Da i ovdje čestitam tikici78 na uspješnom ultrazvuku i dvije bebice! Dr L čini čuda! Od srca čestitam, tikice! :-)
Printable View
Da i ovdje čestitam tikici78 na uspješnom ultrazvuku i dvije bebice! Dr L čini čuda! Od srca čestitam, tikice! :-)
Jutro svima
Jel normalno da se nema baš nikakvih simptoma trudnoće? Danas mi je 7 tjedana, a ja se osjećam skroz normalno, pa me to malo brine. Jedino što mi je napuhnut trbuh dosta, ali ovo drugo ništa.Čak sam ovih dana bila dosta gladna stalno, pa mi je bilo kao mrvicu mučno, a evo jučer i danas opet ništa. Uzv je bio prije 5 dana, i sve je bilo ok. Vjerojatno se brinem bezveze, ali ne mogu si pomoć...
Bez brige, ja sam 27+5 pa osim trbuha i bebe koja se rita i podsjeti me, još uvijek nemam nekih osobitih simptoma :)
A isto sam u početku bila u strahu zato što nisam imala mučnine, bol u grudima i sl. - mislila sam da nešto nije u redu.
Zato, probaj se opustiti i uživati. Svi ti simptomi stignu naići, a ako se ne pojave - još bolje, bitno da beba napreduje ;)
artisan ja se uvijek sjetim Pinky koja je nosila dvije bebe a bila bez ikakvih simptoma. Zato, ne brini. Koliko sam pročitala zabrinjavajuće jedino može biti ako se naglo povuku svi simptomi trudnoće koji su prije postojali. Ali i to ne mora ništa značiti. Mene jedan dan prsa bole više, drugi dan manje, a prepipavala sam ih donedavno stalno pa sam se sad, nadam se na neko vrijeme, skulirala.
Hvala cure, sigurno ste u pravu;-)
Artisan btw i ja sam danas točno 7 tjedana po zadnjoj m :-)
Artisan, ja sam mučnine dobila tek početkom 8 tt. Trajale su intenzivno do 11 tt i sljedeća 2-3 tjedna nestale. Ova ogromna glad koju osjećaš isto tako me je "mučila" čak duže nego osjećaj mučnine. :-) Ne brini, doći će trudničke tegobe.
Ja sma 12tt i da mi busa malo nije narasla isto nebi imala blage :) Nikakvih specijalnih simptoma nema malo zgaravica to oce i ovako kad nisam trudna i nadutost Drugo...njet Nemoj se zabrinjavati Mene malo panika ulovi prije svakog uzv ali uvijek je sve ok
A mucnine mozda i ne dodu Ja ih nemam
curke moje..ne znam dal se sjećate da sam rekla oko 12tt da su mi mučnine nestale...e zapravo vas moram razočarati i reći da ipak nisu..samo su se smanjile...sve gledam sa gađenjem,a ujutro pogotovo....ujutro povraćam stalno i zaista ne znam do kada cu tako....za poludit..vec sam se navikla...ne povraćam ništa jer imam prazan želudac,ali imam užasno snažan nagon i dok ne prođe ne smijem se dići sa wc školjke... i onda kad to obavim..idem pojest nešto i sve bude u redu.ah:(
Artisan kod mene ista situacija, bez nekih posebnih simptoma, samo napuhnutost i samo bih jela (paše mi kiselo :mrgreen:), ali zato grudi su se povećale za jedan broj (kako dobro 8-)). Ostala sam trudna s 58kg, valjda neću pretjerivati s hranom :mrgreen:. Blaženo stanje stvarno :-). Inače, ja sam na kraju 6tt, idući tjedan iza blagdana ću na prvi utz, dr. je htio da budemo punih 7t.......
ćao
dali ideš na pregled na humanu ili kod svog ginekologa?
jer ja idem isto poslije praznika na pregled ali kod svog primarnog ginekologa
sara38 čestitam :-D :-D
Nema brige ako nema simptoma, još je rano - do kraja trudnoće će vam simptomi raznih vrsta dolazit svakim danom, zato sada uživajte u uzbuđenju i novostima :heart:
Očito su nam neki simptomi univerzalni - ovo s kiselim je i meni pasalo, slatko nisam mogla podnijeti iako sam veliki ljubitelj slatkiša. Kasnije sam zato sve to nadoknadila :-)
andream, koliko si dobila kg do sada?
Ja sam na + 17.
ja sam tek nakon 14 tjedana počela povraćati:lol:do tada nikakvih simptoma. i sada 15+5 imammučnine. mene mući niski tlak i glaobolje.
Prvi utz kod mog MPO dr., a nadam se kasnije privatno kod jedne ginekologice u RI, jer se u ovoj godini promijenilo nekoliko mojih prim. ginekologa, tako da sam čak neko vrijeme imala za primarnog ginekologa mog starog MPO dr.-a koji je od ove godine u mirovini (voljela bih da je još tu da mu kažem novosti), pa mi je malo glupasto da mi trudnoću počme vodit jedan ginekolog i kasnije ih se promijeni nekoliko....
Hvala vam cure, bas ste me utjesile, sad mi je lakše kad vidim da nisam jedina.
Draga artisan, nisam imala nijedan do sada, a vidi di sam :) Jedino drobcic :lol: tako da te to ne brine :) svakoj curi je individualno, mozes ih imati sve a i nijedan - i da je opet sve u redu.
Ja sam na +10 kg ( u dva dana 1 kg gore isla :-o al kaze sestra da je to sad voda)
Cure ne brinite za kile, ja sam tu najteza kategorija od svih vas, u trudnoci dobila nekih 15 kg, a sad 5 dana nakon poroda imam cca 8,5 kg manje. Bitno da su bebice ok, kile ce otici dole, ako nista lijepim proljetnim setnjama i cijelim slobodnim ljetom za morske aktivnosti. Pusa svima od Lucije i ponosne mame :love2:
bugaboo, vama je stvarno ovo najljepši Božić!
Ma nije me briga za kile. Mislila sam da ću dobiti puno više. Sad sam puna vode pa to grozno izgleda.
ćao
ja sam imala prvi ultrazvuk kod dr.Vlašića kad mi je rekao da imamo jedno srčeko,tada mi je rekao sretno, javi se svome ginekologu
tako da sam zaključila da više ne moram na humanu nego idem kod svog ginekologa,sad sam po transveru u 7 tjednu (neki računaju od zadnje M neznam zašto kad se zna kada je rađen transvar)
i nemam nikakve simtome osim bolnih sisa.
ja prvi uzv 6tt. kod mpo dr. culi srceko ,a 3.12 8tt . imam kod soc. gin. i dalje kod njega ....
mozda onaj 12 tt kad se mjeri NN kod mpo dr. jer ima bolji uzv ,
ja inace sad gubim kile , slabo jedem , mucnine imam :roll:
ma samo ti imaj mučnine, i uživaj u njima :) proći će to sve brzo, nek je sve drugo kako triba :) sto pusa :taps:
Mia lilly, andream ja vas kuzim skroz, dobila 20 kg i puna sam vode, cak su mi gleznjevi oteceni,a kamoli sve ostalo :( Ali jos malo...inace i mene je malo trta poroda i ne znam da li da molim da se decki pozure ili da ostanu unutra sto duze.
ja se pitam samo otkuda stižu te kile - šećer mi je na minimumu, kaže dr da nemam viška plodne vode, nisam naotečena i nemam proteine, tlak mi je niski. jedem uobičajeno (dobro, jedino se slatkog ne mogu odreći ali opet je li moguće da je samo od toga?).
ne znam od kud silne kile...mozda se puno manje krecemo ili je samo nase subjektivno misljenje da ne jedemo puno. Ja se radujem jer ce mi uskoro aktivnosti biti ponovo neogranicene, ovako u paketu se cuvam i dosta toga mi je nedozvoljeno...
Ja sam do sad na +6,vidjecemo hoce li se sad ubrzano poceti povecavati,jos sad i ne radim pa samo kontam sta bih jela.Ja imam jedan drugi problem.Hrcem uzasno:-o:-o:-o Cak sam se par puta uhvatila da dok gledam tv cujem sebe da hrcem,a budna!!!! Imam osjecaj da mi se meko nepce spustilo.Danas sam u toku dana htjela malo da odspavam i par puta sam se prenula jer sam skontala da ne disem(a spavam jos uvijek na svom anatomskom jastuku jer imam profesionalno problema sa vratnom kicmom),onda sam zgrabila jos jastuk od MM i uspjela zaspati,ali sam se naravno onda probudila sa bolom u vratu.Znam da je sa vecom trudnocom i disanje otezano,ali sam ocekivala da mi beba pritisce dijafragmu,i da se ''gusim'' odozdo prema gore,a ne obratno:lol:Sreca pa ovih dana MM dodje umoran kao pas s posla,pa mu ne smeta ''motorna pila'' koja lezi pored njega:oops:
cure samo da vas pozdravim.. i da vam kažem da ipak imam dva bebaća.. sjećate se naše debate oko bete..:lol:
Cestitam na duplicima:-D:-D
ja bi ti preporucila da ides ako mozes kod privatnika Meni se dogodilo da sma se jako razocarala u bolnicu i nemam povjerenja u njih vise Trazili me nalaze krvi i urina napraviti ..nisu ih ni pogledali Poslali me na uzv na misljenje genocitologa ...nisam ga ni dobila Individualni pristup je ipak najbolji ...ako si ga mozes priustiti A na zadnjem uzv u bolnici nisu mi ni pokazali bebu
Od jučer sam počela jako kašljati. Kašalj je suh i prethodi mu škakljanje u grlu.
Ne znam može li to naškoditi bebama. Inače sve drugo je ok. Jel ima tko kakav savjet? Ili da posjetim liječnika?
hvala vam.. na prvom uzv je bilo dvije lijepe GV sad se nadam da budu i dva srčeka idući tjedan na uzv!
Eva ne moraš se bojati neće one nikud..ali možda neki biljni sirup da se ne mučiš..
tikice čestitam na dvije bebice i ~~~~ za dva snažna :heart:!