik i napisala kako je u moje vrijeme isla isplata.
Pozdrav cure.Pridruzujem se cestitkama za Rikku.Moja beta je 5....znaci definitivno nista ni ovog puta
Rikku, cestitam. Senka43, mozda nas i ti iznenadis
Ja krećem sa utrogestanom
Ja mislim da se utrogestan isto moze koristiti da izazove mengu ili ju npr.odgodi ako se treba uskladiti ciklus.
Isto kao tipa Duphaston tablete sto se piju 7 do 10 dana i nakon prekida obicno dodje menga 3 ili 4 dan.
Rikku nisam te pitala dal ti je dr. L rekao da ponovis betu ili cisto hoces radi sebe da vidis i drugu betu?
Pitam jer oni nemaju obicaj traziti duplanje jer salju na uzv brzo...20 ili 21 dnt!
Osim ako nisu promjenili protokol.