Fedja vjerujem da ćeš izgubit nešto kila, al najteže je izgubit one zadnje kile koje su onaj “zadnji“ višak npr.5-3-1 kg. Te bojim se ne idu bez strogog režima.
Printable View
Fedja vjerujem da ćeš izgubit nešto kila, al najteže je izgubit one zadnje kile koje su onaj “zadnji“ višak npr.5-3-1 kg. Te bojim se ne idu bez strogog režima.
Vidjecemo, javicu se za tri mjeseca sa izvjestajem. Sa ove tacke gledista, ovo je maksimalna zrtva koju mogu podnijeti, mozda bi da imam zdravstveni problem rezim bio stroziji, ovako to je za sada to.
Uglavnom, koliko cesto, kada, da li uvijek u istoj fazi ciklusa se vagati?
Mozes jednom tjedno u isto vrijeme ( ujutro nakon budenja i wc-a).
Ja svakako ne bih izgubila ni grama, osim ako bi to valjda bile neke ekstremne kolicine UH i slatkisa i apsolutno nikakva tjelesna aktivnost (doslovno nista osim hodanja parsto metara dnevno). S 32 sam mogla. S 41 ni da se na glavu postavim.
Ja nisam nikad ozbiljno ni pokusala izgubiti kg, ne racunam 7dnevnu kupus dijetu pred more. Pocela sam vjezbati prije dvije godine, bez da sam se vagala ili mjerila cm, rezultate sam mjerila po odijeci i zadovoljna sam. Sad sa poostrenim rezimom prehrane vidjecu sta ce biti, vrlo je moguce da nisam osvijestila u kojim sam godinama:)
Fedja ne zamaraj se s godinama, one mogu bit i izgovor i razlog.;-)
Važi se npr ned ujutro natašte, to ti je dosta. I mjeri cm to ti je možda i važnije.
osjećat ćeš se sigurno zdravije i poletnije bez šećera i s manje uh.
Sretnoo!!
I ubaci neki trening ako možeš.
I daj molim te kkave su to godine -41, pa ti si pupoljak :-)
Uf,meni i nije cilj izgubiti kile.Mislim da i nemam neki znatan višak.178cm-71kg i to od ove godine.Već godinama sam držala kilažu 61kg,ali sama sebi sam bila premršava.U zadnjih godinu sam se zdebljala,ali mi se sviđa.Samo mi daje rasporediti te kile na pravim mjestima,malo zategnuti tijelo,steći kondiciju,sva sam nekako mlitava.Isto sam pravi pupoljak-42g. ,pa mislim da je pravo vrijeme da počnem :).
Ups...Mislila sam da pišem na vježbanju :oops:...
Nema veze, ima nas i tu :-)
Cekam da mi se javi opca praksa, osteopatica, i preporuci nekog nutricionista ili sto vec.
Reducirane kalorije, IF, niski UH, redovito vjezbanje: odlican rezultat. Dvije i pol do tri kile u plusu u 30 dana.
:neznam:
Da napomenem, to su dodatne kile, povrh onog sto sam imala na pocetku ove price (kad god je vise ta prica bila/pocela).
Kaae, jesi mjerila cm?
Kad se istovremeno gube kile i gradi mišićna masa, bolje je pratiti cm.
Žao mi je što tapkas u mjestu, to frustrira.
Nisam nista mjerila, po odjeci vidim da nista ne ide ni u kojem smjeru. Osim na vagi, to ide samo i iskljucivo u onu stvar. :/
Kaae, ako planiraš doći u hr (kad god to bilo), odi se detaljno pregledati, izvadi krv na sve živo
stvarno nešto ne štima, nema tog stresa od kojeg bi imala tolike kile :/
ja isto mislim kao n.grace.
ono odes na 2 dana u neku od onih poliklinika i ne pustaju te vani, dok sve ne pregledaju.
i ima ona neka doktorica u zagrebu, zaboravila sam ime, koja je napisala knjigu o hormonima, mozda i to nije losa ideja.
Kaae, trenutno ti, uistinu, i preostaje samo još nutricionista, a prije ovoga što piše n.grace.
Javila se opca praksa (osteopat), bas joj je zao sto mi je tako (lol). Poslala me nutricionistima, uz napomenu da mi osiguranje to vjerojatno nece pokriti (ok, whatever) i da mi zapravo preporuca neku tetu dietitian u lokalnoj samoposluzi koja ce mi dati jednakovrijedne savjete.
Sad se zezam da cu otici u samoposluzivanje, kupiti barem 20 krafni, sjesti, jesti i vikati "upomoc" :lool: Mislim, doslovno nemam pojma kako naruciti dietitian pregled u ducanu. :unsure: Inace, ici cu vjerojatno kod oboje, ove u Mayo Clinic Systemu i ovu ducansku tetu, za koju muz kaze da je zapravo ok (predavala im je nesto na poslu).
Nazalost, necu dolaziti u Zagreb sigurno jos godinu dana. S obzirom da imam skolsko dijete, sad mozemo samo preko praznika.
Uzmes praznike kak tebi pase
Joj, Jelena, stvarno. I ti uzmes praznike kako tebi pase pa izvuces djecu mjesec dana iz skole? Ok, kod mene to tako ne ide.
Ja ne. Ali vidim da svako malo to drugi rade
Znam tebi ne znaci nist 5 dana jer ti treba najmanje 40 da dodes sim
Dobila sam termin kod neke tete nutricionistice 18.6.
Izgleda da se svi naoko (prema informacijama na stranicama Mayo sistema) bave uglavnom edukacijom pacijenata s dijabetesom i onima koji idu na gastric operacije (bariatric, ovaj, onaj). Ova zena je navela general nutrition i wellness kao posebne interese pa se nadam da cemo imati o cemu razgovarati.
Malo sam traumatizirana nutricionistima koje srecem kroz posao ili sam bila u dodiru s njima kroz neke druge izvore jer im se savjeti uglavnom svode na stetnost zasladjenih gaziranih pica (preporuka: diet drinks), pazite da je mlijeko bez masti ili maksimalno 1% i jedite sto manje french fries i potato chips. Nadam se da ce u razgovoru 1:1 ove teme biti zanemarene. :neznam:
Cekam jos jednu da se javi, onu iz lokalnog ducana. :unsure:
Nemoj se obeshrabriti - nutricionisti (kao i meteorolozi) mogu sirokim narodnim masama dati jedino opcenite upute, a tek u razgovoru 1:1 mogu reci konkretno....
Sorry na offt - ne mogu odoljeti. Sjetilo me na pricu kolege s posla. Njegova sestra je zvala Hidrometeoroloski zavod da pita kakvo ce vrijeme biti taj-i-taj tjedan. Dobila je opceniti odgovor, a nakon toga je rekla "Slusajte, mi se spremamo mijenjati kroviste, bitno mi je da znam tocno, da nas ne uhvati kisa dok je kuca nepokrivena." Meteorolog ju je tada pitao za koordinate, da tocno zna na kojem mjestu se kuca nalazi i javio joj se u roku 10 minuta s tocnom prognozom po satima koja se pokazala 100% ispravnom. Aliiii za cijelu Hrvatsku ili samo za odredjenu zupaniju to se ne moze izvesti.
dobar vic peterlin mada to nije
skužila samo se krivo izrazila
to je crtica iz života
Vidjet cemo za koji tjedan!
Javila se i ova iz ducana, kod njih su konzultacije besplatne, ako zelim setnju po ducanu uz edukaciju citanja etiketa na hrani (to svakako ne trebam, uz godine i godine muke s kilama i dvoje djece s alergijama, tu aktivnost sam skroz apsolovirala). Privatne konzultacije su $125 po satu (uz mogucnost da plati osiguranje, ako opcenito pokriva takve posjete, sto meni vjerojatno opcenito nece jer nemam nikakvu dijagnozu i zapravo "nikakav problem").
Kaae, šta očekujes od nutricionista?
Da ti napravi plan prehrane?
Ako se to može online, možda da ti neki odavde napravi plan, vjerujem da su naši mnogo jeftiniji.
Iskreno, pojma nemam, odnosno nadam se da mi prvo mogu pomoci odgnonetnuti sto ne valja i sto i kako da mijenjam. Od IF-a, do hrane koju jedem. Je li vrijeme za izbacivanje grupa namirnica, ili nesto pedeseto. Stvarno ne znam.
Nakon toga eventualno konkretan plan, iako to mogu samo i iskljucivo tako da ne iskljucuje djecu, odnosno da je sve dovoljno fleksibilno da moze, uz minimalne varijacije, odgovarati meni, a i maloj djeci (3 i 6 godina) s alergijama na hranu.
Ovoj kod koje imam termin sredinom lipnja je moj cijeli medical history iz Amerike na dohvat ruke, s obzirom da je u istom sistemu. S obzirom da nikad nisam nista bas direktno radila s nutricionistima, ne znam sto bi sve eventualno netko u HR trebao.
Ne vjerujem da će ti isključivati grupe namirnica.
A to šta bi im bilo potrebno, stvarno ne znam. Nego mi je taj iznos od 125 dolara velik, ako za manje novce možeš ovdje dobiti isto, samo online.
I stvarno ti je nezgodno, valja se svima uklopiti.
pa kod nas su konzultacije i izrada plana prehrane kod nutricionista oko 500kn, pa cak i do 1000
nije to bas puno manje usporedujuci standard
Rekla bih da je to puno gore, uz usporedbu standarda.
Bas me zanima sto ce biti jer, kao sto rekoh, pojma nemam. Sad cu nestrpljivo cekati taj 18.6. ili sto vec.
J-la se super sjetila.:klap:
Lako dogovoriš s nutricionistom razgovor preko Scypea, izneseš svoju povijest, probleme, specifičnosti, naknadno pošalješ ako treba neke dodatne podatke vezane uz zdravstv.stanje i probaš par mjeseci po novom jelovniku.
Zaista nemaš što izgubiti, a vjerujem da bi ti cure mogle nekog provjerenog preporučiti. Zašto ne probati, nemaš što izgubiti?!
Sretno kojeg god nutricionistu izabrala!!
Predugo se mučiš s tom situacijom, baš mi je žao.
Držim fige da se ukaže neko rješenje uskoro!
Pa nisam sigurna da kod nas konzultacije manje koštaju... Evo primjera: https://www.nu3vex.com/planovi-prehrane-cijena/
Meni se to ne čini puno novaca ako je za poboljšanje zdravlja, bolji osjećaj, povratak energije i u konačnici bolju kvalitetu života.
Općenito mislim da na zdravlju ne treba “škrtariti“ a na svemu drugome se može. Hoću reći tako postupam kad se radi o meni i članovima obitelji.
Istina Peterlin, a opet s druge strane su pokrivene neke usluge koje opet nema šanse da ću koristit preko zdravstvenog nego odem privatno (npr. zahvati na venama).
Meni se čak čini da kod nas postoji ambulanta “za probleme s težinom“ (ne znam točan naziv), međutim već pretpostavljam kako jedan te isti papir prehrane daju svim pacijentima, nema tu individualnog pristupa koji je prijeko potreban.