čestitam, jako mi je drago!:klap:
Printable View
Bravo Tikica 78 za dvojkice. :-) ~~~~~
Cistam informativno i da odmah napomenem da sam procitala samo zadnju stranicu jer nemam bas vremena, koliko cca gdje kod nas dode jedan stimulirani postupak? Na nekim stranicama sam i nasla podatke ali zanima me koliko je vas to kostalo? Ako sam predirektna, isprike
geceta, sam postupak je 9000 i nesto sitno, a mene su lijekovi dosli 8000 kuna jer mi nije bio dosta gonal dva kom dnevno nego tri.
ZahvAljujem :) kad je tebi rekao ponovno doci?
Geceta, rekao mi da ovaj mjesec malo odmaramo jer sam imala jake bolove a onda da ga zovem kad dode vjestica, samo meni bi to trebalo biti 09.01., a on je do 16.01. na godisnjem i sad ni sama ne znam sto i kako. taman sam se nadala sijecnju jer mi je tad i rodendan i bla bla, kao trideseti pa ce biti sretan i sad izgleda nista. nemam pojma...kaj je tebi tvoj doc rekao, i di uopce ides, zaboravila sam.
Na vv-u sam,njih nema do 9.1.ali mi je rekla svejedno da se cujemo u veljaci a ja pak dobivam krajem mjeseca tako da si nekak mislim tad je i zvat.Tko zna mozda ce mi toliko kasnit da cu dobit pocetkom veljace:)
Drage cure, možete mi poslati PM u kojoj poliklinici u zagrebu ste radile IVF i koja je cijena? Hvala.
Imali tko informaciju koja privatna klinika u zagrebu ima PICSI / IMSI postupak ili možda ima u planu uskoro uvesti taj postupak?
(znam za Cito (PICSI / IMSI) i Vinogradsku (PICSI)
hvala :)
Mislim da je tiki_a jednom napisala da ga radi i Poliklinika IVF - PICSI, ali nisam 100%...
Vinogradska radi PICSI?!
Ja znam samo za Cito.
tikice prekrasne vijesti čestitam :-D
m@tt želim vas veseli Božić bijeli + još jedno božićno čudo
Matt, oho, drzimo fige.
Poliklinika Vili radi PICSI.
Matt sretno:-)
Dakle... ja sam u šoku....
zvala sam polikliniku Beta plus, IVF i Vili i raspitivala se za IMSI, PICSI postupak i HBA test.
cure na centrali koju se se javile ne da nisu znale dali rade te postupke i testove nego nisu nikad ni čule kaj je to ni čemu to služi :-o.
U Beta plus su me spojili sa doktoricom koja ne zna ništa o tome :-o, u IVF-u su me spojili sa doktorom koji također nema pojma kakvi su to postupci pa sam jedno 5 min bila na čekanju dok je nešto tipkao po kompu i na kraju mi rekao da nazovem petrovu :-o. A u Viliju nije bilo doktora pa su mi rekli da nazovem iza blagdana i da zapravo ne znaju ništa o tome i nemaju to u cjeniku pa vjerojatno niti ne rade.
Toliko o našim privatnim klinikama, njihovom educiranju i volji.
Bok, prvi post mi je na forumu, interesira me da li netko ide kod Prof.P.
PICSI radi poliklinika Cito u St,nasla tu info na netu.
Bluebella ne znam kako drugdje ali u Viliju one tete koje rade na šalteru sigurno nisu medicinske struke i ne čudim se da nemaju pojma o tome al da doktori koji rade MPO nisu nikad čuli to je već malo čudno.
1977. bok ja ne razumijem na kog misliš postoji Podobnik, Poljak nisam sigurna koji je od njih prof.
Eh da još nešto. Ženice koje rade u Viliju na šalteru nisu baš upućene u sve. Najbolje je pitati doktora.
Mislim na profesora Maria Podobnika, idem kod njega dugo privatno
Cure, jel zna neka kako doktor R. radi za ove blagdane? Jel radi ili je na GO? Hvala!
M@tt,kak napredujete?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dobro jutro,
hvala na pitanju geceta. A evo polagano. Draga imala ovulaciju dva dana nakon što se vratili od lučija i nakon što je primila Brevactide. Bio je ovo zabavan Božić, sad nam ostaje samo još čekati i vidjeti da li se primilo šta. :mrgreen:
Držite palčeve, i hvala na vibricama :heart:
nazvala sam doktora R. u Vili i rekao mi je da rade HBA test i IMSI postupak.
Na pitanje o cijeni nisam dobila odgovor, naručit ću se sa iza nove god na konzultacije .
svjedno mi je nepojmljivo da cure koje se javljaju na telefon ne znaju dati osnovne informacije. nisam ih tražila detalje o postupcima, nego samo info dali rade taj postupak ili ne.
o web-ovima pojedinih klinika bolje i da ne pišem jer su preloši!!!
1977, nema ovdje na forumu baš puno cura koje su išle kod dr. Podobnika, rijetko se javi netko, a i iskustva baš nisu pozitivna usudila bih se reći. Osobno mislim da je bolje ići kod nekog MPO doktora kojem je MPO osnovna djelatnost (od privatnika: dr. Radončić, dr. Lučinger......).
Charlie, voljela bih zato da mi se javi netko tko je kod Podobnika kao i ja bio na ICSI ili IVF da podijelimo iskustva što je vrlo koristan korak za zaključke;))
I dobre i loše. Ja njega jako volim kao doktora, idem njemu 10 godina isključivo ali imala sam puno problema:vanmaternična prije 12 godina, hashimoto i sada anembrionalna a imala sam u prvome postupku MPO 12 kvalitetnih jj prije mjesec dana pa bih voljela samo podijeliti iskustva i pitanja s nekim tko ide k njemu jer sam nova u svemu ovome a ne želim doktora daviti s milijun pitanja,
NPR: naručena sam i ovaj ciklus na punkciju JEDNE jajne stanice bez stimulacija a imam 6 zaleđenih od prije mjesec i pol, pa me strah opet ići na opću anesteziju ako imam zaleđene stanice.....da li se to nekome dogodilo?
Zaista sam čula hrpu lijepih stvari o doktorima koje ti spominješ ali ne kanim mijenjati sistem dok se ne pokaže da je nešto trulo....svi znamo da je MPO sreća ali smatram da je dosta i u iskustvima ma koliko ona subjektivna bila.
Moram izjaviti svoje negodovanje na ovaj grupni topic, puno je bolje bilo kada je svaka privatna klinika bila zasebno! Tesko se snaci i sve procitati. Nadam se da se nitko nece naljutiti.
1977 sve mi je jasno, svatko odlučuje za sebe, nadam se da će ti se javiti netko pa da podijelite iskustva. Ja sam pričala samo s bivšim pacijenticama prof. P. i to u čekaonicama drugih liječnika pa su moja saznanja em iz druge ruke, em vjerojatno pristrana (uz pretpostavku da su s razlogom promijenile dr).
Vezano za ovo pitanje zamrznutih js i svježe js, prvo, zamrzavanje js je prilično eksperimentalna metoda i u svijetu i kod nas (dosta smo pisale o tome u kontekstu novog zakona pa ako te zanima pretraži) i rezultati su vrlo slabi. Sa svježom js imaš sigurno bolje šanse za uspjeh iako prirodnjaci imaju znatno nižu stopu uspjeha od stimuliranih postupaka (red veličina cca 10-15% vs 25-30%). U svakom slučaju mislim da je pozitivno što će ti punktirati svježu stanicu, a uz to ako odmrznu i oplode i neku smrznutu, super. Ali ne vidim zašto bi za punkciju jedne js trebala opću anesteziju - ja to uvijek radim na živo, ili uz koktel lijekova protiv bolova, a imala sam puno prirodnjaka, nije strašno.
Nažalost, to je izbor doktora, ne moj. On inzistira jer imam već ožiljkaka od operacije slijepog crijeva i vanmaternične trudnoće da to radimo pod općom jer misli da sam puno bolova prošla....dovoljno po njegovom sudu...ne znam, nije mene strah od opće anestezije nego komplikacija i bolova nakon punkcije, a sve to za samo jednu js...lakše mi pretrpiti operaciju kada znam da će izvaditi 12 kao prošli puta prije mjesec i pol..
Sretna vam Nova 2012 i neka nam donese sto vise bebica!!
1977 ne boj se punkcije 1 js, nema kasnije posebnih bolova, samo boc i gotovo, ja poslije odem radit! Malo prvih pol sata osjećam protisak u maternici i to je to. Neusporedivo sa stimuliranim i punkcijom 10-tak i više js. Sretno, možda ti baš prirodnjak donese sreću, mnogima je!
I btw i dalje mislim da je opća anestezija za 1 js kako da kažem...pretjerana...iako ja ne podnosim bol i za najmanju stvar kod zubara tražim injekciju, za 3js sam prvi put uzela isto opću, drugi put nisam htjela, vjeruj mi da je punkcija jedne js skroz izdrživa jer bol traje svega par sekundi, dok opća anestezija ima svoje rizike. No, ako doktor inzistira...on valjda zna zašto.
i meni se cini da je pretjerano da za jednu stanicu dobijes punkciju - koliko vidim da podobnik voli naplatiti sve..pa tako i anesteziju..
ja sam u prva dva postupka odbila anesteziju i proslo je sasvim u redu. zadnji put sam imala pred sami postupak dvije punkcije cisti, pa na kraju i samu punkciju 5js i jos nednog malog folikulcica koji nije uspio narasti..dakle 6 pikanja po jajnicima.
i ja imam velike zaralice od slijepog crijeva, tolike da je desni jajnik malte ne ugusen od tih zaraslica..opet nije bolilo u toj mjeri. strecne te taj trenutak, a pikanje tih pojedinih cista je trajalo par sekundi.
sretnoo!