ok, pustimo krležu. meni je nevjerojatno kako ovu činjenicu koju dijana spominje u prethodnom postu, spominje isključivo u kontekstu da ona govori nešto o krleži. a nikako o titu i bivšem sustavu. no, dobro.
nego, kad sam čula da će bernardica postati ministrica, pomislila sam - ok. slušala sam ženu toliko puta na televiziji, činila mi svakako komptentnija od bivše ministrice.
ali, prva njena objava, prva, na fejsu (koji u zadnje vrijeme, budimo realni, postaje i službeni način komunikacije, svi po fejsu pišu):
kako ovo protumačiti? da rade samo na slavu božju, u jednoj sekularnoj državi? ministrica će raditi samo na slavu božju? kako ta izjava zvuči svima nama koji smo ateisti, pripadnici drugih vjera? žena nije glupa, ni brzopleta, ni nepromišljena. visoko je dogurala. ne bi to mogla da je krase malo prije spomenute karakteristike. što nam je htjela ovim statusom poručiti?Citiraj:
„Dragi prijatelji, ima vas puno koji ste mi uputili čestitke, makar je tek sutra glasovanje u Saboru. Svima od srca zahvaljujem, a one koji su vjernici molim da se mole za mene i za cijelu vladu neka nas Duh sv. prosvijetli da radimo samo na slavu Bozju.“