Najbolji je onaj s upisom "izdajem apartmane"![]()
Najbolji je onaj s upisom "izdajem apartmane"![]()
je, prvo će te pogodit u uvce
odličan članak
http://www.slobodnadalmacija.hr/Novo...7/Default.aspx
A što ti je tu odlično? Milanović je izgubio niz izbora, ostavka bi bila skroz očekivana. Ne ulazim sad u kvalitetu njegovih stranačkih protivnika, ne vidim nijednog kvalitetnog, modernog, svježeg, uljuđenog, inteligentnog i elokventnog. Čini mi se da glasači ljevice vape za takvim.
gadi mi se to lešinarenje
gdje su bili sve ove godine?
što ga prije nisu pitali za zdravlje?
nego sada
što bi se reklo
na ranjenom lavu i zec k... oštri
ti si aleks preemotivna :D
ja se slažem s cokoladom, iako, moram priznati, da mi je u zadnje vrijeme pasala milanovićeva drčnost.
al ovo što piše pavičić u tekstu kojeg je linkala seni, je u principu točno -
tako da nije to nikakvo lešinarenje. nego traženje odgovornosti.Lako je optužiti i Zorana Milanovića, tim lakše jer on i jest kriv. Kriv je jer se na vlasti uljuljao, jer je u tri godine triput mijenjao ideologiju. Kriv je jer je na mala vrata legalizirao tuđmanizam u lijevo-liberalnom političkom diskursu. Kriv je jer se u postizbornim igrama ponašao kao uličar i huligan, jer je lomio i lagao ljude koji su mu trebali biti partneri, jer je organizirao noćne sastanke, fotoreporterske sačekuše i paralelne pregovore, jer je vlastite političke partnere difamirao uvredama i medijskim diverzijama. Kriv je, jer se - ukratko - počeo baviti špijunsko-zaplotnjačkim poslom, a igrati tu igru protiv Karamarka i Brkića je isto kao da umjesto šaha s Čilićem odaberete igrati tenis. Sve su to - ukratko - krivci koje će se od danas nadalje vješati na medijske bandere - u principu s razlogom.
No, u cijeloj priči to su tek lateralni krivci...
e, da, daleko od toga da svoje mišljenje smatram nečim posebno vrijednim, neš ti mišljenja, al eto, ne sviđa mi se ova zadnja prepiska s mim.![]()
ma nisam preemotivna
i sve ove godine mi se nije sviđao
puno toga mu zamjeram
probao je sjediti na dvije stolice
svojima se zamjerio drugima se umilio nije
ali ovo kako ga sada napadaju
gdje su bili do sada?
onaj mali bane bernardić, ostojić, kojeg je maknuo s mjesta ministra
nisu mi se nikad sviđali
žao mi je da se razišao s komadinom
Mislim da niti jedan političar ne zaslužuje naš osobni emocionalni angažman.
]“Jer sam od ekstremnih čudaka napravio ministre. Sramim se. Ja bi natrag u Kanadu”Tim Orešković, Zagreb
Ovo mi je jedan od boljih
Svaka čast organizatorima registra.
Ajd baš me zanima šta će biti od karamarkovih optužbi za krađu mandata..malo mi blesavo da bi samo tako izlazio u javnost s tim, a da nema u rukama neke čvršće dokaze..
registar mi je uljepšao dan
ionako sve ovo smatram farsom i lošim igrokazom
koji ćemo itekako osjetiti na svojim i leđima svoje djece
sramota, neviđena sramota
Flopica, ne bih baš rekla da je igrokaz loš. On je skrojen točno po habitusu, mjeri i dometu onih kojima je namjenjen.
Sudeći po onome što čujem od prijatelja, poznanika, a ima ih prilično pa i po ovome što tu čitam, mislim da su nekome drugome pokradeni glasovi.
Karamarku sigurno ne.
Da, najbolje je aktivirati trend plinskih komora i riješiti se takvih kao ja: em ne zadovoljavam aktualne standarde, em još i progovaram o tome.
Seni, skroz se slažem s tobom: režirano je izvrsno, glumci svoje odrađuju vrhunski, a mi se tu nešto kao bunimo. Kao da smo uopće imali ikakvog izbora: prevelika je lova u igri i prevelike strane zvjerke da bi išta imalo smisla.
Tanči, živi bili pa vidjeli..u svakom slučaju, dokazi će trebati biti jako čvrsti..Iako ne sumnjam da neki nevjernici ne bi povjerovali ni da im se ukaže sam gospod..
Ma proći će i te četiri godine.
Čak i manje od četri.
Kolindi je jedna već prošla.
A uostalom što ne bi Karamarko raspisao nove izbore pa da vidimo onda koliko će dobit?!?
I on i Petrov.
zanimljivo mi ovo moderno mučeništvo..kolko svetaca, i papa franjo bi imao puno posla s posvećivanjem..
tanči, bojim se da ti neće doći do olakšanja, kolinda će 99% ušićariti i drugi mandat..daj bože zdravlja..
Lažu, Dijana, besramno lažu.
Pokušavaju maknuti fokus sa svog ovog cirkusa koji glumataju još od ljeta.
Ali ko se mača laća....
Može ušićariti, ali ne osvojiti.
Demokratskim biranjem sigurno ne.
istina, tko to bolje zna od zoke, čerupao je sve one koje se nisu slagali s njim, a sad ga čerupaju njegovi vlastiti..(nimalo bolji od njega da se razumijemo)Ali ko se mača laća....
Jel ti znaš nešto što mi ne znamo? Ili iz tebe samo progovara uvrijeđenost?Može ušićariti, ali ne osvojiti.
Demokratskim biranjem sigurno ne.
ajde pikula šta ti je, pa to su kulturni, civilizirani građani svijeta kojima šovinizam nije ni u peti.
Eh, da je sad Krleža živ, baš me zanima što bi pisao... koliko krvavih godina....
Gle Krleža se fino izkorigirao nakon lude mladosti i svesrdno se priljubio uz narodnu vlast. Krleža jest književna i kazališna veličina, ali politički je bio oportunist. I ne temeljim to na dojmovima nego na nekoliko tisuća stranica Krleže i nekoliko tisuća o Krleži plus kritički aparat.
je rajt, čim nije bio u nemilosti, odmah ima bit da nešto ne valja s njim.![]()
Takje.
http://www.vecernji.hr/miroslav-krle...o-visak-581665
Evo, da se ne probijate kroz tekstove, izvadila sam s ovog linka samo ono što se meni čini bitno:
Miroslavu Krleži se zapravo nikada ni slijeva ni zdesna nije oprostilo. Za jedne je preveliki Hrvat, a za druge je premali Hrvat i preveliki Jugoslaven! Zadrti mu ljevičari ne mogu oprostiti što se opsesivno bavio hrvatskim nacionalnim temama, a slični desničari, što se hrvatstvom bavio u ograničenjima jugoslavenstva i titoizma. Njegovo je mišljenje o Hrvatima uvijek kritičko i oštro, ponekad mrko i mrzovoljno, ali nikada tendenciozno i zlonamjerno. On svome narodu dobrohotno, no ponekad verbalno žestoko, gotovo očinski prijekorno ukazuje na njegove slabosti i mane. U Krležinim tekstovima, osobito u Deset krvavih godina, sažeta je bit hrvatske povijesti.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.01.2016. at 10:04
A što bi ga i dirao kad je pristao uz takav sustav? Takva jedna veličina je davala legitimitet takvom sustavu, dobro meni, dobro tebi.
Krleža je definitivno imao zaštitu kod tita, čak je bio i potpisnik Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog jezika, kad su drugi nastradali, a njemu opet niije bilo ništa.
ok, pustimo krležu. meni je nevjerojatno kako ovu činjenicu koju dijana spominje u prethodnom postu, spominje isključivo u kontekstu da ona govori nešto o krleži. a nikako o titu i bivšem sustavu. no, dobro.
nego, kad sam čula da će bernardica postati ministrica, pomislila sam - ok. slušala sam ženu toliko puta na televiziji, činila mi svakako komptentnija od bivše ministrice.
ali, prva njena objava, prva, na fejsu (koji u zadnje vrijeme, budimo realni, postaje i službeni način komunikacije, svi po fejsu pišu):
kako ovo protumačiti? da rade samo na slavu božju, u jednoj sekularnoj državi? ministrica će raditi samo na slavu božju? kako ta izjava zvuči svima nama koji smo ateisti, pripadnici drugih vjera? žena nije glupa, ni brzopleta, ni nepromišljena. visoko je dogurala. ne bi to mogla da je krase malo prije spomenute karakteristike. što nam je htjela ovim statusom poručiti?„Dragi prijatelji, ima vas puno koji ste mi uputili čestitke, makar je tek sutra glasovanje u Saboru. Svima od srca zahvaljujem, a one koji su vjernici molim da se mole za mene i za cijelu vladu neka nas Duh sv. prosvijetli da radimo samo na slavu Bozju.“
.
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 25.01.2016. at 10:49
a što ja znam, meni to iz njezinih usta zvuči autentičnije nego kada se masa njih drugih poziva na boga...
vidjet ćemo
što se krleže i tita tiče, ja kažem da je to bila win-win situacija.
pa cvijeta, sigurno ništa zločesto, mislim da to možeš zanemariti kao dio folklora. Neće ova država zbog toga prestati biti sekularna, uostalom zadnja rečenica je bila upućena vjernicima, mogla si preskočit.to nam je htjela ovim statusom poručiti?![]()
http://www.portaloko.hr/clanak/nova-...pricu/0/83494/
a valjda će uskoro se početi baviti i socijalnom politikom i mladima, ili je to - to?![]()
druga je stvar kad ja boga spominjem. a često ga spominjem. ono, bože moj lol
a druga je stvar kad to čini ministrica u prvom obraćanju javnosti.
to mi ide na živce.
Pa jel to njen privatni fb profil na kojem valjda ima pravo objavljivat što hoće?
Gle ti Boga spominješ malim slovom i uglavnom na način koji je za vjernike grijeh koji se zove : ne spomeni imena Boga svojega uzalud. I ja često to radim i zapravo dobro si me podsjetila da smanjim.
Vjernici se vjerski izražavaju, ne razumijem zašto neka ministrica ne bi radila uz Božju pomoć i na slavu Božju. Svaki praktični vjernik to dnevno izmoli, od kad nema verbalnog delikta neki čak i na glas
Da je neki ministar napisao brijem da bu mi skijača/ shiatsu masaža/ knjiga Oshuwhatever povratila snagu da radim što mi savjest nalaže bi li to bio problem?
ajde, ajde, ionako nam je dosadna ova rasprava o politici ovdje. nit psovanja, nit vrijeđanja, ne smiješ čak nit političare vrijeđat, kažeš četniku reć da je četnik i odmah skaču s opomenama. sve nešto u fino moramo, eto ti zuska. pet stranica topika se ispričavala. i opet opomenu dobila. dijana ne smije udbu ni spomenut, odmah opomena.
danas sam dobre volje, ništa mi neće ovi dan pokvarit
edit: išlo nakon bubilo
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 25.01.2016. at 11:26
A čuj meni je bilo fora kad je Šuker morao odgovoriti Sinčiću. Mene jednostavno veseli kad se mrda kad se trese. Nek se trese Most, Šuker, Sinčić, Iličić , nek se tresu svi u Saboru i na vlasti i nek više nitko u ovoj zemlji ne pomisli da je njegov način razmišljanja ili izražavanja jedini i da će drmat tuđim životima kako im paše iz svojih kula bjelokosnih. I nek se nauče raditi, surađivati i razgovarati. Bez toga budu i dalje odavde svi begali i lokalni i imigranti.
dakle, sad je gotovo. prelazim u oporbu. od ovog trena više niti riječ kritike od mene nećete čuti za bivšu vladu. oporba kritizira i neda živjet vladajućima. aka dijani. pikula se nije baš deklarirala jel vlast ili oporba, al to se još ne zna točno ni u saboru, pa što bi na ovom forumu.
vi meni nećete četiri godine dat živjet od boga, al neću ni ja vama od dežulovića
http://www.tacno.net/zagreb/upoznajt...rvatsku-vladu/
cvijeta, ide te danas..sve mogu, al, samo me nemoj tjerat da čitam dežulovića, majketi..
Posljednje uređivanje od Dijana : 25.01.2016. at 11:51